Kaikilla Beatles-levyillä roskaa

Anonyymi

Joka ainoalla Beatles-lp:llä on ihan roskaa mukana. Esim. REVOLVER sisältää kappaleen Yellow Submarine, joka ei missään tapauksessa ole hyvä sävellys. Ajatella että kun te Beatles-hölmöt olette kuunnelleet kyseisen albumin kymmeniä kertoja läpi, olette myös tuon luokattoman huonon viisun kuunnelleet kymmeniä kertoja ja elämänne tärkeää aikaa on tuhlaantunut. Olisitte voineet saman ajan käyttää Beethovenin nerokkaan 7. Sinfonian kuunteluun vaikka Karajanin tai Bernsteinin johtamana. Samalla levyllä on lisää mitättömiä lauluja: Dr Robert ja Love You To. Here, There and Everywhere ja For No One sen sijaan ovat hienoja kappaleita. BEATLES FOR SALELLA ei mitään muuta olekaan kuin heikkoja lauluja, ehkä Eight Days a Week ja No Reply, jotka muistaakseni olivat tällä albumilla, ovat poikkeuksia.

RUBBER SOULILLA What Goes On ja Run for Your Life ovat ihan surkeaa roskaa sävellyksellisesti, samaten Good Morning ja Mr Kite Beatlesin TUNNETUIMMALLA levyllä. Yhtyeen parhaat sävellykset, kuten Yesterday, Let It Be, Strawberry Fields Forever, She's Leaving Home ja Eleanor Rigby jäävät KAUAKSI esim. Mozartin Don Giovanni oopperan tai c-mollimessun aarioiden alapuolelle. Tai minkä tahansa klassisen kuuluisan klassikkoteoksen.

Unohtakaa jo se onneton Beatles.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä kyllä klassinen on Beatlesia paljon parempaa musiikkia.

    • Anonyymi

      Muistakaa kuunnella Beatlesia, kyllä te opitte.

      • Anonyymi

        Kuuntelin pikkuskidinä iskelmämusiikkia mutta aikuistuttuani klassinen vei mukanaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntelin pikkuskidinä iskelmämusiikkia mutta aikuistuttuani klassinen vei mukanaan.

        Minä piirsin 16 vuotiaana olohuoneen parkettilattialla pienestä mallista näin jälkikäteen sanottuna hämmästyttävän hienot ja suurta keskittymistä vaatineet säveltäjäpotretit taitavalla lyijykynätekniikalla Schubertista ja Beethovenista ruutupaperille ja ne olivat jossakin rautatieläisten taidenäyttelyssäkin kehuja saaneet. En osaisi kuvitellakaan piirtäväni enää mitään vastaavaa koska taitoni on harjoituksen puutteessa jo kokonaan ruostunut. Kaikki pienetkin yksityiskohdat ja varjostukset oli ilmeikkäästi hahmoteltu. Valitettavasti en voi esittää niitä teille mutta luulenpa että olisite hämmästyneet niistä.


    • Anonyymi

      "Esim. REVOLVER sisältää kappaleen Yellow Submarine, joka ei missään tapauksessa ole hyvä sävellys."

      Mutta missä on se mittari jolla jonkun sävellysten hyvyyttä voidaan absoluuttisella varmuudella mitata? Moni nimittäin pitää Yellow submarinesta paljonkin ja pitää sitä erinomaisena kappaleena sarjassa tarttuvat renkutukset. Ja sikäli kuin tiedän juuri siihen sarjaan sen säveltäjä P.McCartney kyseisen laulun tarkoittikin.

      "...kuten Yesterday, Let It Be, Strawberry Fields Forever, She's Leaving Home ja Eleanor Rigby jäävät KAUAKSI esim. Mozartin Don Giovanni oopperan tai c-mollimessun aarioiden alapuolelle. "

      Taasko olemme tilanteessa jossa vertaamme kahta eri asiaa kuten appelsiinia ja omenaa toisiinsa, ja sitten moitimme omenaa siitä että se ei näytä eikä tunnu eikä maistu appelsiinilta?

      Mutta ottakaamme omena ja syväluodatkaamme sen sielun elämä aiheesta että mitä on tai pyrkii olemaan ja mitä tekee omena? Osuvin arvaus tuohon lienee että se yrittää olla niin omena kuin suinkin mahdollista eikä sitten paljon mitään muuta. Joten jos omena on omenaksi suorastaan saatanallisen hyvä omena niin miksi sitä muka pitäisi moittia siitä että se ei näytä eikä tunnu eikä maistu appelsiinilta?

      Joten edelliseen viitaten mitä teki ja pyrki olemaan The Beatles? Se pyrki rock-bändinä olemaan oman aikansa pop/rock-bändeistä se "the Toppermost of the Poppermost". Mutta onnistuiko se siinä?

      Kaikkien aikojen pop/rock-bändit listoja on pitkin ja poikin nettiä, ja käytännössä aina niissä listoissa on mukana kolmikko The Beatles, Led Zeppelin ja Pink Floyd, ja usein niissä vielä mainitaan Rolling Stones, ja Audience ja Kinks, ja REM ja toki muitakin, mikä siis tarkoittanee että kyllä The Beatles oli ja yhä on yksi kaikkien aikojen parhaista pop/rock-yhtyeistä ellei sitten että oli ja on se kaikkien aikojen paras niistä.

      Siis on niin että The Beatles pyrki olemaan sen musiikin osa-alueen jossa se toimi the Toppermost of the Poppermost ja The Beatles myös onnistui siinä.

    • Anonyymi

      Kansakunta jo malttamattomana odottaa että taas pian käytäisiin kulissien takana jossain jäähallissa sen eräässä joukkueiden pukuhuoneista keskustelu joka kulkisi suurin piirtein tätä rataa:

      "Ah, tätä onnen ja ilon päivää!": huudahti ottelun jälkeen joukkueen pukuhuoneessa Suomen jääkiekon miesten A-maajoukkueen kapteeni Mutisto, ja samantien jatkoi: "Olemme juuri voittaneet jääkiekon mailmanmestaruuden, joten miten ois jos yhdessä sen kunniaksi koko joukkueen voimin hoilaisimme "Suomi on jääkiekon mailmanmestari, mailmanmestari, mailmanmestari. ja hoilataan sitä yhä uudestaan ja uudestaan. Ja jospa käyttäisimme siinä melodiana Mozartin c-molli messusta Sen toista osaa nimeltään Gloria ja aivan sen osan lopussa olevaa uljasta Cum Sancto Spiritun melodiaa"

      "Ei kai me sentään Mozartin c-molli messua aleta hoilata vaan vaan minusta tuntuu että paremmin melodiaksi sopisi Mozartin Don Giovanni oopperan iki-ihana duo Là ci darem la manon melodia.":sanoi pakistosta Polveila.

      "Ei vaan minä haluaisin hoilata tuota Beatlesin Yellow submarinen kertosäkeen melodialla!" sanoi ottelussa lukuisia haamupelastuksia tehnyt maalivahti Becker- eller Kikkelström.

      Ja kun jääkiekkoilijathan on kovia jätkiä niin taas käy että se mokoma Beatles-renkutus taas voittaa.

      • Anonyymi

        Ei jääkiekkoilijat yleensä paljon ylevää taidemusiikkia tunnu ymmärtävän. Mutta minä pelasinkin kenkälätkää, koripalloa ja tennistäkin ennen ja olen saanut korkeimmanasteisia transsinomaisia transsendentaalisia psykofyysisiä tiloja Mozartia, Schubertia ja Beethovenia meditoidessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe