Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko jo 35v olla sepelvaltimotauti???

Anonyymi

Olen 35v nainen ja epäilen sairastavani sepelvaltimotautia tai ehkä sydänlihastulehdusta. Ylipainoa on, mutta en tupakoi. Oireeni ovat: maalis-huhtikuun aikana alkanut rasitusrintakipu, tuntuu jo 5-10 min kävelyn jälkeen ja joutuu pysähtelemään vähän väliä, ennen 1h lenkit ilman ongelmia. Välillä myös hengenahdistusta viiveellä rasituksen jälkeen ja myös levossa, selällä makuu pahentaa.

Etenkin vasen käsi puutuu ja kihelmöi, välillä myös puristavaa tunnetta ja kylmät sormet. Rinnassa tuntuu jatkuvasti myös levossa painava ikävä tunne ja ylävatsassa vasemmalla myös. Mutta liikkuessa selvästi pahenee. Kasvojen vasen puoli puutunut jatkuvasti ja välillä myös huulten alue. Myös vasemmassa leukaperässä on puristusta ja puutumista.

Vasen kylki ja ylävatsa kauttaaltaan kipeä ja kosketusarka, ei voi maata ollenkaan vas kyljellä, myös koko rintakehä kosketusarka. Kun käsivarsia pyörittelee niin outo rahiseva/rutiseva ääni kuuluu rinnasta :/ Ekg normaali, samoin verikokeet ja keuhkokuva. Lääkäri miettii jatkotutkimuksiin lähettämistä.

Osaisiko joku sanoa, mitä tämä voi olla, onko kokemusta vastaavista oireista?

8

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi olla mahdollista...Kannattaa hakeutua vaikka yksityiselle kunnon tutkimuksiin

    • Anonyymi

      No eihän tuo hyvältä kuulosta, sinuna ap varaisin ajan mitä pikimmiten lääkärille! Sydänkohtaus voi huonolla tuurilla tulla jopa alle 30v jos on paljon riskitekijöitä...

    • Anonyymi

      Hengenahdistus voisi viitata astmaan.Puutumiset, rutinat yms. voivat viitata johonkin lihas/nivel peräiseen esim. skolioosi, fysioterapeutti osaa tutkia jälkimmäisiä ja hinnat ovat edullisemmmat kuin erikoislääkäreillä.Itselläni molemmat edellämainituista ongelmista aiheuttivat yllättävänkin pahoja oireita joita itsekin epäilin sydänperäisiksi.Kannattaa kuitenkin ehdottomasti tutkia ja sulkea pois vakavammat vaihtoehdot.

    • Anonyymi

      Mainitsemasi toispuoleinen puutuminen saattaisi viitata moniin eri sairauksiin. Ainoa keino saada oireiden syy selville on mennä lääkäriin.

    • Anonyymi

      Onko mitään lääkityksiä jotka voisivat aiheuttaa oireita?

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista! Astma tutkittiin ihan hiljattain ja ei ole sitä ainakaan. Skolioosi on ollut pienestä asti mutta lievänä, ei ole aiheuttanut merkittäviä ongelmia. Lääkkeinä menee panadolia ja aspiriinia päivittäin, Triptyl migreenin estoon 20 mg ja lisäksi Pregabalin, jota olen syönyt vuosia, lisäksi ajoittain Norflexia, vaikea sanoa voisivatko vaikuttaa jotenkin.

      Eilen lääkäri soitti ja sanoi tekevänsä lähetteen sisätautilääkärille, mutta sinne on kuukauden jono...Ei kai auta muu kuin odotella ja toivoa parasta. Nitroa sain onneksi reseptille eli ilmeisesti ainakin vahva epäilys sydänperäisyydestä :/

      Terv ap

    • Anonyymi

      Hyytymän aiheuttama tukos oireilee lähes samalla tavalla kuin sepelvaltimotauti. Varsinkin kun hengenahdistus tulee pienellä viiveellä rasituksesta. Voi tulla nuorellekin. Onko sukurasitusta? Ota tämä esiin lääkärisi kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe