Paras kaaliruoka

Anonyymi

Minulle se on lammaskaalipata, monta tuntia uunissa haudutettu. Juju on siinä, että lihat ja kaalit ruskistetaan voissa ennen pataan laittoa. Vsin suolaa ja pippuria mausteeksi ja lihalientä nesteeksi.

8

131

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitää vain olla yläkerran sappi-, vatsa alue täysin kunnossa. Kiitos nyt kuitenkin reseptistä joka valmistetaan oman maun mukkaiseksi (tykötarpeet)!

      Maukasta kaalipäivää kaikille säädyille!

      • Anonyymi

        Juuri eilen tein kevennettyä kaalilaatikkoa, jossa kaalinlehtien irroituksen jälkeinen sisus kuullotettiin puolikypsäksi. Lihaan sekoitin sipulikeittoaineksia 2 dl lihalientä, ja korppujauhoon sekoitettuna 2 kananmunaa. Lihaa vain 250 gr. enkä paistanut sitä.
        Sitten vain puin voideltuun vuokaan isot kaalinlehdet, pohjalle pienemmät, liha keskelle, ja nostin lehdet peitoksi voinokareineen.
        Kuin iso kaalikääryle vuokassaan se meni uuniin, ja tuli 1 1 /2 t kuluttua mehevänä pöytään. Jauhelihassa vain 5 % rasvaa ja voinokareita pari tl.


    • Anonyymi

      Minäkin suunnittelen kaalipataa. Nyt kokeilen savipadassa ensimmäistä kertaa, En ruskista kaalia enkä (hirvi)jauhelihaa. Lisäksi porkkanaa, sipulia, suolaa, mustapippuria ja meiramia. Saan sitten maistaa, mitä tuli.

      • Anonyymi

        Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
        Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
        Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
        Hyvää ruokahalua kaikille.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
        Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
        Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
        Hyvää ruokahalua kaikille.

        Mkr.

        Kyllä se voissa ruskistus antaa parhaan maun ja mehevyyden , kosteus on vain vettä.


    • Anonyymi

      Jonkunlaisen lammaskaalipadan sain Islannissa 10 vuotta sitten , oli todella hyvää ,ja palan painikkeeksi Brenniviiniä :)

    • Lammaskaali on erinomainen makupari, molemmat vahvoja , toinen ei toistaan alista. Tuoksukin on tuhti, mutta myös ruokaisa, herkkuhetkiä enteilevä. Lammaskaalia en muista itse koskaan valmistaneeni, mutta kaalikääryleeni ovat olleet aina suosittuja. Perinteisestä keräkaalista valmistettuina ja riisi-jauhelihatäytteisinä ne ovat aina maukkaita, kunhan hauduttaa uunissa tarpeeksi kauan ja valelee siirappivedellä. Entisajan emännät kääntelivät kääryleitä paistinpannulla voissa ennen uunitusta, uskalikot saattoivat lisätä vielä kermaa lopuksi haudutusliemeen, jolloin suussasulavuus oli taattu. Nykyisin työt ovat kevyempiä, ruuankaan ei tarvitse noin tanakkaa olla. Kaalin vahvaa makua pyöristetään siirapilla ja raikastetaan meiramilla, ruokaillessa pirteä puolukkasurvos on itseoikeutettu , väriltäänkin täydellinen lisäke. Kaalikääryleviiniä olemme joskus aprikoineet, päätyneet sitten olueen.

      Nykyisin on litteitä keräkaaleja, joista saa paljon kookkaita lehtiä kääreiksi. Minusta hankalin vaihe on se, kun kaalin ulompia lehtiä pitää irrotella , kaali pitää jotenkin saada muljautettua sitä varten kiehuvasta vedestä. Sitten sujuu jo helpommin, kun saa kannan irrotettua kokonaan. Itse en saa kantaa kokonaan irti kovasta raa´asta kerästä . Olenkin alkanut käyttää kurttu- eli savoijinkaalia, jonka lehdet ovat löyhemmässä, ne voi irrottaa ennen keittämistä ja keittää irtonaiset lehdet vedessä. Muutama minuutti riittää, kun jo notkistuvat ja paksuimpia lehtiruoteja voi ohentaa veitsellä. Väri on heleänvihreä, pinta hauskan rypyliäinen ja maku miedompi, lapsetkin saa näitä helposti popsimaan. Näin kanttarelliaikaan saa hienonmakuisen täytteen niistä sipulin ja riisin kanssa, tattituntijoilla varmaan omat salansa. Ohraakin olen kokeillut, mutta riisi on saanut enemmän pisteitä. Voinokareita päälle, kostukkeeksi kasvislientä fondista, siinä on kunnolla makua, siirappiraitoja unohtamatta. Uunipellillinen kannattaa tehdä kerralla, kaalihan vaan paranee lämmittäessä.

      • Anonyymi

        Niin.
        Pitääpä yrittää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä on tapahtunut?

      Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
      Kemijärvi
      37
      5461
    2. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

      Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
      Olympialaiset
      105
      3850
    3. HUS:lta viimein dataa koronasta ja koronarokotteista

      Hesarissa on artikkeli (tai kaksikin) jossa HUS kertoo koronatilanteesta ja antaa selvää numerofaktaa koronatilanteesta ja rokotusten vaikutuksesta. E
      Maailman menoa
      298
      3563
    4. Sähköpotkulautailija menehtyi linja-auton alle

      Turussa; 23-v. nainen kuoli onnettomuuspaikalla. Mikä suru taas kotiin ja omaisille ;(. https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008170930.html
      Maailman menoa
      232
      3368
    5. Koronamarjanpoimijat

      Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
      Suomussalmi
      145
      2515
    6. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

      "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
      Maailman menoa
      91
      2228
    7. Martinan instassa kysymys

      Katri Tanni kysyy Maralta: Miten pääset reissuun, kun ennen pitää käsittääkseni olla 14vrk Schengen-alueen ulkopuolella? Itsekin sain entryn samaan ki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1752
    8. Laukaukset Kemijärvellä

      https://yle.fi/uutiset/3-12044939 Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä – Poliisin tietojen mukaan tapahtumapaikalta oli kuultu
      Kemijärvi
      7
      1391
    9. ..........

      Hän pelkää mun suhtautumista ja torjuntaa. Mutta tiedän jo. Kunpa voisin kertoa hänelle.
      Ikävä
      62
      1115
    Aihe