Sähkö sisämoottori veneeseen

Anonyymi

Onko näitä olemassa?
Onko tehty vaihto kone hommana?
Itsellä uppoumarunkoinen vene ( 3,5 tn) diesel sisämoottori (Volvo 65 jo) ja ehkä leikannut kiinni / moottori vaihto ehkä edessä.
Onko mahdollista laittaa sähkömoottori tilalle?
Akut tietty on iso juttu- Pilssiin mahtuisi ja olisikin vain hyvä, että veneeseen tulisi lisäpainoa alakertaan.

Onko muita ongelmia/murheita?

Vastaavissa veneissä koneet 25-100 hp. Veneen marssivauhti 6-7 kn.

7

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muista laittaa moottoriin tehokas laturi, jolla lataat ajon aikana akkuja! Pääset pitkälle avomerelle ...

    • Tottakai on mahdollista laittaa sähkömoottori. Tämä vain on isompi projekti kuin luuletkaan. Kaikista järkevintä on hankkia samanlainen kone kun nyt on tai kuunostaa vanha. Ei tarvitse tehdä muutostöitä jotka maksavat paljon rahaa.

    • Itsellä purjeveneessä sähkömoottori ja se on ihan parasta. Sähkövene on mielestäni halpa, hyvä, äänetön ja saasteeton. Pystyn ajelemaan yli 2 tonnista purkkaria koneella urku auki n.2h ja cruisailua jopa 8h.
      Sinulla on massiivinen matkavene joka etenee vain moottorilla. Luulen, että joutuisit laittamaan paljon akkuja jotta saat ajomatkaa. Yksi elämää helpottava asia on aggrekaatti jolla tarvittaessa (hätä)ladata akkuja. Aggrekaatti satunnaiskäyttöön teholaturi edullinen hankinta. Unohda 12V koneajossa. Itse valitsin 24V ja jos nyt tekisin, niin 48 tai 96V. Iso, tehokas aurinkokenno on tärkeä osa sähköveneilyä jos sellaisen saat mahtumaan johonkin.

    • Anonyymi

      Onnistuuhan se, mutta vähänkin pidempään matkaan joudut ostamaan joko useiden kymmenien tuhansien edestä akkuja tai sitten tyytymään selvästi entistä hitaampaan vauhtiin. Jos tuo olisi purjevene, siihen tulisi n. 5 kW sähkömoottori ja n. 10 kWh akusto. Täydellä teholla vauhti n. 6 solmua ja sitä ajaa siis enintään 2 h. 5 solmua ajaa ehkä 4 h ja 4 solmua ehkä 8 h. Siis kantomatka 6 solmulla 12 M, 5 solmulla 20 M ja 4 solmulla 32 M. 3 solmulla pääsee vielä pidemmälle, ainakin tyynessä.

      Tuollainenkin moottori ja akku maksaa selvästi enemmän kuin uusi diesel. Yhtä hyvin voit laittaa tuohon 10 hv dieselin. Pääset vähän kovempaa ja kulutus kaasu pohjassa 2,5 l/h. 5,5 solmua pääset 1 l/h kulutuksella. Tai voit laittaa myös 20 hv diselin ja päästä samoissa vauhdeissa samoihin kulutuksiin.

      65 hv vauhtiin ei ole mitään tolkkua yrittää sähköllä (eikä siinä tolkkua ole dieselilläkään).

    • Juuri näin kuten yllä kirjoitit. Itse annoin "puolueellista" näkökulmaa kun olen purjehtija. Kysyjä on kuitenkin uppoumarunkoisen venee kanssa liikkeellä. Meille purjehtijoille juttu menee niin, että kun narut on irti, niin ole perillä. Cruisilussa on todella harvoin tilanne, että tehot ovat yli 50%. Itsellä muistaalkseni 2.4 tonnia massaa ja kone on harjaton 2,4 kW, Tuo kuljettaa pienen virtausvastuksen omaavaa purkkaria ihan riittävästi. Oma akusto on 24V 400Ah eli hiukan päälle 8 kWh josta uskaltaa ottaa max 80% ulos. Akusto painaa 8*30kg eli n. 240kg ja se oikein sijoitettuna vakavoittaa venettä. Aurinkokenno lataa parhaimmillaa 10A. Viime kesänä olin unohtanut genun bensakanisterin kotiin ja huomasin sen vasta syksyllä kun purin veneestä kamat talvisäilytykseen. Tänä kesänä kanisteri ja genu ovatkin sitten olleet talvisäilytyksessä kotona kun en katsonut niitä tarvitsevani viimekesän 0h käytön jälkeen. En ole kertaakaan kesän aikana saanut akuston latausta edes 60% tilaan vaikka muutama 3-4 tunnin moottorikruisailu on tullut tehtyä.

      • MarineroDeVela
        En ole samaa mieltä kanssasi sähköstä veneenkäyttövoimana. Silti kunnioitan sinua maltillisista mielipiteistäsi jotka ovat ilmeisesti vilpittömiä. Että voihan sitä noinkin kulkea . Joo, "Leben und lebenlassen" se on minunkin periaate. Jatketaan näin, hyvä tulee.


    • Tuossa kirjoittelin siis moottoriajosta. Tuuli on se voima jolla venettä useimmiten ajelen. Satamasta ja satamaan aina koneella mutta joskus esimerkiksi mukanaolijoiden takia tulee ajeltua koneella. Samoin Helsingin rantaristeilyissa eli saarten välissä veivatessa koneajoa tulee käytettyä kunnes sitten takaisintullessa seilaa ulkokautta purjeilla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe