Tulevaisuuden lyhyt historia

Kuukausi sitten vinkkasin lukuvihjettä ( www.bod.fi/s?k=soupfvjlkd1c ). Luulin , ettei se kiinnostanut ketään, mutta ilokseni huomaan, että muutama on perehtynytkin asiaan, sillä noissa kahdessa keskustelussa ("Mauna Loan" ja "paha hiilidioksidi/ hyvähilidioksidi") käy ilmi että ainakin muutama on jopa lukenut tuon kahdeksansivuisen johdanto-osan!

On mielenkiintoista havaita , miten asiat kietoutuvat toisiinsa. Helsingin sanomissa toimittaja Arla Kanerva kirjoitti pari viikkoa sitten kulttuuripalstallaan Michael Mooren dokumenttielokuvasta koskien lmastonmuutosta. Helsingin sanomat myötäili kriitikkoja , jotka katsovat Mooren olevan öljyteollisuuden asialla. mutta katsottuani filmin en ymmärrä, mistä sellainen käsitys voi tulla

Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että Moore ja mainitsemani kirja puhuvat itse asiassa samaa asiaa. Moore monisanaisesti, mutta tämä kirja tiivistää asian yhteen kuvaan ja muutamaan sivuun tekstiä. Mutta siis molemmilla on sama viesti!

13

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen luettuani ylimalkaisesti, ottamaan yhteyttä esim Sci-fi tieteiskirjallisuutta julkaisemiin tahoihin ja kehittelemällä tarinaan hahmoja esim , maahisia, alienia, ritareita ja rosvoja, niin saattaa tulla mukavaa luettavaa. Nimi voisi olla vaikka Telluksen tasapainon vartijat.

    • Anonyymi

      Kun tietäisi kelle suosituksen osoittaa kun googlettamalla sain vain esiin kustantajan lehdistötiedotteen, jossa ei annettu mitään vihjettä tekijöistä., mutta oli kyllä muuten paljon puhuva esitys. Luettuani tuon kirjan tulin siihen johtopäätökseen että tuon tarinan on tarkoitus olla vain tarjoilualusta ja koko kirjan "pihvi" olisi tuo johdanto-osa . Päättelen asia olevan näin kirjasta lainatun perusteella:

      "Jotta nämä tosiasiat (ilmaston muutoksen perussyyt) selkeytyisivät suurelle yleisölle, haluamme kiirehtiä, ja tuoda keskusteluun kaaviokuvamme,
      jossa tuon pahan hiilidioksidin luonne selkeästi on näkyvissä. Tuomme sen julkisuuteen tämän kirjan epätieteellisessä kontekstissa, koska kaavio ei täytä tieteellisiä kriteereitä. Uskomme, että asia näin pelkistettynä aukeaa suurelle yleisölle, jonka tehtävänä sitten on herättää poliitikot ja tutkijat. Osa tutkijoista
      on kyllä perillä asiasta, mutta he eivät saa ääntään kuuluviin, sillä asia on vaikeasti esitettävissä yksinkertaisessa muodossa tieteen edellyttämällä tavalla."

    • Suosittelen luottamaan arvostetuissa tiedelehdissä julkaistuihin vertaisarvioituihin tutkimuksiin.

      Se on luotettavinta tietoa, mitä ihmiskunnalla on asiasta.

      Vai onko teillä käytössänne parempia tietolähteitä? Mitä ne ovat?

    • Tuo toinen kommentti: "Kun tietäisi..." oli siis minun kommentti, en vain muistanut kirjautua.

      Jöns ille sanoisin, että kyllä muutakin tietoa voi käsitellä kuin vertaisarvioituja, . Tämä kirjahan jo ensimmäisessä lauseessaan ilmoittaa, ettei asioita käsitellä kaikilta osin tutkitun tiedon valossa, koska ilmastonmuutoksessa on paljon tutkimattomia asioita, kuten vulkaanisen hiilen määrä pitkässä juoksussa ja esim metaaniklatraattien osuus globaaleissa ainetaseissa. Tällaisessa kohtaa he käyttävät epäsuoraa päättelyä, mutta muuten päätiedot perustuvat UNEPIN ja ilmatieteenlaitosen kaavioihin, joten ne ovat kyllä lähtökohtaisesti vertaistutkittuja tietoja,
      Tämä teos ei siis selvästikään ole mikään tieteisraportti, vaan jos oikein ymmärrän tieteen ammattilaiset välittävät tieteen avulla saatuja tuloksia puolitieteellisessä kontekstissa. En näe mitään epäselvää asiassa, joka tuodaan esipuheessa selvästi esiin.
      Kun johdantoa luin tulin siihen tulokseen, että tässä yrittävät tieteilijät tarinan keinoin saada poliittisille päättäjille ja tavalliselle kansalaisellekin viestiä ilmanstonmuutoksen vaaroista perille.

      • Hölö hölö. Aloituksessa viittaamasi lähde on tavallistakin surkeampaa denialistilässytystä

        Hohhohoijaa.


      • Jons kirjoitti:

        Hölö hölö. Aloituksessa viittaamasi lähde on tavallistakin surkeampaa denialistilässytystä

        Hohhohoijaa.

        Kirjan luettuani voin varmuudella sanoa, että kirjoittajien joukossa ei ole yhtään denialistia.


      • KaiVarma kirjoitti:

        Kirjan luettuani voin varmuudella sanoa, että kirjoittajien joukossa ei ole yhtään denialistia.

        Kirjan on kirjoittanut Usko Toivo. Kuulostaa uskonnolliselta denialistilta, kuten muutkin denialistit, jotka täällä vetävät uskontonäkemyksiään joka paikkaan-


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Kirjan on kirjoittanut Usko Toivo. Kuulostaa uskonnolliselta denialistilta, kuten muutkin denialistit, jotka täällä vetävät uskontonäkemyksiään joka paikkaan-

        Taitaa kirja olla nimimerkin kirjoittama. Omalla nimellään ei jostakin syystä johtuen halua tulla julkisuuteen.

        Kun tuo on itsekustanteinen niin en suuresti hämmästyisi vaikka kirjaa markkinoitaisiin nettikeskusteluissa.


      • Anonyymi

        Jos kirja ei perustu tutkimustuloksiin vaan mielipiteisiin on se samanarvoinen kuin kaikki muutkin mielipidekirjoitukset ilmastonmuutoksesta. Jokaisellahan meistä on mielipide.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Kirjan on kirjoittanut Usko Toivo. Kuulostaa uskonnolliselta denialistilta, kuten muutkin denialistit, jotka täällä vetävät uskontonäkemyksiään joka paikkaan-

        Jos kirjoittaja olisi Ehkä Jos Saattaa, kyseessä olisi varmuudella oikea ilmastotieteilijä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kirjoittaja olisi Ehkä Jos Saattaa, kyseessä olisi varmuudella oikea ilmastotieteilijä.

        Varmuuden tuosta saa ainoastaan vertaisarvaajalta. Tietysti ilmastotieteissä jokainen on itsensä veroinen joten jokainen kelpaa omaksi vertaisarvaajakseen. Muistamme varmaan Mannin lätkämailan, jonka vertaisarvasi Mann itse.


      • Jons kirjoitti:

        Kirjan on kirjoittanut Usko Toivo. Kuulostaa uskonnolliselta denialistilta, kuten muutkin denialistit, jotka täällä vetävät uskontonäkemyksiään joka paikkaan-

        Muuten Kirjoittajaksi merkittyllä Usko Toivolla ei ole mitään tekemistä uskontojen kanssa, vaan kirjan sanoin: "Uskomme, etteikuvatunlainen skenaario toteudu - tai jos toteutuu toivomme , että ihmiskunnalla olisi tarinan mukainen tulevaisuus."

        Ja toinen tärkeä lainaus: "Emme suinkaan usko maailmanloppuun. Lapsia maailmanlopulla pelottelevat aikuiset ovat vastuuttomia. Ei ole olemassa sellaista viisautta, jonka perustella maailmanlopun tiedettäisiin olevan ovella, mutta hiilidioksidin äkillinen lisäys ilmakehässä nostaa vääjäämättä lämpötilaa lyhyellä aikavälillä. Elonkehän reaktio lämpötilan nousuun pitkällä aikavälillä on hämärän peitossa.


    • Olen kovin otettu,että joku olettaisi minun pystyvän tuolaisen luomuksen tekoon, mutta rajansa kaikella. Olen yrittänyt löytää sylttytehdasta. Googlettamalla löysin kustantajan tekemän lehdistötiedotteen, joka oli otsikoitu "Viruksia tulee ja viruksia menee mutta hiilidioksidi jää ja kumuloituu", mutta tekijöistä ei sanaakaan. Kirjassa itsessään löytyy vain yksi maininta, jossa todetaan: " On tärkeää, että keskustelussa ei kiinnitetä huomiota keskustelijoihin, vaan itse asiaan"

      Sen sijaan tämän ketjun ensimmäinen kommentoija toi mielenkiintoisen ajatuksen . Hän nimittäin esitti, että tekijät olisivat voineet fictio-osan saada jännittävämmäsi llisäämällä olosuhteisiin, joissa uuden ihmiskunnan on selviydyttävä, maahisia, alieneita ja muita mystisiä hahmoja. Miinusta taas parsta oli, että ne juuri puttuivat, ja kaikki riippui luonnon voimista ja ihmisestä itsestään .

      Olin hyväksynyt tekijöiden antaman ajtuksen, että fictio-osa on vain tarjotin, jolla varsinainen "pihvi"tarjotaan, Olin ymmärtänyt, että varsinainen pihvi olisi uusi tapa katsoa ilmastonmuutosta uudesta horisontista, tavallaan maapallon ulkopuolelta globaalisti, jolloin ongelma pelkistyisi jonkinlaiseksi säätötekniikan alkeisopintojen "paperikoneen perälaatikoksi". Mutta saatoimpa myös erehtyä. niinkuin aikaisemin olen todennyt mediamaailma on minulle iästäni johtuen kovin vieras.

      Itse epäilen vahvasti, että tekijöiden joukossa olis esim Soininvaara, sillä hänen bloginsa viime joulukuussa ilmastonmuutoksen seurauksista on kuin suoraan tämän teoksen vastaavasta kuvauksesta. Mielenkiintoinen sattuma on, että tämä kirja julkaistiin vasta tammikuun lopulla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe