Aihe

Mitä mieltä Vakninin haastattelusta

Anonyymi

8

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitää paikkansa, Sam Vaknin on narsisti. Itse asiassa tavallista narsistia myrkyllisempi (engl. malignant narcissist), eli persoonan piirteissä on antisosiaalisia piirteitä (psykopatiaa) sekä todellisena ongelmana sadismia, jota jälkimmäistä myrkyllinen narsisti käyttää aktiivisesti muita vastaan kohottaakseen olematonta itsetuntoaan.

   Sam Vakninin mukaan hän päätyi 90-luvulla toistamiseen vankilaan tehtyään huijauksia ja ns. menetettyään kaiken. Tässä tilanteessa hän tiedosti jollain tapaa olevansa syyllinen ja hän romahti tilaan, jossa narsismi hellittää (narsistinen defenssi murskaantuu, kun narsisti tiedostaa puutteensa - joka kylläkin tapahtuu vain harvoin erittäin suurten pettymysten ja menetyksien jälkeen).

   Sam Vakninin mukaan kun hänen narsistinen minäkuvansa murskaantui vankila-aikana hän kiinnostui, miksi narsismi hellitti. Tätä kautta hän päätyi tutkimaan itseään, tiedosti paremmin narsistisuutensa, kun defenssi oli murskana, eikä häiritsemässä itsensä tarkkailua. Vakninin mukaan defenssi kuitenkin rakentui jonkin ajan päästä uudelleen, mikä on myös defensseille tyypillistä, ne voivat tulla takaisin automaattisesti. (Paras tapa muuten rikkoa omia haitallisia defenssejään on kartoittaa ja tiedostaa ne kriittisesti, halu luopua niistä, vaikeastinarsistilla tosin pelkkä kriittisyys ei riitä, vähemmän häiriöisillä kyllä.)

   Kannattaa katsoa youtubesta Vakninista kertova dokumentti (vuodelta 2009 tai 2010), jos englannin kieli ei tuota ongelmia. Hakusana on "I, psychopath". Siinä Vakninia seurataan dokumenttina. Pinnallisen hurmaavan ensivaikutelman (narsisti rakastaa esiintymistä ja esiintyy edukseen, hetken) jälkeen piirtyy pikkusieluinen, ylimielinen ja epämiellyttävä älykkö. Hän on erittäin (mensa)älykäs, eikä siinä sinänsä ole pahaa, mutta älykkyys tyypillisesti "liittoutuu" narsismin kanssa, jolloin narsisti on erityisen kekseliäs ilkeilemään ja halveksimaan muita ja on ihmisenä erityisen vastenmielinen.

   Dokumentin loppuvaiheilla Vakninille tehdään toiminnallinen aivokuvannus (fMRI), joka paljastaa, että hänen tunnekykynsä on heikentynyt. Perusnarsistia voi hieman hillitä, että hänellä on tunnekykyä, ehkä vähän empatiaakin. Psykopaattinen narsistin tunnekyky ja empatia on hyvin heikko ja siinä yhdistyvät muiden kannalta hyvin vaikeat yhdistelmät, narsismi sekä psykopatia, Vakninilla myös sadistiset piirteet, eli ihmisenä poikkeuksellisen vastenmielinen. -Sivumennen sanoen pelkkä psykopaatti on harvoin intohimoinen tappaja, siihen tarvitaan vaikeat sadistiset piirteet.

   Vaknin tekee hyvääkin työtä narsistien uhrien hyväksi, itsensä kaltaisten sielujen tuholta. Vaikuttimet siinä hänellä tosin eivät varmasti ole yhtään hetkeä myötätunto uhreja kohtaan, vaan mahdollisuus esiintyä psykologisten tekniikoiden esittelijänä ympäri maailmaa ja saada narsistien ahnehtimaa ihailua ja huomiota.

   • Anonyymi

    Mutta kuitenkin noinkin hyvin vaimo pystyy pitämään hänelle jöötä mikä on todella hämmästyttävää mielestäni.

    pooiuuyytyyu


   • Anonyymi

    Vaknin vaikuttaa juuri siltä, että löysi aikoinaan uuden tavan hankkia narsisista lähdettä. Tämä on toki hänelle itselleen ja ympäröivälle yhteiskunnalle paljon parempi lähde kuin nuo nuoruuden rikokset. Samat antisosiaaliset piirteet siinä ovat toki taustalla.


   • Anonyymi

    Luin jostain että psykopatia kehittyy lapselle jo raskauden aikana. Eli se on jonkinlainen kehityshäiriö ja valmiina lapsessa hänen syntyessään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta kuitenkin noinkin hyvin vaimo pystyy pitämään hänelle jöötä mikä on todella hämmästyttävää mielestäni.

    pooiuuyytyyu

    Aivan välittömästä huomiosta siinä oli kyse. Kun nainen käveli poispäin, tämä juoksi perään kuin hädissään jos nainen saakin muuta ajateltavaa kuin hänet.

    Tuttu kuvio kaverista joka oli täysin piittaamaton minun elämästäni, mutta kun harvoin kävin esim matkoilla hän valpastui, ja oli heti soittamassa tai oven takana. Tunnistin tuon "hylätyn lapsen", jolla oli hätä, jos ei saakaan huomiota. Hätä jos lähde karkaa.
    Kun aloitin uudessa työpaikassa, hän muka sattumalta halusi tulla myöhään illalla käymään koska ilmeisesti pelkäsi että saan työpaikasta muuta ajateltavaa. Hän myös tiesi että valvottaminen on kiusaamista.
    Kun sairastuin, hän alkoi kiukutella, kun en vakavasti sairaana kyennyt keskittymään häneen.
    Jälkeenpäin on ollut vaikea ymmärtää, miten on antanut kohdella itseä niin huonosti.


  • Anonyymi

   Entäs kun hän selitti vaikeaa lapsuuttaan ja oli pöyristynyt siitä että heitä kutsutaan jopa demoneiksi? Täytyyhän hänen tietää pahuutensa?
   Tittelit ja opiskelut sopii kyllä moniin, jotta heikkoa itsetuntoa voi sitten pönkittää tittelein joiden avulla pääsee töihin joissa voi käyttää valtaa. Terve kilpailu on kevyttä ja samantasoisten kanssa, mutta narsisti hakee lyötyjä lyötäväksi, jo valmiiksi nujerrettua kynsiinsä.
   Täytyyhän niiden tajuta huonoutensa.
   Aina puhutaan niiden huonosta itsetunnosta sekä siitä ettei ne tajua huonouttaan, mutta tämä huomionkipeä pelaa suht avoimin kortein.
   Sinänsä Vakninin kirjoitukset on ollut valaisevia.

   • Anonyymi

    Mutta rakkaudettomuutta ei voita vihaamalla. Mulla on se linja etten suostu vihaamaan millään irveellä.

    pooiuyyyyyy


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta rakkaudettomuutta ei voita vihaamalla. Mulla on se linja etten suostu vihaamaan millään irveellä.

    pooiuyyyyyy

    Mulle Professori Sam Vaknin ei vaikuta mitenkään kauheen hirveelle.
    Uskaltaisin mennä luennolleen ja vaikka keskustelemaan siinä yhteydessä.

    pooiuyyyyy


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   218
   14221
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   3785
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2381