Huono Suomalainen ja hyvä ulkomaalainen poijia.

Anonyymi

Epäilen enemmän sitä että Suomalaista poimijaa vältellä koska pälätää nekatiivisten asioiden esilletuloa. Käsittääkseni marjatilat maksavat palkan poimittujen kilojen mukaan. Eli aivansama 2 ulkolaista tai 3 kotimaista poimitun marjakilon hinta sama. Jos tämä ulkolaisten palkkaus vimma jatkuu niin kannatan kotimaisen marjan osto poikottia tai käy itsepoimimassa marjansa. Koska nyt tarvitsevat opiskelijat kesätöitä.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittääksi pitäisi osata oikeinkirjoitusta jos on halua aloitusten tekoon

      • Anonyymi

        mistä kohtaa sääntöjä saat sellaisen käsityksen?
        ne on luettavissa tuolta yläreunasta.


    • Anonyymi

      Siitähän tässä on kyse. Suomalaiset tuntevat työlainsäädännön ja ovat paremmassa asemassa valvomaan oikeuksiaan. Marjatilalliset riistävät mieluummin ulkomaista työvoimaa, koska kiinnijäämisriski laittomuuksista on pienempi.

      • Anonyymi

        Samaa Tesiä noudatetaan molemmille, niin ulkolaisille kuin kotimaisille. Mitä kertonee näiden kirjoittajien luonteesta, että olettavat ulkolaisille kierrettävän sopimuksia, niinkö itse olisivat valmiit tekemään?


    • Anonyymi

      Aina olen ostanut ja suosinut kotimaista ruokaa, vaikkakin kalliimmalla hinnalla, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että miksi tukisin suomalaista viljelijää? Ukrainasta vain kieli pitkällä odotellaan työväkeä. Luulin oikeasti, ettei kotimaasta todellakaan löydy työvoimaa, mutta nyt sitten kun todistettiin, että löytyykin, se ei olekkaan " pätevää." Kaikkeen oppii, jos annetaan tilaisuus opetella. Ei enää kotimaista!

      • Anonyymi

        Ihan alalle kuin alalleko olette valmiit ottamaan ammattitaidottomia sesonkityöläisiä kiireimpään aikaan opetettavaksi? Epäilempä. Kyllä alan pohjatiedot pitää edes jollain tasolla olla hallussa, siksi voisin kuvitella ottavan maatalousopiskelijoita töihin, mutta heillä ei ruukkaa olla kesätöistä pulaa, ne paikat on etsitty jo talvella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan alalle kuin alalleko olette valmiit ottamaan ammattitaidottomia sesonkityöläisiä kiireimpään aikaan opetettavaksi? Epäilempä. Kyllä alan pohjatiedot pitää edes jollain tasolla olla hallussa, siksi voisin kuvitella ottavan maatalousopiskelijoita töihin, mutta heillä ei ruukkaa olla kesätöistä pulaa, ne paikat on etsitty jo talvella.

        Eikö nämä maatalousopiskelijat yleensä pysty toimimaan nokkamiehinä alaa tuntemattomille, mutta työhaluisille? Mutta kun vaikutti siltä, että nämä telkkarissa esiintyneet marjatilalliset eivät käytä suomalaisia lainkaan, koko asiantuntijatiimi lennätetään Ukrainasta. Varmaan on haastavaa siirtää nokkamiesten hommia suomalaisille, jos tilalla ei ole yhtään suomalaista ollut koskaan töissä. Sehän on marjatila pikkuhiljaa muuttunut ukrainalaistyyppiseksi ja tunteeko sellaista unkarilaistyyppistä marjatilaa suomen maatalousopetus ollenkaan? Opiskelijat ovat yleensä hyviä nokkamiehiä, mikäli rakenne on sellainen, että osa on ollut tilalla aiemmin ja osa ensimmäistä vuotta. Uudet oppivat kuviot nopeasti, edellisen kauden töissä olleilta....mutta ei siis tällaista kuviota käytössä telkkarin marjatiloilla.


    • Anonyymi

      Jostakin se on aloitettava, joka paikassa.

    • Anonyymi

      Voi olla että maailma on jokusessa vuodessa muuttunut, mutta itse aloitin kesätyöt Lounais-Suomalaisella vihannestilalla. Työnjohtaja oli suomalainen ja herneiden, sipulin, salaatin, porkkanoiden ja tillin kerääjät pääasiassa koululaisia ja opiskelijoita. Varsinaisen tehtävänjaon suoritti tilan omistaja joka aamu tilauskannan perusteella. Joka päivä saimme tilatut määrät ajoissa jakoautoon.
      Voi olla, että nämä marisevat marjatilalliset pyörittävät suurempaa businesstä ja syrjäisemmässä sijainnissa, kuin kesätyöpaikkani oli, mutta oikeastaan sitä enemmän ihmettelen, miksi tilalliset eivät ole pitäneet palkkalistoillaan edes yhtä suomalaista työnjohtajaa, joka pystyisi kyllä sekä perehdyttämään, että johtamaan melko /täysin kokemattoman joukkueen pienten kompastusten ryydittämänä voittoon. Siis mikäli tilan omistaja ei katso työn johtamisen kuuluvan hänen omiin vahvuusalueisiinsa.
      Tietysti se on ongelma, mikäli suomalaiset työntekijät ovat oikeasti niin mukavuudenhaluisia, että hellepäivänä ei viitsitä tulla töihin kun voi olla rannallakin ja sadepäivänä ei todellakaan tehdä töitä, jos niitä pitää tehdä mutaisella pellolla. Silloin jää tilaukset toimittamatta kauppoihin ja muille tilaajille vaikka ylempänä viestiketjussa ajateltiinkin, että hidas suomalainen ei ole sen kalliimpi kuin nopea ulkomaalainen, mikäli palkkaus on kerättyihin kiloihin perustuvaa.
      Aloittelevat kerääjät tekevät myös aloittelijoiden virheitä, ainakin ilman kunnollista työnjohtoa. Jos pitää kerätä kypsiä mansikoita, ei se tarkoita sitä, että puolet mansikoista on ylikypsiä tai raakileita. Tai herneiden keräämisessä kevätkesällä tulee aloittelijalle herkästi houkutus kerätä litukoita. Vaaka tietysti paljastaa nämä laiskat, litukat kun painavat tilavuuteensa nähden vähän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe