Kysymys puutarhaneuvojille

Anonyymi

Mitä mieltä puutarha-asiantuntijat ovat joidenkin hautausmaiden hoidosta kesäaikaan? Etenkin kastelusta? Joka tapahtuu kuumana helleaikana vain 3xviikossa. Silloinkin letkusta lirautetaan niukasti haudan kasveille vettä. Työntekijöinä on työllistettyjä, eli halpaa työvoimaa. Jota ilmeisesti valvoo sillointällöin, useammalla paikallisella hautausmaalla sama henkilö. Eikä täten ehdi valvomaan, tuleeko työt tehtyä kunnolla. Olen jo kahtena kesänä löytänyt omaiseni haudalta, kalliit, itse istuttamani kukat kuolleina ja kuivina. Vaikka olen maksanut seurakunnalle kastelusta. Aika ikävää haudanhoitoa tälläinen.

3

<50

  Vastaukset

  • Muutama ajatus:

   Kun muksut olivat kesätöissä hautausmaalla, oli ohjaajana puutarhuri. Työaika oli aamusta iltapäivälle, mikä tarkoitti, ettei siihen kuulunut kastelun kannalta otollista aikaa (myöhään illalla tai tosi aikaisin aamulla. Joten kastelun teho on rajoitettua.

   Oletko kertonut varmasti myyjälle, mihin ja minkälaisiin olosuhteisiin kasvit menevät? Oikein ympäristööm ja olosuhteisiin valittu kasvi voi hyvin.

  • Kyllä, kasvit on olleet aina, juurikin haudalle tarkoitettuja ruusubegonioita.
   Mutta ilmeisesti haudan lähellä olevat vanhat hautausmaan tuijarivistöjen ja mäntyjen juuret vie voiman muulta kasvulta, myös haudan edustan nurmelta.
   Eli, ei ole ihan vain siitä kastelustakaan kiinni, se kukkien kituminen.
   Harmittaa vaan, kun joka kesä kukat kituu ja kuukahtaa siinä. Nyt taimet on istutettu istutusastiaan. En tiedä onkohan siitäkään apua? Jos tulee helteinen kesä ja kasvit saavat niukasti vettä, tai ei ehkä lainkaan.

  • Mikä oli aloituksen pointti?

  SEISKA.FI

  • Wallu Valpio avautuu uutuuskirjassa huumeista ja raisuista sekoilumaratoneista: &quot;Pulveria oli aina tarjolla&quot;
  • Vau, mikä stringipeppu: Sara Chafak esittelee jumalaisia kurvejaan rantakuvassa!
  • Hurja kuukausivuokra! Pia Lamberg esittelee rantatalonsa – kuvat Seiskassa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   532
   3945
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   147
   2774
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   354
   1651