Kasvomaskit

Anonyymi

Kasvomaski suositus tuli sitten eilen ja on hyvä juttu, mutta ongelmana on vain se että maskit pitäisi itse hankkia ja maksaa. Toimeentulotukiasiakkaiden ei kuitenkaan tarvitse maskeja maksaa itse, mutta työttömyysetuutta saavien pitää kustantaa ne itse. Tämä on todellakin väärin. Pitäisikö nyt työmarkkinatuen saajan hankkia karenssi jotta pääsisi toimeentulotuen piriiin ja näin saisi ilmaiset maskit.

12

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Myös eläkeläisille voitaisiin maskeja jakaa ilmaiseksi. Pitäisi olla joku selkeä tuloraja ja jos se ei ylity niin sitten saisi maskeja ilmaiseksi.

    • Anonyymi

      Mistä aloittajan tiedot ovat peräisin?
      Kun eilen uutisoitiin, että vähävaraiset saavat maskit valtion kustantamina ja kunnan jakamina. Eikä hakijalta myöskään kyseltäisi varallisuutta tai tuloja, riittää kun kokee itsensä niin vähävaraiseksi ettei maskia pysty ostamaan itse. Hakijoista ei myöskään pidettäisi mitään rekisteriä, eli ei tarvitse henkilökorttia esittää.
      Näin kerrottiin eilen heti sen tiedotustilaisuuden jälkeen. Mikä tässä tilanteessa nyt muka on muuttunut?

      Katkerat olivat heti soittamassa poskeaan somessa: Köyhät hakevat ja hetken päästä myyvät jossain kadunkulmassa isolla rahalla eteenpäin. No, kukakohan ostaisi kadunkulmasta maskeja? Ja jos ei muuta ole, niin voi nostaa huivin naamalle paremman puutteessa. Mitä välii, kun kyse on edelleenkin vain suosituksesta! Saat mennä vaikka täpötäyteen bussiin seisomaan ilman maskia, eikä sinua siitä rangaista. Maskista ei todistettavaa tehoa ole pystytty esittämään, oletetaan vain, että jos maskeja osataan käyttää niin kuin pitää ja niitä mahdollisimman monella on, niin virusta on ilmassa vähemmän, mutta tartuntamahdollisuus on kuitenkin aina olemassa.
      Maski ei ole ensimmäinen ja tärkein konsti, maski on konsti konstien joukossa.

      Ja maskijauhamisen voisi kyllä jo lopettaa, kun sen suosituksen kerran saitte!

    • Anonyymi

      "Raision kaupunki valmistautuu parhaillaan kankaisten kasvomaskien jakeluun vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille. Asiasta kerrotaan tarkemmin heti, kun yksityiskohdat, kuten jakopaikat ja ajat, ovat selvillä. Jako aloitetaan viikolla 34. Kaupunki tulee jakamaan kangasmaskeja 2kpl/henkilö."

      Yllä oleva kaupungin nettisivuilta kopioitu. Eli menette sitten vaan ensi viikolla hakemaan ne kaksi kangasmaskianne kun tarkemmat tiedot saatu.

      Mitähän näillä haavoittuvimmassa asemassa olevilla tarkoitetaan?

    • Anonyymi

      Asiantuntijatehtävissä yli 55-vuotiaiden työntekijöiden asema on paljon parempi. Niissä kokemus on usein valttia, mutta fyysisyyttä vaativissa työtehtävissä ikääntyminen tuottaa omat vaikeutensa. Rehellisyyden nimissä on todettava sekin, että jokaisen ihmisen omalla vastuulla on myös huolehtia kunnostaan ja terveydestään. Tätä vastuuta ei koskaan voi täysin poistaa.

    • Anonyymi

      Maskikaan ei siis virusta hävitä. Virus jatkaa eloaan. Onhan nyt muutamassa Euroopan maassa jonkinlaisia maskipakkoja, mutta kas kummaa, kun juuri näissä tilanne sen kun pahenee vaan maskien pidosta riippumatta.

      Saitte sen suosituksen, joten voisko tän asian jauhamisen jo lopettaa?

      Raisio oli muuten Iltasanomien tekemässä liikennevaloluokittelussa - siis missä Suomen kunnissa on paha tilanne koronan suhteen - todellakin punainen kunta. Onpa täällä koronaa, älkää räkikö! Maskit pärställe vaan, niin kyllä maailma paranee.

    • Anonyymi

      Varattomille täytyy saada virikkeitä ja siksi heidät laitettakoot tekemään maskinsa itse, omista kalsareistaan. Neulaan ja lankaan on sossupummeillakin varaa.

    • Anonyymi

      Joku saa ottaa minunkin maskini, minä en niitä Raision kaupungilta hae. Niin kauan kuin ei ole pakko, niin en tule maskia käyttämään!
      Olkaa hyvä, mun puolesta saatte minun osuuteni tässä jutussa ottaa ihan vapaasti!

    • Anonyymi

      Rahaa riittää baariin tupakkaan ja viinaan. Mutta ei enää maskeihin...

      • Anonyymi

        Suomessa on oikeasti paljon köyhiä. Mieti kahdesti, tarviitko ILMAISEN maskin!


      • Anonyymi

        Mistä toi tieto on peräisin? Onko omakohtainen toimintatapa?


    • Anonyymi

      No, nautipa sinä siitä - rahaa riittää baarissa juopotteluun ja tupakkaan kulutettavaksi, mukamas.
      Ai jaa, meinaat sitte että ne kaikki jotka julkisesti näyttävät tuolla Aurajoen rantaterasseillakin naamaansa kaljatuoppien, viinilasien ja herkkupitsojen äärellä istuessaan ovat niitä jotka menevät valtion kustantamat kaksi kangasmaskia hakemaan. No joo! Sepä olis törkeetä. Mutta kuule, mä luulen, että ne jotka näitä valtion lahjoittamia kahta - kahta - kahta - kangasmaskia menevät hakemaan, eivät todellakaan istu missään terasseilla tai baareissa!

      Kyllä ne hoitsut ja muut sihteeriköt pärstärättinsä tilaavat ihan luksussuojauksin varustettuina jostain Stockmannin nettikaupasta!

    • Anonyymi

      Malaria on maailman tappavimpia tauteja
      Malaria vierailee länsimaiden otsikoissa harvoin. Ne meistä, jotka matkustavat malariavyöhykkeelle, voivat varautua muutaman kymmenen euron estolääkityksellä. Paikallisille asukkaille se on kuitenkin iso uhka. Malariaan kuolee joka vuosi ainakin miljoonaa ihmistä, jälkiseurauksiin vielä useampi.

      Ulkomaat19.2.2009 klo 20.19päivitetty 19.2.2009 klo 20.42

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe