Yhdessä ristikon luomista opetellen

Anonyymi

Kun tässä joutuu itseopiskeluun ristikoiden laadinnassa, olisi kiva vähän saada apua. Tein salasanasuojatun sivun.

Jos joku on ammattilainen tai edes jonkin verran on laadintakokemusta, voisin antaa sivujeni palautelomakkeen kautta salasanan.

Toivon, että kukaan ei käytä ristikon ideaa muualla. Haluaisin onnistuneen lopputuloksen jonnekin tarjota.

Nyt on vaan ihan totaalijumi. Oikeaan yläkulmaan tuli epäsana, enkä keksi, miten saan kulmaan kunnon sanat.

Vasemmalla tökkii kanssa, kun en pääse eteenpäin. Minun tulee ajateltua laadintaa vähän kuin ratkontaa eli lähden kulmista. Tässä erotuksensa on se, että on pääkuvalauseet.

Haluan, että ristikko on alusta asti kunnollinen. Sanapituuksissa pitää olla vaihtelua.

66

340

  Vastaukset

  • Onpa outo viesti. Pyydetään apuja, mutta ei kerrota miten ja missä voi auttaa.

   • No kun en voi omalla tunnuksellani kirjoittaa, piti laittaa ananonyymisti. Olen siis eniten tähän osioon kirjoittanut ja oletin, että minut tunnistetaan. Samoin oletin, että sivustoni osoite tiedetään, kun se on ollut esillä. Viitatun lomakkeen osoite on ollut esillä tässä osiossa joissakin säikeissä. En sitäkään nyt uskaltanut laittaa esille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No kun en voi omalla tunnuksellani kirjoittaa, piti laittaa ananonyymisti. Olen siis eniten tähän osioon kirjoittanut ja oletin, että minut tunnistetaan. Samoin oletin, että sivustoni osoite tiedetään, kun se on ollut esillä. Viitatun lomakkeen osoite on ollut esillä tässä osiossa joissakin säikeissä. En sitäkään nyt uskaltanut laittaa esille.

    Onko Tapiolta viety kirjoitusoikeudet tänne? Eihän hän ole tehnyt mitään Sanarisvastaista. Muut ovat paljastelleet ratkaisusanoja.


  • Rekisteröityä nimimerkkiä ei voi käyttää eikä normaalilla tavalla anonyyminäkään.

   Ehkä tässä suurin ongelma on ollut linkittäminen kopiosuojattuun materiaaliin. Kerran itsekin niin tein.

   Sivustoni ei ole tuote. Jos foorumi tulkitaan palveluksi, olen mainostanut palvelua. Mutta en ole tulkinnut sivustoani palveluksi, koska esitän siinä vain mielipiteitäni ja annan jotain informaatiota. En tullut kysyneeksi, saanko linkittää.

   Toivon nyt vain, että joku löytää sivut, mistä on kyse.

   • Ihan uskomatonta! Ensin fudut Sanariksen palstalta ja nyt täältäkin. Luulin, että täällä olisi vapaampi meininki, Onneksi sinulla on omat sivusi. Tsemppiä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihan uskomatonta! Ensin fudut Sanariksen palstalta ja nyt täältäkin. Luulin, että täällä olisi vapaampi meininki, Onneksi sinulla on omat sivusi. Tsemppiä!

    Eikö tuossa nyt jo puututa yksilön oikeuksiin ilmaista itseään? Ollaanko nyt Suomessa vai Pohjois-Koreassa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihan uskomatonta! Ensin fudut Sanariksen palstalta ja nyt täältäkin. Luulin, että täällä olisi vapaampi meininki, Onneksi sinulla on omat sivusi. Tsemppiä!

    Tarkennus: jäähyllä ts. väliaikaisesti. Mutta syistä ja pituudesta ei ole kerrottu. Laitettu asian pohdiskelusäie.


  • Pitäisikö opetella käyttämään googlen hakupalvelua ja etsiä vaikkapa sanaa

   sanaristikkofoorumi

   sillä kaikki tiet vie Roomaan joko suoraan tai mutkien kautta.

  • Voisin siellä vastata täällä esitettyihin kysymyksiin. Vaatii nyt vähän ylimääräistä vaivannaköä. Tosin tapanani ei ole ihan heti antaa vastauksia, mutta pikkuvinkkejä voin antaa milloin vain.

   • Tapion sivusto ei ole sopiva täällä käytävään keskusteluun, koska hän ei salli sensuroimatonta ja/tai anonyymiä keskustelua. Jos täältä tulee lähtö, niin aina on Ylilauta. Siellä ei moderaattorit välitä tällaisista aiheista hittojakaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tapion sivusto ei ole sopiva täällä käytävään keskusteluun, koska hän ei salli sensuroimatonta ja/tai anonyymiä keskustelua. Jos täältä tulee lähtö, niin aina on Ylilauta. Siellä ei moderaattorit välitä tällaisista aiheista hittojakaan.

    Välittää vähän liikaakin. Siellä ei ole osastoa sanaristikoille. Ei voi olla kuin yksi sanaristikkoa koskeva lanka. Seitsemästä säikeestä vain yksi enää jäljellä. Jonkun muunkin aloittama poistettiin. Uusia ei kannata kenenkään luoda, sillä ihan kamalaa sotkua sen käyttöä. Kuin pistäisi kattilaan eturuoan, pääruoan ja jälkiruoan ja sekoittaisi niitä tehosekoittimella.


  • Hyvä tietää siitäkin, tosin eivät säännöt ihan ongelmattomia ole
   * mitähän siellä "sisältää linkkejä mihin tahansa Ylilaudan kilpailijaan tai mainostaa sellaista". Ainakin kieltää tämän sivuston mainostamisen, mutta omaani ei kaiketi voi pitää kilpailijana?
   * Siellä on kielto käyttää linkkien lyhennyspalveluita.

   Vaatii kirjautumisen.

   Poistin omalta sivustoltani kirjautumattoman kommentoinnin mahdollisuuden kun tuli niin paljon robottikommentteja. Oli mahdollisuus esiintyä anonyymisti ja kirjautumatta. Sensuroisin vain lähinnä kirjottamistyyliä. Mutta en hyväksyisi julkisia linkkejä tai linkkilyhenteitä tekijänoikeussuojattuun materiaaliin esim. kuviin erään lehden sivuista. Yksityisesti niitä saa minulle lähettää.

   • Ylilauta ei vaadi kirjautumista. Se on nimen omaan tarkoitettu anonyymiin kirjoitteluun ja sopii mainiosti sanaristikoista kirjoitteluun.


  • Ylilaudassa on nyt yksi yleinen säie, joka liittyy ristikoiden ratkontaan, siinä voi pyytää apua sanaristikoiden ratkontaan. Tavataan joskus, jos tavataan.

  • Tuo säie poistettiin. En nyt keksi syytä. Laitoin maininnan, että minuun saa olla toisaalla yhteydessä. En laittanut osoitetta, että sitä ei koettaisi mainontana. Pyysin yksinkertaisesti apua. Mutta kun en olisi käsitellyt asiaa Ylilauta-foorumissa, avun pyytäminen muualla käsittelyyn oli kai sitten väärin.

   Sain luvan linkittää sivuilleni, silloin kun se liittyy asiaan. Koska tähän säikeeseen liittyvää asiaa ei Suomi24:ssä voi käsitellä, en nyt uskalla laittaa osoitetta sivuun esille.

   Toivon nyt vain, että linkki löytyy ja joku hyvä osaaja voisi tulla auttamaan.

  • Ylilaudasta siis poistettiin ristikoissa auttamiseen liittyvät säikeeni + avun pyyntö tässä säikeessä esittämääni asiaan. Yksi yleinen ristikkosäie siellä on.

  • Korona taisi luoda oikein ristikkobuumin. Silmiin osui tänään erään S-marketin lehtihylly. Muihin lehtiin verrattuna suhteettoman suuri osuus hyllystä oli eri ristikkolehtien valtaama. Eri nimisiä kansia suorastaan vilisi silmissä.

   Voihan se tietysti olla niinkin että muiden harrastelehtien myynti on ylittänyt tarjonnan ja sen vuoksi niiden osuus oli huomattavan pieni ja ristisanalehdet sai näin vallattua tilaa.

   Kannattaa siis ottaa ristisanojen tekeminen haltuun ja rynnätä tuotteineen markkinoille. Jos ei vielä ensi jouluksi ehdi niin seuraavaksi sitten.


   • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

    Kaipaisin kyllä vähän opastamaan jotakuta ennenkin keskivaikeita tai vaikeahkoja ristikoita laatinutta henkilöä. Lähinnä kyse on on sanojen laittamisesta toimivasti.

    Kuvitus onnistuu itseltä niin pikkukuvien kuin pääkuvienkin osalta:
    https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/demoristikko.png
    Tosin varmaan aikaa menee turhan paljon.

    Juha Leinosen kanssa olisi kiva suunnitella, mutta yhteystietoja nyt ei kaiva edes kiven alta. Vähän liian tavallinen nimikin.


   • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

    Juha Leinosen kanssa olisi kiva suunnitella, mutta yhteystietoja nyt ei kaiva edes kiven alta. Vähän liian tavallinen nimikin.

    Olen seurannut sinua jo vuosia. Olisi kiva tehdä yhteistyötä. Kysy vaikka Ekiltä yhteystiedot ja jatketaan siitä eteen päin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen seurannut sinua jo vuosia. Olisi kiva tehdä yhteistyötä. Kysy vaikka Ekiltä yhteystiedot ja jatketaan siitä eteen päin.

    Ei onnistu tuota kautta, mutta toivon yhteyden ottamista yhteydenottolomakkeen kautta.


  • Kyllähän sitä vaikka Teemu Pallosenkin kanssa voisi jotain suunnitella, mutta siitä nyt taas ei voi syntyä mitään, koska Pallonen on Sanaris-firman ammattilaatija. Olen kyllä luonut pari palloshenkintä ristikkoehdotelmaa.

  • Laitanpa tänne vihje-ehdotelmia.

   Ristikko: Voita

   kehitysaste kykenee (7) = ?

  • Piilikseen pitäisi lisätä loppuun sana "ruokana"

  • Saatan enkä sitten saada aikaiseksi ristikon. Olen IS:n ja Mantan MAINIOT Ristikot formaatilla eli niiden määrittämällä ruutumäärällä yrittänyt.

   Aloitin oman ristikon teon vielä kerran uusiksi luomalla uuden pohjan. Tein Punaisen Pelikaanin formaatilla eli sen määrittämällä koolla, jossa ylä- ja sivumarginaalit huomioiden on käytössä 19x25 ruudun suuruinen alue. Minulla on pääsääntöisesti kahden ruudun sivumarginaalit vihjeille (pariin kohtaan tuli alkupiilo rumentamaan oikeaa laitaa). Laitoin ensin pääkuvan ja pääkuvalauseet ja etenin ylhäältä alaspäin. 15/23 sain riittävän toimivia sanoja näin aloittelijaksi. Ei tietenkään aivan itseänikään tyydyttävä ratkaisu.

   Koska formaatti on Pelikaaliristikoista ja laittaisin ristikot käyttöön ilmaiseksi - en usko, että saan niitä kaupaksi. Vaikka onnistuisin miten hyvin tahansa, Vuokila ei niitä Pelikaaneihin laita - periaatekysymys. Kun ristikon koko on lainattu, olisiko joidenkin mahdollisten ristikoiden sopiva nimi Tapikaaaniristikot?

   Toki ristikon alareuna puuttuu. Voi olla että tulee siinä ylivoimainen jumi. Tehtävä ei juuri nyt tunnut mahdottomalta, mutta saatan tarvita apua.

  • Aion jättää tietyntyyppiset vihjeitykset tarkoituksella pois.

  • Onnea yritykseen! Kannattaa varata joku kiva kannustinpalkinto kylmäkaappiin odottamaan sitä hetkeä jos joskus tulee valmista. Se saattaa auttaa yli niistä hetkistä kun seinät kaatuvat päälle ja mistään ei tunnu tulevan mitään. Ja sitä palkintoa ei sitten saa poksauttaa auki jos valmista ei jostain syystä tulekaan. Elämässä pitää aina varautua myös pettymyksiin ja epäonnistumisiin.

   Ristikoiden tekemisessäkin se eka kerta on taatusti vaikein. Kun palaset on kerran loksahtaneet paikoilleen niin jatkossa homma helpottuu kasvavan rutiinin myötä.

   • Muutamia googlattavia tullut, mutta jos itse olen googlannut, otan periaatteksi, että ratkojan on goolella sanat myös duht. helposti löydettävissä. Piiliskierouksia otan vihjeisiin eli niitä on syytä osata. Yritän reilua vihjeitystä.


  • Tapio
   Sain kyllä jonkinlaisen kasaan mutta siinä on erinäisiä ongelmia
   * sanaristyylisiä omia sanoja, joista yksi vähän jyseenalainen, mutta saattaisi Sanariksen ristikoissa kelvata
   * muutama kirjoitusasultaan harvinainen erisnimi (jokin kirjain yleensä jokin muu kuin mitä sain)
   * kaksi sanaa, joissa on alkupiilo; varsinainen virhe se ei ole ja erään laatijan ristikoissa niitä on usein paljon enemmän
   * yksi aulistyylinen intialainen pikkupaikkakunta (Aulis Lehdolla eräiden kommettien mukaan niitä on)

   Jos nyt hyväksytään noin puutteet, voisin yrittää keksiä sekä helppoja että katalia vihjeitä

   • Ei tietenkään hyväksytä. Tällä palstalla aloitetaan tuttuun tapaan ristikon laatijan arvostelu kaikissa sateenkaaren väreissä koska sanat pitää olla normaaleja sanoja eikä keksittyjä. Vasta täydellisen kaunis sanoitus on meidän ristikoiden ratkojien arvolle sopivaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tietenkään hyväksytä. Tällä palstalla aloitetaan tuttuun tapaan ristikon laatijan arvostelu kaikissa sateenkaaren väreissä koska sanat pitää olla normaaleja sanoja eikä keksittyjä. Vasta täydellisen kaunis sanoitus on meidän ristikoiden ratkojien arvolle sopivaa.

    Ymmärrän - teen sitä, mistä arvostelen toisia. Onhan toi laadinta haastavaa, mutta ei mahdotonta. Mahdotonta on lähinnä saada joka suhteessa itseä tyydyttävä lopputulos.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ymmärrän - teen sitä, mistä arvostelen toisia. Onhan toi laadinta haastavaa, mutta ei mahdotonta. Mahdotonta on lähinnä saada joka suhteessa itseä tyydyttävä lopputulos.

    Harjoitus tekee mestaajan sanoi pyösisko, korjaan pyöveli.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Harjoitus tekee mestaajan sanoi pyösisko, korjaan pyöveli.

    Tein siis ristikon, jossa ei ole vsrsinaista teknistä vikaa, mutta on kootusti monen laatijan ristikoissa ilmeneviä tyypillisiä heikkouksia, uskaltaiso sille laatia kokonaan vihjeityksen. Siellä täällä vihjetystä on. Itse kukin voisi ehdottaa, miten olisin voinut välttää, minkin heikkouden. Jos kritisoi, toivon rakentavia parannusehotuksia, jotta jatkossa heikkouksia olisi vähemmän. Olisi ainakin nyt kriitikko kritiikin kohteena.

    Olisi kiva saada IS-asteikolla vaikeusastearvio. Tavoitetaso on 2 1/2 tai 3-. Pitää hypätä suoraan isoon altaaseen.


   • Äh tuli kaksi loppupiiloakin. Pidetään alkupiiloa huonompana, mutta ei sekään mikään vsrsinainen virhe ole. Ei nyt rakenteellisesti mitään mestarilaadintaa, mutta ei sitä voi ekasta ristikosta odottaakaan. En minä jaksa ristikkoa viikkotolkulla hioa.. Tosin ei tämän kanssa niin älyttömästi mennyt aikaa..


  • Jotkut vihjeet ovat kokeellisia ts. menikö vihje yli hilserajan vai ei. Vihjeitä saa analysoida. Saa haukkua vihjeen läpikotaisin Mutta jos niin tekee, on fiksua ehdottaa parempi vihje tilalle.
   Jos olisin yrityänyt myydätämän, olisin miettinyt vihjeitä pidempään.

   Rakennevirhe olisi pitänyt korjata. Tosin olisi vaatinut vatimaan niin paljon muutoksia että ristikko olisi daattanut jäädä kesken. Oikea alareuna ei muutenkaan meinannut onnistua sitten millään ja siinä on visuaalisesti ruma sokkeloalue (niitä löytyy tosin paljon ristikoita laatineiltakin, mutta ei se kunnon puolustus ole).

   Saa ehdottaa rakenteen muutoksia ja eri ratkaisusanoja.

   • Aloittelijan tekemäksi visualinen ilme ihan hyvä. En olisi itse pystynyt parempaan. Tosin en kyllä edes haaveile ristikoiden tekemisestä. Paljon mukavampi tutkailla niitä toisten tekemiä lehdistä aina kun kohdalle osuu.

    Sitä paitsi, toinen ja kolmas ristikko näyttää sitten jo enemmän ammattimaisemmalta kun aloittelijan kompastelut jää historiaan. Työtä ei kannata jättää kesken kun kerran on vauhtiin päässyt.


   • Tapio
    Eritoten voisi kommentoida sitä, missä olisi pitänyt olla tarkempi vihje. Jätin vihjeet aika väljiksi ihan tsrkoituksella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aloittelijan tekemäksi visualinen ilme ihan hyvä. En olisi itse pystynyt parempaan. Tosin en kyllä edes haaveile ristikoiden tekemisestä. Paljon mukavampi tutkailla niitä toisten tekemiä lehdistä aina kun kohdalle osuu.

    Sitä paitsi, toinen ja kolmas ristikko näyttää sitten jo enemmän ammattimaisemmalta kun aloittelijan kompastelut jää historiaan. Työtä ei kannata jättää kesken kun kerran on vauhtiin päässyt.

    Vihjeiden sijoittelu pitäisi olla ainakin kunnossa. Fonttikoko vaihtelee käytettävissä olevan tilan mukaan. En ruvennut sillä kikkailelemaan muuten kuin isojen ja pienten kirjainten osalta. Kuvia on vähän, sillä käytin vain niitä, joita oli valmiina. Yhden pikkukuvan tein suoraan ristikkoon.

    Siitä olen ylpeä, että sain myös kohtuupitkiä sanoja joukkoon.


  • Alku- ja loppupiiloja on yhteensä samaa luokkaa kuin Mirja Pihlajamäellä on tyypillisesti alkupiiloja. Ristikon kokonaisilme on selvästi siistimpi kuin Pihlajamäellä. Parantamisen varaa on silti rutkasti. Mutta jos otta huomioon, mitä on julkaistu lehdissä, ei tämä mikään huono saavutus ensikertalaiselta ole.

   • Hieno on! Jos tavallisesti juot Saludoa tai Juhla Mokkaa niin tänään on ehdottomasti vaihdettava laatu keittimessä astetta parempaan eli Presidenttiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hieno on! Jos tavallisesti juot Saludoa tai Juhla Mokkaa niin tänään on ehdottomasti vaihdettava laatu keittimessä astetta parempaan eli Presidenttiin.

    ;) Kiitti kannustuksesta.


  • Olen joissakin vihjeissä onnistunut erityisen hyvin, jos saan luulemaan, että vihjeessä on eri ajatus kuin siinä todellisuudessa on. Tällaisia olisi kiva saada ristikoihin. Minua on harkautettu ja pitäisi oppia harhauttamaan oikein ovelasti.

  • Tilastotietoa:

   * Vaakasanoja: 56; pystysanoja: 48; yhteensä: 104.
   * Vaakasanojen kirjainmäärä: 321; pystysanojen kirjainmäärä: 303.
   * Vaakasanojen kp (keskipituus): 5,6; pystysanojen kp: 6,3; kp keskiarvo:6.

   Tilastotiedossa voi olla pientä heittoa, mutta jos valioraja on se, että sanojen keskipituus on vaähintään 6.0, ei tässäkään suhteessa ole moittimista.

  • Olisi toinenkin ristikko tarjolla, mutta haluaisin palautetta siitä ensimmäisestäkin. Onko kukaan yrittänyt ratkoa?

  • Toinen ristikko tehty, mutta siinä on pääkuvalauseissa pari pientä detaljia, jonka vuoksi se ei olisi ihan myyntikuntoinen. En toki saisi kaupaksikaan, mutta olisi silti kiva, jos saisi myyntikuntoisen aikaiseksi. En tiedä, laitankon esille ollenkaan.

  • Siitä on hieman testiä 15.07.2020 08:51 mainitsemani kommentin jälkeen. Voin lähettää ristikon siitä kiinnostuneille.

   • Katsoin säikeen avaustilastoa. Säiettä on luettu. Pelkästä lukemisesta en mitään hyödy. Pnko todellakin hirveän iso kynnys tulla pyytämään ristikko koeratkottavaksi? Jos saan koerstkontoja, voisin miettiä, mitä ristikolle tekisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katsoin säikeen avaustilastoa. Säiettä on luettu. Pelkästä lukemisesta en mitään hyödy. Pnko todellakin hirveän iso kynnys tulla pyytämään ristikko koeratkottavaksi? Jos saan koerstkontoja, voisin miettiä, mitä ristikolle tekisin.

    Voit vaikka laittaa sen paikkaan, johon aurinko ei paista.


  • Lähetin ristikon Ristikkoakatemian kuuden hengen tiimin tarkasteltavaksi.
   On vaan itse niin vaikea arvioida vihjeiden toimivuutta ratkojan kannalta. Vaikeustaso meni liian paljon arvailuksi.

   Lähinnä siis kaipaan vihjeitykseen arvioita. Muun pystyn kyllä itse riittävän hyvin arvioimaan. Toki muihinkin seikkoihin hyvät kommenti ovat paikallaan.

   • Mielestäni sinun pitäisi kirjoittaa omaelämäkerrallinen kirja seikkailuistasi ristikoiden ja piilosanojen maailmassa. Niin paljon sinua on potkittu ja väärin ymmärretty, että kirjasta voisi tulla menestys ja materiaalia olisi varmasti, vaikka useampaan kirjaan. Sinulla on kirjoittamisen halu ja taito, jotka menevät hukkaan näissä palstahöpinöissä. Siinä voisi Sanarishemmojen lahje tutista, kun eivät voisi sensuroida kirjoitustasi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mielestäni sinun pitäisi kirjoittaa omaelämäkerrallinen kirja seikkailuistasi ristikoiden ja piilosanojen maailmassa. Niin paljon sinua on potkittu ja väärin ymmärretty, että kirjasta voisi tulla menestys ja materiaalia olisi varmasti, vaikka useampaan kirjaan. Sinulla on kirjoittamisen halu ja taito, jotka menevät hukkaan näissä palstahöpinöissä. Siinä voisi Sanarishemmojen lahje tutista, kun eivät voisi sensuroida kirjoitustasi.

    Tapio

    No tuskin nyt sentään kiinnostusta olisi riittävästi.

    Olen kyllä yhdessä asiassa ollut itse syyllinen kohteluuni. Olen arvostellut virheellisenä oikein laadittuja vihjeitä. Siitä, että arvostelen oikein ymmärtämiäni vihjeitä, ei voi pitää vääränä. Mielipiteen vapaus pitää olla.

    Asioiden perusteellinen käsittely kuuluu olemukseeni. Menee satunnaisesti överiksi.

    Ristikoiden laadinnassa minulta kaivattaisiin enemmän sitkeyttä etsiä toimivampia sanoja.

    Olen parempi kuvittajana kuin ratkaisusanojen laatijana ja vihjeittäjänä. Ulkoasun suhteen ristikko olisi ollut käynyt lehteen kuin lehteen, jossa käytetään värikuvia. Iisakin Ristikot -lehteen ristikko ei olisi käynyt, koska siinä ristikot ovat harmaasäivyisiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tapio

    No tuskin nyt sentään kiinnostusta olisi riittävästi.

    Olen kyllä yhdessä asiassa ollut itse syyllinen kohteluuni. Olen arvostellut virheellisenä oikein laadittuja vihjeitä. Siitä, että arvostelen oikein ymmärtämiäni vihjeitä, ei voi pitää vääränä. Mielipiteen vapaus pitää olla.

    Asioiden perusteellinen käsittely kuuluu olemukseeni. Menee satunnaisesti överiksi.

    Ristikoiden laadinnassa minulta kaivattaisiin enemmän sitkeyttä etsiä toimivampia sanoja.

    Olen parempi kuvittajana kuin ratkaisusanojen laatijana ja vihjeittäjänä. Ulkoasun suhteen ristikko olisi ollut käynyt lehteen kuin lehteen, jossa käytetään värikuvia. Iisakin Ristikot -lehteen ristikko ei olisi käynyt, koska siinä ristikot ovat harmaasäivyisiä.

    Etenet aivan liian suurin harppauksin! Kaikissa erikoisosaamisen tehtävissä tarvitaan pitkäjänteistä treeniä. Jos oikeasti olet rakentanut vain kaksi (2) ristikkoa, niin on suoranaista haihattelua ajatella että ne pitäisi heti ottaa valtakunnalliseen jakeluun. Veikkaan että kun saat valmiiksi ristikon numero 20 niin olet itsekin sitä mieltä ettei niiden ensimmäisten "harjoitus" kappaleiden missään nimessä pidäkään olla ristikkokansan edessä esillä ja voit luetella pitkän listan asioita miksi niin.

    Intoa treeneihin sikäli mikäli koet alan itsellesi mielekkääksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Etenet aivan liian suurin harppauksin! Kaikissa erikoisosaamisen tehtävissä tarvitaan pitkäjänteistä treeniä. Jos oikeasti olet rakentanut vain kaksi (2) ristikkoa, niin on suoranaista haihattelua ajatella että ne pitäisi heti ottaa valtakunnalliseen jakeluun. Veikkaan että kun saat valmiiksi ristikon numero 20 niin olet itsekin sitä mieltä ettei niiden ensimmäisten "harjoitus" kappaleiden missään nimessä pidäkään olla ristikkokansan edessä esillä ja voit luetella pitkän listan asioita miksi niin.

    Intoa treeneihin sikäli mikäli koet alan itsellesi mielekkääksi!

    Ideat, pääkuvat ja pääkuvalauseetkin ovat kunnossa, mutta se nyt tietenkään ei riitä. Ei rakenteissa hirveästi vikaa ole, mutta eivät ole täysin kunnossakaan. Harjoituksella saisi varmaan kaikki kuntoon. Tarkoitus olisi kyllä saada näistäkin parempia ihan vaan toimivien ideoiden vuoksi. Jos joku ammattilaatija olisi korjannut ongelmakohdat, kyllä ainakin toka ristikko olisi julkaisukelpoinen. Vaikea arvioida paljonko se vaatisi töitä.


   • Oletpa joutunut joskus taistelemaan todella kovasti oman näkökulmasi puolesta. Tuntuu ihan pahalta lukea miten Sanariksen palstalla on sinulle naurettu ja sinua julkisesti nöyryytetty. Toivottavasti vielä saat sen arvostuksen, joka sinulle kuuluu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oletpa joutunut joskus taistelemaan todella kovasti oman näkökulmasi puolesta. Tuntuu ihan pahalta lukea miten Sanariksen palstalla on sinulle naurettu ja sinua julkisesti nöyryytetty. Toivottavasti vielä saat sen arvostuksen, joka sinulle kuuluu.

    Eikös siellä mainitsemallasi palstalla edelleen ole sama tilanne: jos yksi esittää eriävän mielipiteen niin kaikki ylläpitoa myöten käy hyökkäykseen. Eli se siitä monipuolisesta keskustelusta, kun vain yksi näkökulma sallitaan. Surullista ja säälittävää samassa paketissa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös siellä mainitsemallasi palstalla edelleen ole sama tilanne: jos yksi esittää eriävän mielipiteen niin kaikki ylläpitoa myöten käy hyökkäykseen. Eli se siitä monipuolisesta keskustelusta, kun vain yksi näkökulma sallitaan. Surullista ja säälittävää samassa paketissa!

    Kyllä siellä minustakin edelleen hyökätään täysin asiallista kritiikkiä vastaan. Ikävintä on se, kun Ylläpito alkaa puolustaa huonoa laadintaa. Esimerkkinä LIMMA, jota pidettiin huonona ratkaisusanana. Sitä Vuokila alkoi puolustamaan.

    Samantapaista huonon ratkaisusanan puolustamista on Sanariksen foorumissa aina ollut ja tulee olemaan. Vuokila itse on torppaamassa asiallista kritiikkiä ja monet säestävät. Säälittävää toimintaa tosiaan. Ja aina Vuokila kirjoittaa, että saa esittää kritiikkiä. Se ei ole täysin totta.

    No tokassa ristikossa tuli useita huonoja ratkaisusanoja - mutta aivan yhtä huonoja ratkaisusanoja löytyy Sanariksen julkaisemista ristikoista. Erona vain se, että huonoja ratkaisusanoja on vain yksi tai kaksi per ristikko.

    Kun minä sain kritiikkiä tietyistä ratkaisusanoista, samantapaista kritiikkjä olisi saanut moni Sanariksen julkaisema ristikko, jos se olisi lähetetty tuntemattoman laatijan tekemänä Ristikkoakatemian ruodittavaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös siellä mainitsemallasi palstalla edelleen ole sama tilanne: jos yksi esittää eriävän mielipiteen niin kaikki ylläpitoa myöten käy hyökkäykseen. Eli se siitä monipuolisesta keskustelusta, kun vain yksi näkökulma sallitaan. Surullista ja säälittävää samassa paketissa!

    Kritisoin joitakin Pertti Oskalan ja Juha Neitolan käyttämiä ratkaisusanoja. Jos olisin niitä kritisoinut Sanariksen foorumissa, siitä olisi noussut haloo. Joidenkin laatijoiden tuotokset nostetaan kritiikin yläpuolelle. Kritisoijaa painostetaan muuttamaan mielipidettään. Hän on huumorintajuton huonosti kieltä taitava jne. jne. Tähän painostukseen osallistuu myös sivuston ylläpitäjä. Hän jotenkin ottaa usein kritiikin liian henkilökohtaisena asiana.


  • Akatemiaan lähettäminen paitsi antoi näkökulmia omiin laadintoihin, vahvisti sitä, että jos ratkaisusana vainuttaa huonolta, se useimmissa tapauksissa sitä myös oikeasti on. Kritiikkiä on oineutettua esittää. Kaikkea, mitä ristikkon laitetaan, ei ole pakko pitää hyvänä laadintana.

   Omalta osalrani vain pitäisi välttää viimeiseen asti arviointimokia. Jos tekee niitä liikaa, joku voi sanoa, että kritiikkini on arvotonta.

  • Sanariksen foorumissa kritiikki jää usein puolittaiseksi. Kritisoidaan, että on liikaa Googlella haettavaa, mutta harvemmin yksilöidään, mikä oli erityisen huono vihje. Kyllä sitäkin hieman tehdään. Jos kritiikin esittäjä on korkeasti arvostettu, silloin harvemmin aletaan puolustaa huonoa vihjettä. Kritiikkiä on, mutta sen esittämistä myös varotaan.

  • Kritiikin esittäminen myöd helposti leimataan negatiivisen ilmapiirin luomisesta. Rakentava kritiikki on kuitenkin tarpeen laadun ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Itselle rakentava kritiikki tosin nosti riman aika korkealle. No tuli huomattava, että fuskata ei kannata - kyllä fuskun joku aina huomaa. Ja jos ei ole itse tyytyväinen johonkin ratkaisusanaan, ei siihen muutkaan ome. Huonoa ratkaisusanaa ei edes hyvällä vihjeityksellä muuta hyväksi. Sen saisivat ammattilaatijatkin oppia!

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Juutuub-maailma

   Tässä kun on kesällä ollut aikaa ja hieman seuraillut netistä kaiken maailman vlogeja sun muita videoituja mielipidekanavia niin herää yksi suuri kysy
   Sinkut
   118
   1557