Kissalle tarha

Anonyymi

Asumme rivarissa kaupungissa, ja haluaisimme tarjota kissalle mahdollisuuden ulkona oleskeluun. Mutta tällaisena peukalo keskellä kämmentä -tyyppisenä ihmisenä en tiedä yhtään miten tuo kissatarha pitäisi toteuttaa... Valmiit häkit näyttivät maksavan 500e ylöspäin ja siihen sijoitukseen, opiskelijana ei ole varaa lähivuosina.

Joten olen tullut päätökseen, että tarha pitäisi itse väsätä, eikä kukaan tuttukaan vaivaudu auttamaan.
Kävisikö pohjana esim. kanoille tarkoitettu tarha (ilman sitä koppia)?
Itse en edes tiedä materiaaleista mitään😬
Mistä olisi edullisinta hankkia ja millaisia materiaaleja kissan tarhaan tarvitsee? Jos joku on tehnyt itse, paljonko kustansi? Mitkä olisi mielestäsi minimi mitat tarhalle (yhdelle 4kg kissalle)?

11

<50

  Vastaukset

  • Helou, musta ei ole kovin apua, mutta meillä oli mökillä isän rakentama kissantarha kun olin pieni. Se oli sellaista jämäkkää tummanvihreää verkkoa. Netissä on vinkkejä, löytyisikö lähipiiristä joku joka voisi auttaa? Yksi vinkki: laittakaa verkko myös maahan! Meidän kissa kaivoi tunnelin ja lähti metsäseikkailulle, onneksi kaveri löytyi ja verkko saatiin alle laitettua.

   • Tuo verkon laittaminen maahan pitää kyllä muistaa, meillä on sen verran nokkela kissa että varmasti keksisi myös tuon kaivamisen! Itsellä ei tullut edes mieleen tuo :)


  • Torilla myydään usein tarhoja,joissa kehikko ja verkko.Helppo kasataTarvitsee vain verkon kattoon,ja halutessasi asettaa niin,että kulku suoraaan ovesta/ ikkunasta aitaukseen.Se helpottaa kesällä,kun voi pitää kulkua vapaana itse koyona ollessa.Ja aitaus pn myös helppo kerätä pois.Lattian kun laatasta latoo,ei tule ali,eikä muut elukat kaiva aitaukseen.100€ noita aitauksia välillä myyty.Oliko joku 3x3 m kokoisia.

   • Nyt on paljon myynnissä tarhoja,kannattaa ostaa,ja laatoittaa pohja.Sekä verkottaa katto.Sen voi sisustaa mieleiseksi,niin tulee hyvää tilaa ulkoiluun😊


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt on paljon myynnissä tarhoja,kannattaa ostaa,ja laatoittaa pohja.Sekä verkottaa katto.Sen voi sisustaa mieleiseksi,niin tulee hyvää tilaa ulkoiluun😊

    Toria olen seurannut mutta tässä omalla alueella ei ole ainakaan toistaiseksi ollut.Pitää seurata aktiivisemmin toria jos sieltä löytyisi hyvä! Kiitos vinkeistä! Tuo laatoitus olisi kyllä fiksu keino estää karkaaminen :)


  • Kannattaa lopettaa elikko ja hankkia vaikkatyyliin kala,johon on varaa

   • Ei se nyt ole hyvä peruste lopettaa lemmikkiä, jos ei ole täksi kesäksi varaa heittää yli 500e häkkiin? Hyvä elämä kissalla muuten, syö paremmin kuin minä itse (laadukasta ruokaa ja kissanhiekkakaan ei ole sieltä edullisimmasta päästä.) Toki hihnassa ulkoilu olisi yksi vaihtoehto mutta uskoisin että katti tykkää enemmän vain köllötellä auringossa.

    Kiitos kuitenkin vinkistä, kalaan olisi vähemmän varaa, pitäisi muuttaa isompaan asuntoon (johon kunnon akvaario mahtuisi huoletta) ja tietysti ostaa sille kalalle uusi akvaario tarvikkeineen.


  • En kannata tarhan rakentamista kissalle, koska kissasi ei todennäköisesti pysy siellä eikä liioin tule viihtymään siellä. Muutenkaan et saa rakentaa kyseistä tarhaa rivitalon takapihalle oletan, ilman asunnon omistajan lupaa.
   Kannatan laadukkaiden valjaiden, hankkimista kissalle jossa ulkoilut sitä.

   • Jos tarhan pohja on laatoitettu,verkko tukevaa,ja runko putkea.Mistä se kissa karkaa?
    Valjaista kissat kiemustelee ja pakittaa pakoon.Valjaat,ei estä irtokoiran hyökkäystä,eikä kissan jäämistä jumiin valjaistaan.
    Tarhaa suosittelen.Se kun on verkosta,ja pois purettavissa helposti,harvempi vuokranantaja sitä kieltää.En ole kuullut ainoankaan kieltävän.Noita nähnyt useampia rivarin takapihoilla kissan,kanin ja koiran turvallisena lisätilana.


  • Muistathan varmistaa taloyhtiöltä/vuokranantajalta, onko rakentaminen sallittua ja jos on, niin millaisen. Uskon, että kissalle siitä olisi paljon iloa.

  • Sellaisista rivarin yhteydessä olevista pikkukopperoista ei ole kissalle mitään iloa. Yhtä turhaa ja suoranaista kidutusta kissalle on raahata niitä valjaissa pitkin pihoja. Kissoja tulisi ottaa vain maalle, jossa niiden on mahdollisuus nauttia vapaudestaan omassa laajassa pihapiirissään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut