Paras kaaliruoka

Anonyymi

Minulle se on lammaskaalipata, monta tuntia uunissa haudutettu. Juju on siinä, että lihat ja kaalit ruskistetaan voissa ennen pataan laittoa. Vsin suolaa ja pippuria mausteeksi ja lihalientä nesteeksi.

8

241

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitää vain olla yläkerran sappi-, vatsa alue täysin kunnossa. Kiitos nyt kuitenkin reseptistä joka valmistetaan oman maun mukkaiseksi (tykötarpeet)!

      Maukasta kaalipäivää kaikille säädyille!

      • Anonyymi

        Juuri eilen tein kevennettyä kaalilaatikkoa, jossa kaalinlehtien irroituksen jälkeinen sisus kuullotettiin puolikypsäksi. Lihaan sekoitin sipulikeittoaineksia 2 dl lihalientä, ja korppujauhoon sekoitettuna 2 kananmunaa. Lihaa vain 250 gr. enkä paistanut sitä.
        Sitten vain puin voideltuun vuokaan isot kaalinlehdet, pohjalle pienemmät, liha keskelle, ja nostin lehdet peitoksi voinokareineen.
        Kuin iso kaalikääryle vuokassaan se meni uuniin, ja tuli 1 1 /2 t kuluttua mehevänä pöytään. Jauhelihassa vain 5 % rasvaa ja voinokareita pari tl.


    • Anonyymi

      Minäkin suunnittelen kaalipataa. Nyt kokeilen savipadassa ensimmäistä kertaa, En ruskista kaalia enkä (hirvi)jauhelihaa. Lisäksi porkkanaa, sipulia, suolaa, mustapippuria ja meiramia. Saan sitten maistaa, mitä tuli.

      • Anonyymi

        Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
        Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
        Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
        Hyvää ruokahalua kaikille.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
        Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
        Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
        Hyvää ruokahalua kaikille.

        Mkr.

        Kyllä se voissa ruskistus antaa parhaan maun ja mehevyyden , kosteus on vain vettä.


    • Anonyymi

      Jonkunlaisen lammaskaalipadan sain Islannissa 10 vuotta sitten , oli todella hyvää ,ja palan painikkeeksi Brenniviiniä :)

    • Lammaskaali on erinomainen makupari, molemmat vahvoja , toinen ei toistaan alista. Tuoksukin on tuhti, mutta myös ruokaisa, herkkuhetkiä enteilevä. Lammaskaalia en muista itse koskaan valmistaneeni, mutta kaalikääryleeni ovat olleet aina suosittuja. Perinteisestä keräkaalista valmistettuina ja riisi-jauhelihatäytteisinä ne ovat aina maukkaita, kunhan hauduttaa uunissa tarpeeksi kauan ja valelee siirappivedellä. Entisajan emännät kääntelivät kääryleitä paistinpannulla voissa ennen uunitusta, uskalikot saattoivat lisätä vielä kermaa lopuksi haudutusliemeen, jolloin suussasulavuus oli taattu. Nykyisin työt ovat kevyempiä, ruuankaan ei tarvitse noin tanakkaa olla. Kaalin vahvaa makua pyöristetään siirapilla ja raikastetaan meiramilla, ruokaillessa pirteä puolukkasurvos on itseoikeutettu , väriltäänkin täydellinen lisäke. Kaalikääryleviiniä olemme joskus aprikoineet, päätyneet sitten olueen.

      Nykyisin on litteitä keräkaaleja, joista saa paljon kookkaita lehtiä kääreiksi. Minusta hankalin vaihe on se, kun kaalin ulompia lehtiä pitää irrotella , kaali pitää jotenkin saada muljautettua sitä varten kiehuvasta vedestä. Sitten sujuu jo helpommin, kun saa kannan irrotettua kokonaan. Itse en saa kantaa kokonaan irti kovasta raa´asta kerästä . Olenkin alkanut käyttää kurttu- eli savoijinkaalia, jonka lehdet ovat löyhemmässä, ne voi irrottaa ennen keittämistä ja keittää irtonaiset lehdet vedessä. Muutama minuutti riittää, kun jo notkistuvat ja paksuimpia lehtiruoteja voi ohentaa veitsellä. Väri on heleänvihreä, pinta hauskan rypyliäinen ja maku miedompi, lapsetkin saa näitä helposti popsimaan. Näin kanttarelliaikaan saa hienonmakuisen täytteen niistä sipulin ja riisin kanssa, tattituntijoilla varmaan omat salansa. Ohraakin olen kokeillut, mutta riisi on saanut enemmän pisteitä. Voinokareita päälle, kostukkeeksi kasvislientä fondista, siinä on kunnolla makua, siirappiraitoja unohtamatta. Uunipellillinen kannattaa tehdä kerralla, kaalihan vaan paranee lämmittäessä.

      • Anonyymi

        Niin.
        Pitääpä yrittää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      85
      6483
    2. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      290
      5454
    3. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      98
      4151
    4. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      52
      2900
    5. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      27
      2874
    6. Koska näit kaivattusi viimeksi

      Milloin tapasit rakkaasi? Ja etenikö suhde yhtään?
      Ikävä
      120
      2093
    7. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      47
      2030
    8. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      99
      1767
    9. Tekiskö nainen mieli tavata...

      Viikonloppuna ja...?
      Ikävä
      72
      1301
    10. PS uusimman gallupin rakettimainen nousija

      https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden
      Maailman menoa
      159
      1151
    Aihe