Nuotion teko luvallista?

Anonyymi

Miten on nuotion kanssa. Missä saa tehdä tulet ja missä ei. Onko valtion maille erivapauksia. Olisi paljon mukavampi ja helpompi keitellä kunnon nuotiolla,ja kuivatella varusteita telttaleirissä ollessa. Ja onhan siinä se tunnelma.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nuotion teko vaatii maanomistajan luvan. Piste.

      Nuotiopaikolla saa polttaa nuotiota, tarkoittaa siis sellaisia valmiiksi laitettuja paikkoja, ei mitä tahansa vanhaa nuotion pohjaa.

      Joillekin eräämaa-alueille kuten esimerkiksi Koilliskaira on valtio-omistaja antanut yleisluvan retkinuotioitten tekoon ja maapuitten ottoon nuotiota varten.

      Käytännössä kyllin erämaisilla alueilla voi nuotioita tehdä retkeillessään. Paikka pitää valita hyvin (ei kalliolle eikä kytemään jäävään turpeeseen), huolehdittava siisteydestä (jäljet voi hävittää), kasvavia tai pysytypuita ei saa ottaa. Ei siitä jää kiinni.

      Sitten vielä se metsäpalovaroitus...

    • Anonyymi

      Valtion mailla Lapissa. Peräpohjolassa, Kainuussa ja Pohjos-Karjalassa saa nuotion tehdä suojelualueiden ja retkeilyalueiden ulkopuolelle , jos alle puolen kilometrin säteellä ei ole virallista nuotiopaikka. Tul3ntekoon saa käyttää vähäarvoisia maapuita ja pieniä juurakoita. Mieluiten kuitenkin käytettävä keitintä.
      Hätätilanteessa, paleltumisen, hypotermian, kuoleman uhatessa tullen saa tehdä aina kenen maille tahansa.

    • Anonyymi

      Omien maiden lisäksi olen tehnyt myös valtion maille tulet harkintani mukaan minne haluan. Eli minulla on erivapauksia, pilkku. Rajoite on siinä, että metsäpalovaroituksen aikana/ muuna kuivana aikana ei missään nimessä tietenkään mitään tulia valtion maillakaan muualle kuin polttimen kanssa rantakivikkoon, jossa lähin varpu vähintään 5 m päässä. Ja sielläkin tuulen alle eli rannan suuntaan. En kiellä sääntöjen tarpeellisuutta, mutta että kuitenkin. Säännöt on noudattajia eli muita kuin minua varten.

    • Anonyymi

      Näin on. Tulet olemme aina tehneet leiriin siitä sen enempää kyselemättä. Ja kun on erämaassa niin mitäpä niitä varotustiloja tietäisi!!!

    • Anonyymi

      Esim Vätsärin sivuilla:
      Metsähallitus on päätöksellään antanut yleisen luvan tulentekoon maastossa Lapissa. Tulentekoon voi käyttää kuivia oksia, risuja ja pieniä juurakoita. Mikäli alle puolen kilometrin sisällä on huollettu tulentekopaikka, täytyy tulistelun tapahtua siellä. Luonnonsuojelualueilla, joille on laadittu hoito- ja käyttösuunnitelma tai annettu järjestyssääntö, noudatetaan tulenteossa sitä, mitä näihin suunnitelmiin ja sääntöihin on linjattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe