Ylivieskaan mahtuu sadottain tuulivoimaa!

Anonyymi

Meillä on metsää silmän kantamattomiin. Tänne mahtuisi tuulivoimala poikineen. Varovaisen arvioni mukaan Ylivieskaan mahtuu abouttiarallaa reippaat parisen sataa tuulivoimalaa, kun ne ripottelee sopivalle etäisyyksille toisistaan metsän keskelle.
Ne näkyy kyllä kauas, mutta mitä se haittaa. Jokainen voimala tuo hyötyä myös Ylivieskalle; veroprosenttia ei tarvitse nostaa. Saattaa jopa laskea tuulivoiman ansiosta. Tuulivoima myös työllistää ihmisiä.
Omasta puolesta Ylivieskaan voitaisiin hyvin rakentaa satoja tuulivoimaloita. Ei lepakot niistä mihinkään poksu eikä ihmiset sairastu infraäänistä. Liikennekin tuottaa enemmän infraääntä, kuin yksikään tuulivoimala!

6

61

  Vastaukset

  • Mitäpä sitä noin vähää rakentamaan tehtäis kerralla 1000 uutta huulivoimalaa niin Ylivieska pelastuis.

  • Kantokylän vesijättömaat ovat hyviä tuulivoimaloille pellot ovat täysin höydyttömiä ei muuta kuin tuulivoimalat pellolle.

   • Kyllä! Kantokylä voidaan rakentaa niitä täyteen!


  • Raudaskylän ja nivalan väliin mahtuu tuulimyllyjä, sielä ei juurikaan oo asutusta,
   niin ei varmaan haittaa ketään.

   • Kaikki alueet, joissa ei liiemmin ole asutusta, sopii runsaasti tuulivoimaa. Ylivieskassa on jatkossa rakennettava vain keskustaajamaan, joka vaatii muutenkin tiivistämistä. Korkeampaa taloa ja tiheämpää. Suotta kasvattaa kaupunkia tahallaan laajalle, koska silloin tarvitaan enemmän liikennettä ja autoja. Kompaktin kokoinen tiivis kaupunki on paljon jalankulkijaystävällisempi. Jätetään metsät tuulivoimaloille!
    Ylivieskaan ja jokilaaksoihin on saatava myös sähköautojen pikalatauspisteitä, jotta sähköautot yleistyisivät täälläkin. Nyt jo muutamilla edelläkävijöillä on sellaiset, mutta joutuvat pääosin lataamaan autot omista seinistä.


  • Kaikki alueet, joilla ei ole asutusta, on järkevää varata virkistyskäyttöön, kuten retkeilyyn jne. Luonto on Suomen valtti, houkuttelee myös turisteja. Esim. miljoona kiinalaisturistia ihailemaan ja nauttimaan Suomen luonnosta kunhan korona on selätetty! Siinä hyvä skenaario. Tuulivoimaympäristö on sen sijaan dystopia, karmea tulevaisuudenkuva. Ei kiitos.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   61
   4446
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   4029
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2359
  4. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   63
   2149
  5. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1903