Minulle se on lammaskaalipata, monta tuntia uunissa haudutettu. Juju on siinä, että lihat ja kaalit ruskistetaan voissa ennen pataan laittoa. Vsin suolaa ja pippuria mausteeksi ja lihalientä nesteeksi.
Paras kaaliruoka
8
269
Vastaukset
- Anonyymi
Pitää vain olla yläkerran sappi-, vatsa alue täysin kunnossa. Kiitos nyt kuitenkin reseptistä joka valmistetaan oman maun mukkaiseksi (tykötarpeet)!
Maukasta kaalipäivää kaikille säädyille!- Anonyymi
Juuri eilen tein kevennettyä kaalilaatikkoa, jossa kaalinlehtien irroituksen jälkeinen sisus kuullotettiin puolikypsäksi. Lihaan sekoitin sipulikeittoaineksia 2 dl lihalientä, ja korppujauhoon sekoitettuna 2 kananmunaa. Lihaa vain 250 gr. enkä paistanut sitä.
Sitten vain puin voideltuun vuokaan isot kaalinlehdet, pohjalle pienemmät, liha keskelle, ja nostin lehdet peitoksi voinokareineen.
Kuin iso kaalikääryle vuokassaan se meni uuniin, ja tuli 1 1 /2 t kuluttua mehevänä pöytään. Jauhelihassa vain 5 % rasvaa ja voinokareita pari tl.
- Anonyymi
Minäkin suunnittelen kaalipataa. Nyt kokeilen savipadassa ensimmäistä kertaa, En ruskista kaalia enkä (hirvi)jauhelihaa. Lisäksi porkkanaa, sipulia, suolaa, mustapippuria ja meiramia. Saan sitten maistaa, mitä tuli.
- Anonyymi
Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
Hyvää ruokahalua kaikille.
Mkr. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Savipadassa valmistettu ruoka on todella hyvää. Parasta siinä on, ettei aineksia tarvitse ruskistella rasvassa, eikä vuokaa voidella, vaan padan kosteus kypsyttää ruuan hauduttamalla. Valmistusaika on pitempi, mutta aina maukasta tulee.
Tekee ihan mieli itsekin ottaa pata taas esiin. Pienessä perheessä se helposti unohtuu kaapin perälle.
Sinisirun kaaliresepti onkin mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla.
Hyvää ruokahalua kaikille.
Mkr.Kyllä se voissa ruskistus antaa parhaan maun ja mehevyyden , kosteus on vain vettä.
- Anonyymi
Jonkunlaisen lammaskaalipadan sain Islannissa 10 vuotta sitten , oli todella hyvää ,ja palan painikkeeksi Brenniviiniä :)
Lammaskaali on erinomainen makupari, molemmat vahvoja , toinen ei toistaan alista. Tuoksukin on tuhti, mutta myös ruokaisa, herkkuhetkiä enteilevä. Lammaskaalia en muista itse koskaan valmistaneeni, mutta kaalikääryleeni ovat olleet aina suosittuja. Perinteisestä keräkaalista valmistettuina ja riisi-jauhelihatäytteisinä ne ovat aina maukkaita, kunhan hauduttaa uunissa tarpeeksi kauan ja valelee siirappivedellä. Entisajan emännät kääntelivät kääryleitä paistinpannulla voissa ennen uunitusta, uskalikot saattoivat lisätä vielä kermaa lopuksi haudutusliemeen, jolloin suussasulavuus oli taattu. Nykyisin työt ovat kevyempiä, ruuankaan ei tarvitse noin tanakkaa olla. Kaalin vahvaa makua pyöristetään siirapilla ja raikastetaan meiramilla, ruokaillessa pirteä puolukkasurvos on itseoikeutettu , väriltäänkin täydellinen lisäke. Kaalikääryleviiniä olemme joskus aprikoineet, päätyneet sitten olueen.
Nykyisin on litteitä keräkaaleja, joista saa paljon kookkaita lehtiä kääreiksi. Minusta hankalin vaihe on se, kun kaalin ulompia lehtiä pitää irrotella , kaali pitää jotenkin saada muljautettua sitä varten kiehuvasta vedestä. Sitten sujuu jo helpommin, kun saa kannan irrotettua kokonaan. Itse en saa kantaa kokonaan irti kovasta raa´asta kerästä . Olenkin alkanut käyttää kurttu- eli savoijinkaalia, jonka lehdet ovat löyhemmässä, ne voi irrottaa ennen keittämistä ja keittää irtonaiset lehdet vedessä. Muutama minuutti riittää, kun jo notkistuvat ja paksuimpia lehtiruoteja voi ohentaa veitsellä. Väri on heleänvihreä, pinta hauskan rypyliäinen ja maku miedompi, lapsetkin saa näitä helposti popsimaan. Näin kanttarelliaikaan saa hienonmakuisen täytteen niistä sipulin ja riisin kanssa, tattituntijoilla varmaan omat salansa. Ohraakin olen kokeillut, mutta riisi on saanut enemmän pisteitä. Voinokareita päälle, kostukkeeksi kasvislientä fondista, siinä on kunnolla makua, siirappiraitoja unohtamatta. Uunipellillinen kannattaa tehdä kerralla, kaalihan vaan paranee lämmittäessä.- Anonyymi
Niin.
Pitääpä yrittää!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää
Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/1598268Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi
Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu963984- 1143862
- 553343
Antifasismi - mitä se on?
Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint412680- 531834
Somali ei kätellyt Stubbia Linnan juhlissa
Miksei somali osaa noudattaa hyviä käytöstapoja. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/563a3dea-fa3f-41f3-b64f-406d23581765Yliajo Heinolassa
Mikä ihme ihmisiä vaivaa nykyään? Vähän ensin kähistellään nakkikioskilla ja sen jälkeen kostoksi murhataan autolla! Voi431731Kuka on menehtynyt?
https://yle.fi/a/74-20198293 Kuulemani mukaan ryyppyporukka ollut hapualla ja kuolemanenkeli (F.G) eli mies jonka seuras111621Kauhea ikävä iski
Mietin vain, mitä olet juuri nyt tekemässä. Mietin myös, välittyykö se sinulle, kun olet koko ajan mielessäni, tunnetko201471