Kamppailu-urheilijan pahoinpitely

Anonyymi

Monilla tuntuu olevan varsinkin täällä suomi24 sellainen käsitys että kamppailu-urheilija, varsinkin vapaaottelija ja potkunyrkkeilijä pärjäisi kenelle tahansa. Luullaan suorastaan etteivät he voisi koskaan koeka väkivaltaa kehän ulkopuolella. Ajattelin näyttää muutaman uutisen joissa uhrina on ollut vapaaottelija ja potkunyrkkeilijä, huomaatte, että ihmisiä hekin ovat siinä missä muutkin ja hakattavissa.
https://www.suomiurheilu.com/2018/06/tyly-tuomio-parisuhdevakivallan-uhriksi-joutunut-vapaaottelija-arvosteli-rankasti-puolisonsa-pahoinpidelleen-nfl-tahden-ufc-sopimusta/

https://www.seiska.fi/Uutiset/Suomalainen-UFC-tahti-hakattiin-baaritappelussa-sairaalaan-todettiin-syyttomaksi

Jarkko Jussilalta katkaistiin sormi: https://yle.fi/urheilu/3-8550676 ja se on maailmanmestari, humalainen väänsi sormen maailmanmestarilta.

6

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän se on, mitä vain voi sattua. Silti, jos saisin valita vastustajani ilman sääntöjä käytävään otteluun en kovasti pelkäisi haastaa aikido, ninjutsu ym. roolipelien pelaajia, kun taas ajatus siitä, että joutuisin hippasille esim. UFC-ottelijan kanssa pelottaa aidosti.

    • Anonyymi

      Mikä siinä pelottaa? Hakkaat sen vasaralla niin vapaaottelija on se, joka on kelan vaativassa kuntoutuksessa liikuntakyvyttömänä ilman haju- ja makuaistai sekä näkökykyä puhe puuroutuneena. Mitä siis pelkäät? Ihminen sekin on siinä missä kaikki muutkin. Ei kuolematon, ei haavoittumaton.

      • Anonyymi

        Kokemus tuo varovaisuutta ja siksi UFC-ottelija paljain käsin olisi paljon pelottavampi vastustajana kuin sinä vasarasi kanssa. Sinusta olen enemmänkin huolissani. Jokin trauma ilmeiseti pelottaa sinua paljon ja kompensoit sitä väkivaltafantasioilla vsaroista jne. Oletko harkinnut terapiaa?


    • Anonyymi

      Totta on että olen elänyt väkivaltaisuuden alla ja siksi huvittaakin tuo että sinä pelkäät vapaaottelijaa, suorastaan ihannoit ja nöyristelet sellaista. Ja itse olen huolissani sinusta, jos et osaa pelätä vasaraa yms koska se tekee paljon pahempaa jälkeä aikaan kuin mikään paljasta nyrkki yms. Todellinen hätävarjelutilanne on niin eri maailma kuin joku kamppailu-urheilu ettei sitä voi edes verrata. Se saattaa syntyä ilman mitään varoitusta, kestää 1-4 sekunnista puoleentuntiin ja vaikka olisi mikä maailmanmestari yms jostakin lajista niin ei selviä ilman että tarvitsee sairaalahoitoa. Jos luulet että vapaaottelija selviää ilman naarmuakaan todellisesta hyökkäyksestä, elät pahasti fantasiamaailmassa. Todellisuudessa siltä katkeaa sormet, menee niveliä pois paikoiltaan, lähtee haju- ja makuaisti, puhe puuroutuu, jumalattomat hermosäryt ympäri kehoa, mm. 3 hermokivut naamassa, hampaat sirpaleina yms. Ymmärsitkö? Vapaaottelu on hyvää urheilua siinä missä kaikki muukin, mutta sitä ei kannata verrata todelliseen uhkatilanteeseen. Todellinen uhkatilanne on mm. perheväkivalta, lähisuhdeväkivalta, kouluväkivalta, hoito- ja turvallisuusalan voimankäyttötilanteet ja opetusalan uhkatilanteet. Ja kyllä, olen harkinnut terapiaa ja jopa saanut sitä, se lievittää niitä oireita mutta ei poista läheskään kokonaan. Sellainen todellinen väkivaltatilanne muuttaa ihmistä, varsinkin kun sitä kokee usein ja eri tahoilta. Ethän sinä sitä voi ymmärtää kun et sellaista ole kokenut, treenaat vain valvotun silmän alla, jossa on säännöt. Ehkä sinulle tekisi hyvää joutua oikeaan tilanteeseen, niin silmäsi avautuisivat ja huomaat, mikä se todellinen ero on urheilun ja väkivaltatilanteen välillä.

      • Anonyymi

        Jatka terapiaa. Väkivaltafantasiat kamppailupalstalla eivät auta sinua eikä ketään muuta.


    • Anonyymi

      Auttaa se ihmisiä ymmärtämään kamppailun ja tosiilanteen eron.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe