Syövätkö lihansyöjäkasvit kukkakärpäsiä ?

Anonyymi

Olen luovuttanut taistelun kukkakärpäsiä vastaan, niiden litskaaminen käy jo enempiä ajattelematta automaattisesti. Kastelen kasveja sen verran, kuin tunnen niiden tarvitsevan vettä ja ihan hyvin näyttävät enimmäkseen voivan.

Silti voisi olla kivempi vähän vähempien kukkakärpästen kanssa, joten olisiko lihansyöjäkasveista avuksi kukkakärpästen suhteen ?

Ovatko edelleen törkeän hintaisia, vai saako niitä jostain edullisesti ja kätevästi, eli helposti, esim. Tampereella ?

4

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "syövät" joo, onko avuksi harsosääskiin, eipä juuri. Kannukasvit vois teoriassa kuluttaa helposti riittävän määrän näitä lenteleviä kodin komistuksia, onhan ne jossain floridan parvekeamppeleissa ihan täynnä ampiaisia. Ongelmaksi tulee niitten kasvatus siihen malliin, että ne kannut ois runsaita ja toimivia. Täällä kotisuomessa on monesti jo viherkeskusvaiheessa aika surullista katsottavaa kuivat kannut ja kasvin alamäki. kylmempien ilmastovyöhykkeiden lajeja ei edes kannata harkita, siilä tuskin monella pysyvät edes haengissä ympäri vuoden. Ja esim perus kärpäsloukulla, mitä näkee aika usein kaupoissa, on "syöntivoluumi" niin pientä ettei sillä ole mitään merkitystä.

      Jos oikeasti multa ja kastelusysteemien uusiksi miettiminen ei tunnu järkevimmältä ratkaisulta, niin liimapaperista saat toimivamman, ja pienellä askartelulla ehkäpä nätimmän, elukkamäärän vähentäjän.

    • Anonyymi

      Kiitti asiallisesta ja kivasta vastauksesta. Altakastelu ei onnistu umpiruukuissa ja onhan se tottumuskysymyskin. Jossain vaiheessa onnistuinkin lähes hävittämään harsosääsket siis, mutta sitten tulivat ilmeisesti mullanvaihdon yhteydessä, ehkä biolan mustamullasta takaisin.

      Taitaa olla lihansyöjäkasvi hankala sitten, ajattelin sitä pientä, mikä on ikään kuin kita ammollaan ja "hampaat" siinä.
      Etikka-ansat ja teipit käytössä. Kesemmällä kun siirtää kaikki kukat parvekkeelle, voisi joku luonnoneläin hoitaa homman, leppäkerttuset esim.

      Sormilla painellut pintamultaa "tiukemmalle", että eivät saisi happea harsosääsken toukat. Eivät ne nyt maailman suurin murhe tietenkään ole, ja onhan niistä hyötyäkin, mullan elävöittäjänä, mutta rajansa kai kaikella.

      Mietityttää vain, kun ovat ilmeisesti aika yleisiä, että ei ole mitään suoraa myrkytöntä luonnonkonstia. Entäs jos etikkaa veteen ja sitä suoraan kasville, mitähän ne kasvit siitä tykkäisi, jos jollain heistä kokeilisi.

      • Anonyymi

        Oletko varma että ovat harsosääskiä eikä banaanikärpäsiä? Harsosääsket ovat selvästi isompia. Banaanikä'rpäset lisääntyy hedelmissä ja biojätteissä, mutta eivät kukkamullassa vaikka saattavat lennellä kukkien juurella. Minulla banaanikärpäsiä tuli myös viemäristä kun tiiviste oli rikki. Banaanikärpäsiä sanotaan kukkakärpäsiksi vaikka oikeat kukkakärpäset aivan erilaisia.

        Harsosääskillä pitäisi näkyä toukkia mullassa. En tiedä mitä toukkia oli Amazoninliljassa, mutta niitä ei saanut pois millään. Vaihdoin mullat, pesin juuret, laitoin myrkkyä, mutta niitä tuli aina ja söivät juuret. Lopulta hävitin koko kasvin, mihinkään muuhun kasviin ei ole tullut.

        Mullan tiivistäminen ei auta jos siellä on toukkia, päinvastoin pitäisi olla mahdollisimman ilmava ja nopeasti kuivuva. Tokmannin kukkamulta on parasta mitä olen käyttänyt, ainoa vika että kasvit kasvaa turhankin nopeasti. Vai johtuneeko Lidlin lannoitteesta.
        https://www.tokmanni.fi/kukkamulta-10-l-6438114970447


    • Anonyymi

      Kyllä ne ovat harsosääskiä, banaanikärpänen on pulleampi ja erilainen.

      Ovat nyt jo paremmin hallinnassa, kun "ansoitin" ikkunanlaudat, laittamalla makeaa vettä ja etikkaa lautasille, sinne päätyi iso määrä niitä ja pyydystän kunnes hiipuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe