Android-latausten ajastus linux-serverille?

Anonyymi

Onnistuisiko, siis at-komennolla saada ladattua ajastetusti - vaikka omalle proxy-serverille kopio google-play kaupan latauksesta yön aikana ja sitten herättyä ladata tuo paikallisverkosta nopeasti omalle koneelle? Nyt kun mobiilinetti menee jopa 6h käyttökelvottomaksi, kun laittaa yhden parin gigan tiedoston latautumaan, eikä nettiä tästä syystä houkuta juuri käyttää. Näyttää maksimi, mitä verkosta tulevan olevan n. 1.5 mbit/s - joskus voi saada puolen tunnin ajan jopa tuplasti tuon, mutta pääasiassa menee hitaasti lataukset..
Itse asiassa riittäisi, että saa linkin kohteeseen, jonka sitten cron-job:in avulla voi hakea wget:llä omalle web-serverille?

13

<50

  Vastaukset

  • Epäilen ettei se onnistu.

   • onnistuu mutta halvemmaksi tulee hankkia kunnon netti!


   • Se playstoresta tuleva klöntti on APK-paketti. Sellaisen voi ladata noiden ohjeiden mukaan vaikka juurikin Linux-työasemalle ja siirtää sitten puhelimeen tai tablettiin asennusta varten.


  • Jos puhelimelle haluat niin pitää varmaankin olla puhelimen valmistajan tekele.
   Meillä päivitykset kulkevat Wlan/Wifi pulikan kautta.

  • Niin, ja niitä APK-paketteja saa muualtakin ladattua. Kannatta tutustua mm. f-droid:n tarjontaan. Siellä on avoimen lähdekoodin ohjelmia Androidille.

   • Kokeilin tuota ja se kysyi google-tunnuksia pariin otteeseen ja laitetta, jolle halutaan asentaa. Hetken perästä ohjelma alkoi latautua laitteelle, ilmeisestikin..? Vaan en saanut sitä tietokoneelle, mutta kyllä tuolla saa varmaankin sen asennuksen ajastettua, vaan autentikointi on kyllä pirullisen hankala. Kuka muistaa tunnuksia, jotka on luotu laitteen käyttöönoton yhteydessä joskus 2-3 vuotta sitten? Löytyivät kuitenkin lopulta, mutta tällainen autentikointi joutaisi kyllä romukoppaan! Sen sijaan sitä ei saa omalle serverille ladattua, mikä oli tosiaan tarkoitus.. ehkä tuota google-play downloaderia debianille pitää kokeilla seuraavaksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kokeilin tuota ja se kysyi google-tunnuksia pariin otteeseen ja laitetta, jolle halutaan asentaa. Hetken perästä ohjelma alkoi latautua laitteelle, ilmeisestikin..? Vaan en saanut sitä tietokoneelle, mutta kyllä tuolla saa varmaankin sen asennuksen ajastettua, vaan autentikointi on kyllä pirullisen hankala. Kuka muistaa tunnuksia, jotka on luotu laitteen käyttöönoton yhteydessä joskus 2-3 vuotta sitten? Löytyivät kuitenkin lopulta, mutta tällainen autentikointi joutaisi kyllä romukoppaan! Sen sijaan sitä ei saa omalle serverille ladattua, mikä oli tosiaan tarkoitus.. ehkä tuota google-play downloaderia debianille pitää kokeilla seuraavaksi!

    Näyttäisi tuo google-play downloader vielä sisältävän liikaa dependancyja versioihin, joten sitä ei saa ainakaan vielä toimimaan kuin jossain yksittäisessä konfiguraatiossa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näyttäisi tuo google-play downloader vielä sisältävän liikaa dependancyja versioihin, joten sitä ei saa ainakaan vielä toimimaan kuin jossain yksittäisessä konfiguraatiossa..

    Tee semmoinen yksittäinen konfiguraation virtuaalikoneeseen?


  • Miksi noin vaikeasti. Etkö voi käyttää sisäverkkoa puhelimella? Sitten ymmärtäisin palvelimelle lataamisen jos pitäisi puhelimia päivittää useita. Itse käytän vanhaa hidasta luuria sisäverkossa lähinnä stereoiden ja pc ohjailuun. Kiva säätää vaikka makkarissa äänen voimakkuutta ja pistää musaa soittolistalle. sim-kortti ei ole ollut paikalla ikuisuuksiin ja päivittyy öisin omia aikojaan.

   • Mobiililaajakaista. Ei tänne mitään muuta nettiä enää edes saa kun operaattori päätti pistää kaapelit rullalle. Samalla nopeus putosi n. 1/4:aan siitä, mitä tuli adsl:n kautta. Yksi puhelin siis jakaa yhteyden kahdeksalletoista laitteelle, mikä toimi aikaisemmin aivan hyvin, kun kaistaa oli tarpeeksi. Nyt käyttö menee hankalaksi - tai kalliiksi. Eli ongelmaa ei pysty ratkaisemaan! Laskeskelin tuossa, että jos haluaisi minimikaistan pysyvän samalla tasolla kuin se oli johdollisena(eli aina vakaa 8megaa), pitäisi pistää jokaiseen laitteeseen oma yhteytensä ja hintaa tulisi hiukan enemmän kuin 19 euroa/kk, mitä se oli aiemmin..


  • Kuka idiootti on suunnitellut tämän lataus-systeemin joka ei anna suoraa linkkiä ladattavalle tiedostolle? Tuo näyttää lähinnä siltä, että joku yrittää kontrolloida puhelinta ja jos palvelu ajetaan alas, ei kukaan saa enää ladattua mitään, mikä aiheuttaa ongelmia käyttäjille. Android-palvelu syyllistyy nyt samaan syntiin kuin mitä Microsoft Lumioineen - ja tästä syystä ollut boikotissa. Toivottavasti tähän tulee parannus, sillä muutoin lähtee android puhelimelta ja tilalle alkaa linux:n etsintä!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   195
   2823
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1242
  3. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   34
   1193