Pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat juna-asemien laitureille

Anonyymi

Pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat ajavat juna-asemien laiturialueilla vaikka se on kielletty. Laiturialueet ovat jalankulkuun tarkoitettuja alueita.

Lähiliikennejunissa on tarroja, jossa se myös kerrotaan.

Helsingin päärautatieaseman laiturialueet ovat jalankulkijoille todella vaarallisia, kun pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat ajavat siellä. Vauhtia on monilla kova ja pujotellaan ihmisten välistä jopa kelloa soitellen.

Rautatieaseman laiturialueilla on erittäin monessa kohtaa pyörällä ajo kielletty liikennemerkkejä, mutta tunnetusti se ei pysäytä noita kahta ryhmää.

Olen itsekin joutunut pyöräiljän kolhimaksi; pyöräilijä tuli ihmismassan takaa minusta vasemmalta. Arvatkaa kuka oli syyllinen pyöräilijän mielestä? Tietysti minä jalankulkijana.

Siellä näkee jatkuvasti läheltä piti tilanteita ja monta kertaa kuukaudessa pieniä kolareita.

Ennenkuin joku kirjoittaa niin kerrottakoon, että junasta saattaa kerralla purkautua jokunen sata ihminen ja sen lisäksi myös junaan menijät. Junia saattaa tulla muutamakin samoihin aikoihin asemalle ja lähdössä muutamia junia.

Sitten vielä teille, jotka olette sitä mieltä, että kyllä sinne pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat mahtuu. Tiedoksenne, että vaikka sinne mahtuisi niin siellä ei saa ajaa, koska se on varattu jalankulkijoille. Miksette sitten aja ajoradalla tai moottoritiellä, koska kyllä sinne mahtuu?

Pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden tasosta kertoo se, että he ajavat myös Rautatieasemalla sisällä, kuten myös Asematunnelissa ja metrolaitureille!

Järjestyksenvalvojia ei laiturialueilla näe kuin 1-2 kertaa kuukaudessa eivätkä he silloinkaan puutu noiden kahden ryhmän käyttäymiseen.

Se näyttää olevan joka puolella, että pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat saavat tehdä mitä haluavat eikä kukaan puutu tai uskalla puuttua!

4

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmiset tekevät kaikenlaista vaikka se olisi kiellettyä. Sitä sanotaan asennevammaksi jos ei kyetä yhteiskunnan sääntöjä noudattaa.

      • Anonyymi

        Valitettavasti säännöt, joiden noudattamista ei valvota, eivät ole voimassa.

        Jos asemalaiturilla saa ajaa pyörällä/sähköskootterilla ilman pelkoakaan sakoista, miksi vaivautua taluttamaan tai menemään muuta kautta? Erityisen pahan tilanteesta tekee se, että ne järjestyksenvalvojat eivät puutu. Käskisivät edes olla ajamatta.

        Ja ne asemalla patsastelevat poliisit: Kirjoittakaa siellä sokkaileville ajoneuvon kuljettajille sakot ilman varoitusta. Liikennevirhemaksu ei riitä, jos aiheuttaa konkreettisesti vaaraa...


    • Anonyymi

      Lähiliikennejunissa saa kuljettaa pyörää ilmaiseksi. Tänä aamuna kaksi pyöräilijää ahtautui junan eteiseen, jossa 3 pyöräpaikkaa oli jo varattu ja eteisessä seisoi monia ihmisiä. Sitten he tietysti halusivat jäädä keskelle eteistä. Toinen siirteli pyörää niin, että vaatteeni likaantui, joten huomautin häntä siitä. Englanniksi hän totesi ,että ei ymmärrä! Kai jokaisen pitäisi ymmärtää, että toisten vaatteita ei liata? Vähän ajan päästä toinen pyöräilijä huomautti, että mene istumaan, koska on tilaa. Hän lisäsi, että he saavat kuljettaa pyörää junassa. Totesin hänelle, että jos on tilaa ja se joka on ekana junassa saa olla - näin on HSL:n ohjeet. Hänen mielestä minun olisi pitänyt mennä muihin eteisiin/vaunuihin, jotta hän mahtuu junaan. Molemmat pyöräilijät tulivat jälkeeni, joten heidän olisi pitänyt mennä muualle tai jäädä junasta. Minä olen ihminen, joka uskallan sanoa asioita. Olen nähnyt, kun ihmisten vaatteita liataan junassa pyöräilijän toimesta, mutta he ovat vain hiljaa!

      Näihän se on, että joka paikassa ensiksi pyöräilijät ja sitten muut, ainakin heidän omasta mielestään!

      Itse en ota ruuhka-aikana pyörää junaan, koska siellä on ahdasta. Ehkä aloitan kuljettamaan pyörää junassa, joten ehdin 5 minuuttia aikaisemmin töihin.

      • Anonyymi

        Jokaisen ihmisen pitäisi ymmärtää, että toisten vaatteita ei liata. Noita pyöräilijöitä, jotka vaativat muiden väistämään, että he mahtuvat kyytiin niin niitä on varsinkin R-junassa aamuisin Helsinkiin tullessa.

        Eihän heissä Pyöräilijöissä ole mitään vikaan! Sen näkee tuolla liikenteessä niin jalkakäytävillä kuin pyöräteillä. Eivät edes osaa väistämissääntöjä!

        Jokainen joka liikkuu liikenteessä on velvollinen opettelemaan liikennesäännöt.

        Ehkä asioihin puututaan siinä vaiheessa, kun tulee kuolemia?

        On se kumma, että tuolla ulkomailla ei ole tuolla tavoin käyttäytyviä pyöräilijöitä!


        "Valitettavasti säännöt, joiden noudattamista ei valvota, eivät ole voimassa"
        Sinun kanta on tuo eli autoilijat voisivat tulla ajamaan jalkakäytäville, puistoihin. Humalassa saisi myös ajaa, koska sitä ei pahemmin valvota. Samoin ylinopeutta, yksisuuntaista väärään suuntaan. Pahoinpidellä ihmisiä, polttaa taloja jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe