Kyllä painekyllästetty lauta on rumaa.

Anonyymi

Se ei ole kunnon puuta!
Se onn puutavaran irvikuva!

9

58

  Vastaukset

  • Onkohan muita madollisuuksia jos laittaa kaluston tai kukkapenkkireunuksia. Vävyn tekmä terassi on jotain muuta ainetta kuin painekyllästetty kovapuu, mutta samanväristä se kuitenkin on, ehkä vähän enemmän kellanruskeaa. Tarkoitan värjäämättömällä kyllästysaineella käsitelyä, värejähän kyllästysaineisiin saa sekoitetuksi vaikka minkälaisia. Se on jumalattoman kuuma auringossa, ei pysty kävelemään paljain jaloin.
   Itsellä on 20 vuotta vanha teackinen parvekekalusto, kyllästetty värittömällä suoja-aineella. Oli se pitkään kaunis, vaati aika kovan työn, nyt on surkean näköinen raakku, osin harmaantunut huollosta huolimatta, ehkä viimeistä kesää.

   • Itse tekisin lämpökäsitellystä puusta, siinä ei ole kyllästysaineita ja kestää hyvin ja säilyy hyvän näköisenä kun silloin tällöin hoitaa ohjeitten mukaan.

    vn


  • Mulla 80-luvun alusta, jämäkästä painekyllästetystä puusta tehdyt puutarhakalusteet, olivat omakotitalon pihassa, muutin kerrostaloon jäätyäni leskeksi.
   Nyt ovat parvekkella, maalasin valkoiseksi, ovat siistit tein muuten itse ja kestävät varmaan 100 vuotta jos käyttäjiä riittää. Oikeella maalilla kun maalaa ohuelti kerroksittain niin ei tarvitse maalata kerran pari kymmeneen vuoteen.

  • Tuppeen sahattu lauta se vasta hirveää onkin kun mieleen tulee Vanhasen kuva 😄

  • Parvekkeelle maalattu sopii hyvin. Maalaaminen tekee kalusteet näteiksi, mutta jos joutuu pitää ulkoilmassa sateessa, niin joutuu uusia maalia. Meillä maalataan aita viiden vuoden välein ja hyvänä pysyy. Pitääköhän vaakapintoja uusia useammin. Olen hankkimassa uutta terassille ja nyt kun tämä ketju kerran on niin samalla voin perehtyä.

  • Ruskeasta painekyllästetystä laudasta tehty ruskealla terassiöljyllä käsitelty terassi on ihan kivan näköinen, hyvin tehtynä suorastaa kaunis;)
   Puu on aina puuta, jossain paikallaan ja jossain ei. Tavallinen suomalainen puu pintakäsittelemättömänä paikallaan ainoastaan saunassa.

   • Puulaituri painekyllästetty ainakin meillä. Tuskinpa muu kestäisi kauaakaan.
    Noita terasseja tuolla puuöljyllä on täällä mökkimaisemissa sivelty, pitänee taas uusia ehkä kolmen vuoden kuluttua.
    Minä henkilökohtaisesti pidän materiaalina juuri puusta.


  • Mitähän puutavaraa sitten aloittaja ehdottaisi painekyllästetyn tilalle?
   Hytinäx1

   • Joo, vähän vaikea ymmärtää mitä hän tarkoittaa, lautaahan voi myös vaan pintakäsitellä niin että siitä tulee sitten haluttaessa sen painekyllästetyn näköinen, mitä niillä silloin on eroa ulkonäössä. Mutta pintakäsittelyllä ei puuhun saada samaa paljon kosteissa olosuhteissa saati maakosketuksessa olevan puun kestävyyttä kuin painekyllästyksellä. Tosin kovimmat ja ympäristölle haitallisemmat joskus viime vuosituhannen puolella käytetyt kyllästysaineet on jo jätetty pois ja nykyiset antavat hieman huonomman suojan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut