Mitä on vaeltaminen?

Anonyymi

Työkaveri kertoo olleensa viikonloppuna vaeltamassa, kun käy muutaman kilometrin päässä laavulla. Melkein noklaa itsensäkin vieraiden silmissä joskus, kun kertoo vallusharrastuksesta, mutta on yöpynyt vain pai kertaa omassa pihassa teltassa ja saman verran varausmökissä. Milloin retki muuttuu vaellukseksi?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mä sanon, että ei aika vaan se matka sinne leiripaikalle. Siinä välissä voi tapahtua ihan mitä vaan. Seikkailu alkaa kun lähdet luontoon ja leiriydyt sinne...vaikkakin just 2km päähän. Ero taitaa olla siinä, että ei leiriydy leirintäalueella vaan menee jokamiehen oikeudlla paikasta a paikkaan b ja tulee sieltä samaa reittiä takas tai tekee rengasreitin ja tulee toistakautta takaisin.

      Toki jos lähtee vertaamaan kilometrejä ja reittiä, niin siinä häviää aina, koska aina on joku joka on menny "alpeille" tai vastaavaa :D

      Esimerkkeinä:
      - https://www.luontoon.fi/nuuksio/reitit <---2km vaellusmatka voi tuntua lyhyeltä vs haltin-vaellusreitit https://vaell.us/halti/ <--- 55km ja ylöspäin.

    • Anonyymi

      Koko sana vaeltaminen on kaupunkilaisten keksintöä. Myö vaan mennään eri paikkoihin.

    • Anonyymi

      Väliäkö tuolla millä nimellä metsässä, tuntureilla ja vesillä kulkemista kutsuu.
      Pääasia että nauttii olostansa luonnossa.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Meistä HARVA todellakin vaeltaa. Kerran Etelässä tapasin Waltherin joka oli 5 kk aikana tullut kävellen n 3000 km lähtöpaikkana Hollanti, yöpynyt kirkoissa yms paikoissa, missä vain ilmaiseksi pystyi olemaan. Reppu painoi lähaöhetkellä 30 kg. Sanon että moni vaeltajaksi itseään tituleeraava, merkittyjä reittejä kulkeva kalpenee tuossa. ...Mutta samahan se on, onko se vasta vai vihta. ..


    • Anonyymi

      Vähintään 25km, selässä 20kg kantamus ja päällä vähintään 3000€ arvosta vaellustekstiileitä, teltta, makuualusta, makuupussi, keitin, muonaa ynnä muuta välttämätöntä rompetta.

      Nytpä vaellan pihan perälle hyyskään asioimaan...

    • Anonyymi

      Mitään virallista normia ei ole, mutta kyllä minusta alle kahden yön mittaiset reissut ovat pikemminkin retkiä kuin vaelluksia. Onhan olemassa termikin "yöretki" joka kuvaa yhden yön piipahdusta jonnekin luonnon helmaan.

      Kunnollinen vaellus on, edelleen mielestäni, kestoltaan vähintään viikko tai mieluummin 10 päivää ja enemmän. Paljonko tavaraa tarvitsee kantaa riippuu monesta seikasta, samoin kuin se, paljonko välineisiin on tullut investoitua.

    • Anonyymi

      Jaaha. No, niinpä. Mitäpä se kaverin vaelluksesta kertominen sinua haittaa?

      Hyvä, kun käy luonnossa sen verran mitä jaksaa!
      Emme oole kateellisia.

      Vaeltamisen käsitän itse ehkä muutamien kilometrien matkasta pidempiin matkoihin, sillä lailla, että vaeltamiseen liittyy paikan vaihto.
      Eli yöpymisestä luonnosta tulee vaellus, kun kävelee ensin yhteen yöpymispaikkaan mikä voi olla teltta, laavu, varaustupa, autiotupa, riippumatto tai vaikka taivasalla ja kun jatkaa seuraavana päivänä tai muutaman päivän kuluttua seuraavaan yöpymispaikkaan. Sillä ei ole merkitystä kuinka pitkiä välimatkat ovat, ne voi olla välillä allekin muutaman kilometrin, vaelluksen retkestä tekee yöpaikan vaihto patikoiden.

      Vaellus on siis monen yön, vähintään kahden, pituinen matka kävellen luonnossa, yöpaikkana mikä vaan mökistä taivasalla yöpymiseen. Yleensä koko vaelluksen aikana patikoidaan enemmän kuin muutama kilometri kokonaisuudessaan.

      Ehkä hänelle sopisikin sana patikointiretki.
      Voit itse ehdottaa. :)

      • Anonyymi

        Jatkan>>

        Tai ehkäpä patikointiretkeen ei sanana vielä sisälly yöpymistä. Mökkipatikkaretki. Viikonloppuvaellus. Pikkuvaellus. Minivaellus. :)

        Terveisin nuori nainen


    • Anonyymi

      Ketjun aloittaja lienee hengenheimolaisia näille ääliöille joita tapasin 10 vuotta sitten muutamassa marathon-tapahtumassa joihin osallistuin. "Jos et juokse maratoonia alle 3 tunnin niin et voi sanoa että olet juossut maratoonin".....

    • Anonyymi

      Vaellusta kun lähdetään kartan ja kompassin kanssa ja päämääräkään ei välttämättä ole tiedossa. Onko sillä matkalla niin väliä. Joku Hetta- Pallas ....onko se vaellusta kun merkittyä reittiä kuljetaan? Patikointia sanoisin ....mutta termeistä viis....kunhan on ulkona ja viihtyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe