Syövätkö lihansyöjäkasvit kukkakärpäsiä ?

Anonyymi

Olen luovuttanut taistelun kukkakärpäsiä vastaan, niiden litskaaminen käy jo enempiä ajattelematta automaattisesti. Kastelen kasveja sen verran, kuin tunnen niiden tarvitsevan vettä ja ihan hyvin näyttävät enimmäkseen voivan.

Silti voisi olla kivempi vähän vähempien kukkakärpästen kanssa, joten olisiko lihansyöjäkasveista avuksi kukkakärpästen suhteen ?

Ovatko edelleen törkeän hintaisia, vai saako niitä jostain edullisesti ja kätevästi, eli helposti, esim. Tampereella ?

4

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "syövät" joo, onko avuksi harsosääskiin, eipä juuri. Kannukasvit vois teoriassa kuluttaa helposti riittävän määrän näitä lenteleviä kodin komistuksia, onhan ne jossain floridan parvekeamppeleissa ihan täynnä ampiaisia. Ongelmaksi tulee niitten kasvatus siihen malliin, että ne kannut ois runsaita ja toimivia. Täällä kotisuomessa on monesti jo viherkeskusvaiheessa aika surullista katsottavaa kuivat kannut ja kasvin alamäki. kylmempien ilmastovyöhykkeiden lajeja ei edes kannata harkita, siilä tuskin monella pysyvät edes haengissä ympäri vuoden. Ja esim perus kärpäsloukulla, mitä näkee aika usein kaupoissa, on "syöntivoluumi" niin pientä ettei sillä ole mitään merkitystä.

   Jos oikeasti multa ja kastelusysteemien uusiksi miettiminen ei tunnu järkevimmältä ratkaisulta, niin liimapaperista saat toimivamman, ja pienellä askartelulla ehkäpä nätimmän, elukkamäärän vähentäjän.

  • Anonyymi

   Kiitti asiallisesta ja kivasta vastauksesta. Altakastelu ei onnistu umpiruukuissa ja onhan se tottumuskysymyskin. Jossain vaiheessa onnistuinkin lähes hävittämään harsosääsket siis, mutta sitten tulivat ilmeisesti mullanvaihdon yhteydessä, ehkä biolan mustamullasta takaisin.

   Taitaa olla lihansyöjäkasvi hankala sitten, ajattelin sitä pientä, mikä on ikään kuin kita ammollaan ja "hampaat" siinä.
   Etikka-ansat ja teipit käytössä. Kesemmällä kun siirtää kaikki kukat parvekkeelle, voisi joku luonnoneläin hoitaa homman, leppäkerttuset esim.

   Sormilla painellut pintamultaa "tiukemmalle", että eivät saisi happea harsosääsken toukat. Eivät ne nyt maailman suurin murhe tietenkään ole, ja onhan niistä hyötyäkin, mullan elävöittäjänä, mutta rajansa kai kaikella.

   Mietityttää vain, kun ovat ilmeisesti aika yleisiä, että ei ole mitään suoraa myrkytöntä luonnonkonstia. Entäs jos etikkaa veteen ja sitä suoraan kasville, mitähän ne kasvit siitä tykkäisi, jos jollain heistä kokeilisi.

   • Anonyymi

    Oletko varma että ovat harsosääskiä eikä banaanikärpäsiä? Harsosääsket ovat selvästi isompia. Banaanikä'rpäset lisääntyy hedelmissä ja biojätteissä, mutta eivät kukkamullassa vaikka saattavat lennellä kukkien juurella. Minulla banaanikärpäsiä tuli myös viemäristä kun tiiviste oli rikki. Banaanikärpäsiä sanotaan kukkakärpäsiksi vaikka oikeat kukkakärpäset aivan erilaisia.

    Harsosääskillä pitäisi näkyä toukkia mullassa. En tiedä mitä toukkia oli Amazoninliljassa, mutta niitä ei saanut pois millään. Vaihdoin mullat, pesin juuret, laitoin myrkkyä, mutta niitä tuli aina ja söivät juuret. Lopulta hävitin koko kasvin, mihinkään muuhun kasviin ei ole tullut.

    Mullan tiivistäminen ei auta jos siellä on toukkia, päinvastoin pitäisi olla mahdollisimman ilmava ja nopeasti kuivuva. Tokmannin kukkamulta on parasta mitä olen käyttänyt, ainoa vika että kasvit kasvaa turhankin nopeasti. Vai johtuneeko Lidlin lannoitteesta.
    https://www.tokmanni.fi/kukkamulta-10-l-6438114970447


  • Anonyymi

   Kyllä ne ovat harsosääskiä, banaanikärpänen on pulleampi ja erilainen.

   Ovat nyt jo paremmin hallinnassa, kun "ansoitin" ikkunanlaudat, laittamalla makeaa vettä ja etikkaa lautasille, sinne päätyi iso määrä niitä ja pyydystän kunnes hiipuvat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   609
   9687
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   4735
  3. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3030
  4. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   296
   2919
  5. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2873
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1258
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   354
   909
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   275
   784
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   731
  Aihe