iskä alkoholisti

Anonyymi

moi!

haluisin kuulla muitten kokemuksii ja saada apuu.

mun iskä juo normaalii enemmän ja juo joka kerta ku oon tääl mun siskon kaa. (vanhemmat eronnu)
ollaan tääl nyt koko viikonloppu yötä ja iskä avas äske kaljan ja sillä oli kuulemma jotai vääntö just sen naisystävän kaa.

kaikki rupes menee alamäkee toukokuus 2018 ku mun iskä lähti ryyppää jonnekki sen kaverille ja se meni vast muutaman päivän pääst kotii. mun iskän naisystävä soitti mulle asiast ja annoin mun puhelimen äitille et ne sai puhuu rauhas.

sitä juttuu ennen mun iskä ja sen naisystävä tappeli humalas tosi paljon ku oltii siel yötä ja monta kertaa menin sit itkien nukkuu ja jouduin kertoo mun pikkusiskolle et ”kaikki on ihan hyvin”.

sit sen 2018 toukokuun jälkee on ollu kaikkee sossu tapaamisii ja perheneuvola keskustelui iskän tilanteest. mä en ite oo pystyny puhuu täst aiheest lähes ollenkaa ja nyt se on taas alkanu vaivaamaa mua ku ollaa alettu käymää iskällä yökyläs.

en uskalla puhuu täst oikee kenellekkää mut oon harkinnu et syksyllä kävisin jossai koulukuraattoril tai semmosel :):

kiitti jos jaksoit tänne asti ja toivon et joku vois kertoo omist kokemuksist :)

ja btw mun iskä ei käyttäydy mitenkää väkivaltasesti ku se on kännis et sillee ei oo mitää hätää mut mua vaa ahistaa sen lähel olemine ku se on juonu

5

137

  Vastaukset

  • Hyvä jos puhuisit jollekkin aikuiselle/ammatti-ihmiselle. Itse olen jo 64 v, mutta..... isäni oli juoppo ja vasta ammatissani hoitajana ymmärsin miten aikoinaan perheemme elämään olisi pitäny puuttua. En tiedä ikääsi, mutta sinun ei pidä huolehtia eikä kärsiä juovuksista olevista vanhemmistasi.

  • Hei!
   Olen aikuinen nainen, joka itse on elänyt päihdeperheessä ja nyt sosiaalipuolella töissä.
   Ensinnäkin, onko siskosi ja sinun pakko käydä isällä tai ainakaan olla siellä yötä? Tiedän kyllä, että on tapaamissopimuksia ja haluat varmaan myös oikeasti nähdä isääsi ja olet mahdollisesti hänestä huolissaan. Nykytilanne vie kuitenkin voimiasi kohtuuttomasti ja huolehdit myös siskostasi. Tietääkö äitisi, mikä tilanne on tällä hetkellä, vai luuleeko hän, että isäsi voi olla juomatta, kun te lapset olette siellä? Olisi hyvä, jos voisit puhua äitisi tai jonkun muun luottohenkilön kanssa. Tai sanoa isällesi, ettette voi käydä hänen luonaan, jos hän juo.
   Sinun pitää pystyä keskittymään omaan nuoren elämääsi, tulevaan koulusyksyyn, ystäviin(toivottavasti niitä on, ja voit jakaa tilannetta heille).
   On hyvä idea puhua viimeistään syksyllä koulukuraattorille, sinne on kuitenkin pitkä aika.
   Sinun on mahdollista soittaa myös johonkin nuorten auttavaan puhelimeen tai lastensuojeluun.
   Tärkeää, ettet jää tässä asiassa yksin. Hienoa, että laitoit tänne palstalle viestin. Voimia sinulle!

  • etsi alateen on nuorille alkoholis lapsille siellä voi samaistua miltä nuoresta tuntuu kun vanhenmat tai toinen juo .koita suomen aa sivuja ja alkoholistin aikuiset lapset. varmaan saat tukea.

  • Niin karua.

   Aloittajasta, kirjoittajasta huomaa, että hän on fiksu.

   Olen itsekin sekä alkoholistin tytär, että itse alkoholisti. Ymmärrän, jos et aina halua soittaa isästäs viranomaisille tai mihinkään.

   Mun isä on ollu ns. "kulissit kunnossa alkoholisti". Siihen sen juomiseen ei sitten puuttunukaan kukaan. Ei sossut, ei, ei poliisi, ei kukaan... Teeskentelin sairaalan päivystyksessä 15v. tulevani hulluksi, mutta mua ei missään vaiheessa otettu vastaan.

   • 14v. soitin poliisit, kun isä heitteli sohvaa ympäriinsä ja talossa oli pienempiä sisaruksia 4 ja 2v. Poliisit tuli, muttei suostuneet viemään mun iskää mihinkään, kun "saahan sitä omassa talossa riehustella". Pyysin niitä viemään sitte minut putkaan, koska mulla ois siellä turvallisempi. Ne ei suostunu, vaikka kävin niihin käsiksi. Painin niitten poliisien kanssa, 14v. likka.

    Tuollaisesta saa syytteen: "virkavallan väkivaltainen vastustaminen". Kun rikokseen syyllistyy alaikäinen, lähtee automaattisesti lastensuojeluilmoitus. Eipä vaan minun kohalla.

    Kun 18v. menin psykiatrille, se kysyi: "Onko vanhemmat naimisissa ja onko ne työelämässä? ". Olihan ne sillon. Eipä siis enempää minun kasvuolosuhteista keskusteltu.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3562
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   229
   2004