Millaisia tapahtumia Pieksämäellä näin kesällä

Anonyymi

Matkailijana kiinnostaisi kannattaako tulla sinne Mäelle,joka mainoksen mukaan ei ole mikä tahansa mäki?

55

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä kannattaa tulla Jäppilään Jäppilä päiville katsomaan kesäteatteria jossa isännät vetävät lampaita kannikkaan laitumella.

    • Anonyymi

      Keskuskatu saa uuden pinnan , sitä kannattaa katsella:), :) , . Pertinkujan kaava saa jatkoa. Siiderivalaat vyöryvät kesäisin pitkin katuja kannat lintassa kohti Rännipuaria, torilla kolme kukkamyyjää , jäätelökioski... kaupat sulkee ovensa kun mikään ei myy...ja sen semmoista pientä kivaa on tarjolla...

    • Anonyymi

      Täällä on paljon nähtävää. Boccian pelaajien juniorijoukkue ( alle 75 vuotiaat) on hankkinut uudet verrettelypuvut. Torilla on hiustaidenäyttely. Vr:n eläkeläisille on paikallinen hiustaitelija tehnyt surrealistisia tukkalaitteita. Erikoisuutena on ex- konnarille tehty Resiinarock kampaus. Näyttelyn nimi on Einomakunsakullakin. Ehkä kaikkein houkuttelevin on Kesäpeli: Pienestä pitäen pienestä kiinni. Siinä kilpailijat kulkevat kartan mukaan etsien kaupungin virkamiehiä. Jos löytää miesvirkamiehen niin täytyy huutaa :Pienestä kiiinni jos naisvirkamiehen niin huutoo kuuluu ; Tiu tau tillu täältä löytyi .....( löydetyn etunimi ). Eniten vuorokaudessa löytäneelle palkintona on Tahiniemen Tiger Clubin lahjoittama leijona sekä Vasenkätisten Veturinlämmittäjien Syrjähyppykerholaisten itse tekemä Robottirotari.

      • Anonyymi

        Vitkuttelamma kriisikunnaksi Maija-Ilona Tannisen juttu 25.6.2020 lehdessä sensuroitiin.
        Juuri tultiin keskustelussa kaupungin johdon ja luottamusmiesten keskipäivän kaljakävely keskustaan tutustumaan keskustan tyhjiin liiketiloihin.
        Nykyisin kaupunginhallitus siirtyy johdon kanssa huoltotunnelia pitkin Documec ilmastoituun laitesaliin. Siellä vedellään dry martinenja 007 tyyliin ja sitten rouva moneypenny Ulla sanoo että nyt piikki meni kiinni. Kaupunginhallitus kömpii takapihalla tilataksiin joka vie luottamusmiehet kotiin.
        22.6-2020 kokous oli merkityksetön koska Heikki Skyttä/ vara Mira Ilmoniemi ja Vei-Pekka Myyryläinen / vara Jari rajapolvi eivät osallistuneet edes kokoukseen.


    • Anonyymi

      Minulle tärkein kesätapahtuma on viikottainen grillijuhla. Naapurini grillaa aina lauantaisin, jolloin minä isken sulkapallon naapurin pihalle. Mennessäni palloa hakemaan totean, että sattuipa sopivasti huikovan ja niin saamme vaimon kanssa iltaruuat. Olenkin alkanut nimittää naapurin isäntää Kabanossiksi ja hänen vaimoaan Siskonmakkaraksi. Naapurini taas on antanut meille lempinimet eläimaailmasta. Minua he sanovat Sikanaudaksi ja vaimonani Kalkkunaksi. Vaimo ei oikein tykännyt lempinimestään. Minunkin mielestä hän on enemmän Strutsin näköinen kun kalkkunan. Ei hän tykännyt siitäkään.

    • Anonyymi

      Minusta Pieksämäellä kannattaa tutustua tyhjiin liiketiloihin ja niiden historiaan. Esittelykierroksen mielellään johtaa emeritustraktori Sotka Ylensankilapuro. Hän kertoo millaista elämä oli kaupungissa silloin, kun keskustassa oli liikkeitä ja niillä asiakkaita. Hän kertoo ammateista, jotka ovat kaupungista kadonneet. Suutari on ammattihenkilö, joka korjaa jalkineita ja esimerkiksi laukkujen vetoketjuja. Putka taas on tila johon poliisit vievät tuhmia ja känniläisiä. Verotoimisto ja maistraatti ovat myös paikkoja, joissa ihmiset kävivät hoitamassa asioitaan. Maistraatissa tehtiin siviilivihkimisiäkin. Hotelli -Ravintola taas oli kompleksi , jossa sai syödä, nukkua omassa mukavuuksin varustetuissa huoneissa ja jopa tanssiakin. Edellä vain muutamia kaupunkikierrokseen kuuluvia kohteita. Pizzeriat, tatuointiliikkeet ja muut kaikkien tuntemat instituutiot eivät esittelyä kaipaa. Sokerina pohjalla Savon Radan museossa on nähtävissä viikonloppuisin ihka elävä vaihdemies ja entisten veturimiesten järjestämä eväsleipänäyttely. Pieksämäen ruotsalaisen teatterin sateenkaari pojat demostroivat, kuinka ennen sai pankkiin talletettua rahaa ja myös nostettua käteistä ilman ennakkovarausta. Museossa pyörii myös video, jossa nähdään, kuinka liikennevalojen tulo alkoi tekemään ruuhkia ennen niin sujuvasti sujuneeseen liikenteeseen.

      • Anonyymi

        Vieläkö on oikeesti vaihdemiehiä elossa? Minä kun luulin että kaikki on juoneet itsensä jo hautaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö on oikeesti vaihdemiehiä elossa? Minä kun luulin että kaikki on juoneet itsensä jo hautaan.

        Ei tokkiinsa. Huomenna yhden muistopäivä/pyöreitä vuosia olisi täyttänyt,jos eläisi. Muut ottakoon opiksi,ettei liikaa alkoholia,se ajaa psykoosiin ja itsemurhaan,kuten tämä nimeltä mainitsematon 1998 teki. Rauha toki sielulleen.


    • Anonyymi

      Tutustumisarvoisia kohteita on myös Kauppakadun liikekeskus, jossa ei ole liikkeitä ja kalamarkkinat ilman kaloja.

      • Anonyymi

        Nyt on Hiekanpäässä hieno nuotiopaikka, sitä ihailemaan, senioripuistossa voi veloittaa yksinkertaisia laitteita. Tahinlammen uimarannan ympärillä voi käydä laskemassa montako kymmentä sipsipussia löytyy ja Selkiöntien rautakaupan parkkipaikalla voi käydä ihastelemassa kuminpolton jälkiä asfaltissa.


    • Anonyymi

      Myös opastamattomat Savonsolmu kierrokset ovat suosittuja, varaa paikkasi etukäteen , se käy kun vetäisee Rännipuarissa kymmenkunta bissee niin kaikki kaunistuu jo silmissä...

    • Anonyymi

      Ohiajoteillä voi käydä katsomassa ohiajavia turisteja. Heikinlammen lavalla voi käydä soittamassa ilmakitaraa. Kitaroita saa lainaksi matkailutoimistosta. Känni Baarissa voi vierailla Juoppojoogassa ja seurata balettitanssicompany Ylen Antajien uutta produktiota Paukku ennen pilkkua.

      • Anonyymi

        Elämyksiä voi kokea kun menee helteellä Partaharjun mäntykankaalle avojaloin kävelemään, kuivat ja rapeat männynkävyt antaa elämyksen.
        Heinäkuussa voi nauttia Hiekanpään uimarannalla kauniin vihreän sinisestä leväkukinnoista, antaa aaltojen liplattaa leväkukintoja iholle.
        Citymarketin takana rautateiden vanhojen raiteiden luona voi lumoutuneena katsella runsaita roskamääriä.


    • Anonyymi

      Kannattaa osallistua Pelasta Pörrääjä kampanjaan. Siinä kustannetaan pimeitä pulloja niille, jotka vielä viittivät pörrätä kaupungin olemattomassa yöelämässä.

    • Anonyymi

      Juupa juu.. Näin Coronan aikaan kaikki kesätahtumat peruttu. Tehkää kuten me laitetaan musiikki soimaan ja kutsutaan ystävät ja kaverit kylään ja hauskaa ollut joka kerta. Baila Baila. Ei jäädä tuleen makaamaan. Se on ideoista kiinni. Hauskaa Kesää kaikille.

    • Anonyymi

      Se onkin paras ja ainoa tapa juhlia Pieksämäellä. Kapakat on tasoiltaan karmeensurkeita.

    • Anonyymi

      Ensin yksi töhrä ilmoitti romuautojen letka-ajosta niin heti perään suhra päätti järjestää jättikirpparin. Armotontaaa menoaaa, vauhdillaaa, kohti koronasta...

    • Anonyymi

      Toivottavasti ulkopaikkakuntalaiset ymmärtävät olla tulematta turhia riskejä ei kannata ottaa.

    • Anonyymi

      Täällä yleisimmät juhlat on hautajaiset. Toiseksi yleisimmät on kuhinat, jolloin liikkeellä on kaksnumeroinen määrä alkuasukkaita.

    • Anonyymi

      Suurimmat tapahtumat ovat EU-ruuan jakotilaisuudet ja Prisman ruuanhalpuutustunnin alkaminen klo 21.

    • Anonyymi

      Eikä pidä unohtaa myöskään Kirjastoauton tuomaa kulttuuritarjontaa, jota kuljettaa tuleva seksihahmokilpailun voittaja.

    • Anonyymi

      Kannattaa myös käydä katsomassa realitysarjojen kuvauksia. Ratapihalla kuvataan, 90 päivää veturiasentajan sulhasena. Hiekkapurossa, Ensiteffit haudalla. Kesäteatterin katsomossa, Selviytyjat ja uusformaatti Au pairina Amin Krouvissa. Paljon ennakkohuomiota on saanut myös kahdesta formaatista yhdistetty, Huvilan ja Ulkohuussin ja Janni Hussin kanssa Pieksänjärven yli.

    • Anonyymi

      Nyt joku latvabee on aivan tienvarteen lsittanut luvattomasti kesäteatteri mainoksia. Käy hakemassa ne pois, pitäs tuntea säännöt. Muta niinhän se o , että mitä pitempi tolppa sitä himmeempi lamppu.

      • Anonyymi

        Voi kauheeta! Kerro missä tämä kyltti, pitää lähteä heti katsomaan..voi kauheuksien kauheus, ei voi olla totta, ei voi olla totta, luvaton kyltti tien laidassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kauheeta! Kerro missä tämä kyltti, pitää lähteä heti katsomaan..voi kauheuksien kauheus, ei voi olla totta, ei voi olla totta, luvaton kyltti tien laidassa!

        Ei yksi vaan useita. Säännöt ovat sen takia, että niitä noudatetaan. Jos tienvarteen kaikki toukohousut levittelisivät mainoksiaan niin siinä liikenneturvallisuus kärsisi. Mainoksille on omat paikat ja niille haetaan luvat, yksinkertaista, mutta totta.


    • Anonyymi

      Ei samat säännöt koske kaikkia ihmisiä.

    • Anonyymi

      Minusta paras kesätapahtuma on Hullut Päivit, kaikki suomen puoli- ja täyshullut Päivit kokoontuvat tänne päivittelemään ja hulluttelemaan. Samanaikaisesti, ehkä jo ensi vuonna toteutunee miestapahtuma Pähkähullut Pentit , jonne penakansa pääsee pähkäilemään Päivien kanssa. Tapahtumien onnistumiseksi elinkeinotointa ei pyydetä avustamaan kekkereitä.

    • Anonyymi

      Kesätapahtumista paras on Pieksämäen Pölhöpäivät. Päivien aikana torilavalla kaupungin virkamiehet esittelevät pieleen menneitä hankkeita ja yleisöllä on hauskaa. Viime kesänä kaksi ensimmäistä penkkiriviä yleisöstä kuoli nauruun.

      • Anonyymi

        Voi voi.


    • Anonyymi

      Roskapönttöautojen kesäkekrimeeting on ehkä tuntemattomin kaupungin monista summerfesteistä. Nahkaleimoilla ihonsa sutanneet sählät ja sutturat kilpailevan kenen autolla on eniten nopeutta mittarissa ja kenen muijalle vähiten älliä kuupassa. Voittajalle luvassa viikonloppumatka vedenpuhdistamolle ja pyykkipoika.

    • Anonyymi

      Mitä aktiviteetteja Pieksämäellä olisi, jos pidän polttarit n.kymmenelle henkilölle? Keilaus, hotelli, karting....?

      • Anonyymi

        Ehkä on parasta vaan dokata hillittömästi.


    • Anonyymi

      Pieksämäki sai valtakunnallista huomiota.

      Tässä ovat Suomen salaiset helmet – tiesitkö tällaisia paikkoja edes olevan?

      4. Konttiravintola Morton, useita paikkakuntia

      Konttiravintola Morton on oiva ruokapaikkavinkki burgereita rakastavalle. Merikonttiin rakennettuja ravintoloita löytyy viideltä paikkakunnalta: Jyväskylästä, Pieksämäeltä, Varkaudesta, Kuopiosta ja Joensuusta.

      Ravintolaketjun nimi ja myös ruokalista Delaware-burgereineen tulee John Mortonista, Delawaren osavaltion suomalaissyntyisestä kongressiedustajasta, joka äänesti Yhdysvaltain itsenäistymisen pulesta. https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/9175f9c8-709d-4ea5-b879-661d5d3d7b5a

    • Anonyymi

      Minusta paras kesäjuhla on Anoppien Naarauskilpailut. Kaikki immeiset vaan naaraa.

    • Anonyymi

      Tokmannin kesätarjoukset. Kannattaa kauempaankin tulla!

    • Anonyymi

      Lauantai- Ilta, ei juuri ketään missään. Liikennevalot päällä sotkemassa vähäistä liikennettä. Ei yhtään viihtyisää seurusteluravintolaa, puhumsttakaan tanssiravintolasta. Me tässä ei haluta olla metässä. Pitäkää tunkkinne, punkkinne, runkkinne ja sumppinne.

      • Anonyymi

        Mutta onhan meillä kaunis luonto!


      • Anonyymi

        Kyllä sinunkin ajelut ehdit ihan hyvin tehdä vaikka ajosi välillä liikennevalot katkoo. Ihme itkijä,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinunkin ajelut ehdit ihan hyvin tehdä vaikka ajosi välillä liikennevalot katkoo. Ihme itkijä,

        Mutta onhan meillä kaunis luonto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onhan meillä kaunis luonto!

        Vaan kun ei ole...ei edes sitä. Matala, pieni, mutainen järven lätäkkö, suota ja soramonttuja, roskaa ja hoitamattomuutta vaan on. Ankeeta.


    • Anonyymi

      Putte Possun syntymäpäivät voidaan järjestää Sylvin päivien yhteydessä. Putte täyttää 85 vuotta, hän on luvannut sikaille synttäreillään.

    • Anonyymi

      Ansioituneelle sarjakuvataiteilijalle jaetaan vuosittain Puupäähattupalkinto. Pieksämäellä voitaisiin jakaa "ansioituneelle" kunnalispolitikolle Aasinhattupalkinto.

      • Anonyymi

        Nukkekodilla on ja tapahtuu.


    • Anonyymi

      Maksutta voi seurata kun maalaavat katuviivoja, suojatien maalaus katselu kyllä maksaa euron .Semmoista tarjolla.

      • Anonyymi

        Joo ja Lidlin parkkipaikalle tultaessa on iso kuoppa kaivon kannen kohdalla, sitä voi seurata kuinka ihmiset autoillaan väistää vai osuuko eturengas kuoppaan ja miten mikäkin auto keinahtaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja Lidlin parkkipaikalle tultaessa on iso kuoppa kaivon kannen kohdalla, sitä voi seurata kuinka ihmiset autoillaan väistää vai osuuko eturengas kuoppaan ja miten mikäkin auto keinahtaa!

        Viime viikon rankkasateiden aikana joku vanha ukonkäppänä seisoi keskuskadun ja lampolahdenkadun risteyksessä kumisaappaat jalassa keskellä isoa vesilätäkköä ja kommentoi kovalla äänellä ohikulkijoille "Siellä on jottain sontoo torvessa kun ei vedä viemärit!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime viikon rankkasateiden aikana joku vanha ukonkäppänä seisoi keskuskadun ja lampolahdenkadun risteyksessä kumisaappaat jalassa keskellä isoa vesilätäkköä ja kommentoi kovalla äänellä ohikulkijoille "Siellä on jottain sontoo torvessa kun ei vedä viemärit!"

        Pieksämäkeläistä katuteatteria parhaimmillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime viikon rankkasateiden aikana joku vanha ukonkäppänä seisoi keskuskadun ja lampolahdenkadun risteyksessä kumisaappaat jalassa keskellä isoa vesilätäkköä ja kommentoi kovalla äänellä ohikulkijoille "Siellä on jottain sontoo torvessa kun ei vedä viemärit!"

        Minä seuraan muurahaisia Partaharjun kankaalla, päivä menee vikkelästi!


    • Anonyymi

      Pieksämäen takana ... 20 km
      on Jäppilä
      Suomen kaunein ja pieni -
      romanttinen tanssilava
      Salmen Lava
      Jäppilässä
      Tanssittaa
      To 30.7.2020 19:00--23:30 15 euroa
      Calibra, Markku Uhlbäck
      Tanssikaverit löytyy Salmen lavalta .
      Täällä et ole yksin.
      Salmen lava, Jäppilä, Pieksämäki
      Kerran kesässä kohdataan ja pidetään hauskoo ... Tule mukaan !

      • Anonyymi

        Express bändi oli aikoinaan,Muistatteko. Siitä on kyllä aikaa. Joskus 80-90 luvuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Express bändi oli aikoinaan,Muistatteko. Siitä on kyllä aikaa. Joskus 80-90 luvuilla.

        1800 luvulla oli vielä mestauksia, ne olisi nykyäänkin tapahtumia jotka vetäisivät turisteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1800 luvulla oli vielä mestauksia, ne olisi nykyäänkin tapahtumia jotka vetäisivät turisteja.

        Kumpikohan olisi miekenkiintoisampaa katsella, se kun ripustetaan köyteen roikkumaan vai se kun pölkyltä pää vierähtää kuin kuin keräkaali kun kirves pölkkyyn jysähtää...ooh melkein kuin runon riimit!
        Ehkä menisin tuohon jälkimmäiseen näytökseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpikohan olisi miekenkiintoisampaa katsella, se kun ripustetaan köyteen roikkumaan vai se kun pölkyltä pää vierähtää kuin kuin keräkaali kun kirves pölkkyyn jysähtää...ooh melkein kuin runon riimit!
        Ehkä menisin tuohon jälkimmäiseen näytökseen.

        Turistit voi tulla ihailemaan kohta kun Hiekanpäässä kellastuu koivujen lehdet, Pieksämäen ruskan taikaa.
        Myös hotellin sammalen kasvua voi seurata.


    • Anonyymi

      Kuukauden lopulla tapahtuu aina, kun muuttoautot starttaavat uusiin maisemiin.

    • Anonyymi

      Yleisömagneetti on myös olla tukkona cittarin tai Prisman ovella kun asiakkaat käy kaupassa. Tämä tunnetaan jo pitkin maakuntaan ja on aivan IN /MUST juttu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe