Rakkaan kissani eutanasia

Anonyymi

Hei,

Jouduin eilen luopumaan rakkaasta 17-vuotiaasta kissastani. Kyseessä oli maalla asuva kissa, joka asui isäni kanssa kunnes isäni menehtyi kolme viikkoa sitten oli pakko miettiä sijoituspaikkaa.

Päätin viedä rakkaan kissani tätä ennen eläinlääkärille ja munuaiset olivat vuosien saatossa päässeet eläinlääkärin mukaan todella huonoon kuntoon ja olivat jopa ”surkastuneet”. Arvot kissalla krea yli 500 (Norm alle n. 150) ja UREA niin suuri ettei mittareilla saada edes tarkkaa arviota yli 50 (norm. alle 13) ja elinpäiviä max 1kk. Kissani söi vielä melko hyvin ehkä kuitenkin vähemmän kuin ennen, mutta joi todella paljon ja peitti kaiken todella hyvin. Soitin varmaan 10 eri eläinlääkäriin ja kysyin eutanasiasta mielipidettä..kaikki tuli nyt taas uutena shokkina, koska lupasin isälleni kuolinvuoteellaan pitäväni pienestä kisusta huolta ja nyt petin hänet.

Tuska on niin suuri, mutta nopeaan päätökseeni vaikutti kun kissa moukui kokoyön kuin tuskissaan (vai oliko kenties kun ei saanut päästää yksin ulos vaeltelemaan?). Olenko kuitenkin tehnyt virheen? Tapoinko minä nyt isäni kissan ja petin lupaukseni? Kuukauden sisällä kaksi niin rakasta ja syytän itseäni kaikesta. Löytyykö täältä ketään joka osaisi kertoa kissan munuaisongelmista tai ehkä tarvitsen vain jotain sanoja siihen menikö kaikki oikein?

Kiitos jo etukäteen!<3

5

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      olet nimenomaan pitänyt lupauksesi ja huolehtinut kissasta tässä tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla. Se on yksi lemmikin omistajien vaikein tehtävä, joten älä sure. Kissalla ei enään kipuja.

    • Anonyymi

      Niin, kissat käy öisin ulkona .Evoluutiossa niille on annettu tehtävä olla ihmiselle avuksi. Ne tappaa jyrsijöitä, eli niitä tuholaisia, jotka ihmisen viljaa saastuttavat.
      Se on kissan tehtävä ja siksi se öisin pyytää päästä töihinsä, minkä Luoja on sille antanut tehtäväksi. Ihmisen on tämä ymmärrettävä. Mutta moni on erkaantunut elämästä, eikä tätä ymmärrä.
      Mutta, tulkoon rotat tupaan. Uikoon viemäristä puremaan persuuksia ja tulkoon taloihin tekemään tuhoja. Kaupungissa on yleensä paljon tuholaisia, eli rottia.
      Yövuoroja tekevä perheenjäsen kertoo, kuinka niitä todella on.
      Kissalla olisi tehtävää, mutta kun jonkun kissavihaaja porunkan pää on mantrattu vihaamaan, se vihaa tavalla tahi toisella perusteella Luojan luomaa elukkaa.
      No, Kiinasta on rottaongelman takia tulemassa oma tauti. Tappakoon se elämästä erkaantuneen viherpiiperäjän tautivuoteeseen, niin päästään elämästä vieraantuneista vapaaksi ja elämä jatkuu.
      On se kumma, kun elämää vihaataan. Kahlitaan mielipidevankeuteen ja kissa.
      Siinä on oma kissaluterilainen vihaporukka, jotka viisveisaavat kissan luontaisesta elämästä, ja aivopesevät ihmiset vihaamaan kissaa.
      Jos ihminen leikkaa kotikissansa, hoitaa sen, syöttää sen, antaa sen elää, että sen mielenlaatu on ok. luonnonmukaisuutta, se pitää ympäristömmekin kunnossa.
      Tuli mieleeni rapakontakaa erään sokean naisen kissa. Kun rikollinen tuli sisään, niin tämä kissa lehden mukaan uutisoituna suojeli omistajaa. Ymmräsi sokean rajallisuuden ja toimi hänen turvanaan.
      Maalla kissa on aina meillä hoitanut tehtävänsä. Eikä se tehtävä ole kaupungistakaan pois. Mutta nämä viherpiipertäjät nukkuvat tietämättöminä öitään, ja näe, mitä nurkissa pyörii. Rotta voi kasvaa 40- senttiseksi, eikä sitä enää koirakaan uskalla käydä kiinni. Onhan sekin luettu lehdistä.
      Myös ne voi vesiviemärien kautta tulla taloihin. Ne osaavat, ne kaupunkirotat.
      Ruokaa viemäriin, ja kas, rotat kasvaa.
      Elämän evoluutio on antanut meille ihmisille avun. Mutta, kun väärälä tapavalla "suojellaan" luontoa, niin valkoposkihanhet terrorisoi, kun annetaan terrorisoida.
      Tässä ihminen on luomakunnan herra. Ruuti opettaa hanhen siihen, ettei rantapaskanaminen ole IN. Meidän ranta on täynnä hanhenkasoja. Sinne ei yksinkertaisesti voi mennä. Mutta, kissa ei ole samallainen.
      On opittava arvostamaan meidän aarteita kissoja ja tavallaan, kun suojellaan hanhia, niin voi kissankin luontaista käyttäytymistä suojella. Eli liikkumista.
      Rokotettu, sirutettu, ja leikattu, sekä syötetty kissa. SE ei ole ympäristö ongelma ja voi opetella ajamaan autoakin ,ettei yhden ja saman ihmisen alle aina ole jäämässä kaikki kylän kissat. Puusilmät voi ottaa käyttöön ja katsoa, miten liikkuu. Autoa ei ole pakko pyykätä tappi pohjassa, jos on joku liikkeellä. Minä varon oravista lähtien, eikä niitäkään ole allejääneinä, vaikka paljon kuljen. Mutta ihmistä olen palasina joutunut keräämään, tai viranomainenhan senkin on tehnyt. Se viherpiipertäjänainen jäi viimeksi alle. Ilmeisesti vahti kissoja liikaan, meni ymmärrys.
      Sekä nurkkiin kuseskelevat ihmiset, niissä on ongelma. Porttikongista lähtee vana.
      Myös asematunnelissa paskantavat ihmiset. YÖK. ne on meitin ongelma.
      Eivät edes peitä jälkiään. Niitä on miehiä ja naisia, mutta naiset ovat ikävimpiä.
      Lokkiparat kun ne syövät ihmisen oksennusmakkarat. Siipi maassa, eikä pääse lentämään, mutta kissa on ongelma.
      Taitaa ihminen olla kissallekin se ongelma. Joutaisi se ihminen kuolla sukupuuttoon varsinkin kissoja vihaavat. Ehkä päästäisiin rottaisesta ongelmasta.
      Ulkomailla kissa ja ihminen voi elää sopusoinnussa, mutta ei meillä. Miksiköhän.

      • Anonyymi

        Suomessa on monta lakia jotka määräävät miten kissaa pidetään.esim metsästyslaki.
        Kissaa saa pitää toki vapaana, mutta omistajan vastuu on huolehtia ettei kissansa koskaan karkaa omasta pihasta.
        Vieraiden omistamalle alueella kissalla ei ole lupa mennä, ei edes vahingossa.Laki kieltää sen.

        Ja kyllähän aikuinen ihminen ymmärtää, että vieraalla on ihan omat lemmikkinsä,tai hänellä ei ole.Se on oma valinta.
        Jyrsijöistä jokainen hankkiutuu eroon haluamallaan tavalla.Meillä käytetään loukkuja,räpsiä ja terriereitä.Ovat tehokkaat ja nopeat.

        Ei pidä ottaa mitään lemmikkiä, jollei pysty huolehtimaan lemmikistään lakien mukaan.

        Jos omalle alueelle ilmestyy vieras lemmikki.Se kannattaakin heti talteenottaa,joko loukulla tai kiinniottamalla.Jo ennenkun omat lemmikit sen huomaavat ja tulee ilkeitä yhteenottoja.Ei ole hyvä että koirat oppii saalistamaan kissoja, koska kissanomistajat päästävät niitä vieraille pihoille lakien vastaisesti.

        Löytöeläimen oikea paikka on löytöeläintalo.Sieltä omistaja karkulaistaan osaa etsiä,ja sieltä hän saa neuvot lailliseen lemmikinpitoon jotta osaa jatkossa pitää lemmikkinsä itsellään.

        Loukkulla kissan talteenotto on helppoa ja siistiä.Syöttinä tonnikala on mieluinen.

        Kannattaa kerätä kaikki irtokissat loukulla pois omista nurkista.Säästyy luonnoneläimien henki,ja kissa pääsee pois vieraan nurkista jonne se ei kuulu.


    • Anonyymi

      Jos olisit antanut kissan jatkaa kärsimistä, olisit pettänyt lupauksesi. Nyt teit oikein. Huolehtiminen ei ole sitä, että pakotetaan elämään, jos sairaus on jo johtamassa pian kuolemaan. Huolehtiminen on sitä, ettei tarvitse kärsiä.

      Kun kyseessä on eläin kipujen ja sairauksien kanssa, joille ei enää mitään voi tehdä, kukaan omistaja ei yleensä tee päätöstä eutanasiasta liian aikaisin. Monesti sitä jälkeenpäin vain miettii, että ehkäpä sitä pitkittikin päätöstä liian pitkään. Omassa tapauksessani olisi pitänyt viedä piikille jo päivää aiemmin, sillä se viimeinen päivä ei enää mennytkään niin hyvin.

      • Anonyymi

        Ok,hyvät neuvot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      38
      2485
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1609
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1515
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      130
      1363
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1219
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      944
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      315
      943
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      79
      850
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      835
    Aihe