Mikä ihmeen Coll by Collector bank

Sain kotiin 2 kpl saman sisältöisiä kirjettä Coll -nimiseltä yritykseltä. Niissä sanotaan, että perintäasioitani hoitaa elokuun alusta tämä Coll (ent. Colligent). MInulla ei ole mitään tekemistä tällaisen yrityksen tai perinnän kanssa. Kirjeessä on nettiosoite, jossa voi katsella omia perintäasioitaan (?) ja kirjauduin palveluun. Siellä oli pelkkää tyhjää eli "sinulla ei ole voimassa olevia laskuja tai perintäasioita". Eipä ole ihme ettei ole kun sellaisia ei todellakaan missään ole.
Onko muilla kokemuksia tällaisesta tai tietoa tästä yrityksestä? Käytän asioissani ainoastaan tunnettuja suuria pankkeja eikä minulla ole niissä mitään perintäasioita.

9

10048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Menit vielä kirjautumaan ja ilmeisesti annoit jotain tietoja itsestäsi. Onneksi olkoon!

    • Anonyymi

      Coll by collector bank. Eli collector bank oyn suomen sivuliike. Entiseltä nimeltään golligent. Ihan on oikea firma

    • Joo, olet oikeassa, ihan joka kirjeessä mainittuihin sivustoihin ei kannata kirjautua. Hain ensin tietoja, esim. yritystietojärjestelmästä (YTJ) ja siellä oli y-tunnus tälle firmalle (Collector Bank, Suomen sivuliike)
      En tilaa netistä esim. vaatteita yms. Olen tilannut vain tunnetuista liikkeistä; Starkista, Citymarketista jne. Siitäkin on jo pari, kolme vuotta. Tilasin, maksoin heti tuotteet ja Postin kuljetus toi tavarat kotiin.
      Ärsyttäviä nämä tällaiset kirjeet, ja vielä kaksin kappalein! Kirjeessä nimenomaan sanottiin, että kyseessä on minun perintäasiani?! Siksi tarkistin asian ja tyhjää olivat tietenkin rekisterit täynnä. Ilmeisesti teknologia mahdollistaa tällaisen "valeasiakkuuden" ja "luo" heti asiakassivun kun kirjautuu. Ei ole muuta selitystä, Kotiosoitteeni on saatu jostain. Tänä päivänä täytyy olla tosi tarkkana ihan kaiken suhteen, tämä verkkorikollisuuskin on jo melkoisissa mitoissa.

      • Anonyymi

        Minä en tilaa mitään netistä.
        En osta sikaa säkissä.
        En osta velaksi mitään. Jos ei ole rahaa, olen ilman.
        Saan aina alennusta kun menen ostamaan kaupasta ja isken rahat tiskiin.
        Vielä kelpaa raha.


    • Anonyymi

      Tänään sain samanlsisen kirjen ja lasku on 117,51. Olen shokissa. Niin paljon huijareitä nykyän!!!

    • Anonyymi

      Minä sain myös perintätoimistolta kirjeen, että olen velkaa Collector Bankille 116€.
      Olivat itse katkaisseet pankin kautta menevän kuukausi suorituksen, eivätkä kertoneet minulle että kk maksu on peruttu. En ole saanut yhtään laskua enkä yhtään perintäkirjettä em yritykseltä. Pitääkö minun maksaa yli 70€:n korko ja perintämaksut perintä toimistolle? Onko kukaan muu saanut perintätoimistolta karhukirjeen?

      • Anonyymi

        Tyypillistä. Sivut ja asiakaspalvelun puhelinnumero tai sovellus ei toimi, jos laittaa sähköpostia, vastaus tulee aikaisintaan n. viikon päästä, koska aina on "ruuhkaa". Numeroita ja yhteystietoja on Ruotsissa. Firma on ollut näköjään ainakin nimillä Colligent, Checkout Finland, Walley, Collector bank, Coll, joista Collector bank siis päänimi, joka pyörittää näitä muita osiaan missä sattuu.

        Eli varokaa maksamasta "Checkout Finland" ja "Walley", millä nimellä ikinä milloinkin toimivatkaan, ne ovat osa Collector bankia!

        Tehkää valitus Kuluttajariitalautakuntaan yhtiön toiminnasta, varokaa allekirjoittamasta yhtään mitään ko. firmaan liittyvää kuten esimerkiksi konserttilippuja ostaessanne, älkää rastittako mitään sopimusehtoja sovelluksissa tai sähköpostitse.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Firma on ollut myös Collector Credit, kuinka paljon näitä entisiä ja nykyisiä nimiä vielä löytyykään? Ei kovin mairittelevaa tietoa käyttäjiltä tai kirjoittajalta, ei suosittele ohessa palvelua:

      https://luottopalvelut.fi/collector-bank/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      133
      1758
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1411
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1159
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      82
      1026
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      871
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      739
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      39
      701
    8. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      661
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      656
    Aihe