senora Lyyli palstojen mallikkain kirjoittaja

Anonyymi

Senora Lyyli, on ollut ja on edelleenkin palstojen ansiokkain ja parhain kirjoittaja. Tosin tässä muistelen mennyttä aikaa vuosien takaa.
Voimme linkin välityksellä tutustua hänen ns. "kansan naisen" kirjoitelmiin, jotka olivat hyvin hauskasti kirjoitettuja tarinoita lähellä todellisia elämän kuvioita,monien vuosien ajan.

Hän ei panetellut ketään eikä sormella osoittanut muita kirjoittajia. Jalmari papin poika oli hänen elämän kumppaninsa. Hauskasti hän kuvasi heidän yhteiselämää.
Kun illalla Jalmari yöpuulle mennessä, pesi kasvonsa ja hiukset, kampasi laIttoi Suaveeta hiuksiin ja partavettä poskille, arvasin nyt tulee vielä jotakin muutakin illan mittaan! Taidatkos tuon paremmin huomioida!

https://keskustelu.suomi24.fi/t/759525/senora-lyylille

Pidän senora Lyyliä kaikkien aikojen parhaimpana saitille kirjoittajana.
Kiitos senora Lyyli olit aikanasi palstalla, toit hyvää mieltä meille kirjoittajille.

12

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiitos linkistä keskusteluun. Vaiherikas on ollut senoran elämä, voi vain miettiä miten hyvä kaikesta selviämisen tahto hänellä on ollut.

  • Anonyymi

   Millä tavalla mallikkain. ? Tuota lyylin vuodatusta on hankalaa ja pitkästyttävää lukea, kun ei ole lauseissa isoja alkukirjaimia ja muutenkin yhtäpötköä. Onko lukijoiden tirkistelynhalu saanut tyydytystä, kun lyyli lapsellisesti kertoo ukkonsa rakastelu aikeista , jonkun vauvan saannista ja sitä rataa . Vai että kansan nainen, tarkoittaako kouluja käymätön ? Kukahan täällä on jo tuolloin 16 v sitten jo kirjoitellut , vieläkin mostelee ketjua ? Mahtaako lyyli itse olla vielä elävien kirjoissa ?

  • Anonyymi

   Ei iske minuun. Kuten edellä mainittiin, niin tuo pitkään pötköön kirjoittaminen jo hajoittaa.
   Murretta voisin lukea pieninä annoksina, muutama lause kerrallaan. Pitkät tarinat ei onnistu, koska en tunne ko. murretta.
   Tuon linkin sisältöön en siis pysty perehtymään, koska en pysty lukemaan, joten en ota kantaa sisältöön.

   Kaikkea hyvää Lyylille ja hänen faneilleen.

   • Anonyymi

    Kaikkitietävien kirjoittajien pitäisi muistaa sanontaa "älä parjaa, älä pauhaa, älä riko kirjoitusrauhaa. Kaikkien meidän saiteille kirjoittavien, pitäisi ymmärtää jokainen voi tuoda mielipiteitään palstalle, miettiä mikä on soveliasta mikä ei.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkitietävien kirjoittajien pitäisi muistaa sanontaa "älä parjaa, älä pauhaa, älä riko kirjoitusrauhaa. Kaikkien meidän saiteille kirjoittavien, pitäisi ymmärtää jokainen voi tuoda mielipiteitään palstalle, miettiä mikä on soveliasta mikä ei.

    Miks'ei kansanomainen Lyyli ollut hauska ja eloisa kirjoittaja, mutta kovin subjektiivistä on nostaa hänet kaikkien aikojen mallikkaimmaksi!
    Nythän Lyyli vetosi mieheen kaikkein eniten, tiedämme ruunen nostaneet Lyylin ylistyksen monesti ennenkin !
    Aivan samoin miehet palstalla ovat tasapainottaneet mukana olevia naisia. Jotkut pitävät jopa idoleinaan miehistä ääntä, jota ovat tarvinneet.

    Näin on nähtävä tuntemattoman Lyylinkin ihannoimisessa, sattumoisin oli vastaanottavuus herkimmillään muistelijan alkuaikojen pienissä ympyröissä, ja syntyi tarpeeseen näitä lämpimiä kiintymisiä. Kokijalleen rikastuttavia, muille vain tarinaa muiden joukossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkitietävien kirjoittajien pitäisi muistaa sanontaa "älä parjaa, älä pauhaa, älä riko kirjoitusrauhaa. Kaikkien meidän saiteille kirjoittavien, pitäisi ymmärtää jokainen voi tuoda mielipiteitään palstalle, miettiä mikä on soveliasta mikä ei.

    Kaikki tietävyyttä ja muiden mielipiteiden halveksimista on nimenomaan tuon alkuaikojen kirjoittajan tekemä nosto (kenties vainaja tuo lyyli jo) kaikken aikojen parhaaksi. Ruune se ei kai ole, mutta eräs tuolloin 16 v sitten kirjoittanut näkyy liikkuvan nyt palstalla ahkeraan eikä ilmeisesti tykkää nykymenosta. Ei kukaan vähättele lyyliä, mutta mikään ihmispalvonta tai korokkeelle nosto ei ole hyväksi ollut aikoinaankaan eikä varsinkaan näin jälkikäteen. Tosiaan rasittavaa lukea murteellisrta jaaritusta yhtenä köytenä. Siinä hyväkin sisältö kärsisi. Mistähän asioista tuo l"kansannainen" lyyli kirjoitteli, ehkä omista arkisista asioistaan, omista pienistä ympyröistään. Ei siis mitään erityistä siinäkään mielessä.


  • Anonyymi

   Onko tietoa, mihin Lyyli äkkiä hävisi?

   Jossakin yhteydessä täällä väitettiin, että hän olisi mennyt pika-pikaa naimisiin ja sitä tietä Yhdysvaltoihin. joka oli uuden puolison kotimaa. Siinä vaiheessa ei Suomi24 enää kiinnostanut.

  • Anonyymi

   Eräistä puheenvuoroista hohtaa läpi näkemys, että Lyyli olisi pelkän kansakoulun käynyt kansa ihminen ja nainen.
   Todellisuudessa hän oli jotakin muuta.

   Oikea nimi ei ollut Lyyli. Hän oli suorittamat 1950-luvulla ylioppilastutkinnon. Hän oli opiskellut filosofian kandidaatiksi. Hän oli eläkkeelle menonsa saakka toiminut oppikoulun ja sittemmin lukion lehtorina aluksi Etelä-Savossa sittemmin Pohjois-Karjalassa, jossa asui eläkkeelle päästyään.

   Perhesuhteista ei nyt enempää.

   On todettava, että edellä kerrottu perustuu otaksumiin.

   • Anonyymi

    Eiköhän nyt mene taas överiksi Lyylin ihailut? Aikanaan Ruuneperi jo nosti hänet Aleksis Kiven rinnalle naispuolisena kirjoittajana! Tyytykää nyt jo siihen!
    Kerrottiinhan silloinkin kuulema jo hänestä, lieneekö olisi joku anonyymi kirjailija ollut asialla.
    Loppuunkaluttu juttu kaikkiaan!


  • Anonyymi

   Antakaa Lyylin jo olla.
   R.I.P.

   • Anonyymi

    Onks Lyyli kuallu? En ole edes kuullut, et olis ollu kipiäkkään koskaan!


   • Anonyymi

    Taisi olla Lo joka lyylin nosti . Kaksi kovaa L-naista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   37
   5560
  2. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   106
   3882
  3. HUS:lta viimein dataa koronasta ja koronarokotteista

   Hesarissa on artikkeli (tai kaksikin) jossa HUS kertoo koronatilanteesta ja antaa selvää numerofaktaa koronatilanteesta ja rokotusten vaikutuksesta. E
   Maailman menoa
   298
   3590
  4. Sähköpotkulautailija menehtyi linja-auton alle

   Turussa; 23-v. nainen kuoli onnettomuuspaikalla. Mikä suru taas kotiin ja omaisille ;(. https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008170930.html
   Maailman menoa
   234
   3402
  5. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   153
   2543
  6. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   94
   2277
  7. Martinan instassa kysymys

   Katri Tanni kysyy Maralta: Miten pääset reissuun, kun ennen pitää käsittääkseni olla 14vrk Schengen-alueen ulkopuolella? Itsekin sain entryn samaan ki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1792
  8. Laukaukset Kemijärvellä

   https://yle.fi/uutiset/3-12044939 Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä – Poliisin tietojen mukaan tapahtumapaikalta oli kuultu
   Kemijärvi
   7
   1404
  9. Aki Manninen pois pelistä! Anni Hautala mukaan! Suurin pudottaja Suomi -taustatiimi on tässä

   Oliko mielestäsi oikea päätös heittää Manninen pois ohjelmasta? Entä mitä mieltä olet siitä, että uutena juontajana Riku Niemisen tilalla aloittaa Hau
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1217
  Aihe