Noja-tuoli ( 7 )

Huomenta pilvipoutaiseen aamuun ja uuden pirtin avajaisiin.
Kahvipöytä on katettu pirtin muistojen tapaan, tulkaa aamukahville;)
Muuta kalustamista en tohdi ruveta laittamaan, siitä tulisi sanojille uuttaa tuulta purjeisiin.
Istutaan vaan kuviteltuun Noja-tuoliin, lepäämään ja tukea saamaan hyvien kirjoittajien avulla.
Uskollisia ja asiallisia kirjoittajia vielä löytyy, joskin paljon myös heitä, joille ketjumme on punainen vaate, miksihän.
Ikävä mielestäni on tuo vanhojen ketjujen nostelu, itse en niihin mene, mutta kaiketi he joilla ei ole rohkeutta astua tuoreimman ketjun sisälle, sinne viestivät.
Uuden ketjun aloitan siksi, että on helpompi selata, liian pitkäksi venyvä on ikävä ja muistissani on se raja, mikä aikojen alussa oli, 200 viestiä kun kertyi oli pakko aloittaa uusi;)

Kivasti on viestejä tullut edelliseen ketjuun, mukavia rauhaa rakastavia, tosin myös joitakin vastakarvaan olevia, mutta nehän sivuutetaan hymysuin, ainakin melko usein, aina ei meinaa hymyä aikaan saada.
En ole kuullutkaan, että palstoilla voisi jotakin somehuomiota saada, sitä en kaipaa, tästä on vaan tullut tapa, ehkä sekin, että sitkeä olen ja saan aina uuden ketjun alkuun saattamaan, en anteeksi sitä pyydä, mahdollistahan se on kaikille halukkaille tehdä.

Pitkiksi viestitykseni menee, mutta kun yleensä aamulla tänne piipahdan ja viestejä luen, haluan kantaa ottaa jokaiseen asia viestiin ja kun aiheet on moninaisia, juttua riittää;)
Kiitos vaan kaikille asiallisesti, pienin huumorin säestyksin viestejä laittaneilla, myös heille jotka jaksavat myönteisyyttä Noja-tuolin väelle osoittaa.
Sisään lämpiäväksi myös on moitittu, ei pidä paikkaansa, jokainen viestittäjä on tervetullut ja toistoa tehden hyvin vastaan otetaan.

Nyt huikkaan Ramoonan perään vilkutukset ja hyvän matkan toivotukset, toivottavasti saat paljon iloa näkemästäsi ja sitten paluun taas niistä kertomaan;)
Oikein mukavaa ja lämmintä päivää, elokuu jo melkein käsin kosketeltavissa ja ne kuutamot kutsuvat;)

236

1954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomenta pilvisestä Korvesta@

      Heinäkuu lähenee loppuaan. Olin eilen väsynyt ja saamaton, lieko säät ja tapahtumien äkkipysähdys 😊

      Ihan saamaton en kuitenkaan ollut. Vein ison sekajätesäkin omaan keräyspisteeseen ja samalla koppasin mukaan varastosta kuution verran vanhoja patjoja, peittoja ja liinavaatteita.

      Tänään menen pesemään pyykkiä, eilen en jaksanut. Käyn myös katsastelemassa suihkukaappia kaupunki asuntomme alakerran saunatiloihin. Se ei ole iso homma minulle, valitsen kaapin ja asennutan ammattimiehillä sen pailoilleen. Keitiiön lattian remppas toivon pian alkavaksi niin saan sitten kaupunkiasunmon siivottua talvikuntoon.

      Mutta..vielä on kesää jäljellä...🌞🌦🌞🌩☂️🥂🛶

      • Eipä tästä päivästä paljon ole kerrottavaa. Ennusteet enteilivät sekalaista.
        Niinpä tein liikunnallisen osuuden varman päälle kuntokämpässä. Hyvät
        ilmat olisi kuitenkin olleet.
        Eilen nyhräsin hommeleita myöhään. Tänään se kostautui velttoutena. Eipä
        mitään vahinkoa tullut. Jäihän oppi, tarkkaa on vuorokauden rytmittäminen:)
        Jätän nyt vain "ilmoittautumiseen". Pientä nyhräämistä on kesken. Olen
        huolimattomasti tehnyt muisiinpanojani lappusiin. Nyt kokoilen niitä
        vihkoseen, puhelinnumeroita ja poimimiani "tiedonmurusia." Tuskin
        kovin tarpellistakaan, mutta kunhan nyhrään.
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin!


    • Aurinkoinen paistelee.
      Piti tuossa muutamia työkaluja käsitellä. Yhden laudan vaihdoin pihamökin terassiin, kun oli tullut vähän lahoa.
      Huolsin rappuja ja kivetyksiä. Alakivelle kertynyt 5cm sammalkerros. Hyvin se petkeleellä lähti.
      Nuo nivelet ei nyt oikein tykkää, kun melkein viikko sitten loppui tuo glukosamiini, no huomemma menen siihen suuntaan, että lisää saan.
      Pitänee ostaa sokeria ja säilöntäainetta. Jääkaapissa usea litra marjoja odottaa työstämistä. Mustikoita on nyt niin paljon ihan vieressä, ettei ikinä ennen.
      Skillan muisteli entisiä aikoja, itse olin hetken kahvipirtissä, kunnes tänne muutettiin Noja-tuolin kera.
      Näkyy noita ilkeitä soraääniä aina välillä tulevan.
      Jotain on elämässä pielessä, jos muunlaiseen kommentointiin ei kykene.

      • Yrttien tuoksu viipyy huoneustossa, tuuletuksesta huolimatta. Silppusin tilliä ja basiliikkaa pakstepusseihin, persiljaa en saanut muhkeina kimppuina, pitänee odottaa vielä.

        Voi miten runsaat rivit oli Kesäheinä aikoina, tillistä, persiljaan, rakuunaa ja salviaa ja ruohosipulia pienin talveksi, enkä saanut penkoista kaikkea kulumaan edes.

        Vadelmia tuli myös runsaasti, pitkä aita kun oli istutettu. TRuo pallo basiliikka oli uusi tuttavuus, mahdottoman tuuhea ja voimakastuoksuinen.

        Keittiönikin on jo siistitty, joten kaakaomukini kanssa istuu tämä muori ihan omaan nojatuliinsa keinuttelemaan.

        Illan viihtyvyyttä toivottaen!


      • sinisiru kirjoitti:

        Yrttien tuoksu viipyy huoneustossa, tuuletuksesta huolimatta. Silppusin tilliä ja basiliikkaa pakstepusseihin, persiljaa en saanut muhkeina kimppuina, pitänee odottaa vielä.

        Voi miten runsaat rivit oli Kesäheinä aikoina, tillistä, persiljaan, rakuunaa ja salviaa ja ruohosipulia pienin talveksi, enkä saanut penkoista kaikkea kulumaan edes.

        Vadelmia tuli myös runsaasti, pitkä aita kun oli istutettu. TRuo pallo basiliikka oli uusi tuttavuus, mahdottoman tuuhea ja voimakastuoksuinen.

        Keittiönikin on jo siistitty, joten kaakaomukini kanssa istuu tämä muori ihan omaan nojatuliinsa keinuttelemaan.

        Illan viihtyvyyttä toivottaen!

        Huomenta pilvipoutaiseen säähän, tuuli reippaasti oksia heiluttaa, tiedä vaikka pilvet pois ajaa ja aurinko pääsee loistamaan.
        Heinäkuun viimeinen ja tyttäreni syntymäpäivä, elokuu alkamassa ja satonäkymiä nyt kerrotaan.
        Torilla eilen piipahdin ja kaikenlaista mukaani keräsin, yhden kilon pestyä siikliä raaskin ostaa ja nyt neljä pussia pakkasessa odottaa , lisää on hankittava toivoen että halpenevat.
        Kälyni vähän lupaili perunoita, jos ei kurjet ehdi kaikkia syödä, pariskunta kahden lapsensa kanssa perunapenkissä vierailee.
        En ole moista ennen kuullut, ei kovin lähelle asuntoa ole tulleet aiemmin, nyt pistelivät mansikat ja perunat seuraavana.
        Kalliita on perunat torilla, 4,00 euroa kilo, jospa halpenisi.

        Tuo mustikkasato kuuluu nyt olevan hyvä, olisi vaan metsään menijöitä, helppoa olisikin talon läheltä niitä poimia ei matkoihin aikaa kuluisi ja voimiakin säästyisi.
        Varmaan keräätkin paljon Eliaana, olet muuten taidokas, kun noihin tavallisesti miesten hommiinkin pystyt;)
        Nykyään ei naisetkaan niin avuttomia ole, kuin ennen, vaikka taisi sitä aiemminkin maalla miesten ja naisten työt sekoittua;)
        Väitetään että vasara naisenkin kädessä pysyy, jos ei niin taidokkaasti, niin kuitenkin.

        Kyllä ne kuuluu elämiseen ja samalla myös kunnon hoitamiseen pienet lepohetket, ihan hyvällä omallatunnolla voi laiskotellakin korpikirjailija, olethan tuota paljon aikaan saanutkin.
        Minulla onneksi on nuo rempat keittiön ja kylppärin tiloissa tehty, olohuone vaatisi ilmeen muutosta, ei kovin suuria tarvitsisikaan, tapettien vaihdolla selviäsi.
        Suurempi homma mitä olen haaveillut olisi nuo huonekalujen verhoilut, mutta se vaan mietityttää ja ei verhoilijaakaan ole tiedossa.

        Ynnämuun kanssa vähän samanlaisissa puuhissa eilen olin, laatikoita kävin läpi ja kertyi vähän pois heitettävääkin, tilaa syntyi, kun järjestelin mielestäni järkevämmin sisällöt.
        Äänilevyjä pyörittelin paikasta toiseen, se ostamani retroradio ei toiveitani kaikilta osin täyttänyt, Lp-levyt eivät soi oikein, kierrokset ei täsmää, cd- levyt onneksi pelittää ja radio on hyvä.
        En ole vielä kaikkia mahdollisuuksia edes tutkinut.
        Nuo osoitteet ja puh.numerot olen saanut kansien sisään minäkin, yllättävästi väsyy myös näissä hommissa, mutta eipä ole kiirettä, vähän kerrallaan tehden jotain aikaankin saa;)
        Mieheni kirjasi keksimiään aforismeja pieneen vihkoon, siellä ne on nyt minun luettavissani;)

        Ostin torilta sipulia ja niiden lyökit laitoin pieniin rasioihin ja pakastin, joskus talvella keittoihin voin käyttää, ainakin väriä antavat;)
        Kukkakaalia vielä pakastan, siitäkin kivat kokemukset olen talven mittaan saanut.
        Kesäkurpitsakin on hyvä soseena pakastaa ja sitten vaan loraus kermaa sekaan ja onpa maittava keitto.
        On ne niin juuttuneet nuo säilömiset päähän, että pakko on tehdä ja miksi en tekisi, kun aikaa on, tytärkin kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa, ehkä jotain minun tapoja myös hän pitää mielessään.
        Kuuntelin radiosta, kun sienien keruusta ja säilömisestä puhuivat, herkkutatteja nyt paljon noussut, kuten kanttarellejäkin.
        Teollisuuden käyttöön menee matojen reikäpolkujen tekemät sienetkin, ehkä ei mitään siinäkään, mutta kun itse laittaa, tietää mitä siellä pakkasessa on.

        Tätä Noja-tuoli nimeä jossain ketjussa moitittiin ja toistoa myös, no eikös se ole helppoa, kerran lukeneena tietää jo nimestä mitä sisältö antaa.
        Tuo että näitä ketjuja on paljon palstalla on harmittavaa, mutta uusia aloituksia tekemällä ne piankin siirtyvät unholaan, jos ei joku kiusaa tehden halua esille tuoda.
        Näille harmeille ei minulla mahdollisuuksia ole puuttua, ylläpito on paikka minne valitukset on esitettävä.
        Aurinko pilkahti, saattaa tästä hyvä päivä tulla, sitä viettämään;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pilvipoutaiseen säähän, tuuli reippaasti oksia heiluttaa, tiedä vaikka pilvet pois ajaa ja aurinko pääsee loistamaan.
        Heinäkuun viimeinen ja tyttäreni syntymäpäivä, elokuu alkamassa ja satonäkymiä nyt kerrotaan.
        Torilla eilen piipahdin ja kaikenlaista mukaani keräsin, yhden kilon pestyä siikliä raaskin ostaa ja nyt neljä pussia pakkasessa odottaa , lisää on hankittava toivoen että halpenevat.
        Kälyni vähän lupaili perunoita, jos ei kurjet ehdi kaikkia syödä, pariskunta kahden lapsensa kanssa perunapenkissä vierailee.
        En ole moista ennen kuullut, ei kovin lähelle asuntoa ole tulleet aiemmin, nyt pistelivät mansikat ja perunat seuraavana.
        Kalliita on perunat torilla, 4,00 euroa kilo, jospa halpenisi.

        Tuo mustikkasato kuuluu nyt olevan hyvä, olisi vaan metsään menijöitä, helppoa olisikin talon läheltä niitä poimia ei matkoihin aikaa kuluisi ja voimiakin säästyisi.
        Varmaan keräätkin paljon Eliaana, olet muuten taidokas, kun noihin tavallisesti miesten hommiinkin pystyt;)
        Nykyään ei naisetkaan niin avuttomia ole, kuin ennen, vaikka taisi sitä aiemminkin maalla miesten ja naisten työt sekoittua;)
        Väitetään että vasara naisenkin kädessä pysyy, jos ei niin taidokkaasti, niin kuitenkin.

        Kyllä ne kuuluu elämiseen ja samalla myös kunnon hoitamiseen pienet lepohetket, ihan hyvällä omallatunnolla voi laiskotellakin korpikirjailija, olethan tuota paljon aikaan saanutkin.
        Minulla onneksi on nuo rempat keittiön ja kylppärin tiloissa tehty, olohuone vaatisi ilmeen muutosta, ei kovin suuria tarvitsisikaan, tapettien vaihdolla selviäsi.
        Suurempi homma mitä olen haaveillut olisi nuo huonekalujen verhoilut, mutta se vaan mietityttää ja ei verhoilijaakaan ole tiedossa.

        Ynnämuun kanssa vähän samanlaisissa puuhissa eilen olin, laatikoita kävin läpi ja kertyi vähän pois heitettävääkin, tilaa syntyi, kun järjestelin mielestäni järkevämmin sisällöt.
        Äänilevyjä pyörittelin paikasta toiseen, se ostamani retroradio ei toiveitani kaikilta osin täyttänyt, Lp-levyt eivät soi oikein, kierrokset ei täsmää, cd- levyt onneksi pelittää ja radio on hyvä.
        En ole vielä kaikkia mahdollisuuksia edes tutkinut.
        Nuo osoitteet ja puh.numerot olen saanut kansien sisään minäkin, yllättävästi väsyy myös näissä hommissa, mutta eipä ole kiirettä, vähän kerrallaan tehden jotain aikaankin saa;)
        Mieheni kirjasi keksimiään aforismeja pieneen vihkoon, siellä ne on nyt minun luettavissani;)

        Ostin torilta sipulia ja niiden lyökit laitoin pieniin rasioihin ja pakastin, joskus talvella keittoihin voin käyttää, ainakin väriä antavat;)
        Kukkakaalia vielä pakastan, siitäkin kivat kokemukset olen talven mittaan saanut.
        Kesäkurpitsakin on hyvä soseena pakastaa ja sitten vaan loraus kermaa sekaan ja onpa maittava keitto.
        On ne niin juuttuneet nuo säilömiset päähän, että pakko on tehdä ja miksi en tekisi, kun aikaa on, tytärkin kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa, ehkä jotain minun tapoja myös hän pitää mielessään.
        Kuuntelin radiosta, kun sienien keruusta ja säilömisestä puhuivat, herkkutatteja nyt paljon noussut, kuten kanttarellejäkin.
        Teollisuuden käyttöön menee matojen reikäpolkujen tekemät sienetkin, ehkä ei mitään siinäkään, mutta kun itse laittaa, tietää mitä siellä pakkasessa on.

        Tätä Noja-tuoli nimeä jossain ketjussa moitittiin ja toistoa myös, no eikös se ole helppoa, kerran lukeneena tietää jo nimestä mitä sisältö antaa.
        Tuo että näitä ketjuja on paljon palstalla on harmittavaa, mutta uusia aloituksia tekemällä ne piankin siirtyvät unholaan, jos ei joku kiusaa tehden halua esille tuoda.
        Näille harmeille ei minulla mahdollisuuksia ole puuttua, ylläpito on paikka minne valitukset on esitettävä.
        Aurinko pilkahti, saattaa tästä hyvä päivä tulla, sitä viettämään;)

        Sähköä kuluu niin paljon pakastamiseen, ettei ainakaan potun pakastus kannata. Sehän menee sitäpaitsi pilalle jäätyessä ! Onko peruna talvella niin kallista ettet raaski ostaa ?


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pilvipoutaiseen säähän, tuuli reippaasti oksia heiluttaa, tiedä vaikka pilvet pois ajaa ja aurinko pääsee loistamaan.
        Heinäkuun viimeinen ja tyttäreni syntymäpäivä, elokuu alkamassa ja satonäkymiä nyt kerrotaan.
        Torilla eilen piipahdin ja kaikenlaista mukaani keräsin, yhden kilon pestyä siikliä raaskin ostaa ja nyt neljä pussia pakkasessa odottaa , lisää on hankittava toivoen että halpenevat.
        Kälyni vähän lupaili perunoita, jos ei kurjet ehdi kaikkia syödä, pariskunta kahden lapsensa kanssa perunapenkissä vierailee.
        En ole moista ennen kuullut, ei kovin lähelle asuntoa ole tulleet aiemmin, nyt pistelivät mansikat ja perunat seuraavana.
        Kalliita on perunat torilla, 4,00 euroa kilo, jospa halpenisi.

        Tuo mustikkasato kuuluu nyt olevan hyvä, olisi vaan metsään menijöitä, helppoa olisikin talon läheltä niitä poimia ei matkoihin aikaa kuluisi ja voimiakin säästyisi.
        Varmaan keräätkin paljon Eliaana, olet muuten taidokas, kun noihin tavallisesti miesten hommiinkin pystyt;)
        Nykyään ei naisetkaan niin avuttomia ole, kuin ennen, vaikka taisi sitä aiemminkin maalla miesten ja naisten työt sekoittua;)
        Väitetään että vasara naisenkin kädessä pysyy, jos ei niin taidokkaasti, niin kuitenkin.

        Kyllä ne kuuluu elämiseen ja samalla myös kunnon hoitamiseen pienet lepohetket, ihan hyvällä omallatunnolla voi laiskotellakin korpikirjailija, olethan tuota paljon aikaan saanutkin.
        Minulla onneksi on nuo rempat keittiön ja kylppärin tiloissa tehty, olohuone vaatisi ilmeen muutosta, ei kovin suuria tarvitsisikaan, tapettien vaihdolla selviäsi.
        Suurempi homma mitä olen haaveillut olisi nuo huonekalujen verhoilut, mutta se vaan mietityttää ja ei verhoilijaakaan ole tiedossa.

        Ynnämuun kanssa vähän samanlaisissa puuhissa eilen olin, laatikoita kävin läpi ja kertyi vähän pois heitettävääkin, tilaa syntyi, kun järjestelin mielestäni järkevämmin sisällöt.
        Äänilevyjä pyörittelin paikasta toiseen, se ostamani retroradio ei toiveitani kaikilta osin täyttänyt, Lp-levyt eivät soi oikein, kierrokset ei täsmää, cd- levyt onneksi pelittää ja radio on hyvä.
        En ole vielä kaikkia mahdollisuuksia edes tutkinut.
        Nuo osoitteet ja puh.numerot olen saanut kansien sisään minäkin, yllättävästi väsyy myös näissä hommissa, mutta eipä ole kiirettä, vähän kerrallaan tehden jotain aikaankin saa;)
        Mieheni kirjasi keksimiään aforismeja pieneen vihkoon, siellä ne on nyt minun luettavissani;)

        Ostin torilta sipulia ja niiden lyökit laitoin pieniin rasioihin ja pakastin, joskus talvella keittoihin voin käyttää, ainakin väriä antavat;)
        Kukkakaalia vielä pakastan, siitäkin kivat kokemukset olen talven mittaan saanut.
        Kesäkurpitsakin on hyvä soseena pakastaa ja sitten vaan loraus kermaa sekaan ja onpa maittava keitto.
        On ne niin juuttuneet nuo säilömiset päähän, että pakko on tehdä ja miksi en tekisi, kun aikaa on, tytärkin kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa, ehkä jotain minun tapoja myös hän pitää mielessään.
        Kuuntelin radiosta, kun sienien keruusta ja säilömisestä puhuivat, herkkutatteja nyt paljon noussut, kuten kanttarellejäkin.
        Teollisuuden käyttöön menee matojen reikäpolkujen tekemät sienetkin, ehkä ei mitään siinäkään, mutta kun itse laittaa, tietää mitä siellä pakkasessa on.

        Tätä Noja-tuoli nimeä jossain ketjussa moitittiin ja toistoa myös, no eikös se ole helppoa, kerran lukeneena tietää jo nimestä mitä sisältö antaa.
        Tuo että näitä ketjuja on paljon palstalla on harmittavaa, mutta uusia aloituksia tekemällä ne piankin siirtyvät unholaan, jos ei joku kiusaa tehden halua esille tuoda.
        Näille harmeille ei minulla mahdollisuuksia ole puuttua, ylläpito on paikka minne valitukset on esitettävä.
        Aurinko pilkahti, saattaa tästä hyvä päivä tulla, sitä viettämään;)

        Muistaakseni säännöissä tai vastaavissa toistoa sanotaan roskaamiseksi. Eikö systemaattisesti uuden Noja-tuolin merkitseminen ole toistoa?
        Omiuista, että hylättyjen Noja-tuolien käyttö olisi jotenkin kiellettyä ja joka käyttö nähdään kiusaamisena.
        Yhtä hyvin voitte jättää ne huomiotta niin kuin kehotatte jättämään väliin uuden Noja-tuolin, jos se ei kiinnosta.
        PS Mielenkintoista keskustelua olen hylättyjen Noja-tuolien jatkoilla havainnut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni säännöissä tai vastaavissa toistoa sanotaan roskaamiseksi. Eikö systemaattisesti uuden Noja-tuolin merkitseminen ole toistoa?
        Omiuista, että hylättyjen Noja-tuolien käyttö olisi jotenkin kiellettyä ja joka käyttö nähdään kiusaamisena.
        Yhtä hyvin voitte jättää ne huomiotta niin kuin kehotatte jättämään väliin uuden Noja-tuolin, jos se ei kiinnosta.
        PS Mielenkintoista keskustelua olen hylättyjen Noja-tuolien jatkoilla havainnut.

        Istahdin laiskuutani koneen eteen ja lukaisin kommentit.
        Ensiksi perunat ovat kuin uusia, kun ne tarjolle kypsentää ja sähkö on se sama mitä kuluu muiden pakasteiden johdosta kuitenkin, joten perunet siinä sivussa pakastuu.
        Pieniä perunat etupäässä on ja siikli minun lempilajike, kiehautus ja pussiin, ostoperunoihin joudun talvella turvautumaan, pakasteperunat vain herkutteluhetkiin, uskon euroni riittävän perunoiden ostoon talvella myös;)

        Niin kovin monta kertaa olen kuullut siitä, miten Noja-tuoliketjut täyttävät palstan, siksi toivon niiden pois pysyvän.
        Sopii kyllä minulle sekin, jos kelpuutatte ketjut keskustelu ketjuiksi siitä vaan.
        Jos on puhtaat jauhot pussissa, siitä vaan kirjoittelemaan.
        Minulla on ollut liki 20 vuotta näitä samalla otsikolla pidettyjä ketjuja , (Kahvipirtti 70 :ssa ja nyt Noja-tuoli 80 :ssa ) ylläpito ei ole puuttunut.

        Toivon selityksen jotain kertovan, Skilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Istahdin laiskuutani koneen eteen ja lukaisin kommentit.
        Ensiksi perunat ovat kuin uusia, kun ne tarjolle kypsentää ja sähkö on se sama mitä kuluu muiden pakasteiden johdosta kuitenkin, joten perunet siinä sivussa pakastuu.
        Pieniä perunat etupäässä on ja siikli minun lempilajike, kiehautus ja pussiin, ostoperunoihin joudun talvella turvautumaan, pakasteperunat vain herkutteluhetkiin, uskon euroni riittävän perunoiden ostoon talvella myös;)

        Niin kovin monta kertaa olen kuullut siitä, miten Noja-tuoliketjut täyttävät palstan, siksi toivon niiden pois pysyvän.
        Sopii kyllä minulle sekin, jos kelpuutatte ketjut keskustelu ketjuiksi siitä vaan.
        Jos on puhtaat jauhot pussissa, siitä vaan kirjoittelemaan.
        Minulla on ollut liki 20 vuotta näitä samalla otsikolla pidettyjä ketjuja , (Kahvipirtti 70 :ssa ja nyt Noja-tuoli 80 :ssa ) ylläpito ei ole puuttunut.

        Toivon selityksen jotain kertovan, Skilla

        Mitä väärää (puhtaat jauhot pussissa) siinä voi olla, etteikö niitä voisi jatkaa niin kuin kaikkia muitakin ketjuja? Jotenkin vaikuttaa pelottelulta moinen jossittelu. Ja ylenpänä maininta minne valitukset yleisesti tehdään.
        En tiedä onko asiaa tämän median ylläpidossa tutkittu ja onko kaikki sääntöjen ja ohjeiden mukaiseksi todettu. Voi ollakin. Mutta jos todettaisiin pahaksi tavaksi, niin vanhojen oikeuskäytäntöjen mukaan paha tapa ei ketään pelasta. Ehkä voi löytyä muitakin näkökohtia, jotka pitäisi ottaa huomioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni säännöissä tai vastaavissa toistoa sanotaan roskaamiseksi. Eikö systemaattisesti uuden Noja-tuolin merkitseminen ole toistoa?
        Omiuista, että hylättyjen Noja-tuolien käyttö olisi jotenkin kiellettyä ja joka käyttö nähdään kiusaamisena.
        Yhtä hyvin voitte jättää ne huomiotta niin kuin kehotatte jättämään väliin uuden Noja-tuolin, jos se ei kiinnosta.
        PS Mielenkintoista keskustelua olen hylättyjen Noja-tuolien jatkoilla havainnut.

        No eikö se ole hyvä asia? Mielenkiintoisia keskusteluitahan toivotaan. Tuoliketjuissa kirjoittavat monet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä väärää (puhtaat jauhot pussissa) siinä voi olla, etteikö niitä voisi jatkaa niin kuin kaikkia muitakin ketjuja? Jotenkin vaikuttaa pelottelulta moinen jossittelu. Ja ylenpänä maininta minne valitukset yleisesti tehdään.
        En tiedä onko asiaa tämän median ylläpidossa tutkittu ja onko kaikki sääntöjen ja ohjeiden mukaiseksi todettu. Voi ollakin. Mutta jos todettaisiin pahaksi tavaksi, niin vanhojen oikeuskäytäntöjen mukaan paha tapa ei ketään pelasta. Ehkä voi löytyä muitakin näkökohtia, jotka pitäisi ottaa huomioon.

        Asiaa kirjoitit ja tule pois sieltä dementiikkojen joukosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sähköä kuluu niin paljon pakastamiseen, ettei ainakaan potun pakastus kannata. Sehän menee sitäpaitsi pilalle jäätyessä ! Onko peruna talvella niin kallista ettet raaski ostaa ?

        Kun aikoinaan minulla oli oma pottumaa, niin aina kesän ensimmäisistä varhaisperunoista pakastin pari pientä pussi ja oli ne herkkua joulupöydässä.

        Pieni vinkki sinulle myös, että varhaisperunat yleensä ovat kalliimpia, kuin tavella ostetut.,
        mutta sinun tarpeesi olikin vain kiukutella tässä ketjussa.

        -harvoin kirjoittava "alaikäinen"-


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pilvipoutaiseen säähän, tuuli reippaasti oksia heiluttaa, tiedä vaikka pilvet pois ajaa ja aurinko pääsee loistamaan.
        Heinäkuun viimeinen ja tyttäreni syntymäpäivä, elokuu alkamassa ja satonäkymiä nyt kerrotaan.
        Torilla eilen piipahdin ja kaikenlaista mukaani keräsin, yhden kilon pestyä siikliä raaskin ostaa ja nyt neljä pussia pakkasessa odottaa , lisää on hankittava toivoen että halpenevat.
        Kälyni vähän lupaili perunoita, jos ei kurjet ehdi kaikkia syödä, pariskunta kahden lapsensa kanssa perunapenkissä vierailee.
        En ole moista ennen kuullut, ei kovin lähelle asuntoa ole tulleet aiemmin, nyt pistelivät mansikat ja perunat seuraavana.
        Kalliita on perunat torilla, 4,00 euroa kilo, jospa halpenisi.

        Tuo mustikkasato kuuluu nyt olevan hyvä, olisi vaan metsään menijöitä, helppoa olisikin talon läheltä niitä poimia ei matkoihin aikaa kuluisi ja voimiakin säästyisi.
        Varmaan keräätkin paljon Eliaana, olet muuten taidokas, kun noihin tavallisesti miesten hommiinkin pystyt;)
        Nykyään ei naisetkaan niin avuttomia ole, kuin ennen, vaikka taisi sitä aiemminkin maalla miesten ja naisten työt sekoittua;)
        Väitetään että vasara naisenkin kädessä pysyy, jos ei niin taidokkaasti, niin kuitenkin.

        Kyllä ne kuuluu elämiseen ja samalla myös kunnon hoitamiseen pienet lepohetket, ihan hyvällä omallatunnolla voi laiskotellakin korpikirjailija, olethan tuota paljon aikaan saanutkin.
        Minulla onneksi on nuo rempat keittiön ja kylppärin tiloissa tehty, olohuone vaatisi ilmeen muutosta, ei kovin suuria tarvitsisikaan, tapettien vaihdolla selviäsi.
        Suurempi homma mitä olen haaveillut olisi nuo huonekalujen verhoilut, mutta se vaan mietityttää ja ei verhoilijaakaan ole tiedossa.

        Ynnämuun kanssa vähän samanlaisissa puuhissa eilen olin, laatikoita kävin läpi ja kertyi vähän pois heitettävääkin, tilaa syntyi, kun järjestelin mielestäni järkevämmin sisällöt.
        Äänilevyjä pyörittelin paikasta toiseen, se ostamani retroradio ei toiveitani kaikilta osin täyttänyt, Lp-levyt eivät soi oikein, kierrokset ei täsmää, cd- levyt onneksi pelittää ja radio on hyvä.
        En ole vielä kaikkia mahdollisuuksia edes tutkinut.
        Nuo osoitteet ja puh.numerot olen saanut kansien sisään minäkin, yllättävästi väsyy myös näissä hommissa, mutta eipä ole kiirettä, vähän kerrallaan tehden jotain aikaankin saa;)
        Mieheni kirjasi keksimiään aforismeja pieneen vihkoon, siellä ne on nyt minun luettavissani;)

        Ostin torilta sipulia ja niiden lyökit laitoin pieniin rasioihin ja pakastin, joskus talvella keittoihin voin käyttää, ainakin väriä antavat;)
        Kukkakaalia vielä pakastan, siitäkin kivat kokemukset olen talven mittaan saanut.
        Kesäkurpitsakin on hyvä soseena pakastaa ja sitten vaan loraus kermaa sekaan ja onpa maittava keitto.
        On ne niin juuttuneet nuo säilömiset päähän, että pakko on tehdä ja miksi en tekisi, kun aikaa on, tytärkin kertoi kurkkusalaatin tekoon rupeavansa, ehkä jotain minun tapoja myös hän pitää mielessään.
        Kuuntelin radiosta, kun sienien keruusta ja säilömisestä puhuivat, herkkutatteja nyt paljon noussut, kuten kanttarellejäkin.
        Teollisuuden käyttöön menee matojen reikäpolkujen tekemät sienetkin, ehkä ei mitään siinäkään, mutta kun itse laittaa, tietää mitä siellä pakkasessa on.

        Tätä Noja-tuoli nimeä jossain ketjussa moitittiin ja toistoa myös, no eikös se ole helppoa, kerran lukeneena tietää jo nimestä mitä sisältö antaa.
        Tuo että näitä ketjuja on paljon palstalla on harmittavaa, mutta uusia aloituksia tekemällä ne piankin siirtyvät unholaan, jos ei joku kiusaa tehden halua esille tuoda.
        Näille harmeille ei minulla mahdollisuuksia ole puuttua, ylläpito on paikka minne valitukset on esitettävä.
        Aurinko pilkahti, saattaa tästä hyvä päivä tulla, sitä viettämään;)

        Osunko oikeaan jos uskon, että löykit ovat varsia?

        Tuo nyt ei kuitenkaan ollut asiani sinulle, vaan utelen, että joko Skippo-pelit on alkaneet teillä?
        Itse pelasin sitä 7-veen kanssa muutama päivä sitten ja hävisinkin, vaikken yhtään armoa antanut hänelle ikänsä puolesta. :)

        -harvoin kirjoittava "alaikäinen"- (joka vähän pillastui tuolla toisaalla, tässä ketjussa)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä väärää (puhtaat jauhot pussissa) siinä voi olla, etteikö niitä voisi jatkaa niin kuin kaikkia muitakin ketjuja? Jotenkin vaikuttaa pelottelulta moinen jossittelu. Ja ylenpänä maininta minne valitukset yleisesti tehdään.
        En tiedä onko asiaa tämän median ylläpidossa tutkittu ja onko kaikki sääntöjen ja ohjeiden mukaiseksi todettu. Voi ollakin. Mutta jos todettaisiin pahaksi tavaksi, niin vanhojen oikeuskäytäntöjen mukaan paha tapa ei ketään pelasta. Ehkä voi löytyä muitakin näkökohtia, jotka pitäisi ottaa huomioon.

        Hei, nyt mä hokasin.
        Olisko niin, että uusNoja-tuolilaisilla ei oo puhtaat jauhot pussissa, jos haluavat saada roskiksi jättämänsä Noja-tuolit pois näkyvistä sen vuoksi, että ei näkyisi millaista jälkeä jättävät ja pitävät sen vuoksi roskatuolien käyttäjiä ilkeilijöinä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä väärää (puhtaat jauhot pussissa) siinä voi olla, etteikö niitä voisi jatkaa niin kuin kaikkia muitakin ketjuja? Jotenkin vaikuttaa pelottelulta moinen jossittelu. Ja ylenpänä maininta minne valitukset yleisesti tehdään.
        En tiedä onko asiaa tämän median ylläpidossa tutkittu ja onko kaikki sääntöjen ja ohjeiden mukaiseksi todettu. Voi ollakin. Mutta jos todettaisiin pahaksi tavaksi, niin vanhojen oikeuskäytäntöjen mukaan paha tapa ei ketään pelasta. Ehkä voi löytyä muitakin näkökohtia, jotka pitäisi ottaa huomioon.

        Et tainnut ymmärtää sanomaani, mutta antaa olla, tutki ja hutki jos sen vaatii, minä jätän asian tähän, skillan


    • Myöhäisen aamiaisen lopetettuani asetun reippaana riviin 😊

      Sopivasti heräsin, aurinko oli alkanut piiloleikin pilvien kanssa, nyt jo eturivin eevana nauraa hekottaa.

      Luin palstojen antia tullen siihen tulokseen, että onneksi olen oma itseni en elä mielikuvitusmaailmassa enkä asu kenenkään muun pääkopassa.

      No, eilen pienensin pyykkikuormaa, joka oli osin P.n mökiltä tuotua ja osa täältä minun mökiltä. Vielä jäi sadepäiville pestävää.

      Kävin suihkukaappeja katsomassa. Onko kellään Idon showerama suihkukaappia käytössä ja jos on mitä mieltä onko hinta- laatusuhde hyvä?

      Kaappien siivousta olen minäkin ototöinäni tehnyt. Tuli kivasti tilaa mökin vaatekaappiin kun yhden jätesäkillisen vein vaatteitani kierrätykseen. Ilokseni löysin kaapin kätköistä leveälahkeiset hippihousut, joita olenkin kaivannut...jatkoon. Tänään lonihen läpi ylisellä olevat liinavaatteet. On retroa annettavaksi kierrätykseen. Olen kyllästynyt muka tunnearvoja sisältäviin liinavaatteisiin verhoihin, pöytäliinoihin jne...kiertoon

      Aikaisempina kesinä laiturillani on ollut "olohuone" hörtsyläverhoineen. Hörtsyverhot lähti takaisin kierrätykseen mistä olin ne itsekin löytänyt. Nyt laiturini on peruskäytössä, onkien ja virveleiden sekä vesisaavien ja lumiveneen säilytystilana. No, kaksi rottinkituolia, iso matto ja pöytä sekä aurinkolepotuoli siellä vielä on emännän ilona.

      Nyt päivän töihin, muuten urakat kärsii 😁

      • Anonyymi

        "urakat"


        heheheehee!!!


      • Anonyymi

        Onkien ja virveleuden paikka ei ole laiturilla. Onneksi siellä ei ole lapsia jotka kompastuis tuoleihin ja muuhun rojuun ja sais koukut jalkoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkien ja virveleuden paikka ei ole laiturilla. Onneksi siellä ei ole lapsia jotka kompastuis tuoleihin ja muuhun rojuun ja sais koukut jalkoihin.

        Sadepäiville pestävää ? Omituisesti siellä sateella pestään, kun muut pesevät aurinkoisina päivinä saadakseen kuivaksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadepäiville pestävää ? Omituisesti siellä sateella pestään, kun muut pesevät aurinkoisina päivinä saadakseen kuivaksi!

        Pesetkö talvella pyykit pakkasella vai nuoskakeleillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadepäiville pestävää ? Omituisesti siellä sateella pestään, kun muut pesevät aurinkoisina päivinä saadakseen kuivaksi!

        Ja mitäs se sinun luitasi särkee koska joku toinen pyykkiänsä pesee?

        Keskittyisit niihin omiin pesemisiisi vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mitäs se sinun luitasi särkee koska joku toinen pyykkiänsä pesee?

        Keskittyisit niihin omiin pesemisiisi vaan.

        Niin keskitynkin töihini enkä raportoi palstalle. Pointti onkin siinä että
        sen pyykki on sanojensa mukaan hollannikkaan myytävältä mökiltä. Kai sekin omaishoito pestiin kuuluu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin keskitynkin töihini enkä raportoi palstalle. Pointti onkin siinä että
        sen pyykki on sanojensa mukaan hollannikkaan myytävältä mökiltä. Kai sekin omaishoito pestiin kuuluu.

        Sinulla on kova työ, keskityt raportoimaan viestejäni aamuvarhaisesta iltamyöhään 🤣

        Pitäisihän sinun jo tietää kun kaikki asiani tiedät, että minulla on mies, jonka talossa asun ja jonka käytännön asioita hoidan nyt kun hän on kotimaassaan terveydenhoitoa saamassa.

        Hän voi nyt jo erittäin hyvin ja palaa Suomeen jossain vaiheessa. Ensin hoidan talon remonttiasiat kuntoon. Nyt vain on niin, että koronarajoitusten höllennettyä LVI-alan työllisyys aste on 100% joten jonossa ollaan.

        Kävin tänään leikkaamassa kaupunkiasuntomme ruohikon ja iloni oli suuri koska väkivalloin katkotut tuomipihlaja ja vaahtera kasvavat kannoista uutta elämää. Poimin vadelmia, joita laitan jäätelöpallolle jälkiruoaksu. Sain myös pestyä yhden koneellisen mieheni omistaman mökin pyykkiä 👍

        Nyt ruoan laittoon nälkä yllätti. Kanaa, juureksia ja salaattia.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Sinulla on kova työ, keskityt raportoimaan viestejäni aamuvarhaisesta iltamyöhään 🤣

        Pitäisihän sinun jo tietää kun kaikki asiani tiedät, että minulla on mies, jonka talossa asun ja jonka käytännön asioita hoidan nyt kun hän on kotimaassaan terveydenhoitoa saamassa.

        Hän voi nyt jo erittäin hyvin ja palaa Suomeen jossain vaiheessa. Ensin hoidan talon remonttiasiat kuntoon. Nyt vain on niin, että koronarajoitusten höllennettyä LVI-alan työllisyys aste on 100% joten jonossa ollaan.

        Kävin tänään leikkaamassa kaupunkiasuntomme ruohikon ja iloni oli suuri koska väkivalloin katkotut tuomipihlaja ja vaahtera kasvavat kannoista uutta elämää. Poimin vadelmia, joita laitan jäätelöpallolle jälkiruoaksu. Sain myös pestyä yhden koneellisen mieheni omistaman mökin pyykkiä 👍

        Nyt ruoan laittoon nälkä yllätti. Kanaa, juureksia ja salaattia.

        Huomenna taas jatkamme pyykinpesua, eli pesemme taas mieheni omistamaa mökin pyykkiä, pesukoneen omistajuudesta ei ole vielä täyttä varmuutta, koska notaarin vahvistamaa tiedotetta ei vielä ole tullut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenna taas jatkamme pyykinpesua, eli pesemme taas mieheni omistamaa mökin pyykkiä, pesukoneen omistajuudesta ei ole vielä täyttä varmuutta, koska notaarin vahvistamaa tiedotetta ei vielä ole tullut.

        Eikö se ole kohteliasta vastailla asioihin, joita joku kirjoittaja ottaa erittäin tärkeinä esille. Kuten tuo miesystävän mökin pyykkien pesu. Kun niiitä on pesty jo monta päivää, herää kysymys, miksi pyykkivuorta on likaisina säilytetty siellä mökillä ja vasta myyntiä varten pestään. Kyllä niistä tietenkin on kauhea haju pöllähdellyt. Yleensä vaatteet ja liinavaatteet pestään sitä mukaa kuin niitä on käytetty. Kauppaatko ystäväsi mökkiä vai miksi sen myynnissä oloa mainostat ?
        Ihailtavaa että hoidit poikakaverisi sairauden, hollanti hoitaa terveyden.Eka kertaa ketjuun kirjootan ja yritän olla huomaavainen . Yleensä moititaan että jokainen höpisee vain omia asioitaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se ole kohteliasta vastailla asioihin, joita joku kirjoittaja ottaa erittäin tärkeinä esille. Kuten tuo miesystävän mökin pyykkien pesu. Kun niiitä on pesty jo monta päivää, herää kysymys, miksi pyykkivuorta on likaisina säilytetty siellä mökillä ja vasta myyntiä varten pestään. Kyllä niistä tietenkin on kauhea haju pöllähdellyt. Yleensä vaatteet ja liinavaatteet pestään sitä mukaa kuin niitä on käytetty. Kauppaatko ystäväsi mökkiä vai miksi sen myynnissä oloa mainostat ?
        Ihailtavaa että hoidit poikakaverisi sairauden, hollanti hoitaa terveyden.Eka kertaa ketjuun kirjootan ja yritän olla huomaavainen . Yleensä moititaan että jokainen höpisee vain omia asioitaan.

        Ystäväni tytär hoitaa mökinmyyntiä. Hän ja hänen veljensä siivosivat mökin ja pihapiirin. Mukana oli myös kavereita auttamassa esim. puusavotassa. He myös yöpyivat kavereineen mökillä. Sen jälkeen tyttären opiskelijakaverit saapuivat korpeen, vieraat nukkuivat takkahuoneen sohvalla.

        Tytär lähti isänsä kanssa Hollantiin ja lupasin hänelle pestä kaikki kahden viikon aikana käytetyt liinavaatteet. Kahdeksan ihmisen alus ja


      • korppis kirjoitti:

        Ystäväni tytär hoitaa mökinmyyntiä. Hän ja hänen veljensä siivosivat mökin ja pihapiirin. Mukana oli myös kavereita auttamassa esim. puusavotassa. He myös yöpyivat kavereineen mökillä. Sen jälkeen tyttären opiskelijakaverit saapuivat korpeen, vieraat nukkuivat takkahuoneen sohvalla.

        Tytär lähti isänsä kanssa Hollantiin ja lupasin hänelle pestä kaikki kahden viikon aikana käytetyt liinavaatteet. Kahdeksan ihmisen alus ja

        Lähti liian aikasin...ja pussilakanat, pyyhkeet jne. Eivät haisseet olivat kerran tai pari yötä käytössä.

        Poikani tuli mökilleni ja pesukori jäi odottamaan sopivampaa aikaa pyykin pesuun.
        Oletko nyt tyytyväinen. Käy kertomassa eteenpäin. Omia ideoitahan sinulla ei ole vaan joudut keräämään aineiston mainostamasi "ratkiriemukkaaseen" kertomukseesi minun ideoistani.

        Yksinkertaisuutesi loistaa otsaltasi tänne asti.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Lähti liian aikasin...ja pussilakanat, pyyhkeet jne. Eivät haisseet olivat kerran tai pari yötä käytössä.

        Poikani tuli mökilleni ja pesukori jäi odottamaan sopivampaa aikaa pyykin pesuun.
        Oletko nyt tyytyväinen. Käy kertomassa eteenpäin. Omia ideoitahan sinulla ei ole vaan joudut keräämään aineiston mainostamasi "ratkiriemukkaaseen" kertomukseesi minun ideoistani.

        Yksinkertaisuutesi loistaa otsaltasi tänne asti.

        Onpa mielenkiintoiset jutut, jos ei huussia niin likapyykkiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onpa mielenkiintoiset jutut, jos ei huussia niin likapyykkiä.

        Eikö se ole kohteliasta vastailla asioihin, joita joku kirjoittaja ottaa erittäin tärkeinä esille.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Eikö se ole kohteliasta vastailla asioihin, joita joku kirjoittaja ottaa erittäin tärkeinä esille.

        Tärkeintä on saada kaikkien tiedoksi, mitä se hollannikas omistaa ja missä omistuksissa kainuunköyhä saa oleskella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeintä on saada kaikkien tiedoksi, mitä se hollannikas omistaa ja missä omistuksissa kainuunköyhä saa oleskella.

        No, mikäpä hänessä, kiva, että et ole köyhä, mutta terveydestäsi olen huolissani.

        korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin keskitynkin töihini enkä raportoi palstalle. Pointti onkin siinä että
        sen pyykki on sanojensa mukaan hollannikkaan myytävältä mökiltä. Kai sekin omaishoito pestiin kuuluu.

        Kummasti kuitenkin toisen pyykkejä ihmettelet. Mikä kiinnostaa?


    • Huomenta lauantaiaamuun, kauniina joskin vilpoisena aloitetaan, syyskoleutta jo ilmassa.
      Lehdestä sain lukea, että nyt metsävadelmien keruulla kiire, kypsyvät yhtä aikaa, sato on silläkin runsas.
      Tämä syksyä kohti siirtyvä kesä on ollut monella tapaa erikoinen, korona on värittänyt taustalla uhkineen ja edelleen pelko jatkumisesta on yllä.
      Näin elämä meiltä kysymättä jatkuu, ei aina niin hyvillä tavoin, mutta kaikkeen tottuu.

      Skippo-pelin kyselijälle vastataan, kaikki on koronasta kiinni, miten jatkoja syntyy, luulen, että haluja kyllä on;)
      On se niin mukavasti aikaa kuluttava peli ja pientä hoksaavuuttakin kysyy.
      Pelasimme ystävien mökillä iltamyöhään ja kiusaa jokainen kovasti yritti tehdä, joskus onnistuen;)
      Tuo perunajuttukin juuri noin, ei säkki tolkulla kukaan perunaa pakastane;)

      Nyt on väki Noja-tuolista kaikonnut, no enpä tuota hirveästi ihmettele, ei oikein tavan mukaista sanailua ole viestit olleet, toivotaan taas ruotuun pääsyä.
      Kirjoittajiltahan suunnan muuttaminen onnistuu, jos haluja riittää.

      Korpikirjailijalla hommia riittää, no se pitää mielen virkeänä ja kunnonkin kohdallaan, vierivät kivet ei sammaloidu sanotaan;)
      Monessa paikassa kun kohteita on, pitää se touhussa mukana. jaksamista vaan.

      Uskon , että metsään menee tänäänkin moni kirjoittaja ja kyllä minunkin mieleni sinne vaan tekee, vaikka ei mahdollisuuksia olekaan.
      Tasapohjainen vatukko jos löytyisi, kerääminen onnistuisi;)
      Katselin lehdestä, kun niin täysiä mustikanvarpuja oli näytillä, oikein sormet syyhysi.
      Täytyy vaan torikauppiaita näiltäkin osin hyödyntää, viinimarjatkin kohta kypsiä, niitäkin vähän pakkaseen laitan.
      Varmaan mittavalta tuntuu nämä pakkaseen laiton puheet, pieniä määriä kuitenkin laitan, herkutella tahdon pakkasherkkujen avulla sitten pakkasen paukkuessa ulkona;)

      Jospa jätän tällä kertaa tähän ja toivottelen mukavaa päivää jokaiselle, mitä nyt sitten aikanne kuluksi touhuattekaan;)

      • Anonyymi

        Heitä tuo Korpikirjailija pois pirtistäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heitä tuo Korpikirjailija pois pirtistäsi.

        Pitäähän yksinäisen jonnekkin päästä selittämään, miten saa pestä pyykkiä kaverinsa mökin myyjien jäljiltä. Tärkee virka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäähän yksinäisen jonnekkin päästä selittämään, miten saa pestä pyykkiä kaverinsa mökin myyjien jäljiltä. Tärkee virka.

        Tämä yksinäinen voisi avata aivan oman ketjunsa, vaikka päiväkirja nimikkeellä ja yrittää sitä "vetää" yhtäkauan, kuin SkillaN on pitänyt ensin Kahvipirttiä ja sitten tätä Noja-tuoli ketjua.

        Täältä katoaa useita vain sen vuoksi, että "tämä yksi" vetää näitä juttuja tuonne toisaalle, kun ei täällä uskalla moittia. Voisin mainita vaikka "erään", joka käy kävelyllä ja hakee tarjous lohta? Miltä kuulostaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heitä tuo Korpikirjailija pois pirtistäsi.

        Miksi pitäisi heittää pois? Täällä hän on omiaan, kirjoittelee omiaan, muualla joutuu olemaan myrkynkeittäjä, koska ainoastaan täällä yli 80- vuotiaitten joukossa hän tuntee olevansa paikallaan. Nuorekas ja aikaansava, jota sanomattomasti ihaillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi heittää pois? Täällä hän on omiaan, kirjoittelee omiaan, muualla joutuu olemaan myrkynkeittäjä, koska ainoastaan täällä yli 80- vuotiaitten joukossa hän tuntee olevansa paikallaan. Nuorekas ja aikaansava, jota sanomattomasti ihaillaan.

        Sinulla on kyllä mahtava huumorintaju!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi heittää pois? Täällä hän on omiaan, kirjoittelee omiaan, muualla joutuu olemaan myrkynkeittäjä, koska ainoastaan täällä yli 80- vuotiaitten joukossa hän tuntee olevansa paikallaan. Nuorekas ja aikaansava, jota sanomattomasti ihaillaan.

        Joku ihailee ja jotkut nauravat hänen yksinkertaisuudelleen. Jatkuvasti netissä on varmasti
        aikaansaava ja nuorekas.
        Arvot ja ihailut eivät kohtaa kanssasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi heittää pois? Täällä hän on omiaan, kirjoittelee omiaan, muualla joutuu olemaan myrkynkeittäjä, koska ainoastaan täällä yli 80- vuotiaitten joukossa hän tuntee olevansa paikallaan. Nuorekas ja aikaansava, jota sanomattomasti ihaillaan.

        Tuo ihailu onkin sarkasmia, etkö tajua. Säälin tunteita kyllä herättää . Emäntä varsinkin juttelee kaikille. Eivarmaan edes tiedä entisten palstojen sodankäyntiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku ihailee ja jotkut nauravat hänen yksinkertaisuudelleen. Jatkuvasti netissä on varmasti
        aikaansaava ja nuorekas.
        Arvot ja ihailut eivät kohtaa kanssasi.

        On niin nuorekasta, kun ei ole vieläkään mummo ja omat lapsensa tehnyt mummoiässä. Hauraan vanhuksen rinnalla tietysti jopa yli 70 v nainen nuorekas.
        Sellanen sanonta on , että laiska töitään luettelee. Kyllä minäki pyykkiä pesen ruokaa laitan saunaa lämmitän vieraita kestitsem ja kaikkia mökkitoihuja huusin tyhjennystä lukuunottamatta.


    • Anonyymi

      '' Vanhempi nainen oli kävelyllä koiransa kanssa, kun nuori mies riuhtaisi käsilaukun häneltä ja juoksi pois.

      Kysyin mi ten voitte?

      Hän vastasi hymy huulillaan: Ei hait taa lainkaan.
      Laitan aina kakkapussit vanhaan laukkuuni ja tyhjennän sen roskiin lenkin jälkeen. Naisten käsilaukut ovat yllätyksiä täynnä!''

      ( Ela hyvin-naura usein-rakasta paljon-)

      • Anonyymi

        Ryöstäjälle ihan oikea löytö!


      • Anonyymi

        Melkoista moskaa viitsitkin suoltaa.


      • Anonyymi

        Kiitti Mia-e hauskasta jutusta .


    • Anonyymi

      Koirat ihmisiä viisaampia liikenteessä.
      Keskustan läheisen valottoman risteyksen kautta kulkevat jalkailijat oikovat 90%:sti kadtujen ylitykset viistoon ja urhoollisimmat lyyhäävät risteyksen halki diagonaalisesti. Suojatiet ovat hyvin merkittyjä.

      Lähipäivinä olen nähnyt kahdesti kun ulkoilutettava koira, eri rotua kummallakin kerralla, vetää ulkoiluttavaam nuorta naisra perässään suojateitä myöten.
      Talutin kireällä, reipasta vauhtia litys suojatietä myöten ja risteyksen toisella puolella 90:n asteen käännös ja sen kadun yli suojatietä käyttäen.

      Henkilökohtaisesti arveluttaa huominen siinä mielessä, että miten romupolveni kestää sunnuntaisin tavallista vetelemistä tai kyykistelemistä. Luonto ei antaisi periksi vaihtaa totunnaista sunnuntain aamupäivän viettämistä mihinkään korvikkeeseen.

      • Anonyymi

        Vetelin tänään nuorison suosimilla painoilla pitkiä mavesarjoja, 5 x 10kpl.
        Invalidivehkeistä hydrauliprässillä 4 x 12kpl noin 50%:n kuormalla maksimista.
        Potkukoneessa hitaita ojenteluja keskittyen romupolveen. Smithissä pohjakyykkynykytyksia pelkällä kelkalla.
        Poistuin kuitenkin kävellen.


    • Ehtoota vaan.
      Mustikkamehua tuossa keittelin iltapäivällä ja muita pikku puuhasteluita harrastin.
      Uuden hiiren ostin ja sitten sitä en saanut irti millään sitä vanhaa nappulaa koneesta.
      Pojantyttären miehelle tekstittelin. Hän sanoi, että pitäisi lähteä ihan vetämällä. Ei lähtenyt vaikka hampaat irvessä vedin.
      Sanoi sitten, että katso olisiko siinä toista paikkaa hiiren vastaanotolle.
      No olihan siinä, eli nyt pelittää.
      Minä kun olen sellainen tietokonetumpelo, on niin hyvä, kun on noita nuoria, jotka mummeloa mielellään auttavat.
      Ääniä on riittänyt tänään ulkoilmassa. Ylä- ja alanaapurit ja järven takana on sahat laulaneet. Paukutuksia naputuksia, eri koneiden ääniä.
      Toisaalta ihan hienoa, että elämän ääniä kuuluu. Niitä samanlaisia saan itsekin aikaan.
      Ääni se tuli siitäkin, kun lattiaharjaa vatkasin pulverivedessä, mutta puhtaaksi tuli.
      Ajatteli tuossa, että tämä hirsirakennus on aika tiivis, kun sahankin ääni kuuluu vain siltä, niinkuin pörriäinen olisi ikkunassa.
      Kävin siinä järvelläkin. Mietin itsekseni, että ikä tuntuu, kun koipien nosto veneen laidan yli tuottaa työtä, varsinkin, kun on pitkävartiset saappaat jalassa.
      Noh, huomiseksi on taas luvattu sadetta, joten melkein kuivat matot kävin nostamassa sateen suojaan.

      • Sunnuntaiaamu taas ja herätty harmaaseen aamuun, välillä pitää vettäkin tulla.
        Hirmumyrskyjä taas kerrottiin tuonne merien rannoille tulevan, täällä meillä nuo myrskytkin pienempiä.
        Minulle tuodaan tänään mustikoita, meinasin ensin, että en ota lainkaan, kun pakkasessa aika paljon entisiä, mutta sitten tuoreen mustikkapiirakan halu sai ostamaan.
        Viisi kiloa, 35 euroa, on siinä siihen rahaan saanut jo noukkiakin, vaikka jos hyvä marikko, ei kauan poimurilla töitä tarvitse tehdä, mutta siivoaminen työlästä puuhaa.
        Muistelen itsenikin joskus sankollisen keränneeni alle parin tunnin ja en mikään nopea kerääjä ole.
        Tänään minulla sitten tuore mustikkapiirakka tiedossa, maistuisi varmaan toisillekin;)

        Eliaana ilahdutit viestilläsi, on kuin yhteisestä sopimuksesta ei muita tavanmukaisia Noja-tuolilaisia näy.
        Minulla meni ääni tästä koneesta, vaikka kuinka luen ohjeita, en sitä takaisin saa, mutta onneksi tämä marjan tuoja on vakituinen korjaajani, joten hän varmaan saa äänen kuuluviin.
        Nuo työn äänet joskus rupeavat häiritsemään, kun monelta suunnalta kuuluu leikkureiden äänet ja liikenne siinä lisänä, mutta tämän kaiken keskellä on tottunut niin, että jos ei varsin jää kuuntelemaan, ei ne häiritse.
        Nämä sunnuntaiaamut antavat lepohetken kaikesta melusta, on niin hiljaista ja rauhallista.
        Ei tuo veneeseen meno ja pois tulo helppoa ole minullekaan, aina on jostakin kiinni saatava, keinuva alusta ja keinuva pää ei oikein hyvä yhtälö;)

        Tuo koirien ulkoiluttajien toiminta joskus minua ärsyttää, on heitä jotka kiskovat koiraa väkisin, kiirettä ei siinä hommassa saisi olla, koirien tavat pitäisi tietää.
        Liikenteessä on paljon heitä, joita säännöt ei koske, autoilijat ja muukin kulkija sääntöjä rikkoo.
        Näin se taitaa olla kaikessa elämässä, tuo roskaaminen yksi melkoisen suuri harmi muiden lisäksi.
        On ne nuo tavat niin tuonne pääkoppaan juuttuneet, että ei roskan roskaa minulta ulos tipahda, siihen sääntöön on lapsena jo totutettu, päässä pysyy.

        Mikäpä minä olen ketään pois ajamaan, joskus mieli tekisi, mutta valtuuksia ei ole.
        Yleensä sovussa viestejä laitetaan, ei tämä muuten olisi onnistunutkaan näin kauan.
        Korpikirjailija on yksi kirjoittaja, jos niin haluaa, itse hän viestinsä vastaa, syytä myös vastaan väittäjissä.
        Olen ennenkin sanonut, että mistä näitä vihaisia ihmisiä oikein löytyy, tuntemattomia loppujen lopuksi olemme, mikä saa noita kielteisiä viestejä laittamaan?

        Huumorilla ne hankalat asiat pitää sivuuttaa, ja osuva vitsi tuo ryöstöjuttu olikin;)
        Tapani mukaisesti toivotan mukavaa sunnuntaipäivää, käykää Noja-tuolissa istumassa kaikki joille se mielekkäältä tuntuu, hei,hei!


      • SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamu taas ja herätty harmaaseen aamuun, välillä pitää vettäkin tulla.
        Hirmumyrskyjä taas kerrottiin tuonne merien rannoille tulevan, täällä meillä nuo myrskytkin pienempiä.
        Minulle tuodaan tänään mustikoita, meinasin ensin, että en ota lainkaan, kun pakkasessa aika paljon entisiä, mutta sitten tuoreen mustikkapiirakan halu sai ostamaan.
        Viisi kiloa, 35 euroa, on siinä siihen rahaan saanut jo noukkiakin, vaikka jos hyvä marikko, ei kauan poimurilla töitä tarvitse tehdä, mutta siivoaminen työlästä puuhaa.
        Muistelen itsenikin joskus sankollisen keränneeni alle parin tunnin ja en mikään nopea kerääjä ole.
        Tänään minulla sitten tuore mustikkapiirakka tiedossa, maistuisi varmaan toisillekin;)

        Eliaana ilahdutit viestilläsi, on kuin yhteisestä sopimuksesta ei muita tavanmukaisia Noja-tuolilaisia näy.
        Minulla meni ääni tästä koneesta, vaikka kuinka luen ohjeita, en sitä takaisin saa, mutta onneksi tämä marjan tuoja on vakituinen korjaajani, joten hän varmaan saa äänen kuuluviin.
        Nuo työn äänet joskus rupeavat häiritsemään, kun monelta suunnalta kuuluu leikkureiden äänet ja liikenne siinä lisänä, mutta tämän kaiken keskellä on tottunut niin, että jos ei varsin jää kuuntelemaan, ei ne häiritse.
        Nämä sunnuntaiaamut antavat lepohetken kaikesta melusta, on niin hiljaista ja rauhallista.
        Ei tuo veneeseen meno ja pois tulo helppoa ole minullekaan, aina on jostakin kiinni saatava, keinuva alusta ja keinuva pää ei oikein hyvä yhtälö;)

        Tuo koirien ulkoiluttajien toiminta joskus minua ärsyttää, on heitä jotka kiskovat koiraa väkisin, kiirettä ei siinä hommassa saisi olla, koirien tavat pitäisi tietää.
        Liikenteessä on paljon heitä, joita säännöt ei koske, autoilijat ja muukin kulkija sääntöjä rikkoo.
        Näin se taitaa olla kaikessa elämässä, tuo roskaaminen yksi melkoisen suuri harmi muiden lisäksi.
        On ne nuo tavat niin tuonne pääkoppaan juuttuneet, että ei roskan roskaa minulta ulos tipahda, siihen sääntöön on lapsena jo totutettu, päässä pysyy.

        Mikäpä minä olen ketään pois ajamaan, joskus mieli tekisi, mutta valtuuksia ei ole.
        Yleensä sovussa viestejä laitetaan, ei tämä muuten olisi onnistunutkaan näin kauan.
        Korpikirjailija on yksi kirjoittaja, jos niin haluaa, itse hän viestinsä vastaa, syytä myös vastaan väittäjissä.
        Olen ennenkin sanonut, että mistä näitä vihaisia ihmisiä oikein löytyy, tuntemattomia loppujen lopuksi olemme, mikä saa noita kielteisiä viestejä laittamaan?

        Huumorilla ne hankalat asiat pitää sivuuttaa, ja osuva vitsi tuo ryöstöjuttu olikin;)
        Tapani mukaisesti toivotan mukavaa sunnuntaipäivää, käykää Noja-tuolissa istumassa kaikki joille se mielekkäältä tuntuu, hei,hei!

        Ihan kelvollinen olisi ulkoilpäiväkin, reilu 20 C lämmintä ja aurinko
        paistaa. Aamu on mennyt heräillessä ja uutisia lukiessa.
        Kyllä ne minun marjareissuni on tehty. Vuosikymmeniä tulikin marjassa
        käytyä. Aika lunnollista, olenhan syntyisin korpieläjä ja kokemusta
        metsissä liikkumiseen. Lakatusaika aina sijoittui loma-aikaan ja muut
        marjastukset ilta- ja viikonloppuvapaisiin täältä etelän metsistä.
        Mustikoita olemme saaneet lahjoituksena, muu marjastus tapahtuu
        torilta kunhan se aika koittaa.
        Muistan kyllä, että 4 ämpärillistä sain usein puolukoita päivässä
        kerättyä, välineenä oli pieni kädessä pitettävä keruli. "Haravaa" en ole
        hankkinut.
        Jotenkin tuntuu, että ihmiset ovat täällä ärtyisimmiksi muuttuneet.
        Vaikuttaako sitten "korona" tai ikärakenne. Kun olen työurani tehnyt
        erilaisissa joukoissa mukana ollen, niin ikärakenteen, kuin eri puolilta
        Suomea olevien kanssa, olinhan heidän kanssaan pärjätty. Ainahan
        joukossa on ollut erilaisiin tapoihin tottuneita ja miksei joskus
        "änkyräkin." Huumorilla ja suurpiirteisellä suhtautumisella se yhteinen
        siedettävä ymmärrys löytyi:))
        Hyvää jatkoa teille!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Ihan kelvollinen olisi ulkoilpäiväkin, reilu 20 C lämmintä ja aurinko
        paistaa. Aamu on mennyt heräillessä ja uutisia lukiessa.
        Kyllä ne minun marjareissuni on tehty. Vuosikymmeniä tulikin marjassa
        käytyä. Aika lunnollista, olenhan syntyisin korpieläjä ja kokemusta
        metsissä liikkumiseen. Lakatusaika aina sijoittui loma-aikaan ja muut
        marjastukset ilta- ja viikonloppuvapaisiin täältä etelän metsistä.
        Mustikoita olemme saaneet lahjoituksena, muu marjastus tapahtuu
        torilta kunhan se aika koittaa.
        Muistan kyllä, että 4 ämpärillistä sain usein puolukoita päivässä
        kerättyä, välineenä oli pieni kädessä pitettävä keruli. "Haravaa" en ole
        hankkinut.
        Jotenkin tuntuu, että ihmiset ovat täällä ärtyisimmiksi muuttuneet.
        Vaikuttaako sitten "korona" tai ikärakenne. Kun olen työurani tehnyt
        erilaisissa joukoissa mukana ollen, niin ikärakenteen, kuin eri puolilta
        Suomea olevien kanssa, olinhan heidän kanssaan pärjätty. Ainahan
        joukossa on ollut erilaisiin tapoihin tottuneita ja miksei joskus
        "änkyräkin." Huumorilla ja suurpiirteisellä suhtautumisella se yhteinen
        siedettävä ymmärrys löytyi:))
        Hyvää jatkoa teille!

        Voi kuinka haluaisin käydä Kahvipirtissä "kuin silloin ennen"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kuinka haluaisin käydä Kahvipirtissä "kuin silloin ennen"!

        Kahvipirtissä kävi myös aivan ihania miehiä ! Ja aina oli tuli takassa, pullaa ja kahletta tarjolla ja tuoreita kukkia maljakossa ja kivoja ihmisiä ja kissoja ja ennenkaikkea ihana SKILLAN.
        ❤️🌹🐯🐯🌺🔥🥐🍩🍮🍷


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvipirtissä kävi myös aivan ihania miehiä ! Ja aina oli tuli takassa, pullaa ja kahletta tarjolla ja tuoreita kukkia maljakossa ja kivoja ihmisiä ja kissoja ja ennenkaikkea ihana SKILLAN.
        ❤️🌹🐯🐯🌺🔥🥐🍩🍮🍷

        -Juuri kaikkea tuota minäkin kaipaan, olen tuo 15:44 kirjoittanut. 💕🌿 .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kuinka haluaisin käydä Kahvipirtissä "kuin silloin ennen"!

        Sen kun menet. Niitähän on roskana tuolla taaempana vaikka kuinka paljon. Ei systeemi niissä käyntiä estä. Niissähän otsikko aina esitettiin huutamalla eli isoilla kirjaimilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen kun menet. Niitähän on roskana tuolla taaempana vaikka kuinka paljon. Ei systeemi niissä käyntiä estä. Niissähän otsikko aina esitettiin huutamalla eli isoilla kirjaimilla.

        Niin, 70 :sta löytyy. Jokainen pirtti, jossa käyt moikkaamassa tai asiasi esittämässä, tulee keulille näkyviin. Jos asiasi on kiinnostava, voit sieltä löytyä juttuseuraakin.


    • Anonyymi

      Tännehän tuli " joku" 70 palstalta katiskoineen, jolla kalastaa, kuka häntä stalkkaa? Surkeasti nimesi jo henkilöt, jotka uivat hänen katiskaansa, mutta nyt on avattu 70 palstalla ratkaisu siihenkin. Hän on matkalla Hollandiaan, jota porukka seuraa mielenkiinnolla, koska saapuu perille!

      Kukahan sitäkin katiskaa nyt heiluttelee?

      • Anonyymi

        Nyt on avattu uusi keskustelupalsta kutsutuille niin ehkä tilanne täällä vähän rauhoittuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on avattu uusi keskustelupalsta kutsutuille niin ehkä tilanne täällä vähän rauhoittuu.

        Kutsutuille? Mie en ole saanut kutsua . Ketkä on ? Missä se palsta on, niin menen ilmottautumaan ? Onko se kilteille ? Mie olen kiltti.


    • Anonyymi

      Hei Eliaana, miten jaksat vetää veneen maihin, ettei tuuli riepota. Minun mielestä tuo uudehko normikokoinen lasikuituvene on turkasen painava. En kyllä jaksa vetää, vaikka vielä muuten kuntoilenkin.

      • Mulla on käsivoimia kyllä, että sen parilla riuskalla nykäisyllä saan.
        Nuo polvet ovat vähän huonommat, vaikka kyllä noilla koivillakin vielä aion pärjätä.
        Siinä kun istuu tunnin pari veneessä, niin koivet vähän jäykistyy.
        Viime kesänä kerran lensin rähmälleni rantaveteen, veneestä noustessa, kun en ollut varovainen.
        Tänään on ollut harmaa osin sateinen päivä. oli pirtissä lämpö laskenut 18 asteeseen, joten tein päivällä uuniin tulet.


      • Eliaana kirjoitti:

        Mulla on käsivoimia kyllä, että sen parilla riuskalla nykäisyllä saan.
        Nuo polvet ovat vähän huonommat, vaikka kyllä noilla koivillakin vielä aion pärjätä.
        Siinä kun istuu tunnin pari veneessä, niin koivet vähän jäykistyy.
        Viime kesänä kerran lensin rähmälleni rantaveteen, veneestä noustessa, kun en ollut varovainen.
        Tänään on ollut harmaa osin sateinen päivä. oli pirtissä lämpö laskenut 18 asteeseen, joten tein päivällä uuniin tulet.

        Huomenet sateisesta Savosta, lämmintä on 16 astetta, yöt alkavat jo tasamaan päivän lukemia viileämmäksi.
        Elokuutahan jo eletään ja kosteus lisääntyy, mutta vielä voidaan saada lämpiä päiviä, jopa syyskuussa, näin sitä toivossa jaksaa elää;)
        Unen läpi kuulin, että kovasti vettä satoi yöllä.
        Hiljaista on ketjussa, no kaikki loppuu aikanaan, näin varmaan kirjoittelunkin kanssa.

        Kahvipirtin tunnelmat muistoissa minullakin ja kirjoittajat joita oli paljon, kaikki niin hyvin pirtin hengen mukaisia.
        Olisi uskonut, että näin vanhoina voisimme eläytyä paremminkin leikkisään viestittely tapaan ja näin saada vaihtelua elämään, mutta eipä aina luulo ole tiedon väärti.
        Minusta viestittely anonyymien kanssa on hankalaa, kun kohdentaminen ei oikein onnistu, tuo kellon aikojen laittaminen on työläämpää. mitä nimimerkille kirjoittelu.
        Yksi mikä on varmaa, pakkoa ei koko kirjoitteluun ole minullakaan;)

        Eliaana kerroit noista käsivoimista, onnekseni minullakin vahvat kädet, vaikka kyllä pieniä oireita niidenkin heikkenemisistä on ilmaantunut, vielä kuitenkin kahvipaketti sormivoimin aukeaa;)

        Ynnämuu, pakko on yhtyä ajatukseesi, että iän kertyminen tuo joillekin oikeuden loukata toisia kirjoittajia, vaikka se on säännöissäkin kiellettyä.
        Uskoisi pitkän elämän eläneinä löytyvän myönteisiä ajatuksia, millä toisia ilahduttaisi, no eipä asia miksikään muutu, tekevät juuri niin kuin heille hyvä mieli tulee.
        Mustikkani sain pakkaseen ja isoja ja maukkaita olivat, puolukka tilauksen jo jätin marjan tuojalle.

        Enpä nyt kertoile tämän enempää, jos intoa riittää, Noja-tuoliin voi tulla istuskelemaan ja päivän tapahtumista kertomaan, oikeinmukavaa päivää kaikille;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenet sateisesta Savosta, lämmintä on 16 astetta, yöt alkavat jo tasamaan päivän lukemia viileämmäksi.
        Elokuutahan jo eletään ja kosteus lisääntyy, mutta vielä voidaan saada lämpiä päiviä, jopa syyskuussa, näin sitä toivossa jaksaa elää;)
        Unen läpi kuulin, että kovasti vettä satoi yöllä.
        Hiljaista on ketjussa, no kaikki loppuu aikanaan, näin varmaan kirjoittelunkin kanssa.

        Kahvipirtin tunnelmat muistoissa minullakin ja kirjoittajat joita oli paljon, kaikki niin hyvin pirtin hengen mukaisia.
        Olisi uskonut, että näin vanhoina voisimme eläytyä paremminkin leikkisään viestittely tapaan ja näin saada vaihtelua elämään, mutta eipä aina luulo ole tiedon väärti.
        Minusta viestittely anonyymien kanssa on hankalaa, kun kohdentaminen ei oikein onnistu, tuo kellon aikojen laittaminen on työläämpää. mitä nimimerkille kirjoittelu.
        Yksi mikä on varmaa, pakkoa ei koko kirjoitteluun ole minullakaan;)

        Eliaana kerroit noista käsivoimista, onnekseni minullakin vahvat kädet, vaikka kyllä pieniä oireita niidenkin heikkenemisistä on ilmaantunut, vielä kuitenkin kahvipaketti sormivoimin aukeaa;)

        Ynnämuu, pakko on yhtyä ajatukseesi, että iän kertyminen tuo joillekin oikeuden loukata toisia kirjoittajia, vaikka se on säännöissäkin kiellettyä.
        Uskoisi pitkän elämän eläneinä löytyvän myönteisiä ajatuksia, millä toisia ilahduttaisi, no eipä asia miksikään muutu, tekevät juuri niin kuin heille hyvä mieli tulee.
        Mustikkani sain pakkaseen ja isoja ja maukkaita olivat, puolukka tilauksen jo jätin marjan tuojalle.

        Enpä nyt kertoile tämän enempää, jos intoa riittää, Noja-tuoliin voi tulla istuskelemaan ja päivän tapahtumista kertomaan, oikeinmukavaa päivää kaikille;)

        Hyvää huomenta Nojatuoliin! Tokihan kirjoittaminen kuuluu niihin hauskoihin asioihin elämässä, ei sitä muutama hapahko kommentti pysty muuttamaan. Pitkä perinne jo takaa onnistumisen, ja kirjoittajille mielen virkistymisen.

        Pikku mattoja olen muutaman pessyt, ihan kylpyhuoneen lattialla jynssäten, ja kipeytin siinä oikean käden ranteeni. Olen antanut sen rauhoittua, ja tuntuukin nyt jo paremmalta.

        Pitää vain pari viimeistä kuivattaa sisällä, on tuo ilman kosteus aika korkea. Kotiaskareiden piirissä olen tässä viihtynytkin, tosin odotan lämpimiä säitä, jos jossakin vielä käväisisin.

        Katsotaan nyt miten korona leviää ihmisten liikkuessa nyt enemmän, lääkärissä käynti on edessä nyt elokuun aikana, ja kokeiden otto.
        Muuten tässä elellään hyvinvoivana, syksyn tuloon vähin erin valmistautuessa.

        Hyvää viikonalkua kaikille 😊))


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Hyvää huomenta Nojatuoliin! Tokihan kirjoittaminen kuuluu niihin hauskoihin asioihin elämässä, ei sitä muutama hapahko kommentti pysty muuttamaan. Pitkä perinne jo takaa onnistumisen, ja kirjoittajille mielen virkistymisen.

        Pikku mattoja olen muutaman pessyt, ihan kylpyhuoneen lattialla jynssäten, ja kipeytin siinä oikean käden ranteeni. Olen antanut sen rauhoittua, ja tuntuukin nyt jo paremmalta.

        Pitää vain pari viimeistä kuivattaa sisällä, on tuo ilman kosteus aika korkea. Kotiaskareiden piirissä olen tässä viihtynytkin, tosin odotan lämpimiä säitä, jos jossakin vielä käväisisin.

        Katsotaan nyt miten korona leviää ihmisten liikkuessa nyt enemmän, lääkärissä käynti on edessä nyt elokuun aikana, ja kokeiden otto.
        Muuten tässä elellään hyvinvoivana, syksyn tuloon vähin erin valmistautuessa.

        Hyvää viikonalkua kaikille 😊))

        Hyvät huomenet minultakin pitkästä aikaa!

        Niin ne kesäpäivät hupenee, elokuuta ja viljankorjuu kohta alkaa. Metsät on vielä pullollaan mustikoita, sain muutaman lapsenlapsenkin innostumaan keräilystä, ja nyt he ovat saaneet jo monta ämpärillistä ja ovat myyneetkin niitä facen kautta. Ostajia on ollut riittävästi, hyvän tienestinkin saaneet. Luulin jo, että minä olen ainoa suvusta, joka koluaa marja-ja sienimetsässä, tyytyväinen olen kun intoni on jatkunut nuoremmissakin.

        Eilen tein ison urakan, kun rupesin siivoamaan ja pesemään autoani, joka on likaantunut sisältä ja ulkoa kovan käytön vuoksi. Tuntuu tänä aamuna ihan koko kropassa se köyristely, venyttely ja kiillottaminen. Selkä on kipeä ja käsivarretkin särkevät, oli kai melkoinen jumppatuokio kropalle. Sitten vielä siinä tohkeissani iskin jalkani johonkin ja nyt komea mustelma peittää pohkeen. Ei kannattasi vanhan ruveta huhkimaan! No, onneksi aika parantaa ja opettaa, että ei kaikki enää suju kuin ennen. Tämä tästä ja hyviä vointeja koko nojatuoli väelle! km. ps. kanttarelliakin nyt mukavasti löytää! Sitä nyt keräämään.


    • Tässä mietin miten "vuodet eivät ole veljeksiä" kuten sanaparsi kuuluu ja tää koronakesä ei todellakaan ole ollut kenenkään sisko eikä veli. Tähän saakka aina kesäämme on kuulunut Tornionjoenlaaksossa käyminen ja Suomen matka, joko lautalla Naantalista Kapellskäriin tai sitten ympäri ajaen, mutta tämä kesä on kulunut aivan kotonaolon merkeissä. Pikkuruinen kasvihuoneeni on tuonut minulle paljon iloa ja virkistystä, kirjoittaminen myös (nyt kirjani (käännös) on julkaistu ja on saatavilla e-kirjana ainoastaan) ja alan keskittyä seuraavan valmiiksi hiomiseen.
      Mukavaa myös uusi pihakeinu omenapuun alla jossa olen istuskellut ja heilutellut varpaitani, katsellut kun pääskyset ovat alkaneet kokoontumaan (joko ne nyt on lähdössä?) ja perannut mustikoita tai kantarelleja joita Lego tuo kotiin metsäreissuiltaan.
      Aloin tässä tänä aamuna miettimään että olisi mukava asua ainakin talvet kaupungissa, ei nyt ehkä vielä, mutta muutaman vuoden päästä, kun olen kyllästynyt talon ja puutarhan hoitoon, etenkin kasvimaan, ja Lego ei jaksa enää leikata nurmikkoa ja luoda lunta yhtä ahkerasti. Olen ollut ainakin viisitoista vuotta asuntojonossa Uppsalaan ja idea on alkanut muhia aivoissani jättää ajanmittaan tämä tal, joka on maksettu, kesäpaikaksi tai sitten lasten lomailupaikaksi, mutta ei se aika taida olla vielä.

      • Anonyymi

        OSta lumilinko ja päältä ajettava ruojonleikkuri.
        Pakkoko kasvimaatakaan pitää ? Uppsalassa on kalliit asunnot, menisitkö vuokralle . Kallista kahta asuntoa ylläpitää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        OSta lumilinko ja päältä ajettava ruojonleikkuri.
        Pakkoko kasvimaatakaan pitää ? Uppsalassa on kalliit asunnot, menisitkö vuokralle . Kallista kahta asuntoa ylläpitää.

        Lumilinko on ja tietenkin voisi ostaa sellaisen ruohonleikkurin minkä päällä istuu. Kasvimaata pidämme niin kauan kuin Lego jaksaa kitkeä, koska olen sanonut jo että kitkeminen on hänen juttujaan ja kasvimaa muutenkin; minulla on sen verran nivelreumaa käsissä, että en jaksa kauaa sellaista tehdä.
        Vuokralle olin ajatellut, tämä talo on maksettu enkä halua myydä, koska lapset haluavat pitää tätä. Mutta nää ovat vain suunnitelmia vastaisuuden varalle.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Lumilinko on ja tietenkin voisi ostaa sellaisen ruohonleikkurin minkä päällä istuu. Kasvimaata pidämme niin kauan kuin Lego jaksaa kitkeä, koska olen sanonut jo että kitkeminen on hänen juttujaan ja kasvimaa muutenkin; minulla on sen verran nivelreumaa käsissä, että en jaksa kauaa sellaista tehdä.
        Vuokralle olin ajatellut, tämä talo on maksettu enkä halua myydä, koska lapset haluavat pitää tätä. Mutta nää ovat vain suunnitelmia vastaisuuden varalle.

        Iltapäivää!
        Niinhän se on heti tämäkin päivä tallattu. Aamusta sade säikytteli.
        Kävin vahingon korvaamassa "Kuntosalissa." Niinpä työni tehneenä
        vetkuttelin päivän pitkälläni väliin horroksessa, väliin tv-tä tölläten.

        Tottahan yritin ajatellakin...ja muistuttaa, että olen yli kasiviisi. Aajattelin
        mm. Skillanin vähän yhdenmukaisia ajatuksia iästä ja sen vaikutuksia
        mm. käyttäytymiseen ja mielipiteiden kärjistymiseen. Jotenkin siltä
        näyttää.
        Olen yli kasiviisi. Mikä olen enää edes keskusteluun sopiva! No,
        ensinnäkin vahnenemme eri tavalla, kuin vuodet osoittavat. Tosin
        olen jäävi tekemään itsestäni arviota:)

        Kuitenkin olen nähnyt vanhempini lisäksi, lukuisia muita vanhuksia.
        Muistankin tehneeni heistä arvioita, että kaikkea mitä he puhuivat,
        ei kannata ottaa täydestä. Ja kärttyisyys ja perättömien puhuminen
        täytyi huomioida: sanomalla joo, joo, sillä tavalla, joo.

        Kahvipirtti säilyy monellakin sitkeästi muistoissa. Olen sitäkin ajatellut.
        Muistan monia, jotka ovat jääneet pois. En luetteloi, mutta kymmenen
        nimeä löytyisi helposti. Ja minäkin olin mukana vain osan aikaa.

        Tässä sekava sepustukseni. Joo, joo, onhan se:))
        Tottakai kirjaus hävisi: ynnämuu.


      • Anonyymi

        Asuimme 163m2:n rinnetalossa kunnes työvoiman viimeinenkin jäsen, eli nuorin lapsemme lähti opiskelemaan.
        Myimme talon ja muutimme pienen kaupungin ydikeskustan kerrosatalo 74m2:n kolmioon. Helppo asua ja huoleton jättää tyhjäksi useammaksikin kuukaudeksi.
        Autuutta on kestänyt nyt 17 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuimme 163m2:n rinnetalossa kunnes työvoiman viimeinenkin jäsen, eli nuorin lapsemme lähti opiskelemaan.
        Myimme talon ja muutimme pienen kaupungin ydikeskustan kerrosatalo 74m2:n kolmioon. Helppo asua ja huoleton jättää tyhjäksi useammaksikin kuukaudeksi.
        Autuutta on kestänyt nyt 17 vuotta.

        - Matkalle lähdön koin minäkin autuudeksi muutettuani mieheni syöpäkuoleman jälkeen pienempään kerrostaloasuntoon rivitalokodistamme, josta lapset olivat jo muuttaneet omilleen ja perustaneet perheen kumpikin. Rivitalokodistamme oli vaikeampi aina lähteä, niin paljon varsinkin kesäaikana oli huolehdittavaa parin viikon poissaoloajalle. 💕🌿
        .


      • Anonyymi kirjoitti:

        - Matkalle lähdön koin minäkin autuudeksi muutettuani mieheni syöpäkuoleman jälkeen pienempään kerrostaloasuntoon rivitalokodistamme, josta lapset olivat jo muuttaneet omilleen ja perustaneet perheen kumpikin. Rivitalokodistamme oli vaikeampi aina lähteä, niin paljon varsinkin kesäaikana oli huolehdittavaa parin viikon poissaoloajalle. 💕🌿
        .

        Neljäs vuosi meneillään kerrostalossa, ja hyvin olen viihtynyt. Rivitaloasunnon myin minäkin 8 v. mieheni kuoleman jälkeen, turhan suuri 1 , ja kahdet pihat hoidettavana lumitöineen. Kesämökin olin jo aikaisemmin laittanut myyntiin, joten huoletonta on olla poissakin nyt. Tässä taloyhtiössä on harvinaisen iso ja kaunis piha, kaikkine herkkuineen,

        tulinkin juuri sauvakävelyltä, ihailin suurta pallohortensiaa täydessä kukassaan. Ihmettelen suurta kurtturuusupensaikkoa, joka on jätetty talon kulmalle, tuoksuvine kukkineen ? No, kaunishan se on vaikka valtaa rannat. En kyllä ole nähnyt niitä Soukan tai Haukilahden rannoilla yhtään-

        Nyt onkin aika ahvenkeitolle, hauskaa jatkoa Noja-tuoliin vaan!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Neljäs vuosi meneillään kerrostalossa, ja hyvin olen viihtynyt. Rivitaloasunnon myin minäkin 8 v. mieheni kuoleman jälkeen, turhan suuri 1 , ja kahdet pihat hoidettavana lumitöineen. Kesämökin olin jo aikaisemmin laittanut myyntiin, joten huoletonta on olla poissakin nyt. Tässä taloyhtiössä on harvinaisen iso ja kaunis piha, kaikkine herkkuineen,

        tulinkin juuri sauvakävelyltä, ihailin suurta pallohortensiaa täydessä kukassaan. Ihmettelen suurta kurtturuusupensaikkoa, joka on jätetty talon kulmalle, tuoksuvine kukkineen ? No, kaunishan se on vaikka valtaa rannat. En kyllä ole nähnyt niitä Soukan tai Haukilahden rannoilla yhtään-

        Nyt onkin aika ahvenkeitolle, hauskaa jatkoa Noja-tuoliin vaan!

        1964 rakennetun kerrostalon piha on tilava. Mm. kaksi punaisia luumuja tuottavaa luumupuuta ja yksi omenapuu. Osakkeiden omistajat ovat enimmiltään kaltaisia eläkeläisiä enkä ole nähnyt itseni lisäksi kenenkään muun keräävän hedelmiä keittiötikkaiden avulla.
        Muutamat, nuoret vuokralaiset lienevät tottuneet markettien jalosteisiin koska heitä ei kiinnosta sato.
        Nurmikkoaluen on nyt hieman pienentynyt koska takarajalle on tehty muutamia autopaikkoja sähkötoppineen.

        Olo on mennyt "turvattomaksi" sen jälkeen kun vuosia sitten eräs etnistä vähemmistöryhmää edustanut porukka sai häädön. Ei ole poliiseja enää näkynyt.


    • Anonyymi

      Minä alan ihmetellä, millainen on koronaviruksen alku. Olen niin väsynyt, että nukun jatkuvasti, tänäänkin aamukahvin jälkeen klo 12 asti nojatuolissa, ja uskon, että nukahtaisin heti, kun sulkisin silmäni. Hengitys vinkuu ja kuiva yskä vaivaa. Kyllähän olen varonut olemasta liian lähellä kanssakulkijoitani, mutta kun se viiruspahus saattaa leijua pitkiäkin matkoja kenenkään huomaamatta. Mainoksissa sitä on kuvailtu!
      Viikonloppu meni kesämökkireisussa, ja autossa on ilmastointi. Olisikohan vedolla osuutensa näihin oireisiin?'

      'Mkr.

      • Anonyymi

        Minulla tuollaiset oireet enteili sydämen vajaatoimintaa. Yskäkin voi olla sydänperäistä, varsinkin makuulla. Väsymys on yleisoire, mene lääkäriin ja pyydä verikokeet. Tsemppiä👍


      • Anonyymi

        Makriina, kyllä nuo oireet kannattaisi lääkärille kertoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makriina, kyllä nuo oireet kannattaisi lääkärille kertoa.

        Miksi kyselee oireistaan palstalla, mutta ei alennu kommentoimaan vaikka jotkut ihan asiallisesti vastasivat ? Minustakin nuo ovat huolestuttavia, ei veto pahaa väsymystä tai sitkeää yskää aiheuta , enemmänkin lihaskolotusta.


    • Anonyymi

      Kannattaa levätä, nukkua, ottaa torkut, kun kerran on väsynyt ja nukuttaa.
      Ehkä "maisemanvaihdos" oli jonkunlainen ilmastonvaihdoskin,
      että hengitystiet ärsyyntyivät ?

      • Kyllä sanoisin, että auton ilmastointi tämän sai aikaan. Matka kestää yli 3 h. Pysyn kotona seuraavan viikonlopun, vaikka kyytitarjoius on voimassa. Viime yö jo meni paremmin, nojatuolissa nukkuen.
        Niin että kyllä tämä Noja-Tuoli on läheinen minulle. Panin auki television mutisemaan ja nukuin siihen hyvin.
        Illemmalla katselin ihan hereillä ollessani National Geographicista luonto-ohjelmaa, jossa joku ameriikkalainen toimittaja paimensi 200 poron laumaa yksin saamelaisilla tuntureilla. Tulin kesken, joten en tiedä, missä maassa tämä uroteko tapahtui, mutta ajattelin, että kyllä pitäisi katsoa jokin rajaviiva, jonka pohjoispuolelle ei tulla kertomaan lumessa tarpomisesta ja yksin vaeltelusta tunturien rinteillä. Kyllä tällainen kaupunkilaismatamikin tietää, että yksin ei tunturiin mennä talvipakkasilla ilman suksia ja vaihtovaatteita. Hän mm. putosi puroon ja kasteli saappaansa, mutta onneksi oli kuiva pakkasilma, joka kuivattaa nopeasti!
        Hänen käsineensäkin olivat umpijäässä. Koputteli niitä toisiinsa. Paljain käsin.
        Tuli mieleeni, että ovatko meidän seuraamamme sademetsistä ja aavikoista kertovat tarinat yhtä päättömiä seikkailukertomuksia kuin tämä eilinen.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Kyllä sanoisin, että auton ilmastointi tämän sai aikaan. Matka kestää yli 3 h. Pysyn kotona seuraavan viikonlopun, vaikka kyytitarjoius on voimassa. Viime yö jo meni paremmin, nojatuolissa nukkuen.
        Niin että kyllä tämä Noja-Tuoli on läheinen minulle. Panin auki television mutisemaan ja nukuin siihen hyvin.
        Illemmalla katselin ihan hereillä ollessani National Geographicista luonto-ohjelmaa, jossa joku ameriikkalainen toimittaja paimensi 200 poron laumaa yksin saamelaisilla tuntureilla. Tulin kesken, joten en tiedä, missä maassa tämä uroteko tapahtui, mutta ajattelin, että kyllä pitäisi katsoa jokin rajaviiva, jonka pohjoispuolelle ei tulla kertomaan lumessa tarpomisesta ja yksin vaeltelusta tunturien rinteillä. Kyllä tällainen kaupunkilaismatamikin tietää, että yksin ei tunturiin mennä talvipakkasilla ilman suksia ja vaihtovaatteita. Hän mm. putosi puroon ja kasteli saappaansa, mutta onneksi oli kuiva pakkasilma, joka kuivattaa nopeasti!
        Hänen käsineensäkin olivat umpijäässä. Koputteli niitä toisiinsa. Paljain käsin.
        Tuli mieleeni, että ovatko meidän seuraamamme sademetsistä ja aavikoista kertovat tarinat yhtä päättömiä seikkailukertomuksia kuin tämä eilinen.

        Nuo National Geographin jutut minuakin ovat kiinnostaneet aikoinaan naimisiin mentyäni, kun tuo lehti mieheni tilaamana tuli kotiimme. Maantieto kaiken kaikkiaan innosti meitä.
        Ja sitten, kun lapsemme olivat kielikurssilla Lontoossa kesällä, jolloin nuorempikin jo alotti lukio-opintonsa syksyllä, teimme ekan ulkomaanmatkamme. Lähetimme sinne Lontooseen lapsille kortin jokaiselta paikkakunnalta, missä kävimme.

        Luinf tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".
        Ennenhän tuo sanottiin näin: "Seura tekee kaltaisekseen."
        Se ei pidä paikkaansa. Jos Kahvipirtin ja Noja-tuolin valtaa joku riitelijä, kavahdamme kauemmaksi siitä! 💕🌿


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Kyllä sanoisin, että auton ilmastointi tämän sai aikaan. Matka kestää yli 3 h. Pysyn kotona seuraavan viikonlopun, vaikka kyytitarjoius on voimassa. Viime yö jo meni paremmin, nojatuolissa nukkuen.
        Niin että kyllä tämä Noja-Tuoli on läheinen minulle. Panin auki television mutisemaan ja nukuin siihen hyvin.
        Illemmalla katselin ihan hereillä ollessani National Geographicista luonto-ohjelmaa, jossa joku ameriikkalainen toimittaja paimensi 200 poron laumaa yksin saamelaisilla tuntureilla. Tulin kesken, joten en tiedä, missä maassa tämä uroteko tapahtui, mutta ajattelin, että kyllä pitäisi katsoa jokin rajaviiva, jonka pohjoispuolelle ei tulla kertomaan lumessa tarpomisesta ja yksin vaeltelusta tunturien rinteillä. Kyllä tällainen kaupunkilaismatamikin tietää, että yksin ei tunturiin mennä talvipakkasilla ilman suksia ja vaihtovaatteita. Hän mm. putosi puroon ja kasteli saappaansa, mutta onneksi oli kuiva pakkasilma, joka kuivattaa nopeasti!
        Hänen käsineensäkin olivat umpijäässä. Koputteli niitä toisiinsa. Paljain käsin.
        Tuli mieleeni, että ovatko meidän seuraamamme sademetsistä ja aavikoista kertovat tarinat yhtä päättömiä seikkailukertomuksia kuin tämä eilinen.

        Mitä päätöntä tuossa muka oli, mies oli oppinut selviämään karuissa oloissa. Kyllä on likainen ja huonosti hoidettu ilmastointi autossa, kai te kaikki sairastuitte sen levitämistä basiliskoista ja koronaviruksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo National Geographin jutut minuakin ovat kiinnostaneet aikoinaan naimisiin mentyäni, kun tuo lehti mieheni tilaamana tuli kotiimme. Maantieto kaiken kaikkiaan innosti meitä.
        Ja sitten, kun lapsemme olivat kielikurssilla Lontoossa kesällä, jolloin nuorempikin jo alotti lukio-opintonsa syksyllä, teimme ekan ulkomaanmatkamme. Lähetimme sinne Lontooseen lapsille kortin jokaiselta paikkakunnalta, missä kävimme.

        Luinf tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".
        Ennenhän tuo sanottiin näin: "Seura tekee kaltaisekseen."
        Se ei pidä paikkaansa. Jos Kahvipirtin ja Noja-tuolin valtaa joku riitelijä, kavahdamme kauemmaksi siitä! 💕🌿

        Makriina, uskon, että auton ilmastointi voi tehdä tuon, sillä tiedän tapauksen, jossa nainen ajoi Helsingistä 400 km pohhjoista kohti, ja sai oikeanpuoleisen halvauksen kasvoihinsa, oikeanpuoleinen. silmäluomi. ja poski olivat veltot.💕🌿

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä päätöntä tuossa muka oli, mies oli oppinut selviämään karuissa oloissa. Kyllä on likainen ja huonosti hoidettu ilmastointi autossa, kai te kaikki sairastuitte sen levitämistä basiliskoista ja koronaviruksista.

        Moni muukin lantalainen hurmanhenki on uskonut selviävänsä ilman apuvälineitä Lapin karussa tunturissa. Sitten on pelastusjoukot hälytetty.
        Vaikka olisin koronan saanutkin, niin Iloitse, ettei niitä netin kautta tule ensimmäistäkään sinulle asti. Voit olla tyytyväinen.
        Olet turvassa.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makriina, uskon, että auton ilmastointi voi tehdä tuon, sillä tiedän tapauksen, jossa nainen ajoi Helsingistä 400 km pohhjoista kohti, ja sai oikeanpuoleisen halvauksen kasvoihinsa, oikeanpuoleinen. silmäluomi. ja poski olivat veltot.💕🌿

        .

        Niissä puhaltimissa on suuntimet, pakkoko naamaansa kohdistaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo National Geographin jutut minuakin ovat kiinnostaneet aikoinaan naimisiin mentyäni, kun tuo lehti mieheni tilaamana tuli kotiimme. Maantieto kaiken kaikkiaan innosti meitä.
        Ja sitten, kun lapsemme olivat kielikurssilla Lontoossa kesällä, jolloin nuorempikin jo alotti lukio-opintonsa syksyllä, teimme ekan ulkomaanmatkamme. Lähetimme sinne Lontooseen lapsille kortin jokaiselta paikkakunnalta, missä kävimme.

        Luinf tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".
        Ennenhän tuo sanottiin näin: "Seura tekee kaltaisekseen."
        Se ei pidä paikkaansa. Jos Kahvipirtin ja Noja-tuolin valtaa joku riitelijä, kavahdamme kauemmaksi siitä! 💕🌿

        Luin tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".

        Totta puhuit!

        Ennen Kahvipirtissä käydessä tuli hyvä olo. Hissin nappia oli painettu YLÖSpäin.

        Nyt nuo seuraajat, jotka hävittivät Kahvipirtin, ovat ihan kiusallaan täällä riitelemässä, joten heti. nykyisin, kun tänne tulee, mieliala menee alaspäin.

        Miksi riitelijät eivät anna meidän olla rauhassa?

        Miksi he. eivät muuta Lähi-itään? Siellä on aina sota, nytkin Israelin ja Libanonin välillä on sota käynnissä. Siellä saisitten rettelöidä niin paljon kuin haluatte, koko ajan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".

        Totta puhuit!

        Ennen Kahvipirtissä käydessä tuli hyvä olo. Hissin nappia oli painettu YLÖSpäin.

        Nyt nuo seuraajat, jotka hävittivät Kahvipirtin, ovat ihan kiusallaan täällä riitelemässä, joten heti. nykyisin, kun tänne tulee, mieliala menee alaspäin.

        Miksi riitelijät eivät anna meidän olla rauhassa?

        Miksi he. eivät muuta Lähi-itään? Siellä on aina sota, nytkin Israelin ja Libanonin välillä on sota käynnissä. Siellä saisitten rettelöidä niin paljon kuin haluatte, koko ajan

        Kuka/ketkä tuhosivat kahvipirtin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka/ketkä tuhosivat kahvipirtin ?

        Mieti tykönäsi. Noinhan sinäkin
        usein kirjoitat.😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieti tykönäsi. Noinhan sinäkin
        usein kirjoitat.😂

        Tuo irvistys on tuttu😂Tuliko tuskan hiki kun kaikki tietää, vähän noloo sulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin tänään Positiivareiden aamun ajatuksen, se oli jotain sellaista kuin " Seura tekee meille saman kuin hissin nappulat, se vie meidät joko alas- tai ylöspäin".

        Totta puhuit!

        Ennen Kahvipirtissä käydessä tuli hyvä olo. Hissin nappia oli painettu YLÖSpäin.

        Nyt nuo seuraajat, jotka hävittivät Kahvipirtin, ovat ihan kiusallaan täällä riitelemässä, joten heti. nykyisin, kun tänne tulee, mieliala menee alaspäin.

        Miksi riitelijät eivät anna meidän olla rauhassa?

        Miksi he. eivät muuta Lähi-itään? Siellä on aina sota, nytkin Israelin ja Libanonin välillä on sota käynnissä. Siellä saisitten rettelöidä niin paljon kuin haluatte, koko ajan

        Olipa oikein "älykön" mielipide.
        Suomi24:ssä ei voi olla muilta suljettua osaa.
        Perustakaa ikioma fb-yhteisö tai muu sellainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa oikein "älykön" mielipide.
        Suomi24:ssä ei voi olla muilta suljettua osaa.
        Perustakaa ikioma fb-yhteisö tai muu sellainen.

        M-E laittaa tänne noita posetiivareita on on itsekin niiiiiin positiivinen aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka/ketkä tuhosivat kahvipirtin ?

        Ei niitä kukaan ole tuhonnut. Tuolla 70 :ssa niitä on. Järjestelmä pitää ne mukana.

        Niin sanottu, emännäksi kutsuttu, olisi voinut jatkaa tuota omituista käytäntöään täällä, tuolla samalla kahvipirtti-nimellä, mutta hän muutti sen Noja-tuoliksi.

        Olkaamme realisteja.


    • Anonyymi

      Jos joku kertoo pahoista sydänoireistaan
      hänet tyrmätään,
      hänelle sanotaan ettei tämä ole terveyspalsta,
      mene muualle,
      mutta samat ihmiset hyväksyvät kuitenkin toisen ihmisen väsymyksen
      ja lohdutusta ja neuvoa tulee.

      • Anonyymi

        Sydänoireet eivät palstamatamilta saaduilla ohjeilla helpota.

        TK-päivystys on oikea ohje.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sydänoireet eivät palstamatamilta saaduilla ohjeilla helpota.

        TK-päivystys on oikea ohje.

        Ei helpota muittenkaan oireet, mutta kirjoittaminen voi helpottaa.
        On täällä paljon pöllömpiäkin aiheita.


    • Päivä on taas illassa.
      Eilen ja tänään, sitä samaa marjatouhua. Lisäksi vähän lapiotöitä.
      Aurinkokin kiitettävästi kurkistellut 21 asteeseen tuo mittari kipusi. Mulle juuri sopiva.
      Eipä ole juuri hyttysiä metsässä, saa nähdä tuleeko hirvikärpäsiä. Ainakin sorkkaeläinten jätöksiä on enemmän, kun useana aikaisenpana vuotena.
      Lentoliikennettä ollut pari päivää normaalia enemmän. No siihen olen tottunut täällä, ei häiritse.
      Kuollut vaskitsa oli toissapäivänä tiellä, toinen tänäkesänä minkä näin. Kyitä, ei ole nähty yhtään, vaikka viime kesänä näkyi useita.
      Eilen säikähdin, että mikä se tiskipöydällä liikkuu. No se oli vain sisilisko. Tullut vissiin marjametsästä vaatteissani, kun juuri olin sieltä tullut.
      Sain sen muovikannuun, kansi päälle ja vein ulos.
      Kyllä Sinun Makriina kannattaisi mennä lääkärille, ellei nuo oireesi ole mennyt ohi.
      Varsinkin, kun ikääkin jo on, ei sitä koskaan tiedä, mikä yllättää.

      • Anonyymi

        Ollaan valona, turvana toisillemme näinä korona-kriisin aikoina.

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ollaan valona, turvana toisillemme näinä korona-kriisin aikoina.

        .

        Huonosti on asiat, kun pitää turva palstalta hakea. Sinulla on jokumuu kriisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti on asiat, kun pitää turva palstalta hakea. Sinulla on jokumuu kriisi.

        Sinulta onkin turha toivoa mitään hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ollaan valona, turvana toisillemme näinä korona-kriisin aikoina.

        .

        You tube Tänään en voi luokses tulla by Arja Saijonmaa


    • Anonyymi

      "Ei niitä kukaan ole tuhonnut."

      Kyllä vain. Useastikkin oli yritetty lannistaa SkillaN, jonka tiesivät yli 70 , joten kehoitus oli, mene "ikäisiis" 80 palstalle.

      Toisaalta oli useita aloituksia, milloin milläkin nimikkeellä aina tanssituvasta lähtien, mutta eivät vain kiinnostaneet kirjoittajia ja tuskin siis lukijoitakaan.

      Sitten saapui " korppis", joka alkoi sisustaa Kahvipirttiä omilla näkemyksillään, koska ei tajunnut, että se ei kuulu hänelle ja saikin aikamoiset "hatkat" ja aneli jopa armoa SkillaN;ilta ja saikin "armon, mutta tulkitsi viestin vääräksi, muka häntä moittivaksi, jota tietenkin SkillaN yritti parannella, mutta turhaan.

      Ei "korppis" ole pahin alas ajaja, koska siellä on toisiakin, mutta "korppis" on kiero, kun vetää ensin tämän Kahvipirtin ja sittemmin Noja-tuoli juttuja toisaalle, jossa ivailee sinne kirjoittaneille toisaalla.

      Vaan summararum, missä on SkillaN? Odotan hänen ihanan positiivistä kirjoitusta heti aamuisin.

      • Anonyymi

        Kukas se olikaan, joka takki auki "lensi" Kahvipirttiin ja neuvoi, miten siellä pitäisi keskustella?

        (ei ollut korppis)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukas se olikaan, joka takki auki "lensi" Kahvipirttiin ja neuvoi, miten siellä pitäisi keskustella?

        (ei ollut korppis)

        ? Siivellinen on myös pulupaloma , joka tietää kaiken paremmin , komenteeraa ja neuvoo kaikkialla ihan ilman pyytämättä.


      • Anonyymi

        SkillaN tulee, kunhan korppis käy vaatimassa esilletuloaan. Tekemässä analyysiä, että SkillaN on mennyt piiloon, pahoittanut mielensä. Ei haukku haavaa tee.


      • Anonyymi

        Voi hyvänen aika. On teillä ongelmia.
        Teillä on vaikeuksia asettua siihen ruotuun, jonka tämän sosiaalisen mediapalvelun laatija ja pitäjä on luonut meidän kaikkien käyttöä varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ? Siivellinen on myös pulupaloma , joka tietää kaiken paremmin , komenteeraa ja neuvoo kaikkialla ihan ilman pyytämättä.

        haha, minä luin *siveellinen*.
        Oikeestaan minun pitäisi ottaa maksu neuvoistani, mutta kun saan asua ilmaiseksi pääkopassasi niin se riittää korvaukseksi.
        Siivellinen alajouksulta


      • Anonyymi

        Lukekaa KAHVIPIRTTI 144 /2018 siellä on Korpin ja Paloman ensivierailut kahvipirttiin.
        Sopuisaa oli jutustelu silloin. Ei ollut riitoja kunnes "etsijät" löysivät korpin, alkoi vääristettyjen tarinoiden kiertokulku. Kahvipirtistä sisään ja ulos.

        Muistakaa, akrkistoon tallentuu ketjut ja sieltä löytyy totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukekaa KAHVIPIRTTI 144 /2018 siellä on Korpin ja Paloman ensivierailut kahvipirttiin.
        Sopuisaa oli jutustelu silloin. Ei ollut riitoja kunnes "etsijät" löysivät korpin, alkoi vääristettyjen tarinoiden kiertokulku. Kahvipirtistä sisään ja ulos.

        Muistakaa, akrkistoon tallentuu ketjut ja sieltä löytyy totuus.

        Jaahas, korppis on palannut lempipuuhaansa arkiston kaiveluun. Ei taida enää tallentaa kaikkia omaan arkistoonsa kuten teki 60 palstalla.


    • Anonyymi

      Ärtynyt Makriina mätkähtää nyt nojatuoliin Onko tällä ketään?
      Huomenta vaan.
      Luin tässä jonakin päivän terveysviranomaisten pahoittelut siitä, että ihmiset eivät koronan vuoksi halua käydä terveyskeskuksissa entiseen tapaan. Krooniset sairaudet ja muut sellaiset jäävät huonolle seurannalle, kun potilaat eivät tule vastaanotolle.
      Olisikohan syy jossakin muussa kuin arkuudessa? Kysyn minä. Ainakaan meidän terkkariin ei pääse kuin ajanvarauksella, jota taas ei voi saada, ennen kuin on saanut terveydenhoitajan arvion.
      Motkotin täällä eilen, että olen saanut köhän ja muuta, ihmettelin miten nyt. No soitin eilen terkkariin, josta sitten automaatti lupasi ottaa yhteyttä. Eipä ottanut. Nyt tänä aamuna soitin terkkarin terveyssisaren neuvontanumeroon aamulla klo 9 maissa. Jonoon jouduin ja olen siinä edelleen, Puhelin on vieressäni pöydällä kaiutin päällä. Nauhoitus tiedottaa, että voin ottaa yhteyttä Maisan ja terveyskeskuksen neuvonnan kautta. Enpä siitä hyötynyt.
      Kukahan oikein laatii nämä ilmoitussivut. Kone oli kaiken aikaa sitä mieltä, että minulla on hammassärky ja antoi siitä ohjeet. Joku ammattilainen ehkä onnistuisi pääsemään eteenpäin sivu sivulta lopulta oikeaan paikkaan, mutta meikäläisen hermo ei pidä.
      Kyllä se tauti tälläkin tavalla paranee.
      En halua rasittaa koronan jonoja, koska olen varma, että vaivani ei johdu koronasta, vaan olen taas saamassa keuhkoputken tulehduksen, johon olen sairastunut monta kertaa. Ei minua sieltä edes auteta tietenkään.
      Taaskaan en kirjautunut.
      Terveisin mouruava Makriina

      • Anonyymi

        Ei terveyskeskukseen p ä ä s e jos kuuluu riskiryhmään,
        jos on yli 70 ja vaikka pienikin nuha ei ole menemistä jonkun sairauden/oireen takia.
        En päässyt.

        Olisi pitänyt mennä infektioklinikalle ilman ajanvarausta tunneiksi jonoon.
        En mennyt, siellä vasta olisikin riski saada vaikka mitä tartuntoja.

        Menin yksityiselle, sinne pääsee hyvin, samana päivänä olet tervetullut.
        Yleislääkäriaikoja on kaupunkien yksit. lääkärikeskuksissa vapaina
        monta sataa päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei terveyskeskukseen p ä ä s e jos kuuluu riskiryhmään,
        jos on yli 70 ja vaikka pienikin nuha ei ole menemistä jonkun sairauden/oireen takia.
        En päässyt.

        Olisi pitänyt mennä infektioklinikalle ilman ajanvarausta tunneiksi jonoon.
        En mennyt, siellä vasta olisikin riski saada vaikka mitä tartuntoja.

        Menin yksityiselle, sinne pääsee hyvin, samana päivänä olet tervetullut.
        Yleislääkäriaikoja on kaupunkien yksit. lääkärikeskuksissa vapaina
        monta sataa päivässä.

        Yksityisissä lääkärikeskuksissa voi päästä samassa rakennuksessa keuhkoröntgeniinkin samalla reissulla pienellä odotuksella. Keuhkoröntgen ei ole kamalan kallis,
        päälle satasen, alle 200. Yleislekuri noin satasen. Yleensä ei röntgeniä tarvita.
        Kannattaa valita kokenut lääkäri, ei nuorta joka ei ehkä osaa tehdä päätelmiä
        keuhkoja kuuntelemalla jne.


    • Anonyymi

      Iltapäivää!
      Luin juuri, että ainakin Turussa on terveyskeskukset taas ruuhkautuneet niin, että puhelinpäivystyskin on mennyt tukkoon.
      No, tämä minun pikkupaikkakunnan terveysasema onneksi toimii. Jätin aamulla soittopyynnön sinne, ja noin tunnin odottelun jälkeen soitettiin, ja sain aamupäiväksi jo ajan. Tuon karvaturrini kanssa kulkiessani jalkani nyrjähti tässä männäviikolla, ja turvotus vaan jatkui ja jatkui, jalan värikin oli sinipunakukertava. Röntgenissä kuvattiin, onneksi ei murtumaa. Hyvät ohjeetkin sain, joten tässä sitte hoidellaan. Koiralenkit täytyy jättää mahdollisimman lyhyiksi.
      Korona-aika taas pukkaa päälle, siksi kai näitä ruuhkia syntyy...ainakin isommissa paikoissa. Joka paikassa, missä kävin, oli käsidesiä hyvin tyrkyllä. Toivon mukaan ei suurempia koronaryppäitä tule, ja kansa osaa olla varuillaan.
      Hyvää päivänjatkoa . km.

      • Isoasta Omenasta kotiuduin, ja oli siellä kassajonossa laitettava hengityssuojain päälle. Niin tiheässä oli ihmiset, ihan kuin ei turvaväleistä olii tietoakaan. Kertakäyttö hanskat oli jo valmiiksi kädessä, on minusta syytä noudattaa ohjeita taudin hillitsemiseksi.

        Porsaanlapaa lähdinkin ostamaan, nyt sain sen jo uuniin juuresten kera, 3-4 tuntia 150° saa nyt muhia. Ei tuo ilma vielä täällä etelässä ole lämmennyt. Villatakki oli päälläni, eikä yhtään kuuma tullut kierrellessäni.

        Tänään en sauvakävelylle enää lähde, tuli tuolla käveltyä lähes tunnin verran. SkillaN'ia kaipaa minäkin, olisko lähtenyt kyläreissulle marjastamaan, kun hellettäkin on luvattu?

        Hauskaa jatkoa kuitenkin päiviinne 😎))


      • sinisiru kirjoitti:

        Isoasta Omenasta kotiuduin, ja oli siellä kassajonossa laitettava hengityssuojain päälle. Niin tiheässä oli ihmiset, ihan kuin ei turvaväleistä olii tietoakaan. Kertakäyttö hanskat oli jo valmiiksi kädessä, on minusta syytä noudattaa ohjeita taudin hillitsemiseksi.

        Porsaanlapaa lähdinkin ostamaan, nyt sain sen jo uuniin juuresten kera, 3-4 tuntia 150° saa nyt muhia. Ei tuo ilma vielä täällä etelässä ole lämmennyt. Villatakki oli päälläni, eikä yhtään kuuma tullut kierrellessäni.

        Tänään en sauvakävelylle enää lähde, tuli tuolla käveltyä lähes tunnin verran. SkillaN'ia kaipaa minäkin, olisko lähtenyt kyläreissulle marjastamaan, kun hellettäkin on luvattu?

        Hauskaa jatkoa kuitenkin päiviinne 😎))

        Tapanani on siteerata sanontaa "Joka aamu on armo uus'", ja sanon nytkin. On ihan toinen mieli kuin eilen, joten istun ihan kauniisti nojatuoliin ja toivotan hyvää päivää muille.
        Ei ole kukaan käynyt tänä aamuna paikalla. Viikonloppuna kuulemma on helle, joten varmaankin olemme kaikki ulkona nauttimassa keskikesän fiiliksestä. Kallionauhukset alkavat kukkia. Ne ovat komeita ja perhosille mieluisia perennoja.

        Olen tähän asti epäillyt hengityssuojaimien käyttöä, koska se mielestäni ei suojele käyttäjäänsä miltään. Mutta nyt kun itse yskiskelen ja aivastelen, pysyttelen kaukana muista, kunnes saan suojaimet. Olen ne tilannut verkkokaupasta, mutta vielä eivät ole tulleet. En halua pärskiä ihmisten ilmoilla.
        Hengityssuojaimien hinta on aika korkea, jos alamme käyttää niitä jatkuvasti. Luin artikkelin, jossa neilhenkisen perheen isä laskeskeli, että heillä menee yli 900€ kuukaudessa, jos käyttävät suojaimia ohjeiden mukaan. Aikamoinen kustannus, kun monissa perheissä ollaan lomautettuina tai työttöminä.
        Me eläkeläiset voimme liikkua eri tahtiin, eikä ole kovin suurta tarvetta suojaimiin.

        Ollaan kuin ei oltaiskaan, ei masennuta. Käykää turisemassa nojatuolissa, niitä on riittävästi jokaiselle, eikö niin, Skillan! Ei ole pakko vuorotella.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Tapanani on siteerata sanontaa "Joka aamu on armo uus'", ja sanon nytkin. On ihan toinen mieli kuin eilen, joten istun ihan kauniisti nojatuoliin ja toivotan hyvää päivää muille.
        Ei ole kukaan käynyt tänä aamuna paikalla. Viikonloppuna kuulemma on helle, joten varmaankin olemme kaikki ulkona nauttimassa keskikesän fiiliksestä. Kallionauhukset alkavat kukkia. Ne ovat komeita ja perhosille mieluisia perennoja.

        Olen tähän asti epäillyt hengityssuojaimien käyttöä, koska se mielestäni ei suojele käyttäjäänsä miltään. Mutta nyt kun itse yskiskelen ja aivastelen, pysyttelen kaukana muista, kunnes saan suojaimet. Olen ne tilannut verkkokaupasta, mutta vielä eivät ole tulleet. En halua pärskiä ihmisten ilmoilla.
        Hengityssuojaimien hinta on aika korkea, jos alamme käyttää niitä jatkuvasti. Luin artikkelin, jossa neilhenkisen perheen isä laskeskeli, että heillä menee yli 900€ kuukaudessa, jos käyttävät suojaimia ohjeiden mukaan. Aikamoinen kustannus, kun monissa perheissä ollaan lomautettuina tai työttöminä.
        Me eläkeläiset voimme liikkua eri tahtiin, eikä ole kovin suurta tarvetta suojaimiin.

        Ollaan kuin ei oltaiskaan, ei masennuta. Käykää turisemassa nojatuolissa, niitä on riittävästi jokaiselle, eikö niin, Skillan! Ei ole pakko vuorotella.

        Jaksatko edelleen yrittää pelastaa tätä ketjua?

        Siellä kaksi siivekästä sadistia jo ilakoivat tämänkin romuttamisesta.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Tapanani on siteerata sanontaa "Joka aamu on armo uus'", ja sanon nytkin. On ihan toinen mieli kuin eilen, joten istun ihan kauniisti nojatuoliin ja toivotan hyvää päivää muille.
        Ei ole kukaan käynyt tänä aamuna paikalla. Viikonloppuna kuulemma on helle, joten varmaankin olemme kaikki ulkona nauttimassa keskikesän fiiliksestä. Kallionauhukset alkavat kukkia. Ne ovat komeita ja perhosille mieluisia perennoja.

        Olen tähän asti epäillyt hengityssuojaimien käyttöä, koska se mielestäni ei suojele käyttäjäänsä miltään. Mutta nyt kun itse yskiskelen ja aivastelen, pysyttelen kaukana muista, kunnes saan suojaimet. Olen ne tilannut verkkokaupasta, mutta vielä eivät ole tulleet. En halua pärskiä ihmisten ilmoilla.
        Hengityssuojaimien hinta on aika korkea, jos alamme käyttää niitä jatkuvasti. Luin artikkelin, jossa neilhenkisen perheen isä laskeskeli, että heillä menee yli 900€ kuukaudessa, jos käyttävät suojaimia ohjeiden mukaan. Aikamoinen kustannus, kun monissa perheissä ollaan lomautettuina tai työttöminä.
        Me eläkeläiset voimme liikkua eri tahtiin, eikä ole kovin suurta tarvetta suojaimiin.

        Ollaan kuin ei oltaiskaan, ei masennuta. Käykää turisemassa nojatuolissa, niitä on riittävästi jokaiselle, eikö niin, Skillan! Ei ole pakko vuorotella.

        Makrina uskaltaisinko yrittaa tulla takaisin aika tulee pitkaksi kotiarestissa,huolisivatko takaisin,tunnen skillaan, ynnamuun ja sinut.Uzma


      • Makriina2
        Anonyymi kirjoitti:

        Makrina uskaltaisinko yrittaa tulla takaisin aika tulee pitkaksi kotiarestissa,huolisivatko takaisin,tunnen skillaan, ynnamuun ja sinut.Uzma

        Tule, tule! Täällä on myrsky vesilasissa, kaipaamme todella piristystä!
        Iloisina tullaan vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaksatko edelleen yrittää pelastaa tätä ketjua?

        Siellä kaksi siivekästä sadistia jo ilakoivat tämänkin romuttamisesta.

        . . . ja sinä säestät?


    • ????????????????????????

      • Anonyymi

        MIKSI he kiusaavat, ovatko mielisairaita????????????????????


      • Anonyymi kirjoitti:

        MIKSI he kiusaavat, ovatko mielisairaita????????????????????

        Päivää!
        Siinä päiväni on mennyt. Tärkein saavutukseni muonan hankinta
        marketista. Hyvä ilmakin suosi.
        Hyvin sekalaista on kirjoittelut Noja-tuoliin. Toki muutama hyväkin
        puheenvuoro on joukossa. Niin se vain on, että "puskista" voi
        heitellä mitä tahansa. Aina se nimimerkki ainakin pienen vastuuntunnon
        sisältää.
        Onhan tämä kirjoittelussa mukana oloni sentään jotakin antanut.
        Vaikkapa tämä askartelu on aikanaan vireyttäni ylläpitänyt, nyt tunnen
        merkkejä, että taitaapi olla lähellä täällä käynneistä luopuminen. Ei
        minusta ole "huvin vuoksi" kinaajaksi turhista. Tietysti siihen
        vaikuttaa ikänikin, onhan se selvää. Ja sen lisäksi, en tarvitse
        enää"ajantappoonkaan" mitään tekovirikkeitä:))
        SkillaNkin on kadonnut. Eihän hän tietenkään ole tilivelvollinen
        menoistaan sen enempää kuin muutkaan. Voihan sitä lepoakin
        kaivata. Jatkoja teille, kesäkin jatkuu


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Päivää!
        Siinä päiväni on mennyt. Tärkein saavutukseni muonan hankinta
        marketista. Hyvä ilmakin suosi.
        Hyvin sekalaista on kirjoittelut Noja-tuoliin. Toki muutama hyväkin
        puheenvuoro on joukossa. Niin se vain on, että "puskista" voi
        heitellä mitä tahansa. Aina se nimimerkki ainakin pienen vastuuntunnon
        sisältää.
        Onhan tämä kirjoittelussa mukana oloni sentään jotakin antanut.
        Vaikkapa tämä askartelu on aikanaan vireyttäni ylläpitänyt, nyt tunnen
        merkkejä, että taitaapi olla lähellä täällä käynneistä luopuminen. Ei
        minusta ole "huvin vuoksi" kinaajaksi turhista. Tietysti siihen
        vaikuttaa ikänikin, onhan se selvää. Ja sen lisäksi, en tarvitse
        enää"ajantappoonkaan" mitään tekovirikkeitä:))
        SkillaNkin on kadonnut. Eihän hän tietenkään ole tilivelvollinen
        menoistaan sen enempää kuin muutkaan. Voihan sitä lepoakin
        kaivata. Jatkoja teille, kesäkin jatkuu

        Hyvää huomenta!
        Pitkästä aikaa. Niin se kohtalo puuttui peliin, kun minulla oli alakuloa ja palsta alkoi ahdistamaan ja näin riidanhalua normaaleissa mielipiteiden vaihdoissa. Se oli vissiin kesäkuun alkua se.
        Sitten pärähti puhelin ja sain "pestin" "kartanonrouvan" apulaiseksi. Kartanon ja kartanon, siksi kutsun kun pihapiirissään on useimpien rakennuksien lisäksi "pihamökki". Siihen mökkiin oli hyvä majoittautua koronan takia. "Huushollasin" kuin kotiapulainen konsanaan. Rouvan molemmat kädet olivat lähes toimintakelvottomat. Haasteellista oli ruokapuoli, rouva kun on pitäjässään kuulu keitto- ja leipomistaidoistaan. Hengissä selvittiin ja sainhan minä vinkkejä ja ohjeita pöydän päädystä. Mukavaa oli.

        Heinäkuun helleviikolle sain tulevan ekaluokkalaisen seurakseni. Kuljetti vesien äärelle joka päivä. Ilman eviä vielä olen.

        Mustikoita ja sieniä olen vähän kerännyt, sen verran, että voin mainita.

        SkillaN taitaa olla mökkeilemässä vai muistankohan väärin, että hänellä oli tapana käydä poimimassa marjapensaista marjoja mökiltä.

        Vitamiinirikasta loppukesää!

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Pitkästä aikaa. Niin se kohtalo puuttui peliin, kun minulla oli alakuloa ja palsta alkoi ahdistamaan ja näin riidanhalua normaaleissa mielipiteiden vaihdoissa. Se oli vissiin kesäkuun alkua se.
        Sitten pärähti puhelin ja sain "pestin" "kartanonrouvan" apulaiseksi. Kartanon ja kartanon, siksi kutsun kun pihapiirissään on useimpien rakennuksien lisäksi "pihamökki". Siihen mökkiin oli hyvä majoittautua koronan takia. "Huushollasin" kuin kotiapulainen konsanaan. Rouvan molemmat kädet olivat lähes toimintakelvottomat. Haasteellista oli ruokapuoli, rouva kun on pitäjässään kuulu keitto- ja leipomistaidoistaan. Hengissä selvittiin ja sainhan minä vinkkejä ja ohjeita pöydän päädystä. Mukavaa oli.

        Heinäkuun helleviikolle sain tulevan ekaluokkalaisen seurakseni. Kuljetti vesien äärelle joka päivä. Ilman eviä vielä olen.

        Mustikoita ja sieniä olen vähän kerännyt, sen verran, että voin mainita.

        SkillaN taitaa olla mökkeilemässä vai muistankohan väärin, että hänellä oli tapana käydä poimimassa marjapensaista marjoja mökiltä.

        Vitamiinirikasta loppukesää!

        brinkkala

        Huomenta ja kaunista kesäaamua toivottelen, urhoollisesti olette Noja-tuolissa kirjoitelleet, vaikka ei aina näy niin kovin auvoista olevan;)
        Lueskelin palstaa ja sama meininki jatkuu, mutta eipä anneta sen häiritä.

        Iloisen huomion tein heti aluksi, brinkkala ja uzma ovat vahvuuteen saapuneet, kiva juttu;)
        Uzma lupaa kyselee Makriinalta ja luulenpa, että hän tervetulleeksi sinut toivottaa, kuten minäkin, jospa vielä saisimme uutta eloa vanhojen tuttujen voimalla, tiedä vaikka toisiakin uskaltautuu.
        Kahvipirtin meininkiä kaivataan, ehkä ei ihan siihen onnistuta, mutta jospa kuitenkin jotain sen kaltaista tavoittaisimme,, kaikesta huolimatta;)

        Brinkkala tosi pitkän tauon pidit, usein mielessä käväisit,jospa nyt voisit useammin seuraan tulla ja ilahduttaa viesteilläsi.
        Oikeassa olit, kälyni luona olin monta päivää, mehuja keitimme ja hänen lohtunaan yritin muutenkin olla, surullisia asioita hänelle kuuluu.
        Vuoron perään sitä kumppani meidät jättää ja nyt omat kokemukseni hänelle lohtua antoi ja toivoa tulevasta.

        Ynnämuu tuota haluttomuuden kasvamista kirjoitteluun kertoi, kyllä hyvin meni liki viikko, vaikka en palstalla käynytkään, mutta on tämä kuitenkin se pieni aivojen rasitushomma, mitä pitävät viisaat hyvänä, kirjoitellaan vaan sitä sun tätä;)
        Pitkähän on yhteinen taival meilläkin.

        Makriina on potenut vaivoja ja pohdiskellut avun saamista, kyllä se siellä etelän kohteissa taitaa olla tungosta joka paikkaan, meillä kuitenkin saa yhteyden usein saman päivän aikaan, tai ainakin minulle on onnistunut.
        Aiheellista olisi tutkimuksia tehdä, tämä ikä se kunnon huononemista edes auttaa ja pienikin oire voi olla vakavasti otettava.

        Kissamummollakin vaivoja jotka rajoittavat menemistä, aina huomaa miten pienikin harmi kunnossa on haitaksi ja tuo liikkuminen vielä suuremman haitan aikaan saa, kun jalat ei kanna vaikea on liikkua.
        Toivoisi todella, että säästyisimme noiden kasvosuojien pidosta, hinnakkaiksi tulevat ja menoerä kasvaa useamman perheenjäsenen myötä.
        Jospa ihmiset uskoisivat ja toimisivat ennalta ehkäisten koronan eteneminen.

        Kahvipirtin elämää moni kaipailee, mutta aika on kirjoittajien taholla muuttanut muotoaan ja tämä kinastelukulttuuri on saanut sijaa, ei ehkä onnistu se pirtin hengen nostattelu.
        Pidetään Noja-tuoli vastaväitteistä huolimatta mukavana kohtauspaikkana, kirjoittajistahan se riippuu, ohitetaan ikävät viestit ja keskustellaan entiseen tapaan, arjen elämästä, iloista ja suruista.
        Ainahan huomauttamista tulee, aiheesta tai aiheetta, mutta sopu kuitenkin on se mikä kantaa Noja-tuolinkin kohdalla.

        Toivotan mukavaa lauantaipäivää teille ystävät, hellettä on luvattu ja kyllä uskon niin tapahtuvankin;)
        Taivas aivan pilvetön ja rauha ja hiljaisuus vielä kadullakin, kohta alkaa ihmiset ulos ilmaantumaan ja elämä alkaa sykkiä;)
        Ampulanssi hujeltaa, jollakin hätä, näinhän tämä elämä meitä kuljettaa, koskaan ei tiedä mikä edessä odottaa?


    • Anonyymi

      Mukava tulla tänne ja huomata, että ei palstaa olekaan hylätty ja unohdettu. Nojatuoleja riviin vaan!
      Minä jo luulin, että huhuilen kohta yksikseni ja tekstini on tuuleen kirjoitettu.

      Olo on taas ihan hyvä, ei taudista tietoakaan enää, unettomuus kyllä vielä kiusaa.
      Minun oli pakko parantua ilman lääkäreiden sekaantumista, vaikka olin sitä mieltä, että tropit nyt pitäisi saada.
      Menee se yskä yskimälläkin.
      Hellepäivää lupaavat.
      Mkr.

      • Marjojen keruussa ajattelin minäkin SkillaN'in olleen, ja mukavaa on nähdä hänetkin taas muonavahvuudessamme 😊))
        Niin mukava tottumus tämä kirjoitteli jo onkin, ettei se pienistä tyrehdy.
        Nyt on sitten helteinen päiväkin luvassa, olen lähdössä lapsuudenystäväni luo, sillin ja vastanostetun perunan lounaalle. Soittaa pitää lähtiessä, että tietää laittaa perunat kiehumaan 😊))
        Kysyi onnistuiko porsaanlapa juureksislla uunissa ?, no,..lupasin vuolla muutaman viipaleen tuliaisiksi.

        Maanantaina onkin labrassa käynti, omat pienet menot on sujuneet helposti, valmiit ajat kun on jo annettu. Vointikin on ollut ihan hyvä koko kesän. Isompia sukutapaamisia en nyt suosi, kahdenkeskiset saa nyt riittää. joskaan en ole suuremmin kaivannut isoja tapaamisia.

        Nyt pitänee leikata nättejä viipaleita lapapalasta, litran satsin espanjalaista roséviiniä vien myös tuliaiseksi.

        Kesäpäivän kauneutta elämäänne!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Marjojen keruussa ajattelin minäkin SkillaN'in olleen, ja mukavaa on nähdä hänetkin taas muonavahvuudessamme 😊))
        Niin mukava tottumus tämä kirjoitteli jo onkin, ettei se pienistä tyrehdy.
        Nyt on sitten helteinen päiväkin luvassa, olen lähdössä lapsuudenystäväni luo, sillin ja vastanostetun perunan lounaalle. Soittaa pitää lähtiessä, että tietää laittaa perunat kiehumaan 😊))
        Kysyi onnistuiko porsaanlapa juureksislla uunissa ?, no,..lupasin vuolla muutaman viipaleen tuliaisiksi.

        Maanantaina onkin labrassa käynti, omat pienet menot on sujuneet helposti, valmiit ajat kun on jo annettu. Vointikin on ollut ihan hyvä koko kesän. Isompia sukutapaamisia en nyt suosi, kahdenkeskiset saa nyt riittää. joskaan en ole suuremmin kaivannut isoja tapaamisia.

        Nyt pitänee leikata nättejä viipaleita lapapalasta, litran satsin espanjalaista roséviiniä vien myös tuliaiseksi.

        Kesäpäivän kauneutta elämäänne!

        Eikö läskipaisti ole kamalan tuhtia ruokaa vanhuksille ja etenkin näin helteellä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö läskipaisti ole kamalan tuhtia ruokaa vanhuksille ja etenkin näin helteellä ?

        Paista itselles vaan! Kyllä se sullekin maistuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö läskipaisti ole kamalan tuhtia ruokaa vanhuksille ja etenkin näin helteellä ?

        Eipä siinä rasvaa ollut nimeksikään, ja 4 tunnin haudutuksen jälkeen on nekin valuneet pois 😊)


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Eipä siinä rasvaa ollut nimeksikään, ja 4 tunnin haudutuksen jälkeen on nekin valuneet pois 😊)

        Mihin menet labraan? Tuo meidän terveyskeskushan on kuulemma muuttunut "uimalaksi". ;))


      • Anonyymi

        Hellepäiviä on ollut tänä kesänä. ja nyt vielä elokuun puolivälissäkin, tai kolmanneksen kohdalla paremminkin. Onkohan huomenna yhtä kaunis päivä kuin kauan sitten, jolloin hääkellomme soivat? Silloin tuli kyllä pari pisaraa vettäkin juuri kun poistuimme kirkosta. Anoppini sisar kiiorehti sanomaan, että muutama pisara huntuun on hyvä merkki, kaikkea tulee teidän perheelle riittävästi! Hän oli niin hyväntahtoinen ihminen, niinkuin anoppinikin.

        Miehelläni oli äitiinsä hyvät välit aina kuolemaan asti, välillä aina säännöllisin väliajoin hän istui vierekkäin pöydän ääressä anopin kotona, kaikki reseptit ja niiden voimassaolot tarkistettiin, ja sitten käytiin apteekissa asioilla taas kuukaudeksi.

        Anoppi menetti vähitellen liikuntakykyään yli 90 v. siirtyessään, varsinkin alkukesän kauuniina lauantaipäivänä työnsimme täntä ympäri Töölönlahden, ja hän nautti siitä suuresti.

        Tänään on taas lenkki tähtäimessä, se vain on hassua, että kun apaa ystäviään, niin ensin molemmille tulee hiukan asento kuin alkaisi halata, sitten se vetäytyy. taaksepäin ja käsi tulee esiin, kunnes vanhat totutut eleet rauhoittuvat naurahdukseen. Tällaista on nyt 'uusi normaali'.

        Luojaa kiitän, ettei kukaan tutuistanikaan ole sairastunut corona-virukseen, ei myöskään sukulaisistani!

        Varmaan covid-19 jää kuitenkin muistiin.

        Voikaa hyvin, iloa päiväänne! toivottaa Miaelina.


    • Helleaamu täällä alajuoksullakin ja mietin juuri että pitäisiköhän käydä se talviturkki heittämässä, kun vesikin tuossa meidän rannassa on jo yli kaksikymmentäasteista. Tein pienen kiekan pihalla ja kävin katsomassa rämähtänyttä kasvihuonettani tai siis ei huone ole rämähtänyt vaan ne kasvit! Tomaatteja olen sieltä hakenut ja muutaman avomaan kurkun, mutta jostain syystä kesäkurpitsani eivät siellä menestyneet, kukkivat todella runsaasti , mutta hedelmät jäivät alkioiksi ja sitten lehdet alkoivat lakastua myös. Tomaatit ovat lähes kuolleet nyt, lehdetkin aivan keltaiset ja sato jäi vähäiseksi.Puhuin eilen siskon kanssa, joilla on suurehko kasvihuone ja viljelevät tomaattia kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan ja hän epäili että minulla on liianpaljon kasveja siellä pienssä tilassa, liian korkea kosteusprosentti ja puuttuu tuuletus. Nojoo, näpertelyä ja harrastustahan tämä vain on :)
      ***
      Mustikassa en ole käynyt, mutta mieheni Legolas Greenleaf on tuonut noin 8 l. mustikoita jotka olen pakastanut. Jätin tosin pienen määrän kevyesti sokeroituna jääkaappiin jos tekisin galettepiirakan valmiista taikinasta. Kantarellit pitävät nyt lepotaukoa. mutta jos vain on sateita niin niitä löytyy taas lähimetsiköstä, kunhan lomalaiset ovat lähteneet taas kaupunkiin. Täällä on ollut todella paljon lomanviettäjiä, camping aivan täynnä autoja ja kioski myy tonneittain jäätelöä.
      ***
      Elokuun lempeä kuu paistaa öisin, yöt ovat tummat ja lämpimät ja hyttyset loistavat poissaolollaan.

    • SkillaN on palannut..)) Aloin jo ihan huolestua kun olen kiireiltäni aina kurkannut tänne ja huomannut hänen poissaolonsa. Ei sillä, onhan täällä muitakin tuttuja.
      On myös niin, että tuolla 70 :lla on nyt käyty niin mielenkiintoisia keskusteluja, että olen juuttunut niihin.
      Niin. Maalla tuli käytyä/oltua mutta kokemukset siellä lannistivat niin, ettei niistä tahdo kertoa edes anonyyminä. Siis ihan tavallisia tarinoita siitä, millaista voi olla vanhuus Suomessa, hyvinvointivaltiossa, tänä päivänä.
      Noitakin kokemuksia vasten peilatessa täytyy yhtyä Lesken2:n näkemykseen siitä, että täällä kirjoittavat kahdeksankymppiset ovat "omaa luokkaansa" valikoituneet edustamaan sellaista vanhuutta, jonka jokainen tahtoisi osakseen. Hyvä te..))

      Vähän harmittaa tuo, että nyt kun on saanut elää vähän vapaammin, eikä korona ole mielen päällä kaiken aikaa, se uhkaakin sitten tulla uudestaan. Ja minulla on tiedossa monenlaista välttämätöntä asiointia elokuulle ja myöhemmäksikin. Kasvomaskeja olen kyllä ja hankkinut enkä aio laistaa niiden käytössä matkustaessa ja muussa asioinnissa. Joku tuttu vain kertoi, että niiden teho laskee muutamassa tunnissa. Voi siis tarvita useammankin maskin kaupunkireissulla.
      Täällä kotona saa sentään olla maskitta..))

      Kyllä nämä luvatut pari hellepäivää ovat tervetulleita tuon epävakaan sään vastapainoksi. Maalla poutapäiviä ei juuri ollut ja haaveilemani uimareissukin jäi toteutumatta. Jo toinen kesä, etten ole päässyt kunnon uimareissulle...
      Eikä halleihinkaan vielä uskalla. Ehkä sulkevat ovensakin taas...

      Mukavia elokuun päiviä kaikille.
      demeter1

      • Anonyymi

        Hyvä kun on palannut takaisin palstalle, luulin jo hetkittäin hänen kuolleen!


      • Anonyymi

        "täytyy yhtyä Lesken2:n näkemykseen siitä, että täällä kirjoittavat kahdeksankymppiset ovat "omaa luokkaansa" valikoituneet edustamaan sellaista vanhuutta, jonka jokainen tahtoisi osakseen. Hyvä te..))" Siis mitä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "täytyy yhtyä Lesken2:n näkemykseen siitä, että täällä kirjoittavat kahdeksankymppiset ovat "omaa luokkaansa" valikoituneet edustamaan sellaista vanhuutta, jonka jokainen tahtoisi osakseen. Hyvä te..))" Siis mitä?

        Jospa miettisit sitä tykönäsi, Anonyymi 15.29. Ellei mitään aukea, kirjaa se vain minun mielipiteenäni. Tai minun ja Lesken2:n..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Jospa miettisit sitä tykönäsi, Anonyymi 15.29. Ellei mitään aukea, kirjaa se vain minun mielipiteenäni. Tai minun ja Lesken2:n..))

        Ei tarvitse edes miettiä, kokemus on aukaissut silmäni niin ja nää sun merkkisi
        : ))) hymyä vaikka ei hymyilytä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse edes miettiä, kokemus on aukaissut silmäni niin ja nää sun merkkisi
        : ))) hymyä vaikka ei hymyilytä.

        "Kokenut kaikki tietää", Anonyymi 20.20. Sulla on sitten suora näköyhteys tänne ?..))
        Vähän tympeästi vastailin, mutta kun minulla oli täällä "tilanne päällä", enkä yleensä jaksa tarkentaa näitä omia ehkä summittaisiakin heittojani.
        Teen sen nyt kuitenkin poikkeuksellisesti. Eli tarkoitin sitä, että mielestäni täällä - siis 80 :lla - kirjoittavat ovat aktiivista ja sosiaalista väkeä, elämäänsä tyytyväisiä ja ilmeisen avarasydämisiä kun hyväksyvät meidät alaikäisetkin joukkoonsa. Muun muassa.
        Kaikista kahdeksankymppisistä ei voi sanoa samaa, siksi katson, että he kunniakkaasti edustavat ikäisiään ja toivon että aikanaan yltäisin samaan.


    • Anonyymi

      Iltapäivää taas.
      Nyt on pakko olla vähän paikoillaan, kun tuo nilkan muljahdus haittaa liikkumista. Täällä kotona kopsutellen kestää, kun välillä pistää pitkäkseen ja laittaa kylmägeeliä turvotukseen. Koira ressukka hiukan kummastelee, kun ei sinne ulos lenkkiä tekemään pääse, mutta pihalle sentään.
      Aikani kuluksi tein ison vuuan täyteen kaalilaatikkoa, kun nyt kaali on parasta myös tuoreraasteena. Puolukkahilloa lisäksi, niin a'vot jopas maistui!
      Harvemmin minä noista ruokatekeleistäni kirjoittelen, täällä kun tuntuu olevan tosi osaavia emäntiä.
      Silloin aikanaan minäkin tykkäsin tehdä ruokia, kun syöjiä oli monta, mutta nyt yksistään tuntuu turhalta tehdä suuritöisiä ruokia, pois heitettävää vaan jää paljon,
      eikä kaikkea viitsi pakkasenkaan laittaa. Ja nyt on noita marjoja puolillaan pakastin, vielä kun puolukka-aika tulee, uskon että pakastin on pullollaan talvea varten noita itse poimittuja herkkuja.
      Mukava kun SkillaN on taas paikalla, oli ihan outoa, kun päivän avaus puuttui, nyt ollaan taas oikeassa ruodussa, hyvä niin ! Hyvää viikonloppua kaikille! km.

      • Anonyymi

        Kaikki ilahtuivat SkillaNin paluusta tänne, viestien sävy muuttui iloisemmaksi.
        Voi kun ymmärtäisimme nyt jokainen pitää yllä hyvää äänensävyä viesteissämme.
        Se olisi todellinen vin-vin-tilanne!
        Sää oli kyllä aivan ihana taas tänäänkin , siitä kiitos Luojalle!

        .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ilahtuivat SkillaNin paluusta tänne, viestien sävy muuttui iloisemmaksi.
        Voi kun ymmärtäisimme nyt jokainen pitää yllä hyvää äänensävyä viesteissämme.
        Se olisi todellinen vin-vin-tilanne!
        Sää oli kyllä aivan ihana taas tänäänkin , siitä kiitos Luojalle!

        .

        Ah´suven suloisuutta! KOko oäivän istuimme ulkona aurinkovarjon alla, ja emäntäni oli kattanut päydän runsaana kuten aina. Poikansakin naapuritalosta tuli seuraamme, ja vierähti siinä päivä mukavasti.

        OLin vienyt tuliaisteni mukana myös pikkelöityjä kanttarellejä, ja ihastuin itsekin niihin.
        Vasta tulin kotiin, ja korissani oli sekä tuoreita mustikoita, että valmista hilloa, ja tuoreita perunoita 😊))
        Joku kysyi missä labrassa käyn, Ison Omenan uudella puolella Matinkylässä,..heippa!


      • sinisiru kirjoitti:

        Ah´suven suloisuutta! KOko oäivän istuimme ulkona aurinkovarjon alla, ja emäntäni oli kattanut päydän runsaana kuten aina. Poikansakin naapuritalosta tuli seuraamme, ja vierähti siinä päivä mukavasti.

        OLin vienyt tuliaisteni mukana myös pikkelöityjä kanttarellejä, ja ihastuin itsekin niihin.
        Vasta tulin kotiin, ja korissani oli sekä tuoreita mustikoita, että valmista hilloa, ja tuoreita perunoita 😊))
        Joku kysyi missä labrassa käyn, Ison Omenan uudella puolella Matinkylässä,..heippa!

        Sunnuntaiaamun rauhaa ja kauneutta täältä Savon puolelta toivotan, aikaisin heräsin virkeänä ja innokkaana katsomaan mitä päivä tuo tullessaan.
        Vielä tämä sunnuntai saa jotenkin juhlavamman tunnun aikaan, vaikka näin eläkeläisellä sama sunnuntai voi aina olla;)
        Mietin tässä, kun katselen hiljaista katua, että mitä noiden suljettujen ovien ja ikkunoiden takana onkaan, kaikilla ei varmaan pelkää iloa, voi olla hyvinkin ikävä päivä tiedossa.
        Ajatukset rientää kälyni kotiin, miten siellä tulevaisuus lohduttomalta näyttääkään, kumppani on kodin jättänyt, surua ja ikävää, mutta kokemukseni mukaan elämä sittenkin voittaa, aika on korjaaja.

        Tytär soitti eilen ja tatteja ja kanttarellejä on minullakin tänään pannuun luvassa saada.
        Säilöin kurkkuja pari kiloa, on niin mukava talven mittaan niitä kaapista ottaa ja ajan kuluksi puuhaa siitäkin hommasta saa.
        Hamsteriksi voidaan minua kutsua, mutta niin ne on pitkän elämän aikana päähän tarttuneet nämä talveksi säilömiset, että ei siitä eroon pääse.

        Kokemuksesta tiedän, miten hankalaa on kun jalat ei tottele, kuten nyt kissamummo kertoo ja varmaan todella koirallekin uutta, onhan ne lenkit niille juhlaa.
        Poikani kotiin tuleen ensi viikon lopulla pieni koira, toisen kaveriksi, kasvaa kyllä piankin suureksi ja turvallisen tuntuiseksi, rotua en muista.
        Mukavaa huomata, että minua kaipailitte, niin se on, vaikka vaan näin kirjoitellen tutuiksi olemme tulleet, läheisyys tuntuu ja ikävä piankin poissa olevia tulee;)

        Demeter1 kertoili tuosta vanhuksien erilaisista kohtaloista täällä meidän keskuudessa ja totta varmaan onkin.
        Kyllä tuolla syrjäkylillä vaikeuksia vanhoilla riittää, vaikka kuinka tässä hyvinvointivaltiossa elämme, kaikkia se ei tavoita.
        En ole huomannut Lesken2:n viestejä, en kovin tarkkaan palstaa seuraa ja anonyymeistä en ketään tunnista (mikä on harmi ), voin yhtyä ajatukseen, että virkeitä 80 ovat , asiallisuuttakin löytyy, kaikkien tokaistujen lisäksi;)
        Pakon eteen tullessa minäkin tietysti kuuliaisesti maskin naamalle vedän, mutta vielä ei täällä ainakaan monella sitä näy, kerran viikossa kaupassa käyn ja yritän satuttaa hiljaiseen aikaan.
        Kassoilla täällä on hoidettu välimatkat, uutta asiakasta ei oteta ennen kuin entinen on siirtynyt kauemmaksi.

        Paloma kertoili epäonnistuneesta sadosta tai osasta, muistan kauan sitten miten tomaatit epäonnistui minullakin, syyksi arvelin perunaruton, tomaatti kai tartunnan sai, en tiedä pitikö paikkansa, itse ajattelin näin olevan.
        Ovatko sukulaiskasveja?

        Parasta on jättää ne halailut Mia-Elina ja muutenkin väkijoukkoja kiertää.
        Ikävähän se on jos nyt hyvin jo melkein voitettu tauti taas alkaa villiintymään, se jatko paljon ihmisistä itsestään riippuu.
        Ajattelin minä myös, että syksyllä jo kerhot voisi alkaa, mutta taitaa jäädä haaveeksi, toivoa vielä kuitenkin on.

        Toivoisi todella tuota vin, vin tilanteen pysyväksi tulevan, mitä se nyt lieneekään, jotain hyvää varmaan, viestin henki oli sen kaltainen;)
        Noista perään tulleista en sano mitään.

        Iloa päiväänne, vielä ainakin täällä meilläpäin on hellettä, siitä nautitaan;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamun rauhaa ja kauneutta täältä Savon puolelta toivotan, aikaisin heräsin virkeänä ja innokkaana katsomaan mitä päivä tuo tullessaan.
        Vielä tämä sunnuntai saa jotenkin juhlavamman tunnun aikaan, vaikka näin eläkeläisellä sama sunnuntai voi aina olla;)
        Mietin tässä, kun katselen hiljaista katua, että mitä noiden suljettujen ovien ja ikkunoiden takana onkaan, kaikilla ei varmaan pelkää iloa, voi olla hyvinkin ikävä päivä tiedossa.
        Ajatukset rientää kälyni kotiin, miten siellä tulevaisuus lohduttomalta näyttääkään, kumppani on kodin jättänyt, surua ja ikävää, mutta kokemukseni mukaan elämä sittenkin voittaa, aika on korjaaja.

        Tytär soitti eilen ja tatteja ja kanttarellejä on minullakin tänään pannuun luvassa saada.
        Säilöin kurkkuja pari kiloa, on niin mukava talven mittaan niitä kaapista ottaa ja ajan kuluksi puuhaa siitäkin hommasta saa.
        Hamsteriksi voidaan minua kutsua, mutta niin ne on pitkän elämän aikana päähän tarttuneet nämä talveksi säilömiset, että ei siitä eroon pääse.

        Kokemuksesta tiedän, miten hankalaa on kun jalat ei tottele, kuten nyt kissamummo kertoo ja varmaan todella koirallekin uutta, onhan ne lenkit niille juhlaa.
        Poikani kotiin tuleen ensi viikon lopulla pieni koira, toisen kaveriksi, kasvaa kyllä piankin suureksi ja turvallisen tuntuiseksi, rotua en muista.
        Mukavaa huomata, että minua kaipailitte, niin se on, vaikka vaan näin kirjoitellen tutuiksi olemme tulleet, läheisyys tuntuu ja ikävä piankin poissa olevia tulee;)

        Demeter1 kertoili tuosta vanhuksien erilaisista kohtaloista täällä meidän keskuudessa ja totta varmaan onkin.
        Kyllä tuolla syrjäkylillä vaikeuksia vanhoilla riittää, vaikka kuinka tässä hyvinvointivaltiossa elämme, kaikkia se ei tavoita.
        En ole huomannut Lesken2:n viestejä, en kovin tarkkaan palstaa seuraa ja anonyymeistä en ketään tunnista (mikä on harmi ), voin yhtyä ajatukseen, että virkeitä 80 ovat , asiallisuuttakin löytyy, kaikkien tokaistujen lisäksi;)
        Pakon eteen tullessa minäkin tietysti kuuliaisesti maskin naamalle vedän, mutta vielä ei täällä ainakaan monella sitä näy, kerran viikossa kaupassa käyn ja yritän satuttaa hiljaiseen aikaan.
        Kassoilla täällä on hoidettu välimatkat, uutta asiakasta ei oteta ennen kuin entinen on siirtynyt kauemmaksi.

        Paloma kertoili epäonnistuneesta sadosta tai osasta, muistan kauan sitten miten tomaatit epäonnistui minullakin, syyksi arvelin perunaruton, tomaatti kai tartunnan sai, en tiedä pitikö paikkansa, itse ajattelin näin olevan.
        Ovatko sukulaiskasveja?

        Parasta on jättää ne halailut Mia-Elina ja muutenkin väkijoukkoja kiertää.
        Ikävähän se on jos nyt hyvin jo melkein voitettu tauti taas alkaa villiintymään, se jatko paljon ihmisistä itsestään riippuu.
        Ajattelin minä myös, että syksyllä jo kerhot voisi alkaa, mutta taitaa jäädä haaveeksi, toivoa vielä kuitenkin on.

        Toivoisi todella tuota vin, vin tilanteen pysyväksi tulevan, mitä se nyt lieneekään, jotain hyvää varmaan, viestin henki oli sen kaltainen;)
        Noista perään tulleista en sano mitään.

        Iloa päiväänne, vielä ainakin täällä meilläpäin on hellettä, siitä nautitaan;)

        Aamupäivää!
        Huomasin jo eilen illalla, että SkillaNkin on ilmestynyt. Hyvähän
        se, että marjasouvit ovat tulleet hoidetuksi. Eilen sain itseni täysin
        naatiksi. Täytyi ottaa aurinkoisesta päivästä kaikki irti ja siihen
        sauna päälle. Eipä siinä muu auttanut, kuin kömpiä heti yöpuulle.
        Nythän jo näyttää Noja- tuolissa paljon paremmalta. Kiitos heille,
        "vanhoille ja uusille", jotka tulivat ketjua piristämään.
        Joku nälvijäkin on tullut "tehtäväänsä ja sananvapauttaan" toteuttamaan.
        Taitaa olla entinen, jota Noja-tuoli erikoisesti ärsyttää:((
        Edellisessä viestissäni kirjoitin, että saattaa jo lähiaikoina lopahtaa
        koko kirjoitteluni. Eipä siihen kirjoittamaani korjausta tarvitse. Olen
        toistaiseksi mukana, ehkä harvemmin, "silloin tällöin."
        Säätiedot katselin, tänne tulee aurinkoinen helletilaa, lähentelevä
        päivä. Voi olla, että otan tänäänkin kesästä hyödyn. Onpan
        syysloskassa mitä muistella:))
        Teillekin hyvää kesän jatkoa!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Ah´suven suloisuutta! KOko oäivän istuimme ulkona aurinkovarjon alla, ja emäntäni oli kattanut päydän runsaana kuten aina. Poikansakin naapuritalosta tuli seuraamme, ja vierähti siinä päivä mukavasti.

        OLin vienyt tuliaisteni mukana myös pikkelöityjä kanttarellejä, ja ihastuin itsekin niihin.
        Vasta tulin kotiin, ja korissani oli sekä tuoreita mustikoita, että valmista hilloa, ja tuoreita perunoita 😊))
        Joku kysyi missä labrassa käyn, Ison Omenan uudella puolella Matinkylässä,..heippa!

        Oleko varma, ettet vienyt mukanasi vain kesäytyneitä kärpässieniä?


      • ynnämuu kirjoitti:

        Aamupäivää!
        Huomasin jo eilen illalla, että SkillaNkin on ilmestynyt. Hyvähän
        se, että marjasouvit ovat tulleet hoidetuksi. Eilen sain itseni täysin
        naatiksi. Täytyi ottaa aurinkoisesta päivästä kaikki irti ja siihen
        sauna päälle. Eipä siinä muu auttanut, kuin kömpiä heti yöpuulle.
        Nythän jo näyttää Noja- tuolissa paljon paremmalta. Kiitos heille,
        "vanhoille ja uusille", jotka tulivat ketjua piristämään.
        Joku nälvijäkin on tullut "tehtäväänsä ja sananvapauttaan" toteuttamaan.
        Taitaa olla entinen, jota Noja-tuoli erikoisesti ärsyttää:((
        Edellisessä viestissäni kirjoitin, että saattaa jo lähiaikoina lopahtaa
        koko kirjoitteluni. Eipä siihen kirjoittamaani korjausta tarvitse. Olen
        toistaiseksi mukana, ehkä harvemmin, "silloin tällöin."
        Säätiedot katselin, tänne tulee aurinkoinen helletilaa, lähentelevä
        päivä. Voi olla, että otan tänäänkin kesästä hyödyn. Onpan
        syysloskassa mitä muistella:))
        Teillekin hyvää kesän jatkoa!

        Huomenet uuden viikon alkuun ja puolikuu elokuusta lähestyy.
        Katselen tuon sään tarjoamaa, taivas kauniin sininen, tuuli on nyt jo melkoinen, ehkä pilviä vielä tänään taivaalla nähdään, sadettakin voi tulla, näin on ennusteet.
        Ainakin helteet ohi, toivotaan kuitenkin vielä kesäistä säätä, onhan sitä joskus syyskuullakin ollut.

        Sienipiirakan tein eilen ja tänään kanttarellikastike luvassa, tatit oli yllättävän puhtaita, on mukavaa vaihtelua ruokailuun.
        Tämä sadonkorjuun aika tuo muutakin tuoretta ruuanlaittoon ja vitamiini tarjonta runsastuu.
        Lehdistä saa uusia mukavilta kuulostavia säilöntä ohjeita ja niitähän pitää aina kokeilla, nyt hillokkeet mieltä kiehtoo.
        Eipähän se vanhankaan suu tuohesta ole, aina jotakin herkuttelua ja makuelämyksiä haluaa;)

        Niin ne päivät vierähtää, kuten ynnämuu kertoo, ei mitään suuren suurtakaan aikaan saa, väsymyksen kylläkin ja aika tuhraantuu.
        Aika menee rutiineja toteuttaen, elämäni on melkoisen aikataulutettu, vaikka mihinkään menoja ei ole.
        Ruokaa laitan puolen päivän aikaan ja sitten illansuussa jotain taas haukkaan, siinä välissä jotain yritän kehitellä, järkevää aikaan saada.
        Kehua en halua, mutta aikaan saannoksista sen verran, että kori täyttyy neuleilla ja siitä onkin mukava viemisiä kehitellä, jos joskus kylään lähden.
        Kyllä se on melkein ehto, että Noja-tuoliin joku istahtaa, en ihan yksin jaksa ketjua kuljettaa, kiitos vaan kaikille mukavista viesteistä, useampiakin mahtuu.
        Samoilla linjoilla kanssasi ynnämuu, että voi olla joku jo kauan seuraillut minuun kiukustunut ja nyt purkaa tuntojaan, no jos helpottaa hyvähän se vaan on.
        Joku epäili, että en kauan uskalla pois olla, aloituksen varastaa toinen, siitä vaan, kauan olen jaksanutkin;)

        Puuhia tuntuu jokaisella olevan ja Noja-tuoli tyhjänä on saanut olla, väliin kirjoitus into noiden tokaisujen ilmaantumisten jälkeen lopahtaa, mutta jätetään ne omaan arvoonsa.
        Paljon on puhetta pahanolon leviämisestä ja kaiketi se on tarttunut tännekin.
        Vaikea on käsittää miksi näin on, kun ajattelee vähänkin niin meillä on ihana maa, puhdasta vettä tuhlattavaksi asti ja sitä tehden muutakin hyvän elämän tarpeita, miksi aina vaan löytyy jotain harmin etsimisiä ??
        Tämän ikäluokan ihmisillä on kokemusta puutteestakin, eikö nyt jo kiitollisin mielin elämä voisi sujua?

        Jäänpä nyt odottamaan minkälaisia kannanottoja viestini aikaan saa ja kovasti toivon, että ystävällisyys kukoistaa;)
        Iloitaan kauniista auringon paisteesta, ehkä aika laajalti sitäkin vielä saadaan.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenet uuden viikon alkuun ja puolikuu elokuusta lähestyy.
        Katselen tuon sään tarjoamaa, taivas kauniin sininen, tuuli on nyt jo melkoinen, ehkä pilviä vielä tänään taivaalla nähdään, sadettakin voi tulla, näin on ennusteet.
        Ainakin helteet ohi, toivotaan kuitenkin vielä kesäistä säätä, onhan sitä joskus syyskuullakin ollut.

        Sienipiirakan tein eilen ja tänään kanttarellikastike luvassa, tatit oli yllättävän puhtaita, on mukavaa vaihtelua ruokailuun.
        Tämä sadonkorjuun aika tuo muutakin tuoretta ruuanlaittoon ja vitamiini tarjonta runsastuu.
        Lehdistä saa uusia mukavilta kuulostavia säilöntä ohjeita ja niitähän pitää aina kokeilla, nyt hillokkeet mieltä kiehtoo.
        Eipähän se vanhankaan suu tuohesta ole, aina jotakin herkuttelua ja makuelämyksiä haluaa;)

        Niin ne päivät vierähtää, kuten ynnämuu kertoo, ei mitään suuren suurtakaan aikaan saa, väsymyksen kylläkin ja aika tuhraantuu.
        Aika menee rutiineja toteuttaen, elämäni on melkoisen aikataulutettu, vaikka mihinkään menoja ei ole.
        Ruokaa laitan puolen päivän aikaan ja sitten illansuussa jotain taas haukkaan, siinä välissä jotain yritän kehitellä, järkevää aikaan saada.
        Kehua en halua, mutta aikaan saannoksista sen verran, että kori täyttyy neuleilla ja siitä onkin mukava viemisiä kehitellä, jos joskus kylään lähden.
        Kyllä se on melkein ehto, että Noja-tuoliin joku istahtaa, en ihan yksin jaksa ketjua kuljettaa, kiitos vaan kaikille mukavista viesteistä, useampiakin mahtuu.
        Samoilla linjoilla kanssasi ynnämuu, että voi olla joku jo kauan seuraillut minuun kiukustunut ja nyt purkaa tuntojaan, no jos helpottaa hyvähän se vaan on.
        Joku epäili, että en kauan uskalla pois olla, aloituksen varastaa toinen, siitä vaan, kauan olen jaksanutkin;)

        Puuhia tuntuu jokaisella olevan ja Noja-tuoli tyhjänä on saanut olla, väliin kirjoitus into noiden tokaisujen ilmaantumisten jälkeen lopahtaa, mutta jätetään ne omaan arvoonsa.
        Paljon on puhetta pahanolon leviämisestä ja kaiketi se on tarttunut tännekin.
        Vaikea on käsittää miksi näin on, kun ajattelee vähänkin niin meillä on ihana maa, puhdasta vettä tuhlattavaksi asti ja sitä tehden muutakin hyvän elämän tarpeita, miksi aina vaan löytyy jotain harmin etsimisiä ??
        Tämän ikäluokan ihmisillä on kokemusta puutteestakin, eikö nyt jo kiitollisin mielin elämä voisi sujua?

        Jäänpä nyt odottamaan minkälaisia kannanottoja viestini aikaan saa ja kovasti toivon, että ystävällisyys kukoistaa;)
        Iloitaan kauniista auringon paisteesta, ehkä aika laajalti sitäkin vielä saadaan.

        Vaikuttaa tosiaan siltä, että kantarellisato on tänä vuonna poikkeuksellinen. Kerroinkin tuolla 70 :lla että olen niitä itsekin löytänyt ja ilokseni allergiani (sienisokeri) tuntuu väistyneen tai ainakin vähentyneen.
        Viimeksi mustikkareissulla "törmäsin" täysin madottomaan herkkutattiin. Sitäkään ei usein tapahdu kun marjastajia/sienestäjiä on täällä paljon eikä herkkutatti kauan madottomana säily.
        Olen monesti näillä sienireissuilla muistanut kiitollisuudella vuosien takaista esimiestäni, joka kerran vei meidät "tytöt" sieniretkelle ja opetti tunnistamaan koko joukon hyviä ruokasieniä. Martathan tuota sienivalistusta myös antavat. Ainakin täällä järjestävät vuosittain näyttelyn, jonne voi viedä myös oman tunnistamattoman sienensä tunnistettavaksi.
        SkillaN pohti näiden "kriitikoiden" vaikutusta Noja-tuolin kirjoitteluun. Omalla kohdallani "muu elämä" on nyt ollut sen verran vilkasta, ettei nojatuoliin ole juuri ehdinyt istahtaa ja kuten kerroin, tuolla 70 :lla on ollut nyt sellaista keskustelua, mikä on vienyt mennessään.
        On myös niin, että tänne tullessa tahdon asettua sellaiselle aaltopituudelle, etten kovasti rikkoisi nojatuolin henkeä ja harmoniaa. Tietynlainen kriittisyys on kyllä minullekin tunnusomaista, mutta en tahdo sitä puolta painottaa täällä.
        Eli tavallaan tunnistan itseni näistä kriitikoista, mutta olen tietysti sitä mieltä, että omaa tilannetajua voisi tarkistaa ja pidättyä laukomasta vähätteleviä ja yliampuvia lausuntoja ennen kaikkea ketjun vetäjästä SkillaNista.
        Kollektiivina meitä voi tietysti morkata, mielestäni. Sellainen heitto, haukku, ei juuri tee haavaa, kun se jakautuu meille kaikille, eikä jää yhden kannettavaksi..))

        Noista mainitsemistani 70 :n pitkistä keskusteluketjuista tein sen havainnon, että niistä ei ole poistettu yhtäkään sääntöjen vastaista viestiä. Täällä niitä sitten on.
        Pitääkö tästä päätellä jotakin ? Että tyytymättömät ovatkin siirtyneet tänne tyytyväisten joukkoon ja miksi ? Mikä meissä mättää ?
        Varmasti tätä on pohdittukin - tuossa Makriinan aloituksessa ainakin - olen vain turhan ylimalkaisesti seurannut muuta keskustelua täällä.

        Minäkin toivon, että entinen sopu taas palaa tänne ja nojatuoliin voi istahtaa kevein mielin, kuten ennen tämän nykyisen "suosion" kasvua..))

        Mukavaa päivää kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Vaikuttaa tosiaan siltä, että kantarellisato on tänä vuonna poikkeuksellinen. Kerroinkin tuolla 70 :lla että olen niitä itsekin löytänyt ja ilokseni allergiani (sienisokeri) tuntuu väistyneen tai ainakin vähentyneen.
        Viimeksi mustikkareissulla "törmäsin" täysin madottomaan herkkutattiin. Sitäkään ei usein tapahdu kun marjastajia/sienestäjiä on täällä paljon eikä herkkutatti kauan madottomana säily.
        Olen monesti näillä sienireissuilla muistanut kiitollisuudella vuosien takaista esimiestäni, joka kerran vei meidät "tytöt" sieniretkelle ja opetti tunnistamaan koko joukon hyviä ruokasieniä. Martathan tuota sienivalistusta myös antavat. Ainakin täällä järjestävät vuosittain näyttelyn, jonne voi viedä myös oman tunnistamattoman sienensä tunnistettavaksi.
        SkillaN pohti näiden "kriitikoiden" vaikutusta Noja-tuolin kirjoitteluun. Omalla kohdallani "muu elämä" on nyt ollut sen verran vilkasta, ettei nojatuoliin ole juuri ehdinyt istahtaa ja kuten kerroin, tuolla 70 :lla on ollut nyt sellaista keskustelua, mikä on vienyt mennessään.
        On myös niin, että tänne tullessa tahdon asettua sellaiselle aaltopituudelle, etten kovasti rikkoisi nojatuolin henkeä ja harmoniaa. Tietynlainen kriittisyys on kyllä minullekin tunnusomaista, mutta en tahdo sitä puolta painottaa täällä.
        Eli tavallaan tunnistan itseni näistä kriitikoista, mutta olen tietysti sitä mieltä, että omaa tilannetajua voisi tarkistaa ja pidättyä laukomasta vähätteleviä ja yliampuvia lausuntoja ennen kaikkea ketjun vetäjästä SkillaNista.
        Kollektiivina meitä voi tietysti morkata, mielestäni. Sellainen heitto, haukku, ei juuri tee haavaa, kun se jakautuu meille kaikille, eikä jää yhden kannettavaksi..))

        Noista mainitsemistani 70 :n pitkistä keskusteluketjuista tein sen havainnon, että niistä ei ole poistettu yhtäkään sääntöjen vastaista viestiä. Täällä niitä sitten on.
        Pitääkö tästä päätellä jotakin ? Että tyytymättömät ovatkin siirtyneet tänne tyytyväisten joukkoon ja miksi ? Mikä meissä mättää ?
        Varmasti tätä on pohdittukin - tuossa Makriinan aloituksessa ainakin - olen vain turhan ylimalkaisesti seurannut muuta keskustelua täällä.

        Minäkin toivon, että entinen sopu taas palaa tänne ja nojatuoliin voi istahtaa kevein mielin, kuten ennen tämän nykyisen "suosion" kasvua..))

        Mukavaa päivää kaikille,
        demeter1

        Mikäs täällä on ollessa, kun vaan osaa pitää suunsa supussa, tai purra kieleensä, jos tuntuu
        että jotain on hampaankolossa.
        Minä taidan olla sen verran yksinkertainen, ettei nuo ilkeilykommentit aiheuta muuta päänvaivaa, kuin ohitus moisista kirjoituksista. Enpä muutenkaan jaksa minkäänlaista riitaa. Elämää on sen verran vähän enää jäljellä, että keskityn parempiin aiheisiin. Mielenrauha on poikaa tällä iällä.
        No, asiasta toiseen. Päivä on mitä kaunein, taivas kirkkaan sininen, eikä pilven hattaraakaan.
        Siispä ulos lenkille koiran kanssa, nyt taas jalka mahtuu kenkään, oli ihan riemukasta kävellä sen pari kilometriä, jonka ajattelin ensikertaa jalan kestävän. Ja hyvinhän se kesti, turvotusta ei näy!
        Lehdestä luin, että täällä meillä päin alkaa ilmaiset puistojumpat kaiken ikäisille huomenissa. Täytyypä käydä katsastamassa, minkälaista jumppaa on tarjolla.

        Täällä on puistossa myös kelopuu tehty perhoshotelliksi, ja vieressä on kaitale vapaana ja villinä kasvavaa nurmea, ja hyvin siellä oli ainakin perhosia, monta eri lajia nauttimassa erilaisten villikukkien mettä. Hyvä kun kaikkea puistoaluetta ei ole tuhottu pelkkään ajettavaan nurmeen, pölyttäjiä tarvii puistikkokin.
        No, aika ruveta päivämurkinalle, hyvää päivänjatkoa! km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs täällä on ollessa, kun vaan osaa pitää suunsa supussa, tai purra kieleensä, jos tuntuu
        että jotain on hampaankolossa.
        Minä taidan olla sen verran yksinkertainen, ettei nuo ilkeilykommentit aiheuta muuta päänvaivaa, kuin ohitus moisista kirjoituksista. Enpä muutenkaan jaksa minkäänlaista riitaa. Elämää on sen verran vähän enää jäljellä, että keskityn parempiin aiheisiin. Mielenrauha on poikaa tällä iällä.
        No, asiasta toiseen. Päivä on mitä kaunein, taivas kirkkaan sininen, eikä pilven hattaraakaan.
        Siispä ulos lenkille koiran kanssa, nyt taas jalka mahtuu kenkään, oli ihan riemukasta kävellä sen pari kilometriä, jonka ajattelin ensikertaa jalan kestävän. Ja hyvinhän se kesti, turvotusta ei näy!
        Lehdestä luin, että täällä meillä päin alkaa ilmaiset puistojumpat kaiken ikäisille huomenissa. Täytyypä käydä katsastamassa, minkälaista jumppaa on tarjolla.

        Täällä on puistossa myös kelopuu tehty perhoshotelliksi, ja vieressä on kaitale vapaana ja villinä kasvavaa nurmea, ja hyvin siellä oli ainakin perhosia, monta eri lajia nauttimassa erilaisten villikukkien mettä. Hyvä kun kaikkea puistoaluetta ei ole tuhottu pelkkään ajettavaan nurmeen, pölyttäjiä tarvii puistikkokin.
        No, aika ruveta päivämurkinalle, hyvää päivänjatkoa! km.

        Minulla on pihassa penkistä karannut kallionauhus, jonka kasvua on ollut mukava seurata jo pari-kolme vuotta. Se on nimittäin juurtunut sisääntulossa asfaltin reunaan ja kaivanut juurensa jonnekin asfaltin alle. Vettä se saa katuojasta, mutta mistä se muun kasvun ottaa, en käsitä. Pari kesää se kasvatti lehtiä, pienempikokoisia kuin emokasvinsa, mutta virkeitä ja kirkkaan värisiä. Nyt se on päättänyt kukkia ja nostaa nuppuja varren päässä. Kyllä kasvi voi vaan olla sinnikäs. Minne sattuu juurtumaan, niin kaikkensa yrittää.
        Pitäisiköhän ruveta filosofoimaan ja löytää tästä sisupussista esimerkki ja ohjenuora omalle elämälle. Ylpeenä vaan kivikovalla maaperällä täyteen kukkaan!
        No en viitsi. Tässä vanhoilla päivillään voi iloita luonnosta ja elää elämäänsä tyynesti ja ilman tavoitteita.
        Hyvää päivänjatkoa kaikille. Tänään on ainakin täällä kaunis päivä, vaikka säätieteilijät vähän eilen uhkailivat matalapaineella.
        Enkä taaskaan kirjoittautunut!
        Hajamielinen Mkr.


    • Anonyymi

      Eipähän moinen akkakööri kiinnosta. Jututkin pyörivät omissa nurkissa.

      • Anonyymi

        Ole tyytyväinen, ettei ne jutut pyöri sinun nurkissasi. Tiedä mitä salaisuuksia siellä pyörii!


    • Anonyymi

      Omituisia akkoja. Johtaja lähtee tavanomaisista kuvioistaan pois useaksi päiväksi ilmoittamatta tulevista poissaoloistaan. Niin paljon teitä arvostetaan. Sanat vain helisevät.

      • Anonyymi

        Vai niin.


    • Lämmin ja aurinkoinen aamu alajuoksulla. Eilen haettiin tyttärenpojat taas viikoksi kun vanhemmat ovat palanneet työhön ja koulut eivät ole vielä alkaneet. Pojat eivät hoitoa enää tarvi, mutta niille tulee aika pitkäksi kotona ja täällä on seuraa. Täälläkään ei ole paljoa mitään tekemistä, käyvät uimassa "meidän" rannassa, jossa onkin nyt viikonlopun aikana ollut todella paljon lomalaisia jotka tulevat lähiseudulta ja lähikaupungeista picknikeille, veneilemään, uimaan ja aurinkoa ottamaan. Kioski myy jäätelöä ja virvoitusjuomia enemmän kuin koskaan.
      (Pienoinen päänsärky on ollut riesanani, lähes päivittäin ja nyt jo jokusen kuukauden. Pitäisi kai tilata lääkärinaika ja yrittää päästä tutkimuksiin. )

      Ulkoraput on saaneet uuden maalikerroksen ja samoin kaiteet; poika on ollut asialla.Huomenna luulen että lähetän ne kaikki Furuvikiin jossa vesipuisto on auki. Luvassakin 28 astetta.

      Nautitaan nyt kukin mahdollisuuksiemme ja mieltymystemme mukaan näistä tämän kesän viimeisistä (???) aurinkoisista viikoista ja elokuun samettiöistä.

      Pohjoismaanporteilta,
      Paloma

      • Anonyymi

        Saiko poikasi opettajanviran ? Eikös hän valmistunut äskettäin? Asuuko hän vielä sinun luonasi? Täälläkoulut alkaa ensi viikolla, milloin siellä ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saiko poikasi opettajanviran ? Eikös hän valmistunut äskettäin? Asuuko hän vielä sinun luonasi? Täälläkoulut alkaa ensi viikolla, milloin siellä ?

        Parin viikon päästä. Hänellä on useita hakemuksia vetämässä, mutta lukion aineopettajan virkoja ei ole yhtä paljoa vapaana kuin peruskoulunopettajan.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Parin viikon päästä. Hänellä on useita hakemuksia vetämässä, mutta lukion aineopettajan virkoja ei ole yhtä paljoa vapaana kuin peruskoulunopettajan.

        Toivottavasti saa vaikka viransijaisuuden . Vakivirat on jo täytetty .


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Parin viikon päästä. Hänellä on useita hakemuksia vetämässä, mutta lukion aineopettajan virkoja ei ole yhtä paljoa vapaana kuin peruskoulunopettajan.

        Tärkeintä kuitenkin on saada työtä eli onko sitten väliä oliko lukio vai peruskoulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti saa vaikka viransijaisuuden . Vakivirat on jo täytetty .

        Mikäpä on pojan odotella vakivirkaa äiskän helmoissa, toivottavasti ei sentään ole enään rintaruokinnassa!


      • Huomenta tuulen tuiverrukseen, melko reippaasti oksia heiluttaakin ja lämmintä vajaa viisitoista astetta.
        Ikkuna on raollaan ja tuuli sisään tunkee, vähän kylmältä ihan tuntuu, pitänee kiinni laittaa.
        Aamunuha vaivaa, päivällä ei mitään tiedä.

        Paloma, ajattelin tuota pääkipuasi, oletko milloin silmät tarkastuttanut, yksi syy useinkin päänsärkyyn.

        Tuli mieleen Makriinan kertomasta nauhuksen kasvusta, Juha Vainion , Yksinäinen saarnipuu, niin sekin tuulen mukana saareen eksyi ja kasvoi.
        Juha Vainion tekstit usein juuri tämän kaltaisia, sanoja kannattaa kuunnella.
        Joskus elämä vaati mallin, kuten Makriina nauhuksen kasvusta mallia etsi, joskus vanhanakin sisua vaatii selviäminen, jos ei kaikkea voi laistaa.
        Kipua seuranaan pitävät ainakin, ei muuten kestä päivästä toiseen, toivoa paremmasta ei löydy.

        Aika pian saitkin nilkkasi kuntoon kissamummo, mukavaa;)
        Minulla joskus, tai aika useinkin iskee kipukohtia milloin mihinkin paikkaan, mutta muutaman päivän jälkeen ohi menee.
        Jos arempi olisin, olisin lääkäriin mennyt monta kertaa, nyt voi käydä niin, että oikeaa vaivaakaan en lääkärin tutkittavaksi vie, mutta hyvällä onnella kaikesta selviän.
        En oikein osaa ajatella miten onni mukanani seuraa, noita vaivojakaan ei haitaksi asti ole ilmaantunut.
        Luulen että täälläkin on noita yhteisjumppia jossakin ollut, ei ole tullut sitäkään harrastettua.
        Yritän minäkin sivuuttaa nuo tokaisut, joskus vaan vähän harmittaa, tai paremminkin ihmetyttää, että miksi viitsivätkään.

        Sienien aika se alkaa olla parhaillaan, muutaman haapasienenkin sain tuliaisiksi, tattien lisäksi, nyt tekee mieli jo muunlaista ruokaa, taidan kaalikeiton tänään tehdä.
        Suolasienien aika edessä, niitäkin varmaan tänä syksynä voi odottaa.
        Mihin lienee madot hävinneet, kun yllättävän puhtaita nuo tatit onkin.
        Demeter1 älä turhaan itseäsi kiellä jos tulee vastaan väittämisen aihetta, ei sitä kaikkea tarvitse niellä.
        Olen ikäväkseni saman huomannut, noita poistettuja viestejä on useita, harmi kun ylläpitokin joutuu valppaana olemaan, näin ei ennen ollut.
        Muuttuuko ihmiset tähän maailman aikaan, surullinen ilmiö, sen huomaa myös täällä livenä eläessä.
        Liian hyvinäkö on elämisen tarpeet, kun harmeja oikein etsitään, kaikesta löytyy valittamisen tarve, jopa pihalla istuvia epäillään "juoruamassa" oleviksi.
        Oliko ennenkin näin, vai muistotko kultaantuu, mielestäni ihmiset olivat inhimillisempiä ja "kaveria" ei jätetty.
        Hyvinvoinnin kasvuko ihmiset muuttaa?

        Nyt on taas päivään valmistautumisen aika, ehkä torille lähden katsomaan mitä herkkuja sieltä löytyy;)
        Mukavaa ja sopuisaa viestittelyä toivon ja elämisen iloa kaikille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta tuulen tuiverrukseen, melko reippaasti oksia heiluttaakin ja lämmintä vajaa viisitoista astetta.
        Ikkuna on raollaan ja tuuli sisään tunkee, vähän kylmältä ihan tuntuu, pitänee kiinni laittaa.
        Aamunuha vaivaa, päivällä ei mitään tiedä.

        Paloma, ajattelin tuota pääkipuasi, oletko milloin silmät tarkastuttanut, yksi syy useinkin päänsärkyyn.

        Tuli mieleen Makriinan kertomasta nauhuksen kasvusta, Juha Vainion , Yksinäinen saarnipuu, niin sekin tuulen mukana saareen eksyi ja kasvoi.
        Juha Vainion tekstit usein juuri tämän kaltaisia, sanoja kannattaa kuunnella.
        Joskus elämä vaati mallin, kuten Makriina nauhuksen kasvusta mallia etsi, joskus vanhanakin sisua vaatii selviäminen, jos ei kaikkea voi laistaa.
        Kipua seuranaan pitävät ainakin, ei muuten kestä päivästä toiseen, toivoa paremmasta ei löydy.

        Aika pian saitkin nilkkasi kuntoon kissamummo, mukavaa;)
        Minulla joskus, tai aika useinkin iskee kipukohtia milloin mihinkin paikkaan, mutta muutaman päivän jälkeen ohi menee.
        Jos arempi olisin, olisin lääkäriin mennyt monta kertaa, nyt voi käydä niin, että oikeaa vaivaakaan en lääkärin tutkittavaksi vie, mutta hyvällä onnella kaikesta selviän.
        En oikein osaa ajatella miten onni mukanani seuraa, noita vaivojakaan ei haitaksi asti ole ilmaantunut.
        Luulen että täälläkin on noita yhteisjumppia jossakin ollut, ei ole tullut sitäkään harrastettua.
        Yritän minäkin sivuuttaa nuo tokaisut, joskus vaan vähän harmittaa, tai paremminkin ihmetyttää, että miksi viitsivätkään.

        Sienien aika se alkaa olla parhaillaan, muutaman haapasienenkin sain tuliaisiksi, tattien lisäksi, nyt tekee mieli jo muunlaista ruokaa, taidan kaalikeiton tänään tehdä.
        Suolasienien aika edessä, niitäkin varmaan tänä syksynä voi odottaa.
        Mihin lienee madot hävinneet, kun yllättävän puhtaita nuo tatit onkin.
        Demeter1 älä turhaan itseäsi kiellä jos tulee vastaan väittämisen aihetta, ei sitä kaikkea tarvitse niellä.
        Olen ikäväkseni saman huomannut, noita poistettuja viestejä on useita, harmi kun ylläpitokin joutuu valppaana olemaan, näin ei ennen ollut.
        Muuttuuko ihmiset tähän maailman aikaan, surullinen ilmiö, sen huomaa myös täällä livenä eläessä.
        Liian hyvinäkö on elämisen tarpeet, kun harmeja oikein etsitään, kaikesta löytyy valittamisen tarve, jopa pihalla istuvia epäillään "juoruamassa" oleviksi.
        Oliko ennenkin näin, vai muistotko kultaantuu, mielestäni ihmiset olivat inhimillisempiä ja "kaveria" ei jätetty.
        Hyvinvoinnin kasvuko ihmiset muuttaa?

        Nyt on taas päivään valmistautumisen aika, ehkä torille lähden katsomaan mitä herkkuja sieltä löytyy;)
        Mukavaa ja sopuisaa viestittelyä toivon ja elämisen iloa kaikille;)

        Eikös demaritkin pyri hyvinvoinnin kasvuun ? Ainakin ovat koko ajan lisäämässä jo ennestään raskasta verotaakkaa. Mielelläänhän sitä vauraan maan työssä käyvä maksaa, että jokainen köyhistä oloista tänne tuleva muori mies saa hyvän elämän. Ei se hyvinvointi saa olla työssä käyvän etuoikeus.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta tuulen tuiverrukseen, melko reippaasti oksia heiluttaakin ja lämmintä vajaa viisitoista astetta.
        Ikkuna on raollaan ja tuuli sisään tunkee, vähän kylmältä ihan tuntuu, pitänee kiinni laittaa.
        Aamunuha vaivaa, päivällä ei mitään tiedä.

        Paloma, ajattelin tuota pääkipuasi, oletko milloin silmät tarkastuttanut, yksi syy useinkin päänsärkyyn.

        Tuli mieleen Makriinan kertomasta nauhuksen kasvusta, Juha Vainion , Yksinäinen saarnipuu, niin sekin tuulen mukana saareen eksyi ja kasvoi.
        Juha Vainion tekstit usein juuri tämän kaltaisia, sanoja kannattaa kuunnella.
        Joskus elämä vaati mallin, kuten Makriina nauhuksen kasvusta mallia etsi, joskus vanhanakin sisua vaatii selviäminen, jos ei kaikkea voi laistaa.
        Kipua seuranaan pitävät ainakin, ei muuten kestä päivästä toiseen, toivoa paremmasta ei löydy.

        Aika pian saitkin nilkkasi kuntoon kissamummo, mukavaa;)
        Minulla joskus, tai aika useinkin iskee kipukohtia milloin mihinkin paikkaan, mutta muutaman päivän jälkeen ohi menee.
        Jos arempi olisin, olisin lääkäriin mennyt monta kertaa, nyt voi käydä niin, että oikeaa vaivaakaan en lääkärin tutkittavaksi vie, mutta hyvällä onnella kaikesta selviän.
        En oikein osaa ajatella miten onni mukanani seuraa, noita vaivojakaan ei haitaksi asti ole ilmaantunut.
        Luulen että täälläkin on noita yhteisjumppia jossakin ollut, ei ole tullut sitäkään harrastettua.
        Yritän minäkin sivuuttaa nuo tokaisut, joskus vaan vähän harmittaa, tai paremminkin ihmetyttää, että miksi viitsivätkään.

        Sienien aika se alkaa olla parhaillaan, muutaman haapasienenkin sain tuliaisiksi, tattien lisäksi, nyt tekee mieli jo muunlaista ruokaa, taidan kaalikeiton tänään tehdä.
        Suolasienien aika edessä, niitäkin varmaan tänä syksynä voi odottaa.
        Mihin lienee madot hävinneet, kun yllättävän puhtaita nuo tatit onkin.
        Demeter1 älä turhaan itseäsi kiellä jos tulee vastaan väittämisen aihetta, ei sitä kaikkea tarvitse niellä.
        Olen ikäväkseni saman huomannut, noita poistettuja viestejä on useita, harmi kun ylläpitokin joutuu valppaana olemaan, näin ei ennen ollut.
        Muuttuuko ihmiset tähän maailman aikaan, surullinen ilmiö, sen huomaa myös täällä livenä eläessä.
        Liian hyvinäkö on elämisen tarpeet, kun harmeja oikein etsitään, kaikesta löytyy valittamisen tarve, jopa pihalla istuvia epäillään "juoruamassa" oleviksi.
        Oliko ennenkin näin, vai muistotko kultaantuu, mielestäni ihmiset olivat inhimillisempiä ja "kaveria" ei jätetty.
        Hyvinvoinnin kasvuko ihmiset muuttaa?

        Nyt on taas päivään valmistautumisen aika, ehkä torille lähden katsomaan mitä herkkuja sieltä löytyy;)
        Mukavaa ja sopuisaa viestittelyä toivon ja elämisen iloa kaikille;)

        Noin se on mennyt minustakin kuin SkillaN sanoo, vielä sodan jälkeen spontaania, aitoa lähimmäisyyttä oli ilmassa. Kaveria ei jätetty. Nythän se menee niin, että kaverille ei jätetä..))

        "Hyvinvoinnillakin" on kääntöpuolensa. Maalla tuota lähimmäisyyttä tuntuisi löytyvän enemmän. Täällä se lähimmäisapu pakkaa jo olla organisoitua, erilaisten kolmannen sektorin toimijoitten kautta tapahtuvaa, kuten omat askareenikin ovat. Mutta hyvä kai sekin.
        Passeli ilma metsälle menoon tänään. Eilen kun jouduin kulkemaan tuolla meidän asuinalueen urbaanissa osassa, huomasin kyllä, miten kaunista uusi asutus ja rakentaminen on. Pihat ovat luultavasti arkkitehdin käsialaa, tuttuni ainakin kertoi antaneensa pojalleen lahjaksi pihasuunnittelun niin että kai sekin on tätä aikaa...

        Km kertoi puistojumpasta. Niitä on ollut meilläkin muutamana kesänä. Ne ovat vain olleet näiden "nopeitten, kapeitten ja upeitten" valtaamia. Kerran kävin, ainoana seniori-ikäisenä, ja totesin, ettei ole ihan minun lajini. Tai-chi taitaisi olla meille sopiva. ..))
        Dokumentteja on esitetty tuosta kiinalaisten ulkona voimistelusta.
        Ja onhan noita kuntoilulaitteita tuossa minunkin marjastusmaani vierellä. Ehkä pitäisi ottaa käyttöön...
        Mukavaa päivää kaikille,
        demeter1


    • Anonyymi

      Kirjoittivat tuolla, että Mikkelissä sijaiseva Mannerheimin salonkivaunu on sotkettu muutama päivä sitten. Onko tietoa ketä vois eppäillä?

      • Anonyymi

        Varmaan joku punainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku punainen.

        Niin, ja taiteita harrastava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ja taiteita harrastava.

        Ota esille myös Noja-tuolin kirjoitusmuoto. Kerroithan
        häpeäväsi joidenkin huonoa kirjoitustaitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan joku punainen.

        Pitää paikkansa, töhrijä oli taannoisen punakaartilaisen kaukainen sukulainen, joka näin taannehtivasti kosti Marskille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää paikkansa, töhrijä oli taannoisen punakaartilaisen kaukainen sukulainen, joka näin taannehtivasti kosti Marskille!

        Juu, punakaartissakin oli paljon nuoria sotilaita. Varmaan heidän lapsiaankin on vielä paljon elossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, punakaartissakin oli paljon nuoria sotilaita. Varmaan heidän lapsiaankin on vielä paljon elossa.

        Onkohan tarkastettu, etteivät nämä punikkikoltiaiset piruuttain vielä rasvanneet salinkivaunun jarruja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tarkastettu, etteivät nämä punikkikoltiaiset piruuttain vielä rasvanneet salinkivaunun jarruja?

        Aivan, jos näitä koltiaisia on useita, on se jo jengi. Tovereita ja hyviä ystäviä keskenään varmaankin.


    • Anonyymi

      Vai niin.

      • Uuteen viikkoon uusin innoin! Odottelen pakaste voitaikinen sulamista, tuskastuttavan hidasta on. Samalla teen valmisteluja kaalilaatikkoa varten, Kaalisulppu on haudutettu ja riisin kypsymistä odottelen, jonka jälkeen on jauhelihan ja sipulin paisto enää.
        OLin ajatellut saavani juustotikut paistettua enen laatikon uuniin työntämistä, vaan eipä käynytkään niin.

        Maustan juustokierteet parmesaanilla ja basilikalla, ne on hyviä keiton ja miks'ei kahvinkin kanssa naposteltavia. Viikoloppu sujui kauniissa säässä mielekkäästi, on tullut ulkoiltua ja nautittua kesäsäistä!

        Hauskaa alkavaa viikkoa 🌷


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Uuteen viikkoon uusin innoin! Odottelen pakaste voitaikinen sulamista, tuskastuttavan hidasta on. Samalla teen valmisteluja kaalilaatikkoa varten, Kaalisulppu on haudutettu ja riisin kypsymistä odottelen, jonka jälkeen on jauhelihan ja sipulin paisto enää.
        OLin ajatellut saavani juustotikut paistettua enen laatikon uuniin työntämistä, vaan eipä käynytkään niin.

        Maustan juustokierteet parmesaanilla ja basilikalla, ne on hyviä keiton ja miks'ei kahvinkin kanssa naposteltavia. Viikoloppu sujui kauniissa säässä mielekkäästi, on tullut ulkoiltua ja nautittua kesäsäistä!

        Hauskaa alkavaa viikkoa 🌷

        Eiks sulla oo mikroo, missä voi sulattaa ? Siis voitaikinaa ja juustoa, jopa on epäterveellinen tuhti yhdistelmä. Miksei leipä kelpaa keiton kanssa arkena?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiks sulla oo mikroo, missä voi sulattaa ? Siis voitaikinaa ja juustoa, jopa on epäterveellinen tuhti yhdistelmä. Miksei leipä kelpaa keiton kanssa arkena?

        On micro ja on ne jo paistettukin. Onhan minulla kiertoilmauuni, vaikka en muistanut, joten molemmat paistui yht´aikaa 😊))

        Terveellisen ihania ja suussasulavia juustokierrukat onkin 😊))


      • sinisiru kirjoitti:

        Uuteen viikkoon uusin innoin! Odottelen pakaste voitaikinen sulamista, tuskastuttavan hidasta on. Samalla teen valmisteluja kaalilaatikkoa varten, Kaalisulppu on haudutettu ja riisin kypsymistä odottelen, jonka jälkeen on jauhelihan ja sipulin paisto enää.
        OLin ajatellut saavani juustotikut paistettua enen laatikon uuniin työntämistä, vaan eipä käynytkään niin.

        Maustan juustokierteet parmesaanilla ja basilikalla, ne on hyviä keiton ja miks'ei kahvinkin kanssa naposteltavia. Viikoloppu sujui kauniissa säässä mielekkäästi, on tullut ulkoiltua ja nautittua kesäsäistä!

        Hauskaa alkavaa viikkoa 🌷

        Iltapäivää! Tänään oli pouta ja sopivasti viileämpää kauppa- ja
        asiareissullani kävellä.
        Skillan ja demeter keskustelivat aikanamme tapahtuneista muutoksista
        ja vaikutuksista mm. ihmissuhteisiin. Olen minäkin näitä tykönäni
        ajankulukseni pähkäillyt. Onhan muutokseni aika suuri: korpieläjänä
        neljännes iästäni, sitten loput "kaupunkieläjänä", suurin osa täällä
        pääkaupunkiseudulla. Kyllähän se kopikylässä oli ihmisten olo
        välitöntä, hyvää kanssakäymistä ja tarvittaessa naapuria autettiin.
        Nyt se tusinan töllin kylä on autio, joissain lomalaiset vielä pistäytyy.
        Tämä minun ikäpolveni muutti paremmille työmarkkinoille.
        Minulla on ollut yllättävän vähän ongelmia sopeutumisessa uusiin
        olosuhteisiin. Tiedän monta tapausta, jotka ovat yrittäneet täälläkin
        pärjätä, mutta muuttaneet vaikka vanhan kotikuntansa kirkonkylään.
        Se "kotiseutuikävä"on painanut, vaikka ei tunnustaisikaan.
        Näin se on, en osaa muuta kaivata, kuin mitä on elämänmenoni nyt.
        Tottakai 60 vuotta täällä oloani on jättänyt jotain jälkiä, joita en ehkä
        huomaakaan. En nyt "tekeydy" kaupunkilaiseksi, mutta puheessani
        on ainakin osa sinänsä hyvää murrettani kadonnut.
        Kun siirryin eläkkeelle, käytin pienen hetken mietteisiini, että
        muuttaisinko vanhoille koikulmilleni. Ei se tuntunut hyvältä.Tutummathan
        täällä on paikat ja ihmisetkin:)
        Ilmat kuulemma viilenee, mutta helteetkin palaa. Hyvää jatkoa!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        On micro ja on ne jo paistettukin. Onhan minulla kiertoilmauuni, vaikka en muistanut, joten molemmat paistui yht´aikaa 😊))

        Terveellisen ihania ja suussasulavia juustokierrukat onkin 😊))

        Niinpä. Olet oikein kokkien kokki, hienostorouva, vai mitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Olet oikein kokkien kokki, hienostorouva, vai mitä?

        Hän on entinen pientilan emäntä, tehnyt rankkaa työtä varpaat lehmän sonnassa ha oppinut tekemään ihan kaikkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiks sulla oo mikroo, missä voi sulattaa ? Siis voitaikinaa ja juustoa, jopa on epäterveellinen tuhti yhdistelmä. Miksei leipä kelpaa keiton kanssa arkena?

        Ai-van.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Olet oikein kokkien kokki, hienostorouva, vai mitä?

        Millainen on "hienostorouva"?
        Taidat katsoa Hyasinttisarjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainen on "hienostorouva"?
        Taidat katsoa Hyasinttisarjaa.

        Hyasintti niitä kynttilä illallisiaan järjestää ja valikoi itseään hienomista piireistä vieraita. H kohtelee erittäin huonosti mukavia naapireitaan, hakee kahville saadakseen yleisöä kehumisilleen. Elisabet saa aina kahvikuppineuroosin H seurassa ja H nöyryyttää tätä lisää. Sisaren sauna, tila ponille ja Mersedes auto on se, mitä läheisissäänkin eniten arvostaa. Hänen seiniäänkään ei saa edes oma mies hipaista , ettei vaan likaannu hienot tapetit. Asunto on kuitenkin miehen palkalla ostettu, mutta koti on vain Hyasintin leuhkinnan näyttämö. Että sellainen hienostorouva se H, pahin moukka ja törkimys mitä kuvitella saattaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainen on "hienostorouva"?
        Taidat katsoa Hyasinttisarjaa.

        Hienostorouvako

        hää onpi taiteijia, joka tekkee hienoista resepteistä hienoja ruokia, on iloinen ja käypi usei kyläski sekä vielä harrastaa kulttuurii ja asuntojesa myyntii ja ostoo sekä muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienostorouvako

        hää onpi taiteijia, joka tekkee hienoista resepteistä hienoja ruokia, on iloinen ja käypi usei kyläski sekä vielä harrastaa kulttuurii ja asuntojesa myyntii ja ostoo sekä muuta.

        Tekoiloinen se on. Tosiasiassa hyvin huono itsetunto ja onneton ihminen, kun pitää aina kehua ja tehostaa itseään, samalla polkea muita. Kulttuurista ei ymmärrä enempää kuin sika hopealusikasta, mutta teeskentelee ymmärtävänsä. Ei ne loma asunnon ostot onnistuneet, pienellä rahalla kun ei saanut kuin vinttikopperon kartanosta. Eikä se akka itse mitään omistanut, elää ukkonsa siivellä ja orjuuttaa ukkoparkaa koko ajan. Ne ruokapidotkin aina epäonnistui, kun yritti olla hienompaa kuin onkaan. Upposi joen rantamutaan koko akka pöytineen ja kakkuineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoiloinen se on. Tosiasiassa hyvin huono itsetunto ja onneton ihminen, kun pitää aina kehua ja tehostaa itseään, samalla polkea muita. Kulttuurista ei ymmärrä enempää kuin sika hopealusikasta, mutta teeskentelee ymmärtävänsä. Ei ne loma asunnon ostot onnistuneet, pienellä rahalla kun ei saanut kuin vinttikopperon kartanosta. Eikä se akka itse mitään omistanut, elää ukkonsa siivellä ja orjuuttaa ukkoparkaa koko ajan. Ne ruokapidotkin aina epäonnistui, kun yritti olla hienompaa kuin onkaan. Upposi joen rantamutaan koko akka pöytineen ja kakkuineen.

        Miksi ihmeessä haku 'korpikirjailija' tuo tämän 09:29 tekstin hänen kirjoittamakseen...


    • Anonyymi

      "Eiks sulla oo mikroo, "??

      Tiedätkö, että mikro, vaikka olisi sulatus, tekee voitaikinasta erilaista, jota tosi leipuri ei käytä. Voi vaikka vahingossa ns. esikypsentää

      Onko myös sinun asiasi tulla tänne 80 palstalle huomautelemaan epäterveellisestä ruoasta kenellekään, sillä sinis ruoat ovat yleensä ravitsevia, terveellisiä ja herkullisia.

      Et varmasti syö siis itsekkää, jos olet naapurissa/kylässä kaffeella sitä tarjottua korvapuustia, koska senkin voi korvata hapankorpulla.

      • Anonyymi

        Varsinaisten gonokokkien keittiöpalsta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsinaisten gonokokkien keittiöpalsta!

        Octopussy miehellä suu tukkoon!


    • Huomenta kauniiseen aurinkoiseen aamuun, tuuli on rauhoittunut ja hellettä odotellaan;)
      Lehdestä huomasin, että viljojen puinti on alkamassa, nyt kuivaa säätä kaivataankin.
      Torilla kävin eilen ja haalin kassiin juureksia, kukkakaalejakin pussillisen, oiva höyste aterian laittoon.

      Ruuan teosta sinisiru kirjoitteli ja taitaja kun on niissä asioissa, tuli vesi kielelle kertomasta.
      Minä laiskuuttani olen riisin laittanut kaalin kanssa kiehumaan, jauhelihan ruskistan ja sitten yhdistän kaikki ja uuniin, on se niin hyvää tuo kaali eri muodoissaan.
      Keitto maistui minunkin tekemänä eilen ja saanpa vielä pari kertaa lämmittäen siitä aterian.
      Jätän päivän väliin ja teen tänään kukkakaaleja, perunoita ja tattikastiketta, oma tekemää kurkkusalaattia kyytipojaksi, maistuis varmaan sinullekin;)

      Demeter1, olen samalla tapaa katsellut noita omakotitalojen pihoja, kauniisti laitettuja melkein kaikki, toki muutama "hoitamaton" sekaan mahtuu ja hyvin tuo erottuukin.
      Miniäni lähetti kuvia pihansa uudistumisesta ja olipa hyvin katsottu Huvila&huusi ohjelmat, kyllä sitä omin käsinkin pystyy kaunista luomaan.
      Viikonloppuna on aikomus mennä paikalle katsomaan ja koiranpentuun tutustumaan.
      Kolmassektori mistä mainitsit myös täällä meillä toimii, apua on tarjolla jos sitä tarvitsee, hyvä niin, tuo korona vaan edelleen uhkana elää ja apua monella tapaa ihmiset tarvitsee.
      En täällä ole monellakaan noita kasvosuojuksia nähnyt, kai varovaisuus on unohtunut, kun yhtään tauti tapausta ei kaupungissa ole ollut.
      Viisautta olisi ainakin välimatkat pitää ja käsienpesua ylen määrin toteuttaa.
      Hautajaisten kanssa tulee ongelmia, kun vain kaksikymmentä henkeä on lupa kutsua, karsinta aiheuttaa harmia, kummi-tyttöni siitä kertoi, kun hänen hommakseen on asioiden hoito jäänyt.

      Ynnämuu kertoilit tottumisesta kaupungin elämään, kyllä se varmaan niin on, mihin kodin laittaa sinne kotiutuu.
      Kyllä kohdallasi tuo pitkä asuminen jo on varmistanut asuinpaikkasi ja vaikka joskus mieleen tulee synnyinseudut, hankalaa varmaan olisi sinne taas tottua ja olisihan se iso muutos olevaan.
      Minulle tämä oma kotikaupunkini on sopiva, joskus haikailin pois muuttoa, mutta käytyäni äskettäin Kuopiossa, oikein kauhistuin sitä vilskettä, enpä viihtyisi, tai ainakin totuttelua kaipaisi kovasti;)
      Täällä on hyvä asustaa, ei mitään suuren kaupungin haittoja, on järviä, luontoa, marjamaita ja kauppojakin hyvin lähellä, asun kaiken ihanuuden ja toimivuuden keskellä, muuttakaa tänne, jos rauhaa kaipaatte;)

      Tuo politiikan sarka on viisainta jättää Noja-tuolin ulkopuolelle, minusta ei ole kiistämään väitteitänne ja päätöksiinkään en pysty vaikuttamaan mihinkään suuntaan, annetaan työrauha valitsemillemme toimijoille.

      Nyt taas uteliaasti päivän hommiin ja illan suussa sitten tarkastelemaan tuottoa mitä mahdollisesti aikaan saan, voikaa hyvin ja hymyä huuleen;)

    • Anonyymi

      Kyllä minusta yhteisistä asioista (politiikka) puhuminen demokraattisessa maassa on yhtä viisasta tai jopa viisaanpaa kuin nojatuolista puhuminen, josta tuolista ei sitten kuitenkaan puhuta, vaan pyritään saamaan julkiseen someen puumerkeill varustettu ystävyysseura miellyttämään toinen toistaan.

      • Onko ystävällisyys sinusta pahasta, seurassa se on parhaimmillaan, kaikille antavaa..

        Toki politiikkakin aiheena hyvä, mutta miten siitä keskustellaan, ei aina parhaimmalla tavalla, menee henkilöihin ja sitä tehden loukkauksiin.
        Voisitko ajatella, että on ihan vilpitöntä kiittelyä ei kehumista ollenkaan.


      • Anonyymi

        Politiikka vaikuttaa enemmän jokaisen elämään kuin nämä mummojen mitä tein mitä söin tarinat.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Onko ystävällisyys sinusta pahasta, seurassa se on parhaimmillaan, kaikille antavaa..

        Toki politiikkakin aiheena hyvä, mutta miten siitä keskustellaan, ei aina parhaimmalla tavalla, menee henkilöihin ja sitä tehden loukkauksiin.
        Voisitko ajatella, että on ihan vilpitöntä kiittelyä ei kehumista ollenkaan.

        Nimimerkit ja anomyymit täällä keskustelevat.


    • Anonyymi

      Terveiset Pohjoisen matkalta ! Varsinkin Pohjois-Norjan huikeat vuonomaisemat saavat aina haltioitumaan : meri, jyhkeät jyrkät vuorten seinämät ja lumihuiput ovat mahtava yhdistelmä. Vuonoissa on usein tyyntä, joten pilvet ja vuoret kuvastuvat veteen, vuonojen kainaloissa kylät nököttävät pikkuruisina väripilkkuina. Kalastajien veneet ja kalanviljelylaitokset rytmittävät , laskuveden aikaan rannan kivikot ja levät muuttavat näkymiä. Tiet kiemurtelevat milloin aivan vuonon rantaa alhaalla, milloin huimissa korkeuksissa jyrkänteiden reunoja myöten. Väliin taas matkataan valtavan upeita rotkoja ylittäviä tai saarelta toiselle johtavia siltoja, väliin vuoret alitetaan pitkissä tunneleissa. Siltoja ja tunneleita onkin rakennettu suurella rahalla paljon, helpottaahan se kulkemista. Joistakin tulee maksu perässä, muttei se kovin kallista kuitenkaan ole .

      Myös tundraylänköjen ylitys on erikoinen elämys, keskellä ei-mitään, ei muuta kasvillisuutta kuin varvikkoa, sitten vaivaiskoivua. Välillä joutuu pilveen, kosteus ja sumu ympäröi muurin tavoin. Välillä taivas on huikaisevan tumman sininen, kuten korkeuksissa voi olla. Silmänkantamattomiin ylänköjä, tuntureita, vuoria, soita, suolampia, kirkkaita vuoripuroja. Ihmeesti karuissakin kivikoissa kukkii kissankelloja, myös horsmikot hohtavat punaisina alhaalla vuonojen rannoilla. Norjassa eteen tielle saattaa tulla tupsahtaa lampaita, samaan tapaan kuin Suomessa poroja. Jos olisi nuori ja voimissaan, voisi lähteä vaeltamaan ja katsomaan maisemia vaellusreiteiltä käsin, mutta pääosin ihailimme näkymiä autosta käsin, levähdyspaikoilta ja pieniä patikointejakin helpossa maastossa, esimerkiksi komeita putouksia katsomaan. Valokuvia on tietenkin huimat määrät, siirsin niitä juuri koneelle.

      Suomen Lappi on sydämen maisemaa myös, eri tavalla sykähdyttävää. Saanalle ja Mallatuntureille tulo on aina yhtä juhlallista ja ylentävää, jopa puhdistava kokemus.
      Kovasti on medioissa hehkutettu Lapin hillasatoa, mutta eipä ainakaan tienvarsilla lakkoja näkynyt, korpiin ja soille ei ollut aikomustakaan lähteä rämpimään. Parin levähdyspaikan luota löysimme kahvimukilliset hilloja, joten saimme sentään suut makeiksi ja mustikoita oli varvut täynnään. Nyt ei ollut vielä ruskasta tietoakaan, mutta kesäväreissäkin on hienot sävyt. Soilla hehkui hopeisena tupasvilla, vihreän sävyjä on lukemattomia, ja tummat kirkkaat suolammet antavat loistoa. Sää oli suosiollinen suurimman osan matkaa, paljon sinistä taivasta ja poutapilviä sekä niiden kuvajaisia saimme valokuviinkiin. Aurinko laski paljon myöhempään kuin etelässä, monta hienoa auringonlaskua ja kuutamoa saimme nähdä. Revontulien aika ei vielä ole.

      Riittäköön tämä, nyt on jo kiire puutarhaan pomimaan viimeisiä vadelmia. Omenia on aivan valtavasti kaikilla täällä tänä vuonna, mihin niiden kanssa joutuukaan !

      Ramoona

      • Anonyymi

        Olipa huikeaa lukea matkakertomustasi, Ramoona! Oli kuin mukana olisi ollut, samanlaisia matkoja olen aikoinaan mieheni kanssaPohjois-Norjaan tehnyt, silloin ei vielä niitä tunneleita montaa ollut, eikä mitään siltamaksujakaan. Ihaistuin silloin Norjaan, myöhemmin käytyämme Islannissa, se maa kuitenkin vei voiton ihmeellisyyksineen.
        On mukava muutenkin lukea matkakertomuksia, niitä kait meillä kaikilla on vuosien ajalta. Tänne toivoisi lisää niitä kertomuksia, ajankulua ja muistoihin palaamista vanhoille. Enää ei yksinään tule lähdettyä edes ryhmämatkalle, enkä se tämän korona-ajan aikana edes niihin uskaltaisi osallistuakaan.

        Takapakkia tuli minulle siitä viime kävelylenkistä, jalka ei kuitenkaan kestänyt niin pitkää, vaikka vaan pari km:n matkaa. Nyt sitä vaan kylmäkallen kanssa maataan ja toivutaan. Ei pitäisi hinkua niille kävelylenkeille, mutta kun se on melkein intohimoni, niin näinpä kävi! km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa huikeaa lukea matkakertomustasi, Ramoona! Oli kuin mukana olisi ollut, samanlaisia matkoja olen aikoinaan mieheni kanssaPohjois-Norjaan tehnyt, silloin ei vielä niitä tunneleita montaa ollut, eikä mitään siltamaksujakaan. Ihaistuin silloin Norjaan, myöhemmin käytyämme Islannissa, se maa kuitenkin vei voiton ihmeellisyyksineen.
        On mukava muutenkin lukea matkakertomuksia, niitä kait meillä kaikilla on vuosien ajalta. Tänne toivoisi lisää niitä kertomuksia, ajankulua ja muistoihin palaamista vanhoille. Enää ei yksinään tule lähdettyä edes ryhmämatkalle, enkä se tämän korona-ajan aikana edes niihin uskaltaisi osallistuakaan.

        Takapakkia tuli minulle siitä viime kävelylenkistä, jalka ei kuitenkaan kestänyt niin pitkää, vaikka vaan pari km:n matkaa. Nyt sitä vaan kylmäkallen kanssa maataan ja toivutaan. Ei pitäisi hinkua niille kävelylenkeille, mutta kun se on melkein intohimoni, niin näinpä kävi! km.

        Seitsemänkymmentäluvulla oli muodikasta telttailu . Meidänkin 5-henkinen perheemme ajeli monena kesänä pitkin poikin Suomea ja kolme kertaa Norjan puolella. Meillä oli markiisikankainen teltta, jonka sisälle oli makuuteltta 5 hengelle. Mukana oli retkipöytä ja -tuolit, kaasukeitin, ruokailuvälineet ja vuodevaattee muut vaatteet, ja ihan hyvin (hah) mahduimme tavalliseen, isohkoon henkilöautoon, jonka katolla oli teline sille teltalle tukikeppeineen.
        Ne olivat mukavia retkiä, ja Ramoonan kuvauksesta tuli mieleeni oma matkamme Altaan ja Hammerfestiin. Vuoristotien varrella oli lumikinoksia, ja lapset kävivät lepotauolla lumisotasille varvastossuissaan ja hellepaidoissaan. Meitä sää aina suosi. Iso telttamme ei kastunut koskaan sateessa.
        Jäämeressä käytiin uimassa, ja rantakivikosta löytyi savesta poltettu verkonpaino, joka on tänäkin päivänä muistona kesämökin seinällä.
        Erään kerran tunturin levähdyspaikalla seistessämme näimme alhaalla lähellä meren pintaa kiitävän Hornetin tai vastaavan, minkähän nimiset ne hävittäjät tuohon aikaan olivat.
        Natomaan ihmeitä, meillä ei vastaavia tuolloin vielä ollut.
        Hammerfestissä olimme viikonlopun ihanassa heinäkuun säässä. Maanantaiaamuna tuli kiire lähtö, kun kalatehtaat avasivat ovensa ja arki alkoi. Sai siinä nirppanokkaiset suomalaiset turistit nenäänsä pidellä ja paeta campingalueelta vilkkaasti!
        Se oli niitä aikoja se. Eipä nuoriso kauan autoon mahtunut, retket loppuivat meiltäkin. Kerran-pari kävimme kahdestaan, mutta ei se telttailu enää houkuttanut.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seitsemänkymmentäluvulla oli muodikasta telttailu . Meidänkin 5-henkinen perheemme ajeli monena kesänä pitkin poikin Suomea ja kolme kertaa Norjan puolella. Meillä oli markiisikankainen teltta, jonka sisälle oli makuuteltta 5 hengelle. Mukana oli retkipöytä ja -tuolit, kaasukeitin, ruokailuvälineet ja vuodevaattee muut vaatteet, ja ihan hyvin (hah) mahduimme tavalliseen, isohkoon henkilöautoon, jonka katolla oli teline sille teltalle tukikeppeineen.
        Ne olivat mukavia retkiä, ja Ramoonan kuvauksesta tuli mieleeni oma matkamme Altaan ja Hammerfestiin. Vuoristotien varrella oli lumikinoksia, ja lapset kävivät lepotauolla lumisotasille varvastossuissaan ja hellepaidoissaan. Meitä sää aina suosi. Iso telttamme ei kastunut koskaan sateessa.
        Jäämeressä käytiin uimassa, ja rantakivikosta löytyi savesta poltettu verkonpaino, joka on tänäkin päivänä muistona kesämökin seinällä.
        Erään kerran tunturin levähdyspaikalla seistessämme näimme alhaalla lähellä meren pintaa kiitävän Hornetin tai vastaavan, minkähän nimiset ne hävittäjät tuohon aikaan olivat.
        Natomaan ihmeitä, meillä ei vastaavia tuolloin vielä ollut.
        Hammerfestissä olimme viikonlopun ihanassa heinäkuun säässä. Maanantaiaamuna tuli kiire lähtö, kun kalatehtaat avasivat ovensa ja arki alkoi. Sai siinä nirppanokkaiset suomalaiset turistit nenäänsä pidellä ja paeta campingalueelta vilkkaasti!
        Se oli niitä aikoja se. Eipä nuoriso kauan autoon mahtunut, retket loppuivat meiltäkin. Kerran-pari kävimme kahdestaan, mutta ei se telttailu enää houkuttanut.

        Mkr.

        Tässä jalkapuolena makoillesani on mukava lukea sinunkin makriina matkakertomustasi! Noinhan se oli 60 -70 luvulla matkat Lappiin ja Norjan puolelle tehtiin lapsikatraan kanssa, eikä se aina ihan helppoa olut, kun välimatkat pysähdyspaikoille oli pitkiä. Lapset siinä auton takapenkillä monta kertaa riitautuivat keskenään, kun aika tuli pitkäksi. Meillä oli myös samanlainen teltta, otti aikaa pystyttää sitä, ja kerran kun taas sitä koottiin, niin poika, joka oli sisarustensa kanssa äksyteerannut, lähti omin päin tunturiin kiipeämään. Me vanhemmat sitten ihmettelimme, mihin 5-vuotias oli kadonnut, ja minä lähdin tunturia kohti etsimään. Ei aikaakaan, niin poika tuli vastaan itku silmässä ja iso porolauma hölkytellen perässä, etunenässä johtajaporo kello kaulassa. Niin se meidän kovasisuinen riitapukari sai sen reissunsa jälkeen sisaruksiltaan Aslakin nimityksen ja hauskuutta riitti siitä monet kerrat matkan aikana, eikä poika enää siskojaan sillä reissulla kiusannut.
        Monet kesät sinne pohjoiseen ajettiin, se oli muotia niihin aikoihin lapsiperheitten keskuudessa. Mukavia muistoja näin jälkeenpäin, sanovat nämä aikuisiksi kasvaneet lapsetkin. km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä jalkapuolena makoillesani on mukava lukea sinunkin makriina matkakertomustasi! Noinhan se oli 60 -70 luvulla matkat Lappiin ja Norjan puolelle tehtiin lapsikatraan kanssa, eikä se aina ihan helppoa olut, kun välimatkat pysähdyspaikoille oli pitkiä. Lapset siinä auton takapenkillä monta kertaa riitautuivat keskenään, kun aika tuli pitkäksi. Meillä oli myös samanlainen teltta, otti aikaa pystyttää sitä, ja kerran kun taas sitä koottiin, niin poika, joka oli sisarustensa kanssa äksyteerannut, lähti omin päin tunturiin kiipeämään. Me vanhemmat sitten ihmettelimme, mihin 5-vuotias oli kadonnut, ja minä lähdin tunturia kohti etsimään. Ei aikaakaan, niin poika tuli vastaan itku silmässä ja iso porolauma hölkytellen perässä, etunenässä johtajaporo kello kaulassa. Niin se meidän kovasisuinen riitapukari sai sen reissunsa jälkeen sisaruksiltaan Aslakin nimityksen ja hauskuutta riitti siitä monet kerrat matkan aikana, eikä poika enää siskojaan sillä reissulla kiusannut.
        Monet kesät sinne pohjoiseen ajettiin, se oli muotia niihin aikoihin lapsiperheitten keskuudessa. Mukavia muistoja näin jälkeenpäin, sanovat nämä aikuisiksi kasvaneet lapsetkin. km.

        Kiitos, Ramoona, matkakertomuksestasi, se toi näkymät. aivan silmien eteen ja lahjoitti hyvää mieltä!
        Elätte rikasta elämää korona-kesänäkin, se on aika harvinaista ollut tänä aikana.
        Minäkin vielä harkitsen kutsun seuraamista coronan ja intin takia siirrettyihin ylioppilasjuhliin Turkuun, vaikka niin mielelläni osallistuisinkin. Tuntuu vain, ettei Uudeltamaalta oikein sopisi lähteä kutsuakaan noudattamaan. Sama koski myös aikaisemmin pohjoisempaaa tullutta kutsua.
        Kaunista on kyllä ollut Suomessakin, arvaan, että monet muutkin kuin minä
        on kaikesta huolimatta tästä kesästä nauttinut tosi paljon.
        Voidaan hyvin ja nautitaan tästäkin elokuun päivästä!
        t. Miaelina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä jalkapuolena makoillesani on mukava lukea sinunkin makriina matkakertomustasi! Noinhan se oli 60 -70 luvulla matkat Lappiin ja Norjan puolelle tehtiin lapsikatraan kanssa, eikä se aina ihan helppoa olut, kun välimatkat pysähdyspaikoille oli pitkiä. Lapset siinä auton takapenkillä monta kertaa riitautuivat keskenään, kun aika tuli pitkäksi. Meillä oli myös samanlainen teltta, otti aikaa pystyttää sitä, ja kerran kun taas sitä koottiin, niin poika, joka oli sisarustensa kanssa äksyteerannut, lähti omin päin tunturiin kiipeämään. Me vanhemmat sitten ihmettelimme, mihin 5-vuotias oli kadonnut, ja minä lähdin tunturia kohti etsimään. Ei aikaakaan, niin poika tuli vastaan itku silmässä ja iso porolauma hölkytellen perässä, etunenässä johtajaporo kello kaulassa. Niin se meidän kovasisuinen riitapukari sai sen reissunsa jälkeen sisaruksiltaan Aslakin nimityksen ja hauskuutta riitti siitä monet kerrat matkan aikana, eikä poika enää siskojaan sillä reissulla kiusannut.
        Monet kesät sinne pohjoiseen ajettiin, se oli muotia niihin aikoihin lapsiperheitten keskuudessa. Mukavia muistoja näin jälkeenpäin, sanovat nämä aikuisiksi kasvaneet lapsetkin. km.

        Meidän muksut olivat vähän vanhempia ja osasivat olla siivosti keskenään. Matkahuvitukseksi kyllä leikimme kaikenlaisia pelejä, mm. "ystävää", joka oli jokin auton sisällä oleva asia. Siitä sitten muut esittivät kysymyksiä ja yrittivät keksiä, mikä "ystävä" oli kysymyksessä. Vanhin oli niin kiinnostunut matkasta, ajamisesta ja teistä, että vielä vuosia myöhemminkin osasi selostaa, miten jollekin leirintäalueelle piti ajaa. Ei siinä ehtinyt kinastella.
        Poroista tuli mieleeni Lapin teillä vaeltavat sarvipäät, ja Norjan puolella lampaat. Niitä sai kyllä varoa, kun kulkivat mistään piittaamatta sinne tänne.
        Camping-alueilla oli vetoauton perässä kulkevia saksalaisia rollendebusseja, joissa matkasi monikymmenpäinen porukka, joka yöpyi auton lokeroissa kuin missäkin kolumbaariossa, ja campingalueilla oli kinaa siitä, kuinka paljon yöpymisestä piti maksaa.

        Hauska muistella menneitä näin äkkiseltään! - Mkr. -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seitsemänkymmentäluvulla oli muodikasta telttailu . Meidänkin 5-henkinen perheemme ajeli monena kesänä pitkin poikin Suomea ja kolme kertaa Norjan puolella. Meillä oli markiisikankainen teltta, jonka sisälle oli makuuteltta 5 hengelle. Mukana oli retkipöytä ja -tuolit, kaasukeitin, ruokailuvälineet ja vuodevaattee muut vaatteet, ja ihan hyvin (hah) mahduimme tavalliseen, isohkoon henkilöautoon, jonka katolla oli teline sille teltalle tukikeppeineen.
        Ne olivat mukavia retkiä, ja Ramoonan kuvauksesta tuli mieleeni oma matkamme Altaan ja Hammerfestiin. Vuoristotien varrella oli lumikinoksia, ja lapset kävivät lepotauolla lumisotasille varvastossuissaan ja hellepaidoissaan. Meitä sää aina suosi. Iso telttamme ei kastunut koskaan sateessa.
        Jäämeressä käytiin uimassa, ja rantakivikosta löytyi savesta poltettu verkonpaino, joka on tänäkin päivänä muistona kesämökin seinällä.
        Erään kerran tunturin levähdyspaikalla seistessämme näimme alhaalla lähellä meren pintaa kiitävän Hornetin tai vastaavan, minkähän nimiset ne hävittäjät tuohon aikaan olivat.
        Natomaan ihmeitä, meillä ei vastaavia tuolloin vielä ollut.
        Hammerfestissä olimme viikonlopun ihanassa heinäkuun säässä. Maanantaiaamuna tuli kiire lähtö, kun kalatehtaat avasivat ovensa ja arki alkoi. Sai siinä nirppanokkaiset suomalaiset turistit nenäänsä pidellä ja paeta campingalueelta vilkkaasti!
        Se oli niitä aikoja se. Eipä nuoriso kauan autoon mahtunut, retket loppuivat meiltäkin. Kerran-pari kävimme kahdestaan, mutta ei se telttailu enää houkuttanut.

        Mkr.

        Muodikas telttailu? Kyllä meillä oli kyse rahan niukkudesta.
        Ensimmäinen, yhteinen lomareisu, 4,5 viikkoa suuntautui Etelä-Eurooppaan. 4:n hengen sopu teltta ja kulkuvälineenä -63vm kolmevaihteinen Datsun. Isoruokainen, heikkotehoinen, kelju ajettava ja paluumatkalla hyytyi Köpikseen.

        Vielä lastemme kanssa teimme Euroopan 2:n viikon matkoja saman teltan kanssa ja samasta syystä. Sittemmin siirryimme käyttämään camping alueiden mökkejä tai asuntovaunuja.
        Seuraava vaihe olivat yksityismajoitukset ilman BB-merkintää.
        Jäätyämme kahden tuhlasimme zimmereihin ja chalet majoituksiin.
        Lopulta xxx-tason hotskuihin.
        Ennen lentojen halpenemista kertyi Euroopassa omalla autolla noin 160000km.
        Halpislentojen aikaan vuokrasimme usein auton lentoasemalta mutta ne olivat yleensä viikon reisuja. Joskus 2 viikkoa.

        Nyt vanhuksina tyyli on jo vuosikausia ollut toinen. Koko tähänastinen vuosi kotona hapatissa eikä syksykään näytä lupaavammalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muodikas telttailu? Kyllä meillä oli kyse rahan niukkudesta.
        Ensimmäinen, yhteinen lomareisu, 4,5 viikkoa suuntautui Etelä-Eurooppaan. 4:n hengen sopu teltta ja kulkuvälineenä -63vm kolmevaihteinen Datsun. Isoruokainen, heikkotehoinen, kelju ajettava ja paluumatkalla hyytyi Köpikseen.

        Vielä lastemme kanssa teimme Euroopan 2:n viikon matkoja saman teltan kanssa ja samasta syystä. Sittemmin siirryimme käyttämään camping alueiden mökkejä tai asuntovaunuja.
        Seuraava vaihe olivat yksityismajoitukset ilman BB-merkintää.
        Jäätyämme kahden tuhlasimme zimmereihin ja chalet majoituksiin.
        Lopulta xxx-tason hotskuihin.
        Ennen lentojen halpenemista kertyi Euroopassa omalla autolla noin 160000km.
        Halpislentojen aikaan vuokrasimme usein auton lentoasemalta mutta ne olivat yleensä viikon reisuja. Joskus 2 viikkoa.

        Nyt vanhuksina tyyli on jo vuosikausia ollut toinen. Koko tähänastinen vuosi kotona hapatissa eikä syksykään näytä lupaavammalta.

        Huomenta jälleen, harmaana päivä alkaa sään puolesta, mutta sienet jo kaipaa vettä, siis pieni sade suotavaa;)
        Pientä ivaa olen huomannut noissa parin rivin viesteissä, mutta kauniisti kuitenkin kirjoitettu, joten ei siitä sen enempää.
        Politiikka todella liittyy kaikessa elämässämme päätöksien ja lakien myötä elämään, mutta tuskin täällä riitelemällä mitään aikaan saadaan.

        Kiitos Ramoona mukavasta matkakertomuksesta, muistoja toi minun mieleen, niin kuin toistenkin, aika monella noita matkoja Lappiin on muistoissa.
        Norjan puolella käytiin mekin ja telttahan se oli yöpymispaikka, muistan pelänneeni kovin niitä vuoririnteillä ajoa, mutta tässäpä vielä kirjoittelen;)
        Nyt varmaan tiet jo turvallisempia sielläkin.

        Ikävä tuo kissamummon jalan kipeytyminen uudelleen, siitä saattaa harmia pitkäksi aikaa riittää, nyt pidempi aikainen lepo tarpeen.
        Ajatella jos poika olisi sinne tunturiin eksynyt, mitä olisikaan voinut tapahtua, no onneksi porot kyyditsivät vanhempien luokse;)

        Kyllä ne teltat silloin liki 50 vuotta sitten oli melkein ainoita pienten kustannusten yö mahdollisuuksia,.
        Tuo matkustuksen himo on nyt kadonnut ja onneksi ei edes mieli mihinkään tee.
        Avartavaa se matkailu olisi, mutta nyt näillä vuosilla on kertynyt jo liian kanssa noita muistoja ihania ja myös ikäviä, joten uusia ei kaipaa.
        Onnea on myös se, että ei haikaile oikeastaan mitään, elämä on hyvä juuri näin.

        Miaelina samoista syistä on minunkin tyttärentytön, pojan juhlat siirtyneet, ehkä syyskuuhun, jos saa lomaa armeijan leivistä.
        Nyt tulevana lauantaina kuitenkin juhlitaan yksi vuotiasta, menemme ex-miniän mökille niitä juhlimaan, pieni koira lähtee mukaan, iloa varmaan myös pienelle juhlijalle, ei taida muuten juhlimistaan huomioida;)

        Makriina mainitsit noista hajuista, oli ne mieleen jääneet minunkin nenääni pitkäksi aikaa, turskat (kai)siellä joka puolen naruissa riippuivat.

        Ramoona suuresta omena määrästä kerroit, taitaa niitä tulla paljon joka puolelle, jos olisin lähelläsi, tulisin tuhoamaan satoa;)
        Nyt päivän puuhiin, iloista ja kivaa syksyä enteilevää päivää, pihlajanmarjat jo punoittavat tuossa naapuritalon pihassa.


    • Anonyymi

      Mitähän syötäisiin huomenna, ja mahtaako jossakin maailmankolkassa sataa vettä?

      • Anonyymi

        Sunda-saarilla paistaa aina aurinko.


    • Anonyymi

      Söin pari grillimakkaraa ja kulautin vettä päälle.
      Lämpötila ulkona 17.
      Nimimerkki unohtunut, Sorry
      Toivon siitä huolimatta pääsyä ystäväpiiriin.
      Toivottavasti ei mennyt yli hilseen, enkä loukannut ketään.

      • Anonyymi

        Tervetuloa vain ystäväpiiriin, ainakin eteläsuomessa satoi yöllä vettä!


      • Anonyymi

        "Nimimerkki unohtunut, Sorry"

        Tuskin on unohtunut, vaan tulit kurkkimaan tänne, koska tuo "yli hilseen" meni sinne sinun nokkasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nimimerkki unohtunut, Sorry"

        Tuskin on unohtunut, vaan tulit kurkkimaan tänne, koska tuo "yli hilseen" meni sinne sinun nokkasi.

        Nokka on siipeilijöillä. Erityisen hyvin valitut nikit eräillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nokka on siipeilijöillä. Erityisen hyvin valitut nikit eräillä.

        Siipeilevvä sadisti
        sadistisuus on kyllä kauhea sairaus muille ihhmisile.
        sadisti nauttii siintä kun lähimmäine kärsii.


    • Taikka sitten saat jäädä odottamaan milloin postilaatikkosi tulla tupsahtaa kultareunustainen, kohokuvioinen kutsukortti jossa lukee "Tervetuloa Hotelli Californiaan". Tänne pääsee aina sisään, mutta ulos ei löydy ovea.

      • Anonyymi

        Miten tuo liittyy aloitukseen?
        Tosi outo kommentti vai olisiko syynä kohdistusongelmia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuo liittyy aloitukseen?
        Tosi outo kommentti vai olisiko syynä kohdistusongelmia?

        Kävi Palomalla vanhanaikaisesti ja jäi rekisteröinti päälle, eikä anonyyminä ;O


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kävi Palomalla vanhanaikaisesti ja jäi rekisteröinti päälle, eikä anonyyminä ;O

        En minä anona tänne uskalla tulla Liian kovaa vauhtia pusikossa.
        Kommenttini Hotelli Californiasta oli tarkoitettu kevennykseksi ja se oli väärin kohdistettu. Tarkoitus oli laittaa se sille anolle joka kaipaili kutsua noja-tuoliin.


    • Anonyymi

      Alkaako nyt Noja-tuolin alasajo porukalla, koska Palomakin sortui moiseen viestiin ja korppis taisi hukkua sinne lautalleen?

    • Anonyymi

      Sitten meillä ei olekaan enää ystäväpiiriä täällä.
      Yksinäistä.
      Kahvipirttiä ikävä, siellä sain aina hyvän olon alkuun.
      Ennen kuin sekin meni.

      • Anonyymi

        milsi ne häiriköt sen raiskasivat vihaviestellään sen voisivat kerrtoo


    • Nojatuolilaisten kirjoittelun jälkeen palstalla onkin pitkä rimpsu välihuomautuksia,
      Huumorintajuni heräsi. Kiireellä on pitänyt käydä ripeltämässä huuhaat,
      kuka ensinnä ennättää!

      Minulla on nyt hengityssuojaimia, kun tuli kehotus niiden käyttöön. Tuli taas niin kohtalokas olo, kun erikoislähetys tuli teeveestä ja asiantuntija puhui ympäripyöreitä ja juontaja kommentoi tyylillä tiedotustilaisuuden antia.
      Tilasin netistä suojaimet viikko sitten, ja tänään sitten sain paketin.
      Kauhistus sentään, pitääkö tuollaisia ruveta käyttämään! Kun kurkkunikin oli juuri ollut vähän tulehtunut, ajattelin, että en jaksaisi tuntiakaan pitää nokallani tuollaista naamaria.
      Onkohan niiden terveysvaikutuksia tutkittu? Miten käy astmaatikolle tai allergiselle, sydänvikaiselle?

      Taivas on pilvetön. Nyt kuulemma näkisi iltayössä tähdenlentoja. Jaksaisikohan sitä mennä tarkkailemaan. Muistan lapsuudesta, että jos näki tähdenlennon, sai toivoa. Pari kertaa onnistuinkin näkemään, mutta en muista toteutuiko toiveeni.
      Tyttäreni on kaupunkilaislapsi, eikä ollut juuri pimeässä ulkosalla, kaupungin valot palavat yötä päivää. Kerran sitten olimme iltapimeällä liikkeellä, ja kolmivuotias tytär huomasi ensi kertaa tähdet. "Mitä ihmeen ripaleita noi on!" hämmästeli hän pää kenossa.

      Uzma hei! Olen odottanut, että pistäisit pari riviä! Onko sinun taivaallasi tähdenlentoja?

    • Tämä viikko on mennyt sujuvasti varhaisnuorison kanssa touhutessa. Ei taida oikein riittää energiaa tässä kuumuudessa kuin pakollisiin kuvioihin, mutta tänään kävimme meren rannalla picknickillä ja sieltä upeilta rantakallioilta näytin pojille että tuolla ton meren takana on Suomi :) Viime kesänähän he olivat mukanamme siellä ja viihtyivät hyvin vaikka eivät puhu sanaakaan suomea ja satoi vettä koko ajan. Eivätkä kauheesti välitä makkarasta; hodareihin kelpaa ruotsalaiset pitkät varmkorvit. (Kyllä, he saavat mormorin luiona kerran kesässä tai pari, hodareita ja pannareita vaahterasiirapilla ja jopa yhden kerran ainakin lämmintä kaakaota mukin nukkumaan mennessä.
      Tänään oli ensimmäinen kerta kun 14-vuotias lämmitti itse saunan ja kävi yksin saunassa. Hänellä on nyt se vaihe kehityksessä kun hän haluaa tehdä asioita joita lapsille ei yksinään ole sallittu tähän saakka: soutaa venettä, lämmittää sauna ja saunoa yksin, juoda kupillinen cafe lattea, Mormorin mussukat on ihania!

      • Anonyymi

        Miksei makkaraa saisi lapsetkin syödä jos ei ohan koka päivä ja miksi kaakao on niin vaarallista että vain kerran kesässä saa ? Tuo siirappi kyllä on liian äklön imelää sopii vain pipari taikinaan. Täällä Suomessa on kesällä tuoreita marjoja ja talvella pakkasesa letun ja pannarin kanssa. Tai hilloa. Mikset opeta niille suomea ja etkö opettanut edes omille lapsille ? Häpeätkö suomalaisiutta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei makkaraa saisi lapsetkin syödä jos ei ohan koka päivä ja miksi kaakao on niin vaarallista että vain kerran kesässä saa ? Tuo siirappi kyllä on liian äklön imelää sopii vain pipari taikinaan. Täällä Suomessa on kesällä tuoreita marjoja ja talvella pakkasesa letun ja pannarin kanssa. Tai hilloa. Mikset opeta niille suomea ja etkö opettanut edes omille lapsille ? Häpeätkö suomalaisiutta ?

        Vedä henkeä välillä. Iloitse!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksei makkaraa saisi lapsetkin syödä jos ei ohan koka päivä ja miksi kaakao on niin vaarallista että vain kerran kesässä saa ? Tuo siirappi kyllä on liian äklön imelää sopii vain pipari taikinaan. Täällä Suomessa on kesällä tuoreita marjoja ja talvella pakkasesa letun ja pannarin kanssa. Tai hilloa. Mikset opeta niille suomea ja etkö opettanut edes omille lapsille ? Häpeätkö suomalaisiutta ?

        :)
        Sen verran vain tuohon että vaahterasiirappia en laittaisi piparkakkuihin, vaan ihan vain tavallista. Aito kanadalainen vaahterasiirappi on siihen aivan liian tyyristä ja maku selkeästi erilainen. Ruokalusikallinen lirautettuna, kevyttä. aromirikasta vaahtorisiirappia lettujen päälle kruunaa makuelämyksen, mutta ei enempää, koska sokeripitoisuus on korkea.
        Hilloa ja tuoreita marjoja on meilläkin täällä Ruotsissa tarjolla aamiasella, lettujen ja pannareiden kanssa.
        (Makkarasta he eivät välitä. Sen enempää suomalaisesta kuin ruotsalaisestakaan. Ainoastaan hotdogeissa )
        (Kaakaoon lisätään paljon sokeria jo valmistusvaiheessa. Kotona he eivät sitä saa, koska vanhemmat katsovat sen epäterveelliseksi roskaruuaksi.)


      • Anonyymi

        Noilla varmoilla korvilla on varmaan joku tuotenimikin?
        Minun tuntemissani, pitkissä varmoissa korvissa ei ollut kehumista mutta viimeiseen pitkään varmaan korvaani on jo aikaa. Varmaan on falukorvienkin laatu parantunut.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        :)
        Sen verran vain tuohon että vaahterasiirappia en laittaisi piparkakkuihin, vaan ihan vain tavallista. Aito kanadalainen vaahterasiirappi on siihen aivan liian tyyristä ja maku selkeästi erilainen. Ruokalusikallinen lirautettuna, kevyttä. aromirikasta vaahtorisiirappia lettujen päälle kruunaa makuelämyksen, mutta ei enempää, koska sokeripitoisuus on korkea.
        Hilloa ja tuoreita marjoja on meilläkin täällä Ruotsissa tarjolla aamiasella, lettujen ja pannareiden kanssa.
        (Makkarasta he eivät välitä. Sen enempää suomalaisesta kuin ruotsalaisestakaan. Ainoastaan hotdogeissa )
        (Kaakaoon lisätään paljon sokeria jo valmistusvaiheessa. Kotona he eivät sitä saa, koska vanhemmat katsovat sen epäterveelliseksi roskaruuaksi.)

        Millä tavalla vaahterasiirappi on kevyttä ? Se on läjes täyttä sokeria, ja sen takia hyvin kaloripitoista ja sokeria ei voi mitenkään pitää terveellisenä. Hampaillekkin kamala pläjäys kerralla. Lapsia ei kannata totuttaa siirapeilla ylimakeaan, ei enää marjojen luontainen makeus riitä. Ja johan marjonen hieno maku ja kaiken muunkin maku peittyy ällömakean alle.
        Makkarasta teet myös numeron. Kyllä niissä brunssi listoissasi on ollut jahtimakkaraa ja metvurstia, kiinnitti huomiota kun lasten luonasi ollessa sellaisia tarjoilit ja sillipurkkejakin kahtui. Eli suolan kanssa sama liiallisuus. Kun pitää olla sitä runsautta ja valinnan varaa.
        Itse tehty Kaakao on terveysjuomaa noihin siirappeihin ja pekoneihin ja metvursteihin verrattuna. Maitoa, kaakaojauhetta ja vähän sokeria. Teelusikallinen sokeria mukia kohti riittää. Eri juttu on jotkut 0boy kaakaot, sokeria ja lisäaineita hirveästi. Murojakin oli brunnsissasi, ne vasta kamalia ovat, prosessoituja terveellisinäkin mainostetut. Keitätkö puuroa ?
        Saako ne lapsiparat jäätelöäkään kotonaan ?Siinä on vaarallisempia aineita kuin kaakaossa .


      • Paloma01 kirjoitti:

        :)
        Sen verran vain tuohon että vaahterasiirappia en laittaisi piparkakkuihin, vaan ihan vain tavallista. Aito kanadalainen vaahterasiirappi on siihen aivan liian tyyristä ja maku selkeästi erilainen. Ruokalusikallinen lirautettuna, kevyttä. aromirikasta vaahtorisiirappia lettujen päälle kruunaa makuelämyksen, mutta ei enempää, koska sokeripitoisuus on korkea.
        Hilloa ja tuoreita marjoja on meilläkin täällä Ruotsissa tarjolla aamiasella, lettujen ja pannareiden kanssa.
        (Makkarasta he eivät välitä. Sen enempää suomalaisesta kuin ruotsalaisestakaan. Ainoastaan hotdogeissa )
        (Kaakaoon lisätään paljon sokeria jo valmistusvaiheessa. Kotona he eivät sitä saa, koska vanhemmat katsovat sen epäterveelliseksi roskaruuaksi.)

        Mummilan ruuissa saa olla hiukan heittoja tarkkojen kotiaterioihin nähden. Se on vanha perinne, jonka muistan jo oman anoppini kohdalla. Hän teki i-vuotiaalleni pullamössöä, johon kuului kahvia, sokeria ja kermaa ja pullaa. En halunnut tätä riemun hetkeä tuhota, kun näin, miten onnellisia nämä kaksi olivat mössöhetkessään ja lohduttauduin sillä, että tämä ei ole sentään jokapäiväinen herkku.
        Omille lapsenlapsilleni en vaahterasiirappia tarjoillut, mutta lettujen päälle kumottiin mansikkahilloa, ja vaari oli antanut luvan, että lautasen saa nuolla. Se oli lettuhetkien kruunu! Kaakaon epäterveellisyyttä en ole koskaan ajatellut, olen keittänyt sitä vanhaan tapaan maitoon ja kupin pohjalle kopsautettu sokeria maun mukaan.
        En juuri muista mitään erityisiä makkara-aterioita tehneeni, mutta tuskinpa niitä kiellettykään. Kerran kävimme McDonalsissa, ja lapsenlapsi supatti jännittyneenä kuin rikoskumppanilleen konsanaan; "Roskaruokaa!"
        Omia karmivia puuroaterioita muistaen en tarjonnut lapsille koskaan puuroa kuin pyynnöstä, niin omille kuin lapsenlapsillekaan. Uunipuuro erikseen, se maistui kyllä, minullekin.
        Pääsääntöisesti kyllä noudatin lasten vanhempien ohjeita, paitsi esikoisvauvan kohdalla, sillä hänen äitinsä oli laatinut minuuttiaikataulun ruutupaperille. Sitä en ruvennut noudattamaan, se oli hiukan liikaa!
        Mutta ainahan ne mummin mussukat ovat ihania, tämä esikoinenkin täytti 30 v. ja ihan on hyvissä voimissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavalla vaahterasiirappi on kevyttä ? Se on läjes täyttä sokeria, ja sen takia hyvin kaloripitoista ja sokeria ei voi mitenkään pitää terveellisenä. Hampaillekkin kamala pläjäys kerralla. Lapsia ei kannata totuttaa siirapeilla ylimakeaan, ei enää marjojen luontainen makeus riitä. Ja johan marjonen hieno maku ja kaiken muunkin maku peittyy ällömakean alle.
        Makkarasta teet myös numeron. Kyllä niissä brunssi listoissasi on ollut jahtimakkaraa ja metvurstia, kiinnitti huomiota kun lasten luonasi ollessa sellaisia tarjoilit ja sillipurkkejakin kahtui. Eli suolan kanssa sama liiallisuus. Kun pitää olla sitä runsautta ja valinnan varaa.
        Itse tehty Kaakao on terveysjuomaa noihin siirappeihin ja pekoneihin ja metvursteihin verrattuna. Maitoa, kaakaojauhetta ja vähän sokeria. Teelusikallinen sokeria mukia kohti riittää. Eri juttu on jotkut 0boy kaakaot, sokeria ja lisäaineita hirveästi. Murojakin oli brunnsissasi, ne vasta kamalia ovat, prosessoituja terveellisinäkin mainostetut. Keitätkö puuroa ?
        Saako ne lapsiparat jäätelöäkään kotonaan ?Siinä on vaarallisempia aineita kuin kaakaossa .

        "Aito vaahterasiirappi sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka kaikki tukevat hyvinvointia esimerkiksi vastustuskykyä vaalimalla – tämä herkku lyökin laudalta perussokerit ja nollakaloriset makeuttajat mennen tullen!"
        https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/vaahterasiirappi-terveellisempaa-makeaa/
        Mutta syö sinä vain terveellisesti niin elät pitkään ja sinusta ja hyvistä neuvoistasi on meille syntisille iloa vielä pitkään.


      • Paloma01 kirjoitti:

        "Aito vaahterasiirappi sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka kaikki tukevat hyvinvointia esimerkiksi vastustuskykyä vaalimalla – tämä herkku lyökin laudalta perussokerit ja nollakaloriset makeuttajat mennen tullen!"
        https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/vaahterasiirappi-terveellisempaa-makeaa/
        Mutta syö sinä vain terveellisesti niin elät pitkään ja sinusta ja hyvistä neuvoistasi on meille syntisille iloa vielä pitkään.

        Vaahterasiirappia ei ollut myynnissä silloin, kun lapsia ja lapsenlapsiani ruokin, en ainakaan muista. Suomalaiseen ruokavalioon se ei ole olennaisesti kuulunut.
        Muutenkin olen välttänyt makeita ruokia ja leivonnaisia, niin omassa elämässäni kuin lastenkin ruokavaliossa.
        Mutta kyllä mansikkahilloa sentään on aina ollut kaapissa.
        Minun lapsillani ei ikinä ollut karkkipäivää, eikä lapsenlapsillakaan, Kovin suurta intoa makeaan ei meillä taida olla kenelläkään.


      • Makriina2 kirjoitti:

        Vaahterasiirappia ei ollut myynnissä silloin, kun lapsia ja lapsenlapsiani ruokin, en ainakaan muista. Suomalaiseen ruokavalioon se ei ole olennaisesti kuulunut.
        Muutenkin olen välttänyt makeita ruokia ja leivonnaisia, niin omassa elämässäni kuin lastenkin ruokavaliossa.
        Mutta kyllä mansikkahilloa sentään on aina ollut kaapissa.
        Minun lapsillani ei ikinä ollut karkkipäivää, eikä lapsenlapsillakaan, Kovin suurta intoa makeaan ei meillä taida olla kenelläkään.

        Tokihan mummolassa saa lastenlapsia hemmotella hyvällä ruualla, esimerkiksi sellaisella, johon ei kotiarjessa ole niin aikaa . Ei sen tarvitse epäterveellistä olla, eivät meidänkään lastenlapset niin kovin makean perään ole. Mummiin ja vaariin luotetaan, kun annetaan lapset yökylään ja ruokittaviksi. Allergioita lukuunottamatta ei ole tarvinnut suuremmin edes keskustella asiasta, ei ruoka sentään pääasia vierailuissa muutenkaan ole. Aamupuurona maistuu maitoon keitetty riisi- tai mannapuuro , niitä eivät äidit ehdi vahtia hellan vierellä. Lettuja ja pannareita paistetaan yhdessä , se on kuin ohjelmanumero , marjoista ja omatekoisista hilloista on aina valinnanvaraa. Vaahterasiirappia opin käyttämään, kun sain nuorena rouvana tuliaisena aitoa mahlasta tehtyä Kanadasta ja luin sen tervellisyydestä sokereihin nähden, ja aromihan on mitä hienoin. Eihän sitä tosiaan holvata holtittomasti eikä joka päivä, minulla on tapana valuttaa ohuita raitoja esimerkiksi marjasalaatin tai lettukasan päälle. Kirpeämmätkin marjat saavat mukavasti luonnollista makeutta , hunajaa tosin käytän useammin samaan tapaan. Kinuskikastikettakin löytyy joskus mummin jääkaapista, sillä loihtii vaikka viilin, myslin ja pähkinärouheen yhdistelmään juhlavuutta ja suloisen makean häivähdyksen. Riittoisia nuo tuotteet, tavallista hienoa tyhjäkalorista , vailla ravinteita olevaa valkoista sokeria tulee ripoteltua huolettomammin. Intiaanisokerikin on parempi vaihtoehto.

        Jäätelöä ei pidä mummolan pakasteesta puuttuman. Mieluummin oikeaa kermajäätelöä tai vaikka kaurapohjaista, kuin paljon lisäaineita sisältävää "kevyttuotetta". Karkkeja tai keksejä ei kukaan edes kaipaa, kakku leivotaan merkkipäiviksi.
        Makkaroista sen verran, että en minäkään makkaroista varsinaista ruokaa laita, mutta nuotiolla paistettuna grillimakkaralla on oma traditionaalinen merkityksensä, pitää sitä ainakin kerran kesässä saada. Leikkeleistä parhaiten kauppansa tekevät juustot, ja monessa muussakin asiassa oma makuni käy yksiin jälkikasvun ruokatottumusten kanssa. Paljon olen heiltä uutta oppinutkin, mutta se on oma lukunsa. Halusin vain lähinnä ottaa kantaa tuohon huolestumiseen, etteivät suinkaan mummot sokerihumalluta lastenlapsiaan. Kun tavallinen arkiruoka on terveellistä, voi välillä herkutella huolettomammin ja runsaammasta valikoimasta- ei tässä sen kummallisemmasta asiasta ole kyse lastenlastenkaan suhteen.


      • Anonyymi

        Ai onko mormonin mussukat niin ihania?


    • Anonyymi

      No, jos rouvat leikkivät kaikenlaisilla mielikuvituksellisilla sisustusleikeillä yms, toivoisi, että herratkin saisivat vastaavasti leikkiä vähän villejä pikkupoikaleikkejä.

      • Anonyymi

        Ja kerropa tapaus, jolloin herrojen leikit on estetty.
        Me rouvat emme ota vastaan nimettömien syytöksiä.
        En kuitenkaan kuluta omaa nimmariani kun vastaan näille anoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kerropa tapaus, jolloin herrojen leikit on estetty.
        Me rouvat emme ota vastaan nimettömien syytöksiä.
        En kuitenkaan kuluta omaa nimmariani kun vastaan näille anoille.

        Eihän niitä täysin estetty ole, koska se ei ole mahdollista julkisessa somessa toimittaessa. Mutta kovasti vain joitakin harmittaa, jos esimerkiksi jotkut haluavat jatkaa keskusteluja rouvien hylkäämillä Noja-tuoleilla. Jatkajat nimetään helposti ilkeilijöiksi.


    • Anonyymi

      Jos haluaa säätiedotuksia ja makkaranpaistohjeita tämä on hyvä ketju.

      • Anonyymi

        Onko huomenna mahdollisesti poutapäivä Lievestuoreen suunnalla, että uskaltaisi laittaa pyykit ulos narulle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko huomenna mahdollisesti poutapäivä Lievestuoreen suunnalla, että uskaltaisi laittaa pyykit ulos narulle

        Onkin hyvä, että perässäkärpäset jäävät pyykille huomenna Lievestuoreelle, ei tule näitä puujalkavitsejä jutustelujen jatkeeksi. Sanovat villejä poikaleikkejään pyykin levittelyksi.
        Lystejä poikia, turhaan meitä täällä pelkäävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko huomenna mahdollisesti poutapäivä Lievestuoreen suunnalla, että uskaltaisi laittaa pyykit ulos narulle

        Haiseeko se Liisa vielä kovasti. En uskalla pyykkejä ulos jättää. Aamulla haisevatten kuin paskahuussin sisus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haiseeko se Liisa vielä kovasti. En uskalla pyykkejä ulos jättää. Aamulla haisevatten kuin paskahuussin sisus.

        Irwinin mukaanhan se liisa siellä haisi kovasti. Miksikäs se siitä muuttuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haiseeko se Liisa vielä kovasti. En uskalla pyykkejä ulos jättää. Aamulla haisevatten kuin paskahuussin sisus.

        Miltä sellainen paskahuusin sisus haisee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miltä sellainen paskahuusin sisus haisee?

        Käyppä haistelemassa, jos pystyt noita pyykkärin mainostamia pyykkejään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miltä sellainen paskahuusin sisus haisee?

        Yleensä on havaittu, että paskahuusi nimensä mukaisesti aina haisee paskalle, oli se sitten vaikka sevettijärvellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä on havaittu, että paskahuusi nimensä mukaisesti aina haisee paskalle, oli se sitten vaikka sevettijärvellä!

        Ei se haittaa että pskahuussissa haisee paskalle. Mutta se on ympäristörikos että paska kipataan metsään, kuten eräs kainuulainen kertoo tehneensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se haittaa että pskahuussissa haisee paskalle. Mutta se on ympäristörikos että paska kipataan metsään, kuten eräs kainuulainen kertoo tehneensä.

        Sehän on paikallinen tapa, ollut jo vuosisatoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on paikallinen tapa, ollut jo vuosisatoja.

        Vuosisatoihin ei ole siellä edistystä tapahtunut. Taitaa olla ihan kivikausi siellä vielä.


    • Anonyymi

      Täälläkö nyt puhutaan maskeista??

      • Anonyymi

        Kaasunaamari on parempi, jos on sellainen paikka.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe