Aihe

Vanhuuteen varautumunen kannattaa aloittaa nyt

Anonyymi

Miten olet varautunut vanhuuteen? kestääkö taloutesi kun jäät eläkkeelle? tulosihan vähintäänkin puolittuvat, entä menosi?
asuin ja elintarvike sekä muut välttämättömät menot eivät laske,
sairauskulut varmasti nousevat, joten on syytäkin pohtia kuinka selviät.

14

214

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siinä sinulla on miettimistä

  • Anonyymi

   Jaa eipä ole tullut mietittyä aloituksessa mainittuja asioita, mutta eiköhän yhteiskunta pidä huolta. kuten muistakin asiaa komentoineista.

  • Anonyymi

   Jos olet käynnyt ikäsi töissä, niin kuin normaalisti tehdään, niin luulis olevan jo säästössä sen verran että ihan sama.

  • Anonyymi

   Mitäpä kenenkään eläkkeet aloittajalle kuuluu? Huolehtii vain omasta toimeentulostaan, se piisaa.

   • Anonyymi

    " Mitäpä kenenkään eläkkeet aloittajalle kuuluu? Huolehtii vain omasta toimeentulostaan, se piisaa."
    Siinä luonnevikaisen henkilön typerä mielen ilmaus, itse en löydä aloittajajan viestistä kysymystä,," kenenkään eläkkeen suuruudesta tms " kaiketikin on ilmeistä ettei komentoinin tekijällä ole kertynyt lainkaan työ eläkettä ja siksi vihoittelee mokoma änkyrä.


  • Anonyymi

   Me olemme varautuneet , vakuutuksin ja sijoittamalla sekä totta kai säästämällä ja onhan meillä osakekkin siltä varalta jos sinne muuttaisimme sitten jskus. uskoisn tehneemme kaiken minkä osaamme.

  • Anonyymi

   Kyllä sillä eläkkeellä tulee toimeen. Menot pitää vain sovittaa sen mukaan. Eikä vanhana enää niin paljon kulutakaan. Ruokamenotkin aika paljon pienemmät kuin nuorempana. Ja kaikki tarpeellinen hankittu jo nuorempana. Eikä velkoja ole. Järkeä peliin.

  • Anonyymi

   Minulla ei kerta kaikkiaan ole mistä säästää, asun ja elän yksin ja monia sairauksia ja menot sen mukaiset, ei oikein koskaan tiedä mistä supistaa, ainut on ruoka mutta siitäkin on supistettu jo kaikki minkä supistaa voi. tiukkaa on.

   • Anonyymi

    Sama kohtalo on tuhansilla eläkeläisillä valitettavaa kuin se on ja monella on menneet osa laskuista ulos mittaukseen ja mikäli kodinkone tv, pesukone hajoaa niin uutta vaille jää ihminen, kun ei ole mistä ottaa.
    kurjistuminen tulee lisääntymään yhä enemmän.


  • Anonyymi

   Ruokahan on nykyään kohtalaisen edullista. Asumisesta vaan on tullut nykyään kaikenmoisten laskujen muodossa niin kallista, että kohta kannattaa myydä torppa pois ja muuttaa johonkin kunnan kolhoosiin ja sossun luukulle.
   Esim. vedestäkin maksat ensin vesimaksun, sitten jätevesimaksun ja nyt tuli se hulevesimaksukin. Sähköstä maksat energiamaksun sitten ällistyttävän suuren siirtomaksun ja vielä sähköveronkin. Ja vaikka ei käyttäis vettä, eikä sähköä tippaakaan menee kuitenkin tuntuvat perusmaksut. Nii ja sitten kiinteistöverot, jätehuollon perusmaksu ja jätekatoksen tyhjennysmaksun. Sitten kun on jonkinlainen autonrotisko, siitä hekutinmoinen käyttö- ja liikennevakuutusmaksu.
   Kyllä siinä ihan oikeesti pers* aukeaa pienellä eläkkeellä ja on lähettävä pullojen keräilyyn!

   • Anonyymi

    Ruoka on edullista joo. mutta kun se on ainut josta vo tinkiä oman terveytensä kustannuksella nuo muuthan on niitä perus maksuja joihin et voi itse vaikuttaa.
    aika sta,,na surkee tilanne,,,
    paavo lipponen se vei eläkeläisten indeksi josta seuraa sitten sossun luukkuja yms, ongelmia,, ja noin ne kaikki luukuttamiset tulee pirun kalliiksi. kuin suositaa antaa se taitettu indeksi korjaus..
    on myös julkisuudessa kerrottu kuinka kulutus nostais suomen talouden. no milläs kulutat?

    Saas ny nähdä miten kansan käy kun korona juhla rahat on jaeltu niille kellä ennestään on ja nekin pitää maksaa takaisn velkaahan suomi otti jakaakseen rahaa. no veron kortukset joka syö sen lopunkin kulutuksen. ei ihme että moni riistää ainuansa.


  • Anonyymi

   Viisauttahan voi anoa, ellei se ole riittänyt.

   • Anonyymi

    No eipä se viisauden anominen ole auttanut sinuakaan! Turhia höpiset...


  • Anonyymi

   Vanhuuden varalle on ihan järkevääkin varautua jos suinkin kykenee. kaikki me vanhennutaan ja päädytään taivaan portille aikanaa, se taas on asia jolle emme voi mitään joten ennen sitä on tää eläminen, ei kukaan tahdo kituuttaa loppupäästä. vaikka eihän se omasta tahdosta ole kiinni.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18608
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   365
   6853
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2022