Huono Suomalainen ja hyvä ulkomaalainen poijia.

Anonyymi

Epäilen enemmän sitä että Suomalaista poimijaa vältellä koska pälätää nekatiivisten asioiden esilletuloa. Käsittääkseni marjatilat maksavat palkan poimittujen kilojen mukaan. Eli aivansama 2 ulkolaista tai 3 kotimaista poimitun marjakilon hinta sama. Jos tämä ulkolaisten palkkaus vimma jatkuu niin kannatan kotimaisen marjan osto poikottia tai käy itsepoimimassa marjansa. Koska nyt tarvitsevat opiskelijat kesätöitä.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittääksi pitäisi osata oikeinkirjoitusta jos on halua aloitusten tekoon

      • Anonyymi

        mistä kohtaa sääntöjä saat sellaisen käsityksen?
        ne on luettavissa tuolta yläreunasta.


    • Anonyymi

      Siitähän tässä on kyse. Suomalaiset tuntevat työlainsäädännön ja ovat paremmassa asemassa valvomaan oikeuksiaan. Marjatilalliset riistävät mieluummin ulkomaista työvoimaa, koska kiinnijäämisriski laittomuuksista on pienempi.

      • Anonyymi

        Samaa Tesiä noudatetaan molemmille, niin ulkolaisille kuin kotimaisille. Mitä kertonee näiden kirjoittajien luonteesta, että olettavat ulkolaisille kierrettävän sopimuksia, niinkö itse olisivat valmiit tekemään?


    • Anonyymi

      Aina olen ostanut ja suosinut kotimaista ruokaa, vaikkakin kalliimmalla hinnalla, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että miksi tukisin suomalaista viljelijää? Ukrainasta vain kieli pitkällä odotellaan työväkeä. Luulin oikeasti, ettei kotimaasta todellakaan löydy työvoimaa, mutta nyt sitten kun todistettiin, että löytyykin, se ei olekkaan " pätevää." Kaikkeen oppii, jos annetaan tilaisuus opetella. Ei enää kotimaista!

      • Anonyymi

        Ihan alalle kuin alalleko olette valmiit ottamaan ammattitaidottomia sesonkityöläisiä kiireimpään aikaan opetettavaksi? Epäilempä. Kyllä alan pohjatiedot pitää edes jollain tasolla olla hallussa, siksi voisin kuvitella ottavan maatalousopiskelijoita töihin, mutta heillä ei ruukkaa olla kesätöistä pulaa, ne paikat on etsitty jo talvella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan alalle kuin alalleko olette valmiit ottamaan ammattitaidottomia sesonkityöläisiä kiireimpään aikaan opetettavaksi? Epäilempä. Kyllä alan pohjatiedot pitää edes jollain tasolla olla hallussa, siksi voisin kuvitella ottavan maatalousopiskelijoita töihin, mutta heillä ei ruukkaa olla kesätöistä pulaa, ne paikat on etsitty jo talvella.

        Eikö nämä maatalousopiskelijat yleensä pysty toimimaan nokkamiehinä alaa tuntemattomille, mutta työhaluisille? Mutta kun vaikutti siltä, että nämä telkkarissa esiintyneet marjatilalliset eivät käytä suomalaisia lainkaan, koko asiantuntijatiimi lennätetään Ukrainasta. Varmaan on haastavaa siirtää nokkamiesten hommia suomalaisille, jos tilalla ei ole yhtään suomalaista ollut koskaan töissä. Sehän on marjatila pikkuhiljaa muuttunut ukrainalaistyyppiseksi ja tunteeko sellaista unkarilaistyyppistä marjatilaa suomen maatalousopetus ollenkaan? Opiskelijat ovat yleensä hyviä nokkamiehiä, mikäli rakenne on sellainen, että osa on ollut tilalla aiemmin ja osa ensimmäistä vuotta. Uudet oppivat kuviot nopeasti, edellisen kauden töissä olleilta....mutta ei siis tällaista kuviota käytössä telkkarin marjatiloilla.


    • Anonyymi

      Jostakin se on aloitettava, joka paikassa.

    • Anonyymi

      Voi olla että maailma on jokusessa vuodessa muuttunut, mutta itse aloitin kesätyöt Lounais-Suomalaisella vihannestilalla. Työnjohtaja oli suomalainen ja herneiden, sipulin, salaatin, porkkanoiden ja tillin kerääjät pääasiassa koululaisia ja opiskelijoita. Varsinaisen tehtävänjaon suoritti tilan omistaja joka aamu tilauskannan perusteella. Joka päivä saimme tilatut määrät ajoissa jakoautoon.
      Voi olla, että nämä marisevat marjatilalliset pyörittävät suurempaa businesstä ja syrjäisemmässä sijainnissa, kuin kesätyöpaikkani oli, mutta oikeastaan sitä enemmän ihmettelen, miksi tilalliset eivät ole pitäneet palkkalistoillaan edes yhtä suomalaista työnjohtajaa, joka pystyisi kyllä sekä perehdyttämään, että johtamaan melko /täysin kokemattoman joukkueen pienten kompastusten ryydittämänä voittoon. Siis mikäli tilan omistaja ei katso työn johtamisen kuuluvan hänen omiin vahvuusalueisiinsa.
      Tietysti se on ongelma, mikäli suomalaiset työntekijät ovat oikeasti niin mukavuudenhaluisia, että hellepäivänä ei viitsitä tulla töihin kun voi olla rannallakin ja sadepäivänä ei todellakaan tehdä töitä, jos niitä pitää tehdä mutaisella pellolla. Silloin jää tilaukset toimittamatta kauppoihin ja muille tilaajille vaikka ylempänä viestiketjussa ajateltiinkin, että hidas suomalainen ei ole sen kalliimpi kuin nopea ulkomaalainen, mikäli palkkaus on kerättyihin kiloihin perustuvaa.
      Aloittelevat kerääjät tekevät myös aloittelijoiden virheitä, ainakin ilman kunnollista työnjohtoa. Jos pitää kerätä kypsiä mansikoita, ei se tarkoita sitä, että puolet mansikoista on ylikypsiä tai raakileita. Tai herneiden keräämisessä kevätkesällä tulee aloittelijalle herkästi houkutus kerätä litukoita. Vaaka tietysti paljastaa nämä laiskat, litukat kun painavat tilavuuteensa nähden vähän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe