Työttömät poimimaa marjoja metsää

Anonyymi

Thaimaan viranomaiset eivät päästä metsämarjoja poimimaa tässä olisi työttömille runsaasti töitä puolukkaa, mustikkaa lakkaa sieniä jne. vaan jääkö metsää mätennemää tehtaat tarvitsevat marjoja raaka-aineeksi hyvä soisaaliturva on tehnyt työttömät laiskaksi vätkylöiksi. Thaimaalaiset ovat tähän asti marjat poimineet marjanpoiminta -autoja löytyy ei tarvitse omaa autoa jos ajokortti on voimassa

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keneltä se palkka haetaan?

    • Anonyymi

      Työtöntä ei metsään saa töihin, eikä pysyvästi töitä vältteleviä muuallekaan. Valitettavasti totuus on, että jo vuosia ilman töitä olleet ei enään töihin mene. On opittu elämään tuki ja avustusverkossa, eikä elämän säännöllisyys työn merkeissä kiinnosta.
      Ellei tukijärjestelmiä muuteta vastikkeelliseksi, työt jää muiden tehtäväksi.

      • Anonyymi

        Minähä en mehtään mäne. Siellä on kylmä, kuuma, märkää, hyttysiä ja tulee jano. Terassilla on paljonkin parempi eikä tuu jano. Päivärahoilla pärjää hyvin.


      • Anonyymi

        Menisitkö itse?


      • Anonyymi

        Jos metsässä olisi töitä, niin kaupunkeja ei olisi ikinä edes keksitty.


      • Anonyymi

        Sielllä metsässä on harvemmin palkamaksajaa vaikka sinne kuinka lampsis .näiden älyttäömyyksien esittäjistä ei ole pulaa toisin kuin palkanmaksajista. Reppufirmat on aina naukuneet työttömien perään ,mutta niitä kun jää palkat maksamatta ja ilmane työ ei kannata kellelkään. Kyllä ihmiset töihin menee kun ollaan asiallisella linjalla .Näitä älyttömyyksiä ei viitsi enää kukaan kuunnella.


      • Anonyymi

        Pyydä niitä korona keisareita joille nuo työttömyys tuet menee.


    • Anonyymi

      Eiköhän ne marjanpoimijat haeta nekin Ukrainasta.

      • Anonyymi

        Pääministeriltä Sannalta vaadin jämäkkyyttä kenelle työttömyysturva maksetaa tulevaisuudessa tämä on otettava sosiaaliturvauudistuksessa huomioon, monet työttömät pitäisi siirtää perustoimeentulotuelle sosiaallihuollon alaisuuteen kuntouttavaa työtoimintaa järjestetää sosiaalipalvelun. mielenterveys. päihdeongelmaiset tarvitsevat apua elämänhallintaa joka päiväisessä elämässä vuokra-asunnoissa on siivousta tämä syrjäytyneet ressukat asumispalveluvalmentaja tarvitaa


      • Anonyymi

        On lisäksi vattua ja viikunaa poimittavaksi. Ja tietysti metsässä on "mänty parka". Ja alkaa kortta valottaa. Korsiin pehmeisiin kesällä kerran!


    • Anonyymi

      Eivät huoli suomalaista yli 50v

    • Anonyymi

      Niin kauan ku luottoa ei heru kukaa ei mene mihikää.

      • Anonyymi

        Sinä tupauuno joutaisit mennä metsään.


      • Anonyymi

        Sinuun ei luota edes oma äitisi saatika muut.


    • Anonyymi

      Ala työttömäks jos vituttaa. Ja ketään sinä et lamauta paska jutuillas.

    • Anonyymi

      Ku Klux Klan valkoinen ylivalta on liikkeellä, orjakauppiaat asialla. Mekää kerjuulle lippujenne kanssa, solialittit jo kärräsi kottikärryillä rahaa. eikä kanki edes värähtänyt, eunukki on paska tauti. johan alkaa otta kupliin!

    • Anonyymi

      Puhutko itsestäsi?

    • Anonyymi

      Olet hieman ottanut väärän puun haukuttavaksesi.

      Thaikkupoimija lainaa rahaa maksaakseen lennot suomeen.
      Poimijayrittäjä maksaa thai-poimijalle noin 0,70 -1,20€/kg riippuen marjasta ja josta yrittäjä saa sen 5 - 6€/kg myydessään eteen päin.

      Suomalainen poimija myy marjansa ostajalle jonka pitää maksaa marjakilosta 1,30 -2,50€/kg.

      Kummassa tapauksessa kate jää paremmaksi yrittäjälle?

      Viime kesänä myytiin mansikkaa 17 - 18€/kg ja joka pellolta myyjäyrittäjään asti menee näin, poimija saa kilosta mansikoista pomintahintana 2,50 - 3,00€/kg, mansikanviljelijä saa noin 10 - 11,00/kg myydessään eteen päin vaikkapa jollekkin tukkurille taikka suoramyyjälle ja joka taas myy kuluttajalle laskien omat kulunsa siihen ostohintaan päälle ja voittomarginaalinsa.

      Nyt kun mansikkaviljelijällä on ulkomaista työvoimaa, niin he keräävät helposti tunnissa 5 - 10 kg ja jolla voittaa enemmän viljelijä, vaikkakin on puoliraakoja 45 -50 % (kypsyvät kyllä), kun taas suomalainen poimija poimii vain kypsät marjat ja saa kerättyä tunnissa sen 3 -4 kg eli vähemmän myytävää, mutta parempilaatuista, mutta nopeammin pitää saada myyntiin.

      Telvisiossa esiintynyt marjanviljelijä perusti tuntipalkkansa juurikin siihen, että 3kg/h eli 9€/h.

      Noista syistä ei suomalainen kelpaa marjanviljelijöille, eikä osteta suomalaisen keräämää marjaa suoraan kuin vasta silloin jos tulee vajetta toimitukseen.

    • Anonyymi

      Ei niitä tule tänä vuonna. Mutta EU antaa rahaa saamme uusia pyssyjä.

    • Anonyymi

      Jos metsään haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt.....

    • Anonyymi

      Väitän ettei betalamies osaa edes marjoja poimia! Eihän tavi joka ei saa banaanilaatikkoa hankittua kelpaa mihinkään. Minkin rehuksi ehkä?

    • Anonyymi

      Sinä van yrität tahalleen muita ärsyttää tyhmillä jutuillas.

    • Anonyymi

      Sinä maksat ne vitun laatikot.

    • Anonyymi

      Ei työttömyyskorvaus ole tarkoitettu työntekoon. Eikä meidän pakastimeen tule ikinä yhtään kotimaista marjaa, kun selvisi miten marjatilat käyttää ulkomaisia puoliorjia tiloillaan vaikka on koronan takia lomautettuja satojatuhansia omastakin takaa. Kotimaiset mansikat ja uudet perunat boikottiin.

      • Anonyymi

        mustikat poimitaan metsästä,samoin puolukat ,karpalot suolta. Metsässä on mukava poimia marjoja ,ihana tuulen humina ja aurinko paistaa, marjoja mättäät täynnä. Ja minkä makuisia Suomalaset metsästä poimitut marjat ovatkaan. Kaikki kesällä metsään ja näytetään ettei me ulkomaalsiai tänne kaivata,löydetään itse omat marjammae talvea varten pakkaseen. Oikein odotan aikaa jolloin metsässä marjat kypsyy.


    • Anonyymi

      IS sivuilta otsikko:

      "Marjajärjestö laski: Suomen 200 000 työtöntä voisi kerätä 15 miljoonaa kiloa marjoja"

      Eli marjajärjestö lähtee siitä olettamasta, että 200 000 työtöntä (tai ainakin suurin osa heistä) luopuisi omasta perustuslakiin perustuvasta oikeudesta valita ammattinsa.

      Marjajärjestö näin siis käynnistelee vihapuheita työttömiä vastaan, toki tällä tavoin näppärästi piilotellen "voisi" sanan alle, jospa näillä toiveilla voitaisiin työttömien lakiin perustuvia oikeuksia alkaa poistamaan?

      Jos voisi. Ja jos ei voisikaan. Mitäpä jos markkinat ja työttömät sanoo että eipä voisikaan?

      Marjajärjestöltä on nyt kokonaan unohtunut tehdä kyselytutkimus em. 200 työttömän joukossa, että moniko heistä tosiasiallisesti ilmoittaa olevansa kiinnostunut keräämään marjoja - ja etenkin, millä ehdoilla.

      Kun marjajärjestö voi tehdä ensin kyselytutkimuksen työttömiltä, niin saadaan se oikeampi lukema esille, sitä ennen kyse on vain marjajärjestön haihatteluista ja kuvitelmista.

      • Anonyymi

        Minä tykkään enemmän puolukasta kuin mustikasta ja en keräisi 50 ämpäriä puolukkaa että saa 250 euroa näppiin. Toivottavasti marjaa kuitenkin tulee tänä vuonna, voisi hakea ehkä 2 ämpäriä kun pakastin melko pieni. Mutta 50 ämpäriä myyntiin? Aivan älyvapaa ajatus. Mustikkaa pakkaseen myöhemmin syötäväksi? Ei kiitos.


    • Juu ja taikasieniä, katiskasta Kalat 👍

    • Anonyymi

      Poimin mustikoita kilpaa thaikkujen kanssa ja myyn pois sen, mitä en itse syö. Nostan myös työttömyysetuuksia.
      Mistä muusta haluat syyttää minua kuin laiskuudesta?

    • Anonyymi

      Niin se tuo muiden syyttely kun ei johda myöskään mihinkään.

      • Anonyymi

        Sinä olet NERO!

        Betalas?


    • Anonyymi

      Et sinä mitää millekää voi.

    • Anonyymi

      Sitten kun marjojen hintojen polkeminen lakkaa, lopettamalla ulkomaisen työvoiman, saan oikeat lomat korvaukset ym mitkä muissakin töissä saa, ni sitten voin mennä pellolle.
      Tällä hetkellä haen töitä joita haluan tehdä en mitään sen enempää enkä todellakaan häpeä sitä eikä kenenkään muun pitäisi.

      Työttömät hakee töitä, jos sitä ei saa siitä kärsii työtön ja siitä hyötyy työssäkäyvä, mutta työtöntä syyllistetään siitä. Tuottavuutta edistetään ja henkilöstöä vähennetään niin työpaikkoja ei ole kaikille. Kapitalismi TARVITSEE työttömyyttä toimiakseen.

      • Anonyymi

        Miks sitä pitäis hävetä , ei työtön tosin kovin kaukaa sitä työtä voi hakea jos on jo aivan perseaukinen. Joku tavallinne ihminen jos rupeaa pokkuroimaan työttömyyksistä on päässä vikaa tai on sitä itsekin.


    • Anonyymi

      Tässä on vain 1 mutta: mikään metsämarjoistamme ei kypsy ennen kuin Heinäkuun ekaviikko on mennyt, poimintakuntoon. Satoaika on korkeintaan kolme viikkoa per metsämarja, ekana keski-suomessa: mustikka/lakka. Vattu. Puolukka kypsyy yleensä noin syyskuun 2-3 vko, ja karpalo vasta lokakuulla. Marjojen kilohinta poimijalle on niin kelvoton, että mielummin kannattaa poimia itselle marjat kuin myydä niitä.

    • Anonyymi

      Tuttava kysyi eivät huolineet kun on kantasuomalainen ja valkoihoinen että se siitä.
      Asia on loppuunkäsitelty.

    • Anonyymi

      Antasiivat ilmaset kalastusluvat työttömille ,niin siitä olisi enempi hyötyä ,kesäsellä .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe