Kerro mielipiteesi huumeista, huumeiden käyttäjistä ja niiden roolista yhteiskunnassa!

Anonyymi

Hei! Olen tekemässä itsenäistä tutkimusta huumeista ja niiden roolista yhteiskunnassa. Haluaisin kuulla teidän mielipiteitä aiheesta.

1. Onko huumeiden viihdekäytöllä paikkaa yhteiskunnassa?
2. Miten suhtaudut ihmiseen joka käyttää huumeita?
3. Miten suhtaudut alaikäiseen joka kokeilee huumeita? Tulisiko häntä auttaa vai rangaista?
4. Miten yhteiskunnan tulisi suhtautua huumeista riippuvaisiin ihmisiin?
5. Onko huumevalistus ollut mielestäsi toimivaa, pitäisikö valistuksen painottua puolueettomasti aineiden ominaisuuksiin ja vaikutuksiin, hyviin ja huonoihin, vai pääsääntöisesti pohjautua vaaroihin ja uhkakuviin, ns. "demonisoida"?
6. Onko huumeet uhka ihmiselle ja yhteiskunnalle?
7. Olisiko huumeiden laillistaminen tai dekriminalisointi mielestäsi järkevää kehitystä ja tarkoituksenmukaista, vai tulisiko huumeiden käyttäjiä ja välittäjiä rangaista entistä enemmän?

Kysymyksiin voi vastata valikoiden ja vapaamuotoisesti, ylläolevat ovat vain suuntaa-antavia. Käyttäessäni yleisesti termiä "huumeet", viittaan sillä tutuimpiin täällä käytettäviin päihteisiin, kuten kannabikseen, amfetamiiniin, opioidipohjaisiin kipulääkkeisiin, bentsodiatsepiineihin & psykedeelisiin päihteisiin, kuten LSD & psilosybiinisienet.

Kiitos kaikille vastauksista!

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomessahan huumeita ovat ne takavarikoidut kannabis- pienviljelmät, amfetamiini ja extasi, joita esiintyy eniten konemusiikki-bileissä ja amfetamiinia myös jonkin verran ihan opiskelijaporukoissa. Sen sijaan suurin huumeongelma on tämä valtion korvaushoito, eli heroiinivieroitukseen tarkoitettu hoito, mutta k-hoitolaisista alle15% on edes kokeillut heroiinia. Ovat jotkut olleet jopa vain 1/2v. suuren koukussa ja ohjataan tähän valtion hoitoon, jossa saavat metadonia, joka on subutexia paljon vahvempi aine. Alle 20-vuotiaan saattavat siten saada käytännössä täysin raittiiksi pääsyn mahdottomaksi koko elämänsä aikana. Suosittelen tutustumaan siihen hoitoon. Sitähän ei huumeiden käytöstä lasketa , mutta hoitona on vain saattohoitoa. Heroiinin käyttötilastot kyllä loistavat sen vaikutuksesta Suomessa puhtaina.

    • Anonyymi

      Minulta kannabishiipi pölli autostereot ja noin 10 cd-levyä sekä polkupyörän. Oli rikkonut autonlasin että pääsi sisään. Saatte arvata korvattiinko näitä mitenkään minulle.
      Vaimoltani huumeidenkäyttäjät varastivat auton. Saimme sen noin kuukauden jälkeen takaisin hylättynä ja sotkettuna. Auton pystyi tämän jälkeen käynnistää millä tahansa avaimella mikä mahtui lukkoon. Onneksi vaimollani oli hyvät vakuutukset ja auto tuli kuntoon mutta vaivaa ja surua ja murhetta tuo aiheutti.

      Mielestäni tällainen viihdekäyttö ei kuulu rehellisten suomalaisten maksettavaksi eikä yhteiskunnan tule kannuistaa kansalaisiaan tällaiseen huumeiden viihdekäyttööön.

    • Anonyymi

      Kannabis lääkekäyttöön on vielä ok. Lääkekannabista saa tietyistä paikoista laillisesti, ja se vaatii lääkärin kirjoittamaa reseptiä. Tällainen on ok mutta tähän vetäisin itse rajan. Mitään huumeita ei tarvita viihdekäyttöön, olivat ne miten "mietoja" tahansa.

      Huumeidenkäytön nurja puoli on riippuvuus sekä rikollinen toimita, jolla kustannetaan huumeiden saanti. Sivulliset kärsivät kun joutuvat rikollisten uhriksi (esim. varkaudet).

    • Anonyymi

      Suomessa käytetään eniten huumeita/lääkkeitä koko maailmassa. Nimittäin reseptilääkkeitä. Huume/lääke sanan ainoa ero on motiivi, johon lääkettä/huumetta käytetään.
      Samat aineet kyseessä.

    • Anonyymi

      Suosittelen haastattelemaan huumeidenkäyttäjien läheisiä. He kärsivät ongelmasta kaikkein eniten ja saavat asiaan apua kaikkein vähiten.

      Kukaan ei oikeasti huolehdi eikä välitä. Käyttäjä itse onnessaan jatkaa vaan ja tuhoaa kaiken ympäriltään. Sitä surua, minkä huumeidenkäyttäjä läheisilleen aiheuttaa, ei voi edes mitata.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Minulla on välit täysin katki koko perheeseeni koska, huumeet. Toisaalta kaduttaa mutta on syitä jotka estävät anteeksipyyntöni. Silti olen pahoillani.


    • Anonyymi

      1. Onko huumeiden viihdekäytöllä paikkaa yhteiskunnassa?
      Ei missään nimessä. Minusta pitäisi olla laki, joka kieltäisi kaikenlaisen ihannoivan elokuvien ja sarjojen teon rikoksesta kiinnijääneistä julkisuuden henkilöistä. Pari viimeaikaista tapausta muistuttavat sankaripalvontaa ja syytän tästä kyllä nyt mediaa ja sen ahneutta, vastuuttomuutta ja moraalittomuutta. Näistä jutuista vain asiadokumentointia ja faktoja. Positiivisten sanojen käyttö tyyliin "muotihuumeet" tulisi lopettaa ja typerä ihannoiminen, ymmärtäminen ja paapominen

      2. Miten suhtaudut ihmiseen joka käyttää huumeita?
      Negatiivisesti. En ottaisi töihin, en päästäisi kotiini. En halua kenenkään läheisen olevan yhtään missään tekemisissä yhdenkään huumeidenkäyttäjän kanssa.

      3. Miten suhtaudut alaikäiseen joka kokeilee huumeita? Tulisiko häntä auttaa vai rangaista? Ehdotan shokkivalistusta, pakollisena. Pakollisia hoitokertoja ja kurssi, jossa yhdessät terveydenhoitoalan ihmisten kanssa katsotaan asiallisia, hyvintehtyjä ja realistisia dokumentteja huumeidenkäyttäjien rappiosta, siihen liittyvästä väkivallasta ja läheisten kärsimyksestä. Mukana tulee olla runsaasti materiaalia ja kuvia siitä, miten huumeet vaikuttavat ulkonäköön ja miltä näyttää ihminen, joka on pahoinpidelty huumevelkojen vuoksi.

      4. Miten yhteiskunnan tulisi suhtautua huumeista riippuvaisiin ihmisiin?
      Auttaa ja valistaa. Rangaistukset vain myyjille.

      5. Onko huumevalistus ollut mielestäsi toimivaa, pitäisikö valistuksen painottua puolueettomasti aineiden ominaisuuksiin ja vaikutuksiin, hyviin ja huonoihin, vai pääsääntöisesti pohjautua vaaroihin ja uhkakuviin, ns. "demonisoida"?
      En ole nykyvuosina nähnyt missään huumeidenvastaisia kampanjoita. Joskus niitä oli , ei ole enää. En ymmärrä, miksei. Vain julkkistyrkkytelkkarisarjojen mainoksia nähnyt eli ihannoivaa propagandaa, joka mielestäni on huumeille ennemminkin myötämielistä

      6. Onko huumeet uhka ihmiselle ja yhteiskunnalle?
      Tietysti ovat. Jos tarpeeksi monen ihmisen aivot pehmenevät huumeiden vuoksi, ihmiskunta tuhoutuu.

      7. Olisiko huumeiden laillistaminen tai dekriminalisointi mielestäsi järkevää kehitystä ja tarkoituksenmukaista, vai tulisiko huumeiden käyttäjiä ja välittäjiä rangaista entistä enemmän?
      Käyttäjien rangaistukset pois, välittille kovemmat rangaistukset ja enemmän resursseja valvontaan

    • Anonyymi

      Heip, yli 20 vuotta amfetamiinia, heroiinia pari kolme vuotta, kannabista aina joskus, rauhoittavia tarpeeseen ja nyt korvaushoitoa metadonilla 80mg/vrk. Vankilalta olen melkein säästynyt, sakkoja vähän lusinut mutta vain sen verran että huomasin linnassa istumisen varsin turhaksi puuhaksi.
      Viihdekäyttö on ja tulee olemaan, kieltolait on jo nähty. Alaikäiselle ei saa antaa mitään päihdettä ja jos teini on eksynyt käyttämään niin rangaistukset on syytä unohtaa ja äkkiä hoitoon jossa ei ole aikuisia samassa paikassa.
      Itse olen päässyt vähällä, paitsi terveyskeskusksissa. On hauska seurata lääkäriä kun hän löytää tiedoistani korvaushoidon, parissa sekunnissa muutu potilaasta pillereitä vonkuvaksi nistiksi. Ei on yleisin vastaus jos kerron unottomudestani, tai ketipinor. En syö. Muuten on elämä kohdillaa. Yhteiskunta on jo auttanut minua korvaushoidolla joten koen yhteiskunnan suhtautumisen positiivisena.
      Huumeet ovat jo täyttäneet tehtävänsä emmekä tule niistä eroon pääsemään, valitettavasti. Miksei valtio voisi kannabiksen vapauttaakkin ja hoitaa kuten Alko on hoidettu. Ja menisi siinä muutkin aineet jos on jokin rekisteröitymis juttu ja tavallaan lupa ostaa esim 0.3g heroiinia per pvä tms. Kuka siinä häviää. Uhka on meissä itsessämme, pelko sinussa ja minussa mutta sehän on ok jos pystymme elämään sen kanssa. Tällä hetkellä päättäjät ovat kauhuissaan, korona, mutta huumeet pelottavat päättäjiä. Kukaan ei uskalla toimia äänestäjien menettämisen pelosta johtuen. Heidän täytyisi toimi yhdessä jolloin kansalaiset eivät voisi syyttää ketään yksittäistä päättäjää tai puoluetta.
      Helppo ajatus mutta en usko sen olevan todellisuuudessa olevan niin yksinkertaista, tai sitten se on.
      Jos tietää jnkun paikan olevan käyttäjien suosima niin onko sinne pakko tukki aitsensä, menkää muualle palkojenne kanssa. Ei narkomaani sinua vihaa, ehkä steään satunnaisesti. Jostain se raha on tänäänkin tehtävä ja jos aineita olisi myynnissä vaikka apteekissa niin helpottaa sekin elämää, mutta se raha. Mikä on sinun päivittäisen hyvinvoinnin hinta? Minulla se oli silloin kun vedin vielä subutexiä, 20€/vrk. Ja huomenna uusiksi.
      Iso kiitos KORVAUSHOIDOLLE että saan elää taas melkein kuin ihminen.
      Terveisin:
      Minä täältä naapuristasi.

    • Anonyymi

      Itse vakavasti masentunut eläkkeellä oleva mies ja kuukaudesta noin viikon pörräilen lähinnä kotosalla amfen voimalla. Joskus jaksaa sentään puuhatakin jotain. Ei refloja, nitkuja eikä mitään ihme tarvetta saada lisää kun loppuu.
      En jätä tuota vitamiinia ikinä.

    • Anonyymi

      En käytä sanaa huume vaan päihde tai mieluiten psykoaktiivinen aine. Huumeen määritelmähän on karkeasti "Lailla kielletty aine, joka vaikuttaa verenkierron välityksellä hermostoon". Näin ollen me keskenämme päätämme, mitä sellaisten aineiden suunnattomasta joukosta on kiellettyä. Olemme toistaiseksi päättäneet, että esim. nikotiini, alkoholi ja kofeiini ovat sallittuja. Voimme päättää tästä joukosta jatkossa jotain muuta tietoisuuden lisääntyessä. Joskus 60-luvulla Amerikan Yhdysvaltain narkofobisen politiikan seurauksena YK:oon kautta huumeiksi määriteltiin lähes kaikki. Amerikassa käytiin Vietnamin sotaa ja heidän johtonsa koki rauhanliikkeen, johon liittyi tajunnanlaajennusta uhkaksi itselleen ja intresseilleen. Aika moni psykoaktiivinen aine saa ajattelun muuttumaan empaattiseksi, mikä ei ole sotaa käyvälle maalle etu. On surkeaa, että nämä doktriinit rajoittavat mm. psykedeelien tervettä käyttöä vielä vuonna 2020. Kielletyille listoille päätyi paljon hyviäkin aineita kuten psilosybiini ja LSD. Esim. LSD on saanut todella negatiivisen stigman, vaikka on aivan loistava työkalu terapiassa.
      Suoria vastauksia.
      1. Psykedeeleille(psilosybiini, meskali, DMT, LSD,MDMA yms) ja kannabikselle on aivan selkeä järkevä käyttötarkoitus eli oman pääkopan parantaminen ja stressin laukaiseminen. Kaikki lääkkeet eivät ole karvaita. Piristeitä kuten amfetamiini ja opioideja en suosittele, muuta kuin lääkkeinä. Niin mm. ADHD:n määrätään amfetemiinia, mikä on hiukan yllättävää ja koviin kipuihin opiaatit ovatkin ehdottomia ja niihinhän alunperin suunniteltu.
      2. Suhtaudun käyttäjiin kuten kaikkiin muihinkin ihmisiin. Jokaisella on oma tarinansa.
      3. Alaikäisille ei sovi alkoholi eikä mikään muukaan päihde. Psykedeelien suositeltava "ikärajaa" pidän korkeampana kuin esim. alkoholin. Valistusta ja oikeaa tietoa ja tukea ei rangaistuksia ensisijaisesti.
      4. Riippuvaisille hoitoa ei rangaistuksia ja mietitään miten ihminen joutuu tilanteeseen, missä päihteet ovat elämän ainoa sisältö ja aiheuttavat onglemia. Hoidetaan juurisyitä kuten syrjäytymistä.
      5. Valistus on vääristynyttä. Kaikki psykoaktiiviset aineet niputetaan samana kategoriaan. Tämä on typerää. Heroiini on oikeasti huono idea, kun taas kannabis on lähes harmiton kohtuukäytössä.
      6. Eivät ole uhka vaan parhaillaan mahdollisuus. Yhäkin, päihteitä ei pidä luokittaa lapsekkaan mustavalkoisesti yhteen ryhmään. Jotkin päihteet ovat todellakin niitä vaarallisia, mutta esim. psilosybiini onkin jo aine, joka auttaa mm. masennukseen. Etelä-Amerikassa esim Perussa meskaliini ja ayahuasca ovat hyväksyttyjä psykedeelejä ja koetaan normaaliksi tavaksi käsitellä elämän karikkoja. Pidetäänpä mielessä, että aika iso osa väärinkäytetyistä päihteistämme länsimaissa on apteekista reseptillä ostettuja lääkkeitä. Jos kuolemantapauksia aletaan perkaamaan, huomataan etteivät ne johdu käytännössä lainkaan kannabiksesta tai esim sienistä.
      7. Ihmisellä tulle olla itsemääräämisoikeus ja jos henkilö kokee itselleen hyödylliseksi tietyt päihteet, pitää sitä kunnioittaa. Rankaiseminen ja leimaaminen pudottaa ihmisiä yhteiskunnan ulkopuolelle, mikä ei palvele yhtään ketään.

      PS. Porttiteoria on humppaa. Sellaisen olemassa oloa ei ole pystytty osoittamaan. Jos jokin portti on, niin se on meillä jo alkoholi, joka on se länsimaisen maailman hyväksymä psykoaktiivnen aine. Tiesitkö muuten, että se luokitellaan huumeympyrässä ryhmään depressantti eli vapaasti suomennettuna "masentaja". Olemme valinneet kansanpäihteeksemme siis melko kehnon aineen. Tuloksen voitte käydä katsomaan alkoholistien katkaisuhoidoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe