Pohjois-Savoon vai Etelä-Savoon?

Anonyymi

Tulisiko Savonlinnan liittyä Pohjois-Savoon vai Etelä-Savoon?
Olisiko se leipä leveämpää pohjoisessa kuin etelässä?
Kumpi olisi kunnalle parempi?
Varmistetaanko sairaalan pysyminen täällä liittymällä Pohjois-Savoon?
https://www.sosteri.fi/alueen-ihmiset-ilmaisevat-tahtonsa-mielenilmauksessa-savonlinnassa-turvataan-kattavat-sairaalapalvelut-vain-yhteistyossa-pohjois-savon-kanssa/

Olisiko Etelä-Savossa omat etunsa?
Pelastusjohtaja Seppo Lokka: sanoo paikallislehdessä, että Savonlinnan seudun lähtö Pohjois-Savoon olisi pelastuslaitokselle huono asia.
https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/a7ea0fbf-d8a0-4d30-937a-861871403c67

Siirtyminen osaksi Pohjois-Savoa ei tietäisi hyvää Savonlinnan kampukselle", toteaa myös Xamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.
https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/0cdf6927-3978-4e20-852f-07b933c957bb

26

139

  Vastaukset

  • Ei sairaalaa turvata Pohjois-Savossakaan. Turha luulla että Kuopio ja muut kunnat suostuvat maksamaan Suomen kalleimpia sotekustannuksia leikkaamalla omilla palveluistaan. Tässä on johdettu ihmisiä harhaan luomalla tällainen luulo.

   • Höpo höpö - ota selvää asioista!


  • Liian tarkaa ja analysoivaa kommenttia tällä palstalla.

   pitäs olla: öö eteläsavo eiks meilä ole jo sairaala...

  • Lasarettikeskustelussa sanottiin aika selvästi!

   "Tosiasia on myös se, että Etelä-Savolla ei ole taloudellista kantokykyä ylläpitää kahta päivystävää sairaalaa maakunnassa.

   Nyt on kysymys Itä-Savon alueen asukkaiden oikeudesta saada riittävät ja laadukkaat terveys- ja sosiaalipalvelut läheltä ja terveydenhuollon työpaikkojen turvaamisesta myös tulevaisuudessa. Antamalla lausunnon Itä-Savon suunnasta Pohjois-Savoon, turvaamme keskussairaalamme säilymisen ja alueemme elinvoiman työpaikkoineen."

   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/6500c722-9de3-4c93-a34c-908907cddbdf

   • Täyttä harhaanjohtamista. Ei sairaala sielläkään tule säilymään. Eivät tule Pohjois-Savossa maksamaan Savonlinnan tehottomia, huonosti organisoituja ja johdettuja sekä kalliita sotepalveluita. Tässä on viety huomio täysin epäolennaiseen. Olennaista on saada täällä toiminta tehokkaaksi niin silloin sairaalakin voisi säilyä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täyttä harhaanjohtamista. Ei sairaala sielläkään tule säilymään. Eivät tule Pohjois-Savossa maksamaan Savonlinnan tehottomia, huonosti organisoituja ja johdettuja sekä kalliita sotepalveluita. Tässä on viety huomio täysin epäolennaiseen. Olennaista on saada täällä toiminta tehokkaaksi niin silloin sairaalakin voisi säilyä.

    Näinhän tuo on. Samaa mieltä. Heikosti johdettu ja erittäin kallis. Tämän johdosta verot ja taksat Suomen korkeimpien luokassa. Sairaalalla ei ole tulevaisuutta jos johto ei hoida tehtäviään.


  • Sortavalaan.

   • Aivan... Aluksi Sortavalaan, ja jatkossa paikallisen Sote:n laajentuessa, on ajan hengen mukaisesti mutkatonta laajentua ja yhtyä Aunukseen...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aivan... Aluksi Sortavalaan, ja jatkossa paikallisen Sote:n laajentuessa, on ajan hengen mukaisesti mutkatonta laajentua ja yhtyä Aunukseen...

    Jep, infrastruktuuri täällä on ainakin jo yhtä kuralla kuin idässä kun kaikki rahat menevät kalliisiin sotepalveluihin. Mihinkään muuhun sitten ei olekaan varaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jep, infrastruktuuri täällä on ainakin jo yhtä kuralla kuin idässä kun kaikki rahat menevät kalliisiin sotepalveluihin. Mihinkään muuhun sitten ei olekaan varaa.

    Eläpä muuta viserrä! Eevät nuo nykyset mummelit ja ukkelit ossoo heettee veevvijjääsä oekkeessee aekkaan suappaat jalassa vua saerasttaavat ryökälleet vuoskaasija! Kalliikshan se semmonen tulloo eekä se lopputulos muutaku siirttyy vähä etteenpäen.


   • Sortavala se on luonnollinen suunta. Joskus on oltu rajan samalla puolella ja sen huomaa kyllä vieläkin, tavat on periytyneet siltä ajalta. Ja eikös kaupunginjohtajallakin ole jotain viritelmiä sinne itään päin?


  • Venäläistä siell sosterissa pyörii asiakkaina jo tavan takaa
   ihmetyttää kun joskus kiilaavat sielä jonon ohitse ja ajanvaraujsen saaneet joutuvat osottelemaan pitkiäkin toveja jopa poliklinikoilla kun venäläinen hiipii kuin päivystykseen polille.
   lienee erilaiset taksatkin siellä venäläisille ja ainakinparempi palvelu kun kerran katsoin venäläisellä oli ihan kaksi hoitajaa neuvomassa minne mennään ja lääkäri puolijuoksua perässä kuin olisi joku hätäkin vaikka mitään akuuttia ollut

   Eli venälaisten yksityissairaala siitä on tulossa kovaa vauhtia , kannattaisi rakentaa siihen venäläisille oma lisäsiipi missä voisivat asioida olisi valmiiksi kielenosaavat hoitajatkin

  • Kaikki faktat vahvistavat sen, että Etelä-Savossa pysyminen Savonlinnassa menetetään sekä sairaala että sairaanhoito-oppilaitos.
   Kuopion yliopistosairaalan kanssa yhteistyön entisestään tiivistäminen takaa meille savonlinnalaisille ympärivuorokautisen keskussairaalan alueellamme ja KYS:n vaativan erikoissairaanhoidon.

   Etelä-Savossa on Mikkelin kanssa taistelu ja toisen viulunsoittamiselle pantava stoppi ja alettava kehittää koulutusta ja elinkeinoelämäämme Pohjois-Savossa, jossa toteutuu juurikin Sosterialueen ja Savonlinnan kaupungin etu.

   • Missä niin on sovittu että Kuopio takaa savonlinnalaisille ympärivuorokautisen keskussairaalan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä niin on sovittu että Kuopio takaa savonlinnalaisille ympärivuorokautisen keskussairaalan?

    Ympärivuorokautisen sairaalan...häh... meinaatko, että se sairaala aina yöksi purettaisiin pois.


  • Tässä kierretään nyt koko ajan varsinaista ydinasiaa. Etelä-Savo on elinkelvoton maakunta, aivan samoin kuin Pohjanmaan pirstoutuneet pikkumaakunnat ja Kainuu. Aiempi SOTE-valmistelu kaatui kuuluisaan lehmäkauppaan, jossa Kepu sai läpi 18 maakuntaansa kun kaikki asiantuntijat yhdessä olivat todistaneet sen tosiasian, että oikea maakuntien määrä tai millä nimellä niitä sitten nimitetäänkin, se oikea määrä on 12. Siis tasan se taannoinen läänien määrä.

   Yksi Savon maakunta. Siinä se on. Jo loppuu Mikkelin ja Savonlinnan ainainen kitinä.

   • Ydinasia on huonostl johdetut ja siitä syystä Suomen kalleimmat sotepalvelut. 25 miljoonaa euroa maksetaan liikaa. Ihan sama minne mennään niin kova kohtalo odottaa jos ei täällä itse saada asioita kuntoon sitä ennen.


  • Ydinasia on se, että Mikkelin talous on totaalisen kuralla. Eikä ihme, kun oli pakko kovalla kiireellä saada rakennettua hienot sairaalarakennukset ja taata niiden avulla herruus Etelä-Savossa. Nyt on vaan Mikkelillä se pikkunen ongelma, että rahat on finiitto ja olisi pakko saada Sosterin seutu maksamaan näitä kuluja ja täten saada Savonlinnasta pois keskussairaala.
   KYS on ainoa tie, joka takaa Savonlinnan sairaalan ja sairaanhoito-oppilaitoksen säilymisen Savonlinnassa!!!

  • Tämän päivän Itukka kirjoitti:

   "Pohjois-Savon Markku Rossi: Savonlinnan seudun mukaantulo vahvistaisi Kysin asemaa – "Savojen yhdistyminen olisi luonteva ratkaisu"

   Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi (kesk.) sanoo, että valmiiksi neuvoteltu Kysin erityisvastuualueen työnjakosopimus vaatii toteutuakseen keskittämisasetuksen muutoksen."

   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/50c31bfa-6d9c-407a-a149-1f6742fa9b94

   • Totta kai Kuopio haluaa lisää asiakkaita itselleen. Luuletko että he ovat hyväntekijöitä Savonlinnalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totta kai Kuopio haluaa lisää asiakkaita itselleen. Luuletko että he ovat hyväntekijöitä Savonlinnalle.

    Rossin lausunnon kun lukee niin kyyti tulee olemaan kylmää Pohjois-Savossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rossin lausunnon kun lukee niin kyyti tulee olemaan kylmää Pohjois-Savossa.

    Tarkennappa vähän, että muutkin ymmärtävät ymmärrykses kylmästä kyydistä?


  • Etelä- ja Pohjois-Savo yhdeksi Savon maakunnaksi: Asukaspohja ei silloinkaan nouse järisyttävän suureksi. Jos jatketaan nykyisellä maakuntajaolla, Mikkeli haluaa aina olla se paremman keskussairaalan paikka ja tekee myönnytyksiä Savonlinnalle vain pakon edessä. Kuopio on nyt mielin kielin ottamassa Savonlinnan, mutta taka-ajatuksena lienee Savonlinnan nopea alasajo heti tilaisuuden tullen ja sairaalatoiminnan keskittäminen Kuopioon. Savonlinnalle jää vain uusittu terveyskeskus. Välimatkat Sosterin nykyisiltä seuduilta Kuopioon eivät olisi silloinkaan edes Lapin luokkaa.

   • Näin se on. Tässä on käynnissä harhaanjohtamiskampanja Pohjois-Savoon menemiseksi. Keskussairaala ajetaan siellä alas ja mitään takeita ei ole annettu. Kuopio tekee keskittämisen kuten tehnyt Iisalmen ja Varkauden sairaaloille. Kyseessä on muut motiivit kuin sairaala.


  • No järkevintähän se oikeasti olisikin, että savolaiset olisivat yhdessä Savon maakunnassa, jossa KYS olisi se kaikista vaativinta hoitoa tarvitsevien sairaala ja nykyiset keskussairaalat toimisivat KYSin sateelliittisairaaloina, joissa kaikissa tehtäisiin tarvittavat määrät leikkauksia ja pidettäisiin sairaalat elinvoimaisina, joissa alueen ammattilaiset saavat pitää työnsä ja maksaa veronsa.

   Hallinnollisissa kuluissa varmasti säästettäisiin ja paljon, kun kaksi maakuntaa yhdistettäisiin, mutta mutta kun kepulaiset itkevät Kaakkois-Suomen vaalipiirin muuttumisen perään ja siis oman etunsa ja oman kepulaisen hallintovaltansa perään!!!

  • Rusasen Jarihan sen kirjoitti juuri niin kuin suurin osa savonlinnalaisista sen mieltääpi.

   Savonlinnan seudun kunnat ovat selkeästi ja jo ajat sitten ilmoittaneet haluavansa Pohjois-Savon soteen. Kun Suomen Keskusta tästä huolimatta ajaa meitä Etelä-Savon soteen kuin käärmettä pyssyyn, on kuntapuolueena aiemmin profiloituneen keskustan motiiveja pakko ihmetellä.
   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/e9107597-d29e-44c7-a3fe-d2baec215491

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   266
   3981
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   157
   2526
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   2514
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1283
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1246