Tajuaako masentunut henkilö...

Anonyymi

Tajuaako masentunut henkilö parantuessaan niitä esim.ihmissuhteissa tehtyjä virheitä joita hän on masennuksensa aikana tehnyt? Jos vaikka eroaa masennuksen aikana, niin iskeekö katumus päälle kun masennus helpottaa?

3

62

  Vastaukset

  • Veikkaan että hän kyllä tajuaa virheet ja jos ei pysty käyttäytymään toisia huomioon ottaen jos on masennus päällä. Katumuksesta en osaa sanoa voi riippua tilanteesta ja ihmissuhteesta. Mutta luulisi jos parisuhteessa on rakkautta ollut niin myöhemmin kaduttaisi jos olisi jättänyt masennusoireiden takia.

  • En tiedä sanoa tuohon ihmissuhteen katkeamiseen mitään kun ihmisiä on monenlaisia.

  • Vastakysymys: eikö nk. terve ja normaali ihminen tee mitään virheitä [ihmissuhteissa]?

   Joskus voi olla oikeasti helpompaa olla yksin kuin kaksin ongelmiensa kanssa. Etenkin jos toisellakin osapuolellakin on ongelmia. Itselleni ero oli helpotus, ja on yhä yli 10 v myöhemmin. Eksäni oli vaikeampi sulattaa eroa. Tosin tuntuu, että hän on loppujen lopuksi epävakaampi kuin minä itse. Eli ongelmamme kahdestaan eivät olleet x 2 yhden ongelmat, vaan kerroin oli paljon suurempi.

   Siksi toiseksi itse suosittelen nk. terveelle, mutta puolison oireilusta uupuneelle osapuolelle eroa. Ei tarvitse toimia toisen hoitajana. Sama pätee moneen psyykkiseen sairauteen. Puolison paapova käyttäytyminen voi jopa ylläpitää oireita, kuten vaikkapa joissakin aikuisten syömishäiriöoireissa. Kun jää yksin, joutuu vihdoinkin ottamaan itsestään yksin vastuun. Parisuhde ei ole aikuinen - lapsi -suhde. Mutta sellaiseksi se helposti muuttuu, kun toinen osapuoli oireilee. Parisuhteen kuuluisi olla aikuinen - aikuinen -suhde.

   Kun omat voimavarat ovat heikot, niin kannattaakin karsia ihmissuhteista huonot pois. Valitettavasti mukana lähtee usein niitä hyviäkin. Mutta kun ei itse jaksa, niin on ihan turha hajottaa itseään vaikka alati valittavien ystävien tai sukulaisten puheluita kuunnellessa. Siinä väsyy ja vanhenee itse kymmenillä vuosilla yhden puhelun aikana.

   Kaikella on puolensa. Kaikki ihmissuhteet eivät ole voimaannuttavia.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   11112
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   5482
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   258
   2877