Pandemia-terveisii kummaltki puolelt

Anonyymi

Olisi mukava kuulla ihmisten pandemia-ajan kuulumisia sekä Ruotsin että Suomen puolelta.

- Mitä teille kuuluu nyt pandemian aikana?
- Miten arki sujuu? Pelkäättekö tartuntaa?
- Oletteko jo sairastaneet taudin? Millaista se oli?
- Onko yksinäistä?
- Miten saatte ajan kulumaan?
- Mitä asioita kaipaatte pandemiaa edeltävältä ajalta?
- Onko pandemia vaikuttanut työtilanteeseen?
- Entä perheeseen?
- Tai taloustilanteeseen?
- Oletteko tehneet vapaaehtoistyötä pandemian takia? Tai ottaneet vastaan pandemia-ajan vapaaehtoisten apua?
- Oletteko tukeneet yrittäjiä nyt vaikeana aikana? Millä tavalla?
- Mitä haluaisitte tehdä ensimmäisenä, jos korona-tautia ei tarvitsisi enää yhtään varoa?
- Onko pandemia vaikuttanut arvoihinne, tulevaisuuden suunnitelmiin, ihmissuhteisiin tms.?

22

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan se vähän vaikuttanut. Asutaan eteläisessä Ruotsissa aika pienessä kaupungissa rauhallisella alueella rivitalossa miehen kanssa. Ollaan surullisina uutisista luettu Tukholman läänin tilanteesta ja oltu onnellisia, ettei enää asuta siellä kerrostalossa. Meillä riittää askaretta muun muassa pienen pihan ja parvekkeen kanssa. Kukkia ollaan kasvatettu ja istutettu. Pensaat on leikattu, ikkunat pesty, suursiivous tehty, ristikoita täytetty, uudet verhot keittiöön ommeltu, kävelylenkkejä tehty ja pieniä virkistysreissuja autolla ajeltu. Ollaan tuettu kahviloita ja ravintoloita ostamalla ruokaa mukaan. Ei mennä istumaan ravintoloihin, kun ollaan jo sen verran iäkkäitä. Pelottaahan se tartunta ja hoidon saaminen. Lapsia ja lastenlapsia ei olla tavattu pariin kuukauteen, mutta soitellaan tietenkin. Se on ihan normaalia, koska he asuvat sen verran kaukana. Taloudellisia vaikutuksia ei ole ollut ainakaan vielä, koska ollaan eläkeläisiä. Tosin osakkeiden arvo on laskenut, mutta nouseehan ne taas myöhemmin. Suomeen on pidetty yhteyttä soittamalla. Harmittaa Suomessa asuvan sukulaistytön puolesta, kun peruivat lakkiaisjuhlat.

      • Anonyymi

        Olette onnekkaita kun teillä on oma piha ja auto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette onnekkaita kun teillä on oma piha ja auto.

        Ymmärrän mitä tarkoitat. Minulla ei ole pihaa eikä autoa ja asun kaupungissa. On minulla kuitenkin lasitettu parveke ja toimiva polkupyörä. Tänä vuonna istutan parvekkeelle sellaiset puskat ettei ole ennen nähty :D ja pyöräilen kaupungilla sinne tänne niin etteivät virukset pysy perässäni :D


    • Anonyymi

      Olipas sinulla monta kysymystä.
      No vastataan täältä Länsi-Ruotsista
      - Mitä teille kuuluu nyt pandemian aikana? Kiitos aivan hyvää kuuluu.
      - Miten arki sujuu? Pelkäättekö tartuntaa? Arki sujuu töissä, kyllä, pelkään hieman tartuntaa.
      - Oletteko jo sairastaneet taudin? Millaista se oli? En ole sairastanut tätä virustautia, enkä tunne ketään joka olisi sairastunutkaan. Kaikki töissäkin terveinä.
      - Onko yksinäistä? Ei ole sen kummemmin yksinäistä kuin ennen pandemiaakaan.
      - Miten saatte ajan kulumaan? Arki kuluu nopeasti kokopäivätöissä ja viikonloput täällä kotosalla ulkoilemalla, ostoksilla, ruokaa laittaessa, lehtiä lukemalla, ym.
      - Mitä asioita kaipaatte pandemiaa edeltävältä ajalta? Matkustelua niin täällä kotomaassa kuin ulkomaillakin. kesälomamatkan suunnittelua kun sitä ei taida voida tänä vuonna pystyä tekemäänkään. Konsertteja, yleisötilaisuuksia, teatteria, urheilua
      - Onko pandemia vaikuttanut työtilanteeseen? Jonkin verran, asiakkaat eivät saa tulla hakemaan tilaamiaansa tuotteita, vaan lähetämme ne heille.
      - Tai taloustilanteeseen? Omaan taloustilanteeseen ei ole vaikuttanut . Toisen lapsen taloustilanteeseen on vaikuttanut paljonkin. Häneltä ja hänen vaimolta loppui kokopäivä työ. Tekevät nyt 40% työviikkoa kumpikin , saavat pitää palkastaan noin 90% , Silti heidän bruttopalkkansa on pienentynyt noin 10000kr /kk . Ovat hyväpalkkaisina pystyneet säästämään aiemmin ja eivät mene kesälomalle ulkomaille lastensa kanssa, niin ei ole vielä tuntunut heidän taloudessaan. Toinen lapsi puolisoineen on kokopäivätöissä ja heidän talouteensa ei ole vaikuttanut mitenkään.
      En ole antanut enkä vastaanottanut vapaaehtoistyötä.
      - Oletteko tukeneet yrittäjiä nyt vaikeana aikana? Millä tavalla? En ole vielä tukenut, ehkä ilmojen lämmetessä voisi käydä viikonloppuna oluella ja syömässä ravintolassa, tai tilata kotiiin jotain hyvää ruokaa. Taksilla en ole ajeleskellut ennen enkä nytkään. Kampaajalle menen parin viikon kuluttua.
      - Mitä haluaisitte tehdä ensimmäisenä, jos korona-tautia ei tarvitsisi enää yhtään varoa? Kutsua riskiryhmään kuuluvat tuttavat kylään ja halata heitä.
      - Onko pandemia vaikuttanut arvoihinne, tulevaisuuden suunnitelmiin, ihmissuhteisiin tms.? Ei ole vaikuttanut vielä mihinkään niistä.

    • Anonyymi

      Kuinka monta ruotsinsuomalaisia on menehtynyt virukseen jo? Luin että suomalaistaustaisia on kuollut enemmän kuninkaallisessa satumaassa kun meillä täällä? Onko näin pahasti siellä jo?

      • Anonyymi

        Ei aavistustakaan. Kaippa siitä tehdään statistiikkaa sitten kun kaikki on ohi.
        Suurin osa Ruotsissa Covid-19 viirukseen kuolleistahan (pian 2800 henkilöä) ovat yli 70 vuotiaita, niin varmaankin jokunen suomalaistaustainenkin heidän joukossaan. Suurin ruotsinsuomalainen ryhmähän on 40 luvulla ja 50 luvulla syntyneitä raskaita töitä ikänsä tehneitä ja useimmat heistäkin , varsinkin 40 luvulla syntyneet, ovat vanhusten hoitolaitoksissa tai kotihoidossa.
        Minkälaisen luvun sinä olet saanut ja mistä tietolähteestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei aavistustakaan. Kaippa siitä tehdään statistiikkaa sitten kun kaikki on ohi.
        Suurin osa Ruotsissa Covid-19 viirukseen kuolleistahan (pian 2800 henkilöä) ovat yli 70 vuotiaita, niin varmaankin jokunen suomalaistaustainenkin heidän joukossaan. Suurin ruotsinsuomalainen ryhmähän on 40 luvulla ja 50 luvulla syntyneitä raskaita töitä ikänsä tehneitä ja useimmat heistäkin , varsinkin 40 luvulla syntyneet, ovat vanhusten hoitolaitoksissa tai kotihoidossa.
        Minkälaisen luvun sinä olet saanut ja mistä tietolähteestä?

        Anteeksi, en ole lukenut virallisesta tiedotteesta muttaa kuullut ihmisten epäilystä ja harmista. Sorry, it went wrong in the beginning.


    • Anonyymi

      Ihan siedettävästi menee. Tai no kai tässä jonkin sortin masennusta on, kun en jaksa tähänkään pidemmin kirjoittaa.

      Sitä vaan tulin sanomaan, että Ruotsilla ei ole mitään moraalia suhteessa vanhuksiin. Eikä näytä olevan moraalia suhteessa muihin ihmisiinkään, kun esimerkiksi hoitotyöntekijät ovat joutuneet työskentelemään ilman suojavarusteita. Kuuluuhan osa työntekijöistäkin riskiryhmiin.

      Nyt sitten osinkoja jakavat suuryritykset saavat valtiolta kriisirahaa, vaikka eivät ole kriisiyrityksiä. Yök.

      Tämä liittyy aloitusviestin, koska siinä kysyttiin, onko corona-pandemia vaikuttanut arvomaailmaan. Minä olen alkanut inhota Ruotsin päättäjiä ja eliittiä superrikkaat bisnesmiehet ja -naiset mukaan lukien. Inholla on raketoinut suoraan ylöspäin. Ehkä joskus tulee maksimi vastaan?

      • Anonyymi

        Hallitus maksaa miljarditukea SAS ille että hakevat porukkaa pois paitsi että ei oo ees SAS in koneilla kun hakevat. Se onkin espanjalainen lentoyhtiö Privilege Style mikä hakee UD porukkaa Etelä-Amerikasta ja Afrikasta, vaikka annetaankin kuva että olisi SAS.

        Mutta kukapa näistä ottaa selvää. Ruotsalaiset kun osaavat hyvin harhauttamisen taidon.

        Nääkin miljardit voitais antaa hoitotyöntekijöiden suojavarusteisiin ja vanhustenhoitoon!


    • Anonyymi

      Harmittaa kun en saa unta. On jo aamuyö, mutta en ole nukkunut minuuttiakaan. Jotenkin tämän pandemian aikana mun elämä on mennyt sekaisin. Aiemminkin on ollut univaikeuksia. Pandemia aluksi tosin nukuin enemmän kuin yleensä, koska harrastukset jäivät pois ja oli aikaa nukkua. Se oli ihan hyvä asia, koska takana oli todella kiireisiä viikkoja. Sain nopeasti univelat kuitattua, mutta sen jälkeen en ole päässyt normaaliin arkeen. Kaiken lisäksi päässä pyörii outoja ajatuksia. Näin jo pandemian alussa joitakin kirjoituksia, joissa arveltiin maailman muuttuvan pysyvästi. Naureskelin niille otsikoille enkä lukenut juttuja. Viikkojen kuluessa olen kuitenkin lukenut pari juttua aiheesta ja ne ovat vissiin laittaneet pääni pyörälle. Nyt jo itsekin ainakin osittain ajattelen, että elämme suurten mullistusten aikaa. Miettiikö kukaan muu tällaisia ajatuksia?

      • Anonyymi

        Joo kyllä tää maailma muuttuu pysyvästi, - ja ihan hyvä monelta osin.

        Nää turhat viikonloppulentokeikat juhlimaan jonnekin jäävät pois ja ilmasto puhdistuu.
        Jonninjoutava kaupassa turhien tavaroiden osto jää pois. Ja nää ravintolat, ei ne oo tärkeitä laitoksia, ei niitä tartte.
        Jokainen voi opetella laittamaan sapuskansa itse. Ihan on mennyt älyttömyyksiin televisiossakin kun kaikilta kanavilta tulee joku ruuanlaitto-ohjelma. Ja lehdet on täynnä reseptejä, ihan kuin ei yksinkertaisemmalla sapuskalla selviäisi.
        Viineistäkin pitää tietää kaikki eri rypälelajit, ihan vakavissaan sepustavat että mikä sortti mihinkin ruokaan tarttee olla.

        Vähemmälläkin pärjää ja on aikaa miettiä mikä tässä elämässä on tärkeää.

        Itelläni taas nää nukkumiset ovat parantuneet, nukun kuin tukki nykyisin.

        Aikaisemmin heräilin ja olin hereillä, mutta eipä se haitannut. Nousin ylös ja rupesin tekemään jotain, saipa nekin asiat hoidettua. Ei kannata tyhjän panttina sängyssä kiemurrella.
        Jos ei tule uni, niin nouse ylös ja tee jotain. Sitten kun uni tulee, niin meet sänkyyn uudelleen.

        Kannattaa ottaa tää korona-aika opiksi.
        Ite oon viihtynyt ja ei oo mitenkään haitannut, onpahan saanut rästihommat tehtyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kyllä tää maailma muuttuu pysyvästi, - ja ihan hyvä monelta osin.

        Nää turhat viikonloppulentokeikat juhlimaan jonnekin jäävät pois ja ilmasto puhdistuu.
        Jonninjoutava kaupassa turhien tavaroiden osto jää pois. Ja nää ravintolat, ei ne oo tärkeitä laitoksia, ei niitä tartte.
        Jokainen voi opetella laittamaan sapuskansa itse. Ihan on mennyt älyttömyyksiin televisiossakin kun kaikilta kanavilta tulee joku ruuanlaitto-ohjelma. Ja lehdet on täynnä reseptejä, ihan kuin ei yksinkertaisemmalla sapuskalla selviäisi.
        Viineistäkin pitää tietää kaikki eri rypälelajit, ihan vakavissaan sepustavat että mikä sortti mihinkin ruokaan tarttee olla.

        Vähemmälläkin pärjää ja on aikaa miettiä mikä tässä elämässä on tärkeää.

        Itelläni taas nää nukkumiset ovat parantuneet, nukun kuin tukki nykyisin.

        Aikaisemmin heräilin ja olin hereillä, mutta eipä se haitannut. Nousin ylös ja rupesin tekemään jotain, saipa nekin asiat hoidettua. Ei kannata tyhjän panttina sängyssä kiemurrella.
        Jos ei tule uni, niin nouse ylös ja tee jotain. Sitten kun uni tulee, niin meet sänkyyn uudelleen.

        Kannattaa ottaa tää korona-aika opiksi.
        Ite oon viihtynyt ja ei oo mitenkään haitannut, onpahan saanut rästihommat tehtyä.

        Kiitos vastauksesta! Minäkin olen ajatellut noita mainitsemiasi asioita ja miettinyt, ettei muutos ole ollenkaan huono asia monissa asioissa kuten turhanpäiväisten shoppailu- ja bilelentomatkojen osalta.

        Toisaalta olen miettinyt paljon talousasioita. Enemmän yksittäisten maiden (esim. Suomi, Ruotsi, USA, ja Kiina) talouksia sekä maailman maiden välisiä taloussuhteita (mm. Brexitin vaikutukset) kuin niinkään omaa talouttani. Toki omaakin taloutta tulee ajateltua, mutta siinä ei ole niin paljon pohtimista kuin noissa isommissa asioissa. Talousasiat (mm. öljy) vaikuttavat myös maapallon turvallisuusasioihin ja esimerkiksi Lähi-Idän tilanne heijastuu jopa tänne pohjoismaihin kuten tiedetään. Ympäristötietoisuuskin vaikuttaa. Pandemian aikana on uutisoitu, että Suomessa ihmiset ovat innostuneet aurinkopaneeleista ja pyrkivät lisäämään omavaraisuuttaan. Ympäristötietoisuus vaikuttaa tietysti myös. Aurinko-, tuuli- ja maalämpö vähentävät öljyn tarvetta kuten muovin kierrätyskin silloin kuin sitä kerättyä muovijätettä ei kuljeteta kehittyviin maihin tai kehitysmaihin.

        Ruotsin talouden osalta olen alkanut nähdä uhkia. Esimerkiksi on tullut paljon mietittyä Ruotsin kruunua. Niin hyvältä kuin oma valuutta usein tuntuukin ja sitä on paljon hehkutettu, niin onhan kruunu myös kauhea uhka tänä päivänä kun muilla Euroopan mailla on pääosin yhteinen valuutta. Tosin onhan tuossa naapurissa muitakin pohjoismaita kruunuineen. Britannia on vähän eri asia, kun siellä on niin paljon enemmän asukkaitakin ja lisäksi heillä on öljyä, kaasua, omia kauppasuhteita yms. Olen alkanut suhtautua epäluuloisesti myös e-rahaan, vaikka aiemmin suhtauduin siihen positiivisesti. Minusta digipalvelut ovat hyvä asia, mutta käteisellä rahalla on myös oma tärkeä roolinsa edelleen. Digimaailmaan liittyy niin paljon riskejä, joita ei ole onnistuttu vielä ratkaisemaan, että sen vuoksi en kannata käteisestä kokonaan luopumista.

        Minä uskon että pandemia lisää pysyvästi etätyötä ja -opiskelua. Se puolestaan vaikuttanee ihmisten asumiseen niin, että osa muuttaa pienemmille paikkakunnille nykyisistä asuinpaikoistaan. Joillekin se voi tarkoittaa "vain" kaupunkien lähiöistä parin-kolmenkymmenen kilometrin päähän taajamiin muuttamista. Mutta sekin olisi muutos. Kuinka tällainen kehitys vaikuttaisi kaupunkien väestöön, palveluihin, asuntojen hintoihin, turvallisuuteen jne.? Minusta Suomessa on puhuttu etätöistä ja pikkukaupunkiin/maalle muutosta enemmän kuin Ruotsissa. Ruotsin työnantajat eivät ainakaan vielä kannusta yhtä paljon etätyöskentelyyn kuin Suomessa.

        Eri maista olen lukenut, että tuotantoa on siirretty Aasiasta (pääosin Kiinasta) takaisin länsimaihin tai länsimaissa on onnistuttu aloittamaan uutta tuotantoa, joka pärjää kilpailussa Aasian halpatuotannolle. Tämä ilmiö kiinnostaa minua todella paljon! Toistaiseksi vielä kehitys on ollut maltillista, mutta on hyvin kiinnostavaa nähdä, mitä jatkossa tapahtuu.

        Maailmassa on nyt niin paljon kiinnostavia asioita mietittäväksi ja seurattavaksi. Ei ihme ettei uni meinaa tulla iltaisin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta! Minäkin olen ajatellut noita mainitsemiasi asioita ja miettinyt, ettei muutos ole ollenkaan huono asia monissa asioissa kuten turhanpäiväisten shoppailu- ja bilelentomatkojen osalta.

        Toisaalta olen miettinyt paljon talousasioita. Enemmän yksittäisten maiden (esim. Suomi, Ruotsi, USA, ja Kiina) talouksia sekä maailman maiden välisiä taloussuhteita (mm. Brexitin vaikutukset) kuin niinkään omaa talouttani. Toki omaakin taloutta tulee ajateltua, mutta siinä ei ole niin paljon pohtimista kuin noissa isommissa asioissa. Talousasiat (mm. öljy) vaikuttavat myös maapallon turvallisuusasioihin ja esimerkiksi Lähi-Idän tilanne heijastuu jopa tänne pohjoismaihin kuten tiedetään. Ympäristötietoisuuskin vaikuttaa. Pandemian aikana on uutisoitu, että Suomessa ihmiset ovat innostuneet aurinkopaneeleista ja pyrkivät lisäämään omavaraisuuttaan. Ympäristötietoisuus vaikuttaa tietysti myös. Aurinko-, tuuli- ja maalämpö vähentävät öljyn tarvetta kuten muovin kierrätyskin silloin kuin sitä kerättyä muovijätettä ei kuljeteta kehittyviin maihin tai kehitysmaihin.

        Ruotsin talouden osalta olen alkanut nähdä uhkia. Esimerkiksi on tullut paljon mietittyä Ruotsin kruunua. Niin hyvältä kuin oma valuutta usein tuntuukin ja sitä on paljon hehkutettu, niin onhan kruunu myös kauhea uhka tänä päivänä kun muilla Euroopan mailla on pääosin yhteinen valuutta. Tosin onhan tuossa naapurissa muitakin pohjoismaita kruunuineen. Britannia on vähän eri asia, kun siellä on niin paljon enemmän asukkaitakin ja lisäksi heillä on öljyä, kaasua, omia kauppasuhteita yms. Olen alkanut suhtautua epäluuloisesti myös e-rahaan, vaikka aiemmin suhtauduin siihen positiivisesti. Minusta digipalvelut ovat hyvä asia, mutta käteisellä rahalla on myös oma tärkeä roolinsa edelleen. Digimaailmaan liittyy niin paljon riskejä, joita ei ole onnistuttu vielä ratkaisemaan, että sen vuoksi en kannata käteisestä kokonaan luopumista.

        Minä uskon että pandemia lisää pysyvästi etätyötä ja -opiskelua. Se puolestaan vaikuttanee ihmisten asumiseen niin, että osa muuttaa pienemmille paikkakunnille nykyisistä asuinpaikoistaan. Joillekin se voi tarkoittaa "vain" kaupunkien lähiöistä parin-kolmenkymmenen kilometrin päähän taajamiin muuttamista. Mutta sekin olisi muutos. Kuinka tällainen kehitys vaikuttaisi kaupunkien väestöön, palveluihin, asuntojen hintoihin, turvallisuuteen jne.? Minusta Suomessa on puhuttu etätöistä ja pikkukaupunkiin/maalle muutosta enemmän kuin Ruotsissa. Ruotsin työnantajat eivät ainakaan vielä kannusta yhtä paljon etätyöskentelyyn kuin Suomessa.

        Eri maista olen lukenut, että tuotantoa on siirretty Aasiasta (pääosin Kiinasta) takaisin länsimaihin tai länsimaissa on onnistuttu aloittamaan uutta tuotantoa, joka pärjää kilpailussa Aasian halpatuotannolle. Tämä ilmiö kiinnostaa minua todella paljon! Toistaiseksi vielä kehitys on ollut maltillista, mutta on hyvin kiinnostavaa nähdä, mitä jatkossa tapahtuu.

        Maailmassa on nyt niin paljon kiinnostavia asioita mietittäväksi ja seurattavaksi. Ei ihme ettei uni meinaa tulla iltaisin...

        Minä olen ihmetellyt tätä:
        Minä käsitin viikkoja sitten, että Ruotsi valitsi muista maista erilaisen korona-strategian talouden suojelemisen vuoksi. Nyt kuitenkin on käynyt sellaisia kirjoituksia, että Ruotsin talous kärsii ehkä jopa yhtä pahasti kuin monien muiden Euroopan maiden taloudet.

        Toinen asia mitä ihmettelen:
        Greta Thunberg kertoo meille ilmastonmuutoksesta ja sen suojelemisen tärkeydestä. Useimmat ruotsalaiset kannattavat Gretaa. Mutta eikö Ruotsin oma talous ole riippuvainen monista ilmastohaittaa aiheuttavista yrityksistä kuten Ikea, H&M jne.?


    • Anonyymi

      Mitä itua oli pistää rajat kii? Ei pääse Suomeen sukuloimaan eikä Saksaan kaljahakuun :( Coronaahan on jo joka valtiossa joten käry jo käynyt !Yhtä hulluja nämä päättäjät kuin Trumpin äänestäjät :)

      • Anonyymi

        Katsos kun ei oo kiva että korona leviää!
        Eikä sinun tarvitse hakea olutta Saksasta, voit olla juomatta.
        Ei oo konsti eikä mikään lopettaa joksikin aikaa.

        Ei tartte vetää Trumppia tähän, vertauksesi ontuu.
        Olenpa melko varma että nää päättäjät ovat jonkin verran tietäväisempiä kuin sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsos kun ei oo kiva että korona leviää!
        Eikä sinun tarvitse hakea olutta Saksasta, voit olla juomatta.
        Ei oo konsti eikä mikään lopettaa joksikin aikaa.

        Ei tartte vetää Trumppia tähän, vertauksesi ontuu.
        Olenpa melko varma että nää päättäjät ovat jonkin verran tietäväisempiä kuin sinä.

        Kyllä ne rajat aukee.
        Voi kuulemma lentää, jos on pätevä syy.
        Haaparannan kautta pääsee, ota selvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsos kun ei oo kiva että korona leviää!
        Eikä sinun tarvitse hakea olutta Saksasta, voit olla juomatta.
        Ei oo konsti eikä mikään lopettaa joksikin aikaa.

        Ei tartte vetää Trumppia tähän, vertauksesi ontuu.
        Olenpa melko varma että nää päättäjät ovat jonkin verran tietäväisempiä kuin sinä.

        Jos olisivat nii ei olis maailmassa Coronaa !


    • Anonyymi

      - Mitä teille kuuluu nyt pandemian aikana?

      Ihan hyvää kuuluu jo nyt. Mietityttää mitä kaikkea vielä tulee vastaan pandemian vuosi. Tuleeko toinen aalto, tuleeko uusia rajoituksia jne.

      - Miten arki sujuu? Pelkäättekö tartuntaa?

      Aluksi pelkäsin tartuntaa. Enää en pelkää sitä yhtä paljon, mutta en myöskään halua sitä. Välttelen monia asioita, vaikka niitä saisi tehdä. En esimerkiksi halua kahvilaan enkä ravintolaan, mutta voin ostaa take-away -tuotteita. Yhteen luottoravintolaan haluaisin tosin mennä ihan syömään, vaikka sieltä saa hyvin take-away -ruokiakin.

      - Oletteko jo sairastaneet taudin? Millaista se oli?

      En ole varma. Olin sairaana ja oireet sekä ajankohta sopisivat koronaan, mutta en tiedä oliko se sitä. Se oli elämäni rajuin flussa, mutta en edes mennyt lääkäriin.

      - Onko yksinäistä?

      Ei. Tykkään olla yksin.

      - Miten saatte ajan kulumaan?

      Olen suursiivonnut kotia, lukenut kirjoja, katsonut elokuvia ja dokumentteja, neulonut, hoitanut viherkasveja ja laittanut parveketta kuntoon, ulkoillut jne.

      - Mitä asioita kaipaatte pandemiaa edeltävältä ajalta?

      Huoletonta liikkumista kodin ulkopuolella ja muutenkin sellaista huolettomuutta. Olen myös kyllästynyt korona-uutisiin, vaikka ne tärkeitä ovatkin. Kaipaan aikaa, jolloin koronasta ei puhuttu joka hetki joka paikassa.

      - Onko pandemia vaikuttanut työtilanteeseen?

      Eipä juuri. Tein etätöitä jo ennen koronaa.

      - Entä perheeseen?

      Ei omaan perheeseen, mutta lähipiiriin on vaikuttanut. Muutamia läheisiä on lomautettuina, teini-ikäisen kummilapsen kovasti odottama kesäleiri peruttiin jne.

      - Tai taloustilanteeseen?

      Ei vielä. Kai.

      - Oletteko tehneet vapaaehtoistyötä pandemian takia? Tai ottaneet vastaan pandemia-ajan vapaaehtoisten apua?

      Olen auttanut omia läheisiä ja ilmoittautunut naapuriavun piiriin auttajaksi. Ainakaan minulle ei ole tullut naapuriavun kautta yhtään avunpyyntöä.

      - Oletteko tukeneet yrittäjiä nyt vaikeana aikana? Millä tavalla?

      Ravintoloista ja kahviloista olen hakenut noutoruokaa. Ruokakaupoissa olen ostanut pientuottajien tuotteita. Olen harkinnut entistä tarkemmin, mistä firmoista olen ostanut esim. korjauspalvelua tai jonkun tuotteen. Esimerkiksi eilen ostin pyöräilyyn liittyvän tavaran.

      - Mitä haluaisitte tehdä ensimmäisenä, jos korona-tautia ei tarvitsisi enää yhtään varoa?

      Haluaisin matkustaa kotimaassa jonnekin ja käyttää huolettomasti junaa, ravintoloita, kahviloita, museoita, yhteysveneitä jne. Ihan ensimmäisenä menisin kotikaupungin museoon.

      - Onko pandemia vaikuttanut arvoihinne, tulevaisuuden suunnitelmiin, ihmissuhteisiin tms.?

      Todennäköisesti kyllä. Ajatukset on vielä vähän sekaisin ja "raakoja", mutta eiköhän ne tästä ajan myötä selkiinny.

    • Anonyymi

      Kyllä Trump on kaiken pahan alku ja juuri !

    • Anonyymi

      Kyllä nyt Ruotttia mollataan , hyvä tänne oli tulla ku Suomess työttömyys , ja nyt eivät laivat kulje, näinkös se Suomi nyt kuuluu sinne ryssänmaalle ?

      • Anonyymi

        Ennen oli ennen ja niidenkin aikojen tapahtumille on syynsä, jotka pian Pihtiputaan mummokin saa tietää.

        Suomi ei kuulu "ryssänmaalle". Suomi ja Venäjä ovat naapurimaita. Minusta Suomella on tällä hetkellä paremmat naapurisuhteet Venäjän kanssa kuin Ruotsin kanssa.

        PS. Netissä monet kutsuu Ruotsia Swedustan-nimellä ja katsovat Ruotsin jo kuuluvan sharian alle. Minä en sano siihen nyt mitään.


    • Anonyymi

      Oli se kivaa ku vielä kelpas vanha ukko kolmeks päiväks töihin , ei coronat pelota !
      Gubbe 71

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe