Katso ongelmaa sellaisena kuin se on

Katso ongelmaa sellaisena kuin se on

Kappaleessa 27 on hyvin tärkeä lause, joka on luvun ”Unen näkijä” toisen kappaleen alussa. Ensimmäisessä kappaleessa puhutaan kärsimyksestä ja toinen kappale alkaa lauseella, jossa todetaan että kärsimyksestä on tie ulos, joka sisältyy sanontaan: ”Katso ongelmaa sellaisena kuin se on, älä näe sitä sellaisena, jollaiseksi olet sen itse tehnyt.” Tämä on yksi Kurssin kaikkein tärkeimmistä lauseista, joka osuu anteeksiannon ytimeen ja joka on todella olennainen osa Kurssin opetusta.

Olemme kieltäneet sen, että ongelmat ovat läsnä omissa mielissämme ja samalla olemme kieltäneet sen, että meillä on mieli. Tämä on päätöksentekijän tekemä valinta egon puolesta, joka on samalla päätös valita ego opettajaksi. Se merkitsee valintaa samaistua egon synnin todellisuuteen perustuvaan ajattelujärjestelmään, jossa vallitsevat erillisyys, syyllisyys, synti, pelko, kärsimys, rankaiseminen ja lopulta kuolema. Ongelman ydin on juuri tässä. Me projisoimme ongelman itsemme ulkopuolelle ja sanomme: ”Ongelma ei ole minussa. Ongelma ei ole väärässä mielessäni tehdyt päätökset, ongelma on muualla, joku toinen on valinnut egonsa puolesta ja se on syynä minun tuskaani.” Tämä voi laajentua koskemaan myös kehon ongelmia, koska myös keho on meille ulkopuolinen asia. Tällöin siis tapa, jollaiseksi olemme ongelmamme tehneet, on sanoa: minun ongelmani ei ole syyllisyyden puolesta tehty päätös, vaan ongelmani on sairas keho, tai tyhjä pankkitili, tai kehno ihmissuhde, tai hallituksen ja presidentin päätöksistä koituneet ongelmat, tai säätila, tai ongelmat osakemarkkinoilla… siis loputtomasti ongelmia ongelmien perään. Tämä jatkuu lakkaamatta ja siitä on seurauksena kaikki kärsimys ja kaikki kärsimys tulee uskomuksesta, jonka mukaan ongelma on jossakin sellaisessa, missä se ei ole.

0

<50

  Vastaukset

   SEISKA.FI

   • Julkkiskaunottaret esittelivät loppukesän uima-asutrendin: nyt vilauteaan alatissiä - kuvat!
   • Entisten työntekijöiden karut paljastukset tuhosivat Ellen DeGeneresin uran? Suositun talk show&#039;n lakkauttamista harkitaan!
   • Majesteetilliset kukkulat kohoavat taivaisiin - laulajakaunotar Nicole Scherzinger hehkeissä bikinikuvissa: &quot;Nautin tästä täysin rinnoin!&quot;

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

    Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
    Kotimaiset julkkisjuorut
    193
    1988