AMT175BRf kokemuksia muilla?

Hei,
Ostin uutena hiljattain otsikon veneen 80 HP Hondalla. Vene tuntuu muuten ihan laadukkaalta, mutta yllättäviä haasteita tullut eteen:
1) Fuel eli tankkimittari ei toimi ollenkaan. Mielestäni ihan heti vesille laitettuani olisin nähnyt vilauksen mittarin näyttävän ehkä oikeata täyttömäärää, mutta hyvin lyhyesti. Eli yleensä näyttää E'tä eli tyhjää. Raymarine Axiom 9 "dashboardissa" kojelaudassa on tankkien määritykset joissa sanoo olevan 7 tankkia, mutta todellisuudessa siinä on vain yksi kiinteä 60L tankki. Eikä tuota minun näppylöillä pysty muuttamaan. Oisko jollakin kokemuksia samasta? Ja mitä voisi tehdä? Kyselin myyjältä ja hän puhui mahdollisesta kalibrointivirheestä ja ehdotti että eka huollossa 20H kohdalla laittavat kuntoon. Ajan kuitenkin sen verran vähän että menee koko kesä ilman Fuel-mittaria, joka ei mukavaa,
2) Ohjaus toimii ilmeisesti kaapeleilla, jotka tuskastuttavan jäykkää kääntää. Ainakin minun aiemmassa Silver Hawk 540 DC veneessä löytyi trimmiä säätämämällä ohjauksesta kohta jossa ratin kääntö oli helppoa ja jouhevaa. Mutta tästä AMT'stä en löydä vastaavaa. Oisko sulla tietoa tai vinkkiä aiheesta?

9

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos sä sen uutena ostit niin soitteleppa myyjälle, älä suomi24 palstalle..

    • Anonyymi

      Hydrauliohjauksesta tinkimällä säästää väärässä paikassa. Kaapeli jäykistyy ja pikeytyy ajan kanssa niin huolella että lopulta on vesirakot kämmenissä kun kääntelee ruoria.

      • Tämä on nyt ollut vedessä vajaan viikon ja 5H ajettu ettei vielä kauheasti pikeä pitäisi olla. Oisko joku samanlaisen veneen omistava kommentoimaan miten sun veneessä toimii.


    • Anonyymi

      Ilmeisesti ostit veneen joltakin AMT- veneiden jälleenmyyjältä? Kävit tietysti myyjän kanssa koeajolla ja kaikki oli kunnossa eli pa-mittari toimi oikein, ohjaus oli normaali myös matkanopeudella jne. Jos ei koeajoa, niin veneellä silti takuu ja myyjäliikkeellä vastuu korjata asiat kuntoon. Ei sitä koko kesää tarvitse odottaa, vaikka myyjä ehdottaakin korjausta 20 tunnin huollossa. Tiukka puhelu myyjälle, eikun vene trailerille ja myyjäliikkeelle takuukorjauksiin. Heinäkuussa on tosin vaikeampi saada korjausaikaa. Vaijeriohjaus jäykistyy vähän nopeuden kasvaessa, mutta senhän huomasitkin koeajolla? Kuten edellä joku kommentoikin, älä täältä kysele, vaan vie vene takuukorjaukseen.

    • Anonyymi

      Moi

      Omistan vastaavan ’18 mallisen veneen (AMT 175 BR alu). Bensamittari on kyllä toiminut, tosin pientä epätarkkuutta on - eli alussa näyttää täyttä liian pitkään. Kannattaa muuten konfiguroida Raymarine niin, että näytössä näkyy myös moottorin tunnit. Rauhallisessa ajossa kulutus on noin 10 litraa/tunti, siitä voit arvoida paljonko ainetta on jäljellä.
      Vene kulkee ei kulje aivan luvattua vauhtia (huiput 33). Myrkkyväri on pohjassa. Muuten olen veneeseen tyytyväinen, paitsi että tuo plotteri on käytössä jotenkin epähavainnollinen. Edellisessä veneessä ollut vanhemman sukupolven CMAP laite oli selkeämpi käyttää.

      • Anonyymi

        Lisäys: ohjaus on tosiaan jäykkä, mutta käytön myötä on herkistynyt jonkin verran.


      • Anonyymi

        Cmap ei ole laite vaan kartan valmistaja. Cmap kartan saa nykyään jokaiseen plotteriin


      • Anonyymi

        17" nousulla olevalla potkurilla maksimi 30 / 5700 minimi kuormalla, pohja puhdas. Valmistaja lupaa 18" nousulla 5900 kierrosta


    • Anonyymi

      Sama vene ja moottori.
      Bensamittarin näyttää minullakin toisinaan nollaa. Bensamittarin takana on liitin jota heiluttamalla kontakti paranee ja mittari näyttää taas oikein. Liittimeen ylettyy käsin alakautta.
      Plotteri pystyy lukemaan suoraan moottorista kulutuksen. Kun konfiguroi tankin plotterissa niin näyttää jäljellä olevan polttoainemäärän. Litran tarkkuudella on ollut tähän mennessä lukema. Tankatessa pitää vaan lisätä tankattu määrä plotterin lukemaan. Tämä ominaisuus ei ole siis amt lisäsivulla plotterissa.
      Valmistajan nettisivulla olevat nopeuslupaukset ovat ihan huuhaata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe