Samsung Silver Nano

Anonyymi

Ilmalämpöpumpullahan voi, paitsi lämmittää talvella, myös jäähdyttää kesällä.

Mutta jäähdytyskäytössä ilmalämpöpumppu toimii samoin kuin lämpimissä maissa yleiset ilmastointilaitteet, eli laitteen sisällä ilman sisältämä kosteus tiivistyy vedeksi, kun laitetta käytetään jäähdyttämiseen.

Tämän seurauksena syntyy riski, että bakteerit ja virukset alkavat lisääntyä laitteessa, sillä kosteushan tarjoaa mikrobeille hyvät lisääntymisolosuhteet.

Näihin päiviin asti Samsung on ollut kilpailijoitaan parempi valinta tässä suhteessa, Samsungin Silver Nano -tekniikan ansiosta (linkki englanninkieliseen wikipedia -artikkeliin aiheesta):

https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_Nano

Tuolla Silver Nano -tekniikalla siis ilmastointilaitteissa (ja ilmalämpöpumpuissa silloin, kun niitä käytetään jäähdyttämiseen) pyritään estämään mikrobien lisääntymistä.

Samsung on patentoinut Silver Nano -tekniikan huhtikuussa 2003. Koska patentit ovat Suomessa voimassa 17 vuotta, eikö tuo tarkoita sitä, että ko. patentti on juuri vanhentunut Suomessa ?

Entä muut maat: Onko tuo patenttien 17 vuoden vanhentumisaika yleinen myös muiden maiden patenttilainsäädännössä ?

Mikäli on, silloin voisi olettaa, että nyt myös kilpailijoilta tulisi myyntiin vastaavaa tekniikkaa, kun patentin vanhenemisen ansiosta nyt myös kilpailijoilla on mahdollisuus käyttää samaa teknologiaa ilman vaatimusta lisenssisopimuksen teosta ja ilman velvollisuutta maksaa lisenssisopimuksen mukaista lisenssimaksua Samsungille ?

Tuo "Silver Nano" on lisäksi Samsungin rekisteröity tavaramerkki, joten tuolla samalla nimellä ei ko. teknologiaa nytkään tulla kilpailijoissa näkemään, mutta patentin vanhennuttua kilpailijoilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää samaa teknologiaa ilman lisenssimaksuja, kilpailijat vain joutuvat keksimään teknologialle uuden nimen tuon rekisteröidyn tavaramerkin takia.

Onko kukaan bongannut kilpailijoilta vastaavaa antibakteeriteknologiaa ilmalämpöpumpuissa, ja jos on, millä nimellä tuo teknologia niissä tunnetaan ?

Tämän kirjoittajalla ei ole yhteyksiä Samsungiin, vaan nimenomaan haluan tässä peräänkuuluttaa sitä, alkaako kilpailijoilta tulla patentin vanhennuttua vastaavia tuoteita myyntiin ?

Ilmalämpöpumppu kiinnostaa talon lämmitys / jäähdytysratkaisuna, mutta tuo em. bakteerien kasvuongelma olisi hyvä ottaa huomioon, kun tarkoituksena on myös jäähdyttää kesällä ilmalämpöpumpulla.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla on kaksi vanhahkoa Mitsua, jotka ovat jäähdytyskäytössä helteillä. Niistä pitää kenno kuivata lämmitystoiminnolla jäähdytyksen jälkeen. Uudemmat ilppini tuntuvat hoitavan homman itse. Mökillä olevassa Fujitsussa on erillinen kuivaustoiminto.

    • Anonyymi

      Bakteeri/home on harvoin ongelma. Autoissakin on sisätilan jäähdytys, mutta kukaan ei puhu niden terveysongelmista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe