koronamaskeista sekaisin

Anonyymi

Miten kalliiksi käy koronamaskit. Riittääkö fyffe. Samaa maskia ei tietenkään voi päiväkausia nokallansa pitää. Vai voiko? Maskin edestakaisin räplääminen on myös tautiriskin paikka. Kertakäyttöisenä paras mutta oma lompsa ei tietenkään sellaista rahanreikää kestä. Voiko kotiin tultua ripustaa nokkamaskinsa naulakkoon kuin talvipipon seuraavaa ulosmenoa varten. Arvatenkin monet ihmiset pyörittävät samaa likaista maskia uudestansa ja uudestansa. Sellaisesta likaisesta maskista voi tulla viruslinko. Riittääkö oma budjetti kertakäyttömaskeille. Montako maskia menee päivässä. Onko maskisi vaihtoväli kerran viikossa. Jos kärsit ryhmäpaineista niin tässä neuvo sulle. Hanki musta maski. Siinä lika ei näy. Voit pitää mustaa maskia kasvoillasi koko viikon putkeen hyvällä omallatunnolla.

3

<50

  Vastaukset

  • Maskeja menee useita päivän mittaan. Se on vaihdettava aina uuteen kun vaikkapa syö tai juo. Samoin kun tulee kotiin tai muihin sisätiloihin missä maskia ei tarvita.

   Taitaa yleisin hinta tuollaiselle halvimmalle kirurgiselle suusuojalle olla euron luokkaa. Jos haluaa varmistua että tartunnan esto itselle olisi mahdollisimman hyvä, tehokas luokiteltu hengityssuoja maksanee vitosesta ylöspäin kappaleelta (eikä siinä saa olla uloshengitysventtiiliä).

  • Löytyipä taas hyvä keino eristää köyhimmät ihmiset pyörimästä yhteiskunnan " jaloista".
   Kaikilla ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa maskeja, euron kappalehinta voi olla joillekin liikaa.

   Suositus on toki vain suositus mutta jos sattuu jossain vaiheessa maskipakko tulla niin silloin olisi maskit saatava ilmaiseksi.

   • Televisiossa VR:n edustaja selitti silmä kirkkaana että he MYYVÄT junissa maskeja. Vähän kummallinen käytäntö Suomessa kun esimerkiksi silloin kun korona alkoi levitä, näytettiin uutisvideoissa kuinka poliisit JAKOIVAT maskeja asemilla ja julkisilla paikoilla Espanjassa.

    Ilmeisesti käytäntö jatkuu ennallaan. Vaikka THL ja Suomen hallitus määräisi maskinkäyttöpakon tai edes vahvan suosituksen (on tulossa), maskit pitää ostaa itse, jos niitä edes saa. Kotimainen valmistaja on jo ilmoittanut ettei heidän tuotantonsa riitä kuin terveydenhoidon tarpeeseen. Näyttää siltä että korona laajenee taas Euroopassa, joten tuontimaskit ovat kohta kiven alla.


  SEISKA.FI

  • Sampo Kaulanen julkaisi hauskan nuoruuskuvan: ” Ei tarvi kaukaa syytä hakea et miks yläasteella ”vienti” oli tiukassa!”
  • Huh mikä lihaskimppu! Lumilautailija Eero Ettala pullistelee ilman paitaa: Voi olla hankala erottaa kumpi meistä on crossfit ammattilainen!
  • Ravintola, uimaranta ja saunoja! Tässä on Kotikatu-näyttelijä Nelly Kärkkäisen kauppaama 1,8 miljoonan harvinaisuus – kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   320
   6228
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   369
   3524
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   150
   3008
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1471