Vuokralla ei kannata asua

Anonyymi

Asuntojen hinnat on nousseet yhtäjaksoisesti parin vuosikymmenen ajan. Voi miettiä, kuinka paljon ihminen olisi maksanut vuokraa - oma asunto olisi siinä ajassa jo tullut maksettua.

Nyt ennusteiden mukaan hintojen on arveltu laskevan peräti kaksi prosenttia. Eihän tuo ole yhtään mitään. Hullu se vuokralla asuu, kun omassaankin voi asua.

41

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihän ne ennustajat vaa oo niitä hypöläisiä?

    • Anonyymi

      Tavalliselle palkansaajalle omistusasuminen on järkevää. Kasvukeskuksissa sillä pystyy myös kasvattamaan varallisuuttaan. Jos on paljon sijoitusvarallisuutta, vuokralla asuminen voi olla järkevää. Remontoituja luksusasuntoja voi vuokrata suht edullisesti verrattuna niiden ostohintaan. Jos taas on oikeutettu yhteiskunnan tukiin, silloinkin vuokralla asuminen on järkevää.

      • Anonyymi

        Mä luulen että ylivoimainen enemmistö vuokralla asujista on juurikin asumiseensa yhteiskunnan tukia saavia. Kelan asumistuet ovat tietenkin ja lisäksi esim. ara ym. tuilla rakennetut vuokratalot. Ja tietenkin kunnan vuokratalot, joissa vuokra voi olla merkittävästi alle asunnosta koituvien todellisten kustannusten. Juuri kunnilla onkin paljon vuokra-asuntoja. Nämä tukia saavat vuokralla asujat ovat paljolti myös sellaisia, että eivät edes pystyisi asuntoa ostamaan eikä hevin siihen tarvittaa lainaakaan pankista saisi.

        Lisäksi vuokraaminen sopii silloin jos ei katso tarvitsevansa asuntoa pidempään ko paikkakunnalla, eikä halua ottaa ostamiseen ja myymiseen liittyvää vaivaa tai sijoitusriskiä. Tämä kyllä edellyttää että on saatavilla mieluisia vuokra-asuntoja ja mahdollisimman edullisesti myös.


    • Anonyymi

      Esim. asut 20 vuotta omistusasunnossa ja ostit asunnon hintaan 200.000€ ja myyt sen 20 vuoden päästä hintaan 190.000€ niin silti käteen jäi 190.000€ vs asut 20 vuotta vuokralla ja käteen jää 0€

      • Anonyymi

        "Esim. asut 20 vuotta omistusasunnossa ja ostit asunnon hintaan 200.000€ ja myyt sen 20 vuoden päästä hintaan 190.000€ niin silti käteen jäi 190.000€ vs asut 20 vuotta vuokralla ja käteen jää 0"

        Käytännössä käy kuitenkin niin että kun on ostanut oman kodin esim. 80-luvulla hintaan
        100 .000mk (n. 16.000€) niin 2020 luvulla tuosta saa jonkin verran enemmän. Plus on saanut asua omassa kodissa.


    • Anonyymi

      Vuokralla ei kannata asua koskaan pitkään. Asuntojen hinnoilla ei ole mitään merkitystä tähän asiaan.

      Vuokranantaja haluaa aina tehdä voittoa, joten vuokralainen maksaa enemmän mitä omistaja. Aina.

      • Anonyymi

        Höpön löpön!


    • Anonyymi

      Siinä on vaan yks pointti. Työpaikat ovat nykyään kovasti herkässä lähteä alta. Jos asut omistusasunnossa, on vaikea saada omiaan pois, jos joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Ja vaikeaa voi olla löytää hyvää kämppää uudelta paikalta. Vuokraluukku on helpompi sanoa irti.

      • Anonyymi

        Oon muuttanut yli 30 kertaa mm. työn luonteen vuoksi. Lähes aina omistusasuntoon.
        Kaikki on menneet kaupaksi.
        On mahdollista laittaa myös vuokralle jos ei haluu myydä.
        Se miten löytää uudelta paikkakunnalta asunnon ei juuri liity siihen mitä tekee entisen paikkakunnan asunnolle.
        Eli asut vuokralla tai omassa, uuden paikkakunnan asunnon hankkiminen on aina omista kriteereistä kiinni. Joka paikkakunnalla on vapaita tai vapautumassa olevia asuntoja runsaasti. Se sopiiko ko. asunnot itselle on sitten toinen juttu.


      • Anonyymi

        "Työpaikat ovat nykyään kovasti herkässä lähteä alta. Jos asut omistusasunnossa, on vaikea saada omiaan pois, jos joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Ja vaikeaa voi olla löytää hyvää kämppää uudelta paikalta. Vuokraluukku on helpompi sanoa irti."

        Kuinka usein olet jo muuttanut paikkakunnalta toiselle eri työpaikkoihin?


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä, että useimmissa tapauksissa omistus on vuokraamista edullisempaa. On kuitenkin kolme asiaa, jotka voivat tehdä vuokraamisen paremmaksi:

      1) Asunnon arvon mahdollinen lasku. Tämä on isompi riski kuin ajatellaan. Ei voi tietää, mitkä alueet tulevaisuudessa nousevat ja mitkä laskevat.
      2) Remontit. Nämäkin voi selvittää etukäteen, mutta yllätyksiä voi tulla. Esim. yhdessä hyvin hoidetussa yhtiössä vesi valui kellarista sisään. Joutuivat kaivaa koko pihansa auki ja korjata vesivahingon.
      3) Omat elämänmuutokset. Ero, työpaikan vaihto jne.

      Itselläni on omistusasunto. Voitan kyllä vuokralaisen asumiskuluissa, mutta nuo kolme riskiä muuttaisivat realisoituessaan tilanteen. Vuokralaisen riskeinä ovat taas vuokranantajan tekemä irtisanominen ja vuokranmaksukyvyn heikkeneminen.

      • Anonyymi

        Putkiremontti on sellaine pörkö että.

        Kalliiksi tulee kun kalliilla firmoilla teeteyåtään kun isännöinti on voideltu ensin


    • Anonyymi

      Suomessa suurin osa omaisuudesta on sidottu seiniin. Suomalaiset ovat varakkaita vain paperilla taseen muodossa. Mitäs sitten kun omistusasuja myy sen asuntonsa ja ottaa rahat "ulos" meneekös arvon omistusasuja sitten asumaan pahvilaatikkoon? Jos meinaa samalla seudulla pysyä niin on huomioitava että muut kämpät siinä ympärillä ovat nousseet aivan yhtä lailla jolloin omistusasumisesta saavutettu hyöty on - 0 ellei muuta jonnekkin halvemmalle alueelle gettoon asumaan.

      Vuokralaiset ovat taas joko kelagoldin jäseniä jotka siirtävät asumistuet suoraan vuokranantajan taskuun, tai varakakkaita työssäkäyviä likvidien säästöjen muodossa. Vuokralaisella kun tuppaa omistusasujaan nähden olla huomattavasti parempi kassavirta kun kaikkea ei tarvitse kiinnittää seiniin. Vuokrat eivät seuraa läheskään sitä vauhtia mitä asuntoosakkeissa kasvaa vastikket ja rahoitusvastikkeet. Ja tästä johtuen on paskapuhetta kun puhutaan että 20vuoden päästä asuminen olisi puoli-ilmaista omassa asunnossa.

      Ensinnäkin seiniin sidottu pääoma ei tuota mitään ja asuntojen hinnat ei inflaatiota hurjemmin nouse. Toisekseen siitä asunnosta on huomattavasti vaikeampi päästä tarvittaessa eroon sillä asunnon ostajat ovat hyvin hinta/laatu tietoisia ja talous perseellään olevat taloyhtiöt ei juurikaan houkuta. Omakotiasujista en sano tässä mitään. He voivat kuvitella asuvansa 200€kk kunhan lanaavat talonsa sitten 20v ostamisesta tai maksavat suuria summia rosiksessa hometalonsa myynnistä.

      Mikään asuminen ei ole ilmaista. Ja nykyaikana työpaikka vaihtuu hyvin tiuhaan jolloin on pystyttävä liikkumaan. Kauakana on ne ajat kun kylän ainoa tehdas elätti niin että sen juurelle rakennettiin omakotitalo.

    • Anonyymi

      Nyt aletaan jännää kyllä olemaan tilanteessa jossa vuokra-asuminen nimenomaan kannattaa. Kyllä.

      Tonnin vuokra-asunnon omistusasuntoon vaihtaminen kustantaa sen alkaen 250k€. Hinnat voivat kuuden kuukauden päästä olla mitä vain, mutta varmuudella eivät korkeammalla kuin nyt.

      Odottamalla esimerkiksi sen puoli vuotta häviät kuutisen tuhatta mutta säästät uuden asunnon hankinnassa saman summan moninkertaisesti.

      Edellisessä kunnon lamassa asuntojen hinnat laskivat peräti noin kolmen vuoden ajan ennenkuin pohja löytyi. Itse en ostaisi mitään nyt.

      • Anonyymi

        Saat kylläkin puoleen hintaan tuon kämpän mainitsemastasi , jos ei hki keskustaan mene.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saat kylläkin puoleen hintaan tuon kämpän mainitsemastasi , jos ei hki keskustaan mene.

        Miksi joku muuttaisi Helsinkiin jos ei ole pakko esim. opiskelujen takia?
        Jos yhteiskunnalta saisi tukia ei juuri kukaan haluaisi asua Helsingissä.
        Suomen saastunein paikkakunta jossa vain 30% väestöstä käy töissä.


    • Anonyymi

      En nyt ymmärrä sitä, että miksi omistusasujat eiväåt laske seiniin sidotulle pääomalle vaihtoehtokustannuksia. Riippuu tietenkin alueesta, mutta pääsääntöisesti nykyhinnoilla ja pelkästään 1% korkomarginaalilla omistusasujan pussista menee enemmän kuin vuokralla asujan pussista. Omistusasuja maksaaa vastikkeet ja remonttien vastikkeet ja koska remonttien hinnat ovat pilvissä tällä hetkellä niin maksat myös rahoitusvastiketta reippaasti. Keskimääräisesti näistä kahdesta kulusta tulee yhtä suuri osa kuin mitä markkinavuokra on. Jokainen voi tehdä laskuharjotuksia pankkien lainalaskureilla ja yleisellä vuokratasolla.

      Näiden juoksevien kulujen päälle sitten maksetaan lainanlyhennystä jolle saa sen 1% tuoton. Tässä kohtaa vuokralainen sijottaa tuon summan tuottavammin yhtiöihin jotka tuottavat jotain ja saavat likvidiä tuottoa osakkeiden tai tai kasvurahastojen muodossa n. 6% p.a. Suurimpana erona tässä on se että omistusasujan säästöt on seiinin lukittuina.

      Varmasti on halpaa asua omistusasunnossa jossain kainuussa. Mutta mites ajattelit päästä siitä omistusasunnostasi eroon?

      • Anonyymi

        Et sitten ole ymmärtänyt, että samat kulut menee vuokranantajalta, paitsi että vuokranantajalla on vielä pääomantuottovaatimus. Kaiken sen maksaa yllätys yllätys hyvin usein köyhä vuokralainen. Ei tarvi ihmetellä, miksi valtaosa vuokralaisista elääkin yhteiskunnan laskuun asumistuen turvin. Sillä jengillä ei olisikaan mahdollisuutta hankkia omaa asuntoa.


      • Anonyymi

        Varmasti on halpaa asua omistusasunnossa jossain kainuussa. Mutta mites ajattelit päästä siitä omistusasunnostasi eroon?

        Olisiko myyminen tai vuokraaminen yksi vaihtoehto?

        Jos ilmaiseksi saa ja halvalla myy, jää siitäkin sievoinen voitto. Tätä useimmat eivät oikein tajua tai sulata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti on halpaa asua omistusasunnossa jossain kainuussa. Mutta mites ajattelit päästä siitä omistusasunnostasi eroon?

        Olisiko myyminen tai vuokraaminen yksi vaihtoehto?

        Jos ilmaiseksi saa ja halvalla myy, jää siitäkin sievoinen voitto. Tätä useimmat eivät oikein tajua tai sulata.

        Minkä takia siitä kainuun asunnosta pitäisi päästä eroon? Kainuussa voi myös asua koko ikänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä takia siitä kainuun asunnosta pitäisi päästä eroon? Kainuussa voi myös asua koko ikänsä.

        Minkä takia siitä kainuun asunnosta pitäisi päästä eroon? Kainuussa voi myös asua koko ikänsä.

        Vastaus:
        Koska Helsingissä asuvat, noin 7% suomalaisista, eivät ymmärrä että lähes kaikki suomalaiset asuvat muualla kuin Helsingissä.
        Helsingissä a suu n. 600.000 henkeä joista n 200.000 ulkomaalais taustaisia.
        Helsinkiläisistä käy töissä 230.000 henkeä ja n 130.000 käy kaupungissa ulkopuolelta.
        Eli n. 380.000 asukasta ei käy töissä. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat jne…ketkä elävät pääosin yhteiskunnan tuilla.
        Suuri osa asukkaista ei tiedä käytännössä muun suomen asioista juuri mitään.


    • Anonyymi

      Olisi hullua ostaa nyt romahduksen aattona. Minä tuhnuttelen rauhassa vuokra-asunnon sohvalla ja teen tilin romahduksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Miksi maksaisin asumisesta 900 €/kk, kun vuokralla maksan 575 €/kk?

      Rintaperillisiä ei ole joten perintö menee valtiolle sitten aikanaan...

      Joten perustele minulle, että miksi maksaisin 40.000 € korkoja pankille ja enemmän joka kuukausi, kuin vuokraa yksityiselle vuokranantajalle ja käytän rahat elämästä nauttimiseen???

      Ja tämä siis hyvällä alueella Helsingissä.

      • Anonyymi

        Miksi maksaa korkoja kenellekään?
        Vuoden vuokrilla saa ostettua oman talon isolla tontilla, käteisellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi maksaa korkoja kenellekään?
        Vuoden vuokrilla saa ostettua oman talon isolla tontilla, käteisellä.

        Ei saa, jos haluaa käydä töissä.. Omakotitaloa en muutenkaan ottaisi riesakseni!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa, jos haluaa käydä töissä.. Omakotitaloa en muutenkaan ottaisi riesakseni!

        Ostettiin vuoden vuokraa vastaavalla summalla okt käteisellä ja käydään lähellä töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostettiin vuoden vuokraa vastaavalla summalla okt käteisellä ja käydään lähellä töissä.

        Niin mekin, ostettiin iso talo 180 neliötä ja tontti 1000 neliötä talo rv-1964vuokraaa saisi vastaavasta maksaa 1400/kk kun ei ihan keskuspaikka, maksoimme talosta 66 tuhatta, viiden vuoden vuokralla olisimme jäänneet jo häviölle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostettiin vuoden vuokraa vastaavalla summalla okt käteisellä ja käydään lähellä töissä.

        Teit kyllä loistokaupat, ostit abaut kahdeksalla tonnilla asuinkelvollisen omakotitalon, paljon onnea asumiseen siellä syrjälässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mekin, ostettiin iso talo 180 neliötä ja tontti 1000 neliötä talo rv-1964vuokraaa saisi vastaavasta maksaa 1400/kk kun ei ihan keskuspaikka, maksoimme talosta 66 tuhatta, viiden vuoden vuokralla olisimme jäänneet jo häviölle

        Et varmasti saa 66 tonnin asuntoa vuokrattua 1400 eurolla neliö. Vuosivuokrat ovat n. 7 prosentin luokkaa asunnon arvosta, joten 66 tonnin talon vuokraaminen maksaa n. 385 euroa kuussa. Ja vastaavasti, jos vuokra on 1400 e/kk, niin asunnon arvo on noin 240 000 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et varmasti saa 66 tonnin asuntoa vuokrattua 1400 eurolla neliö. Vuosivuokrat ovat n. 7 prosentin luokkaa asunnon arvosta, joten 66 tonnin talon vuokraaminen maksaa n. 385 euroa kuussa. Ja vastaavasti, jos vuokra on 1400 e/kk, niin asunnon arvo on noin 240 000 euroa.

        Taisit ihan hatusta vetäistä tuon kaavan, kyllä vuokrassa meinaa asunnon neliöt, kyllä liki kahdensadan neliön talosta saa ainakin tonnin vuokraa jos talo on kunnossa.
        Hyvällä paikalla tuosta talosta saa äkkiä 3 tonnia/kk vuokraa ei se talon ostohinta mitään kerro.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa, jos haluaa käydä töissä.. Omakotitaloa en muutenkaan ottaisi riesakseni!

        Juuri kukaan suomalaisista EI asu stadissa. Missä suomalaistaustaisia reilut 400 000. Loput muita kuin suomalaista taustaa omaavia.
        Noin 5 miljoonaa Suomessa asuvaa asuu muualla kuin Helsingissä.
        Ja ovat töissä, opiskelemassa, eläkkeellä yms. omilla asuinseuduillaan.
        Tätä faktaa ei kehä I sisäpuolella monikaan tajua kun keskustellaan Suomen asioista.


      • Anonyymi

        Voisin asua edelleen stadissa mutta kun se on niin kaukana kaikesta.
        Kaikkialle muualla on lyhyt matka paitsi Helsingin niemelle joka on ku on eristyksissä oleva saari kun ulkopuolelta katsoo. Katsoo sitten ulkomailta tai muualta Suomesta käsin.
        Korona aikaan Helsinkiin ei päässyt ulkomailta edes laivoilla tai lentäenkään, puhumattakaan junalla tai autolla. Ouluun ja vaikka Lappeenrantaankin pääsi helpommin muualta maailmasta kuin stadiin.


      • Anonyymi

        Missä Helsingissä on "hyvä" alue?
        Kaupungissa ei ole aluetta jossa hiukkaspäästöt olisivat terveellisellä tasolla. Itämeri on maailman saastuneimpia vesiä johtuen kaupunkien jätteistä ja päästöistä. Kaupunki alueet rakennettu öljystä, asfaltista, betonista ja muista erityisen saastuttavista ja alkutuotannosta lähtien maapalloa tuhoavista tuotteista. Liikenne ja asumispäästöt järjettömiä pienellä alueella mikä Helsinki on. Jokainen joka asuu Helsingissä edesauttaa koko ajan kiihtyvää säästämistä ja luonnon tuhoja joka pääosin riistetään kaupungin ulkopuolelta kaupungin käyttöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa, jos haluaa käydä töissä.. Omakotitaloa en muutenkaan ottaisi riesakseni!

        Mutta kun Helsingissä ei juuri kukaan halua käydä töissä.
        620 000 asukkaasta vain 230 000 käy töissä.
        Eli käytännössä lähes kaikki (yli 90%) suomalaista käy töissä ja asuvat muualla kuin Helsingissä.

        Toiseksi en antaisi sulle velattomia omakotitalojani vaikka maksaisit niistä markkinahinna. Pidän niitä mielummin tuottamassa pitkäaikaisilla vuokralaisilla ketkä käyvät töissä eivätkä elä sosiaalitukien varassa kutan pääosa Helsinkiläisistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun Helsingissä ei juuri kukaan halua käydä töissä.
        620 000 asukkaasta vain 230 000 käy töissä.
        Eli käytännössä lähes kaikki (yli 90%) suomalaista käy töissä ja asuvat muualla kuin Helsingissä.

        Toiseksi en antaisi sulle velattomia omakotitalojani vaikka maksaisit niistä markkinahinna. Pidän niitä mielummin tuottamassa pitkäaikaisilla vuokralaisilla ketkä käyvät töissä eivätkä elä sosiaalitukien varassa kutan pääosa Helsinkiläisistä.

        Tai jos haluaisikin, kaupunki häätää teollisuuden pois, asuntoalueiden tieltä. Esim. Laajasalossa Nesteen jalostamo (sinne meni ennen kaunein tie, mitä helsingissä oli) , metsälän schenkerin terminaali ym. ym.


    • Anonyymi

      Uusi omakotitalo pälkäneellä vuokra 350 euroa/kk. Vuokralla kannattaa asua.
      Maksat talosta monta sataatuhatta tai esim.80 luvulla tehty rivitaloyhtiö,rakennettu kaatopaikan päälle ja vajosi asuinkelvottomaksi ja kukaan ei korvaa osakkaille.
      Vuokralla kannattaa asua.

      • Anonyymi

        Vuokraovi Pälkäneellä ei yhtään omakotitaloa vuokralla, yksi talon yläkerta 835 €/kk. En asuisi edes Pälkäneellä vuokralla.


    • Anonyymi

      Asuin 5 vuotta omassa 74 rakennetussa kerrostalossa omistusasunnossa pääkaupunkiseudulla, 400e yhtiövastike, jatkuvaa remonttilainaa (halusit tai et), kun yks remontti tehty, toista jo suunnitellaan , 250e asuntolainan korkoja. Lyhennystä ei saanut paljoakaan tehtyä suuren yhtiövastikkeen jaremonttilainojen takia. Nyt rivitalossa vuokralla pääkaupunki seudulla 650e/kk, ei muita kuluja, paitsi sähköstä muutama kymppi (sekin noussut nykyisin suhteettoman paljon), lyhyt työmatka , 13 km (voi käydä pyörällä töissä, säästö 5 tonnii vuodessa.

    • Anonyymi

      Pörssinoteerattujen yhtiöiden osakkeet ovat myös nousseet ja enemmän kuin asuntojen hinnat. Miksi laittaa rahansa asuntoon jonka korjausvelka kasvaa vuosi vuodelta ? Ei rahaa kannata laittaa tuottamattomaan kohteeseen.

      • Anonyymi

        Pörssinoteerattujen yhtiöiden osakkeet myös dippasivat 33 prosenttia keväällä. Asuntojen hinnat ei. Osakkeista maksat myös pääomatuloveroa - omassa käytössä olevasta asunnosta et. Näin ollen toisesta saa verotonta tuloa ja toisesta verotettavaa tuloa.

        Välillä historiasta löytyy pitkiäkin jaksoja, jolloin osakkeet on tuottaneet todella surkeasti.

        Riski/tuotto -näkökulmasta taitaa olla selvää, että hyvällä sijainnilla oleva asunto on turvallisempi ja tuottavampi sijoitus kuin osakkeet. Kokeile laskea tuottoa Sharpen mittarilla.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe