Aurinkorannikko hinnat

Anonyymi

Moikka,
Olisin kiinnostunut ostamaan asuntoa aurinkorannikolta, tarkemmin Marbellasta. Onko kellään kokemuksia siellä asumisesta ja miltä hintataso näyttää tällä hetkellä?

12

935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kallista ja sairasta on.

    • Anonyymi

      Juu, lähes 20 vuotta rannikolla asuneena ja hintakehitystä seuranneena (nousut ja laskut) voin todeta, että nyt ei kannata missään nimessä harkita asunnon hankintaa. Hinnat nimittäin tulevat romahtamaan jälleen kerran. Puolet asunnoista Aurinkorannikolla on mennyt ulkomaalaisille ja näistä puolet briteille.
      Brexitin myötä brittien tulo asuntokaupoille rannikolle vähenee roimasta (kun EU edut terveydenhoito yms. heiltä poistuvat). Asuntoja tulee myyntiin runasain mitoin..
      Korona ja Espanjan taloustaantuma tulee jälleen romahduttaman hinnat . Veikkaan, että 30-40 % tullaan hinnoissa alas parin vuoden kuluessa.
      Jos tänne halajaa koronan sekaan , kannattaa vuokrata monesta syystä.
      Ostaminen on helppoa, mutta monet ovat "normaalioloissakin" joutuneet myymään asuntoaan vuosia ja vuosia. Tällä eräähän asuntoja ei saa kaupaksi millään, kun syksystä odotellaan taas pahempaa.

    • Anonyymi

      Nyt on paras aika ostaa, ei kannata jäädä odottelemaan hintojen nousua. Tinkimällä saa suuria alennuksia. Vuokrat nousevat Espanjan aurinkorannikolla ja ovat jo lähellä Suomen vuokratasoa. Ostin itse asunnon netistä hyvältä paikalta ja hyvää hintaan. Kaupat tehtiin suomalaisen lakimiehen avustuksella.

      • Anonyymi

        Espanjassa tehdään asuntokaupat aina notaarilla. Notaari valvoo kaupan laillisuuden ja laatii myöss kauppakirjan. Kukaan muu ei tähän kauppakirjaan pistä pilkkuakaan.


      • Anonyymi

        Sä et ole Espanjasta ostanut mitään asuntoa kun tiedot on noin heikot. Taisi jäädä se kansakoululua kesken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä et ole Espanjasta ostanut mitään asuntoa kun tiedot on noin heikot. Taisi jäädä se kansakoululua kesken.

        Sun ostokset taitaa kuitenkin rajoittua Lidlin kaljakassiin, menneisyydessä ja tulevaisuudessa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä et ole Espanjasta ostanut mitään asuntoa kun tiedot on noin heikot. Taisi jäädä se kansakoululua kesken.

        Julkisen kauppakirjan laatii notaari ja siihen kirjataan kaikki kaupan ehdot. Notaarin tehtäviin kuuluu myös todistaa kauppakirjat muodollisesti oikeiksi sekä toimia todistajana asiakirjan allekirjoitustilanteessa. Notaarin pitää myös varmistaa, että kaupan osapuolet ymmärtävät asiakirjan sisällön.

        Tässä tarvitaan kielitaitoa tai tulkki. Alkuperäinen asiakirja jää notaarille ja hän antaa kopiot kauppakirjasta sekä myyjälle että ostajalle. Allekirjoituksellaan notaari vahvistaa kaupan laillisuuden.


    • Anonyymi

      Lakimiestä ja kielitaitoista selaista tarvitaan selvittämään kaikki "taloyhtiön" ja myyjän väliset asiat. Kaupan ehdot pitää tarkkaan selvittää enen notaarille menoa.

    • Anonyymi

      "Koronapandemian väistyminen on saanut Espanjan asuntomarkkinat kuumenemaan. Erityisesti Aurinkorannikko kiinnostaa – Kysyntä kasvaa ja neliöhinnat ovat ampaisseet nousuun.

      Myös suomalaisia asunnon­ostajia on nyt paljon ­liikkeellä, kertovat alueella toimivat suomalaiset kiinteistönvälittäjät. He puhuvat tänä vuonna noin 25–30 prosentin kasvusta suomalaisten kanssa ­tehdyissä kaupoissa normaalitilanteeseen nähden."

    • Anonyymi

      Tasan 2 vuotta sitten eräs kirjoittaja povasi rajua hintojen laskua. Niin ei tapahtunut, vaan hinnat ampaisivat nousuun. Valtavasti on myyty, ehkä myytäväien asuntojen mää rät ovat pudonneet kolmanneksella. Eli hyvin on kauppa käynyt. Myöskään brexit ei ainakaan vähentänyt englantilaisten ostointoa.
      Suomlaiset ovat olleet ahkerasti liikkeellä kuten edellinen kirjoittaa. Onakohtaisesti tunnen kaksi tuttavaa jotka ovat ostaneet sieltä asunnot tänä vuonna.

    • Anonyymi

      Noin 20 vuotta sitten ostin Marbellasta, ei aivan keskustasta kerrostalo asunnon 28 000€, keväällä myin pois hintaan 245 000€, uskon myyneeni oikeaan aikaan.

    • Anonyymi

      Itse asun kesäisin rannikolla, jossa aurinkoa on 24/7. Talvisin asun tuolla samalla rannikolla ja silloin räiskyvät mahtavat revontulet kaamoksessa. Omistamani kaksion hinta täällä on 450 000 e. Pirkanmaalta eteläsuomesta ostin viime vuonna kaksion tuleviksi eläkepäivikseni hintaan 112 000 e. Fpa:n (täkäläinen kela) sivu näyttää nyt kuukausieläkettä euroiksi muutettuna 3050. Ja Suomesta lisäksi vastaava 880 e. Eläkeläiset etelään. Sen ymmärän hyvin, mutta moni työikäinenkin sinne hinkuaa. Miksi?? Kysyy Hammerfest?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe