Millaista on keskenmeno?

Apua toivotaan

Heippa! Kertoisitteko kuulostaisiko tämä teistä keskenmenolta. Sain lääkäriajan ensi alkuviikkoon eli sitä odotellessa olisi ihanaa keskustella tästä muiden mahdollisten kohtalotoverien kanssa. Kertokaa siis miltä teistä kuulostaa, voisko olla km:

- olisin nyt ollut viikolla 7 tai 8; kotona tekemäni raskauskoe näytti epäselvästi plussaa, mutta varmuutta en ole saanut sillä en vielä lääkärissä tai labrassa piipahtanut

- yhtenä päivänä alkoi tulla runsaasti kirkkaanpunaista verivuotoa, joka oli ikään kuin kalvomaista ja voimakkaan limaista - ymmärrätteköhän yhtään mitä tarkoitan... eli siis hyvin kirkasta ja limaista punaista verta, ei normaalien kuukautisten tapaan rusehtavampaa vuotoa.

- kun tuo alkoi, tuli "viiltäviä" ja "vihlovia" alavatsakipuja suunnilleen navan alla. Ei sietämättömiä kipuja, mutta silleen että jotakin tuntui masussa. Selkä ja pää ovat olleet toisinaan kipeinä, mutta erityisesti rinnat kosketusarkoina muutaman viime viikon ajan.

- vuotoa on tosin nyt kestänyt jo viisi päivää, eli onko km yleensä vain yhden vuotohetken kestävää? En silti täysin usko että nämä olisivat normaalikuukautiset, sillä olen vajaa kaksi viikkoa myöhässä yleisesti kuukautisissani.

Tällaisia oireita olisi, kertokaapa onko teillä muilla ehkä ollut samantyyppisiä juttuja. Tottakai menen lääkäriin katsomaan tilanteen alkuviikosta, mutta olis kivaa vähän ennakkoon aavistella että mitä on meneillään. Siis, tunnistiko kukaan itsensä???

7

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävä

      En osaa sanoa onko keskenmeno. Raskausaikaankin voi kuulua vuotoa joka on normaalia. Mutta yritä olla murehtimatta koska ethän sinä nyt voi asialle mitään. Viiltävät äkilliset kivut kuuluvat myös normaaliin raskauteen. Keskenmenojakin on niin monenlaisia. Itsellä on aikoinaan ollut sellainen että vuotoa ei ollut kuin yksi tippa. Ruskea. Lääkärikirjaa lukiessani arvelin että alkio (ei ollut kerinnyt sikiöksi) oli kuollut. Lääkärikäynti sattui olemaan seuraavana päivänä. Jossa asia varmistettiin. Oli kuollut itseasiassa jo (koosta päätellen) monta viikkoa sitten. Ei tullut vain pois. Kipuja ei ollut. Joten ei kaikki mikä näyttää pahalta olekaan sitä ja päinvastoin. En halua pelotella ketään.

    • äidiksi haluava

      Hei!
      Itse sain eilen tiedon keskenmenosta. Minulla alkoi veristä tiputtelua eka kerran pitkänä perjantaina, mutta sitten se hävisi ja ajattelin, että oli jotain ohimenevää. Toissailtana vuoto ja alavatsakivut palasivat. Arvasin heti, ettei asiat ole kunnossa. Raskausviikkoja 11. Olin käynyt eka kerran neuvolassa viikolla 10, mutta silloin ei vielä sydänäänet kuuluneet, joten rupesin itse epäilemään tuulimunaraskausta. Eilen menin sitten ultraan ja totesivat, että raskaus oli keskeytynyt ja alkiosta vain jäännökset jäljellä. Maanantaina pitää mennä sairaalaan kaavintaan. Olen 42 vuotias ja ennestään kahden lapsen äiti. Olisin vielä uuden elämänkumppanini kanssa halunut yhteisen vauvan. Nyt ikäni jo vaikuttaa keskenemenon riskiin, en tiedä vieläkö uskallan yrittää vai pitäisikö jo luopua ja uskoa, että olen liian vanha äidiksi. Kyllä tuntuu pahalta. Lääkärissä tuli sellainen tunne, etteivät he siellä halua puuttua mitenkään potilaan psyykkiseen puoleen. Pääasia, että homma hoidetaan "teknisesti" pois päiväjärjestyksestä. Keskenmeno ei kuitenkaan unohdu heti omasta sielusta. Se on kuitenkin menetys. Jaksamista ja voimia teille kaikille, jotka olette samoissa tunnelmissa minun kanssa.
      Olisi mukava kuulla onko minun ikäisiä äitejä, jotka ovat keskenmenoista huolimatta vielä onnistuneet saamaan terveen lapsen?

      • katti

        Hei! Mä olen 39 ja yritän kovasti toista lasta.Mulla on takana viime vuonna kaksi keskenmenoa, joista toisella oli downin syndrooma.Mullekkin on sanottu että ikä on aiheuttanu nää kaikki ongelmat.Nyt on kolmas yritys menossa, ei vielä tietoa raskaudesta. Tuntuu jotenki toivottomalta. Nuorena sain terveen "vahinkolapsen".Nyt kun lapsen saantiin olis valmis, on kaikki niin traagista ja vaikeaa.


    • eeva

      En halua pelotella, mutta tutulta kuulostaa. Minulla se jälkivouto kesti monta päivää.
      Sinuna menisin lääkäriin jo ennemmin, niin pääsee käsittelemään asiaa.
      Kipua minulla oli mahassa ja alaselässä (supistuksi).

      Otan osaa, toki pidän yhä peukkuja!!!

      • Hei kaikki!

        Olin oikeassa - kesken meni. Olin noin raskausviikolla 7. Harmittaa ja surettaa, vaikka vauvaa emme varsinaisesti yrittäneet, mutta hän olisi toki ollut tervetullut jos yllätyksenä olisi tullut. Lääkäri katsoi ultralla, että kohtu oli puhdistunut itsekseen eli kaavintaa tms. toimenpidettä ei tarvittu ollenkaan. Sikäli ihmeellinen ja siunattu olo, että olen saanut kokea raskauden suuren ihmeen ja ihanuuden, ja kokenut kuinka luonto on mahtava kun se tuo ja vie meiltä lahjoja. Olen kiitollinen tästä kokemuksesta, tietysti vähän nipistää sydämestä, mutta pääosin oloni on huojentunut ja onnellinen. Vauva ei ollut valmis tulemaan tähän maailmaan, eli hänen oli parempi mennä pois - onneksi näin varhaisessa vaiheessa, niin häntä eikä minua sattunut sen pahemmin.

        Eeva, minulla oli juuri samankaltaisia tuntemuksia eli supistuksia ja vatsa- ja selkäkipuja ja vuoto kesti päiviä, kuten menkat. Oikeastaan ihmeellistä, että vuotoa kesti lähes kaksi viikkoa tauotta, aina vähäistä vuotoa joka päivä!! Voikohan tällainen olla normaalia, ehkäpä.

        Kaikille saman kokeneille voimia ja tukea; tämä ei ole maailmanloppu, vaan tieto siitä että kykenemme tulemaan raskaaksi ja vastaanottaa lapsen, mutta oikea aika ei ole kohdallemme vielä tullut =) Lämmöllä, V.


    • nnoorra92

      itse sain keskenmenon viikoilla 8 6. joka todettiin niskanturvoke ultrassa, veren tulo kesti kolmisen viikkoo, ja supistelua oli muutaman päivän, mutta olen vasta 18v, joten kyllä kait niitä lapsia kerkee siunautua vielä:) tsemppiä kaikille!

    • Sain keskenmenon viikoilla 11 5, ikää minulla on 35v ja ensimmäinen raskaus tuo oli. Terveydellisistä syistä en ole voinut raskautua aikaisemmin. Toivottavasti ehdin vielä saamaan edes yhden terveen täysiaikaisen lapsen.
      Nyt kohtuun kuolleella sikiöllä oli niskaturvotusta 6,5mm, tämän kuullessani ymmärsin ettei elinmahdollisuuksia olisi ollut. Harmi vain että ehdin aikaisemmin samalla viikolla yksityisellä käydessäni nähdä sydämmen sykkivän ja lapsen liikkuvan kohdussani. :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe