Aihe

Sysmä sylissä Päijänteen

Anonyymi

Olen seurannut tämän palstan Sysmä keskusteluja mielenkiinnolla osa on kyllä asiaa ja osa on puuta heinää, niinpä päätimme perheen kanssa lähteä katsomaan miltä entinen kotikuntamme näyttää liki kymmenen vuoden jälkeen muutostamme pois Sysmästä.
Täytyy kyllä myöntää että kymmenenvuotta sitten Sysmä oli aivan eri näköinen mitä on nyt. Tiet ovat todella surkeassa kunnossa ja teiden varsilla olevat opastetolpat aivan karmean näköisiä ei sovi ns. katukuvaan yhtään, samoin rantatiellä olevat tolpat ( pakalliset kutsuvat kusitolpiksi ) aivan karmeita. ( kukahan lie suunnitellut )
Yleiskuva keskustasta on todella surkea yksi esimerkki tohtorila/löytötori rakennus on todella surkeassa kunnossa aivan keskustassa, ihmeteltiin miten rakennusvalvonta antaa olla tuollaisen rakennuksen keskustassa.

8

273

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ajatella miten eri päin voidaan asiat nähdä. Me muutimme tänne Sysmään 12 vuotta sitten ja sen jälkeen on tullut paljon uutta, palvelut ovat parantuneet ja kylänraitti on muuttunut talvellakin ankeasta valoisaksi.

   Puolen vuosisadan kaupunkielämän jälkeen tämä on hyvä paikka asua!

  • Anonyymi

   Juuripa näin. Muutin tänne aivan uuteen ja vieraaseen paikkaan yli 30 vuotta sitten ja voin vain todeta, että kaikki on parantunut ja muutto kannatti. Ei ole tarvinnut katua. Kunta voi hyvin aikaan nähden ja on pärjännyt maailman menossa hyvin, kaikki vaan on muuttunut koko maailmassa, myös Sysmässä. Näillä mennään ja näillä pitää pärjätä. Jos kelle ei kelpaa, niin pitää etsiä parempi paikka, mennä sinne ja vain toivoa, että sinne ei elämän muutokset koskaan yllä.

   • Anonyymi

    Näin on olen ollut sysmässä aina yli 73 vuotta ja aina kun helsingissä olen käynnyt olen tullut kiireesti takaisin siellä kun alkaa heti ahistamaan se ainainen kiire ja meteli ettei saa yöllä edes nukutuksi kuin korvatulppien kanssa että töissä siellä ehkä voisi olla mutta ei asua !


  • Anonyymi

   Taas tämä sama mankuja, jonka tunnistaa näistä apukoulu-teksteistä. Samaa lausetta koko edellinen lätinä Ei yhtään pilkkua tai pistettä selkeyttämässä tekstiä!

   • Anonyymi

    Edelliselle kaikki selkokielellä! Ei passaa mennä ulkomaille, Savosta puhumattakaan, kun loppuu ymmärrys jo kirjoitettuun teksiin.


   • Anonyymi

    Taidat olla oikein bittinikkari ja pilkunviilaaja et osaa lukea sysmeä aeka konu henkilö ! Taidatkin olla tätä netti sukupolvea joka ei osaa mitään ilman nettiä !


  • Anonyymi

   Sysmä on Päijänteen pylly. Pyllyssä Päijänteen.

  • Anonyymi

   Sysmäläisille sysmeä ilman pilkkuja ja pisteietä. Niin menee perille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   16329
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   334
   5841