Koirien raakaruokinta ja lisäravinteiden hyödyt ja tarpeellisuus

Anonyymi

Hei kaikki! Ollaan alettu miettimään, että pitäiskö vaihtaan meidän 1v 8kk havanna raakaruokinnalle. Eden on syönyt tähän asti Brit care Lamb & Rice palikoita, jotka ovat maistuneet ihan kohtuullisesti. Ruokaa on aina kupissa tarjolla eli syö sillon kun on nälkä. Hän on aina ollut erittäin nirso ja pikkuruokainen ja hoikka. Pienikokoinen 4,5 kilonen typykkä. Suurin osa herkuistakin on hänen mielestään pahan makuisia, minkä takia kovin hyvin ne ei toimi motivaattorina koulutuksessa.

Olemme siis alkaneet pohtimaan raakaruokintaan siirtymistä ja haluaisinkin nyt kysyä, että mitä siinä pitää ottaa huomioon? Mikä olisi sopiva määrä 4,5 kiloiselle hoikalle havannalle? Tarviiko lisiä käyttää ja mitä hyötyä niistä on? Itse olen vähän skeptinen niiden suhteen, koska eiväthän luonnossa elävät sudetkaan syö mitään lisäravinteita vaan pelkkää raakaa lihaa, jänteitä, luita, sisäelimiä yms. niin miksi ne kotikoirilla olisi tarpeellisia? Olemme ostaneet kaupasta maistiaisiksi naudan maksaa jostä neiti tykkää kovasyti. Myöskin naudan häntäkiekkoja hän on saanut. Vielä semmoinen kysymys, että jos itse valmistat koiralle ruoat kaupan lihoista niin kypsennätkö lihan vai syötätkö raakana?
Jos sinulla olisi tarjota esimerkiksi linkkejä joihinkin informatiivisiin kirjoituksiin liittyen koirien raakaruokintaan niin ottaisin mielihyvin vastaan. Tekstit voisivat mieluusti olla sellaisia, jotka eivät mainosta jotain tiettyä merkkiä vaan kertovat rehellisesti eri merkkien ja tuotteiden laadusta. Kiiitos vielä etukäteen vastauksista😊

1

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mistäs kaupasta saat kokonaisen ruhon koiralle syötäväksi? Ei tuolla luonnossa paloiteltuja lihapaloja kuljeskele, joten saat arvata kaksi kertaa miksi ne lisäravinteet ovat ehdottoman tärkeitä.

      Esim. Katiskan sivuilta voi opiskella raakaruokinnasta niin paljon kuin jaksaa. Ota kuitenkin jo etukäteen huomioon, että jos meinaat rakennella koiralle ruokavalion kaupan lihoilla, niin homma menee suhteellisen paljon ymmärrystä ja osaamista vaativaksi.

      Toki voit kokeilla myös valmiita raakapullia ja pötköjä. Ne on valmistaja jo katsonut täysravinnoksi, joten niiden kanssa ei tarvitse lisäravinteista huolehtia. Marketeistakin löytää nykyään pakasteena raakapullia, jotka eivät tule kalliiksi noin pienelle koiralle. Myös 500g pötköissä on valmiita raakasekoituksia saatavissa eläinkaupoissa. Muista aina tarkistaa itsellesi entuudestaan tuntemattomien tuotteiden olevan nimenomaan täysravintoja, jollet halua lisäravinteita laskeskella.

      Raakaa syötetään n. 2,5-5% koiran elopainosta per päivä. Jos haluat koiran lihovan vähän, niin hyvä alkumäärä voisi olla vaikka 3%, mistä sitten rukkaat suuntaan taikka toiseen kun näet, miten alkaa luistamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe