Pro Ana ihmiset

Anonyymi

Itseä ärsyttää nämä aika ajoin esiin pulpahtelevat ihmiset, jotka väittävät haluavansa anoreksian.
Ilmeisesti toive saanut alkunsa siitä, että he pitävät anoreksiaa hallittavana sairautena, mikä ei pidä paikkansa. Voisi yhtä hyvin viiltää valtimonsa auki ja kuvitella että pystyy itse sulkemaan suonen kun siltä tuntuu. Tai että jos hyppää pilvenpiirtäjältä, voi kesken pudotuksen muuttaa mielensä.
Anoreksia on sairaus, joka pitää otteessaan ja hyväksyy sairaalle vain kuolemaa kohti vievän tien.

3

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Todella hyvin kirjoitettu.
      Nämä ihmiset eivät ymmärrä eivätkä voikaan ymmärtää miten vakavasta asiasta on kysymys. Ei sitä ymmärrä kukaan muukaan joka ei sitä ole itse kokenut tai joka ei ole asiaan perehtynyt asiantuntija
      ".Anoreksia on sairaus, joka pitää otteessaan ja hyväksyy sairaalle vain kuolemaa kohti vievän tien." Tämä pitää täysin paikkansa. Anoreksia haluaa tappaa, sairastuneelle se ei merkitse mitään, on valmis kuolemaan ja itse asiassa anoreksia onkin itsetuhoisuutta "parhaimmillaan".
      Tiedän mistä puhun. Minut on kaksi kertaa haettu takaisin kuoleman portilta vastoin omaa tahtoani. Monen monta vuotta pyrin aktiivisesti kohti kuolemaa, näännyttämällä itseäni. En onnistunut, ja nyt olen siitä tyytyväinen vaikken olekaan terve. En aktiivisesti ajatellut tekeväni itsemurhaa. Kuitenkaan hyvin todennäköinen kuoleman mahdollisuus jos jatkan, oli minulle saman tekevä.
      Edelleen ahdistus nousee jos syön "väärin" ja liian paljon anoreksialleni. Se sallii nyt sen, että painoni on juuri ja juuri hyväksyttävän alarajalla, mutta ei yhtään enempää. Tämä on huima muutos siitä että pahimmillaan bmi:i oli 14 eikä paljon toivoa annettu. Hiuksen hienolla rajalla keikuttiin.
      Terveeksi en tullut enkä tule, toimintakykyiseksi kuitenkin. Vahingot jotka kroppaani ja psyykeeni aiheutin eivät parane. Anoreksia on hyvin ruma ja julma.

    • Anonyymi

      Mä tahdoin ikäisenä anoreksian ja huume-/lääkeriippuvaiseksi. En siks, että olisin kuvitellut niiden olevan hallittavissa, vaan siksi, että olin itsetuhoinen. Halusin jotain, josta muut voi nähdä, että voin huonosti, ja joka on "riittävän huonosti", että oikeesti saisin apua. Samaan arkoitukseen oon tehnyt kaikki itsetuhoiset teot, viiltelyt, tahalliset yliannokset.

      Varmaan on nuoria, jotka ei tajua, mitä toivoo. Tai jotka haluaa anorektisen painon, muttei oikeesti sitä sairautta. Yhtä hyvin se voi olla avunhuuto ja aloitettu matka kohti itsetuhoa.

      Mun varsinainen diagnoosi on dissosiatiivinen identiteettihäiriö, ja syömishäiriöt ja riippuvuudet on sen oireita. Ne eii ns. diagnostisia oireita, eli niitä ei tarvi olla DID-diagnoosiin, mutta ne on tyypillisiä tälle sairaudelle. DID on vakavin traumadiagnoosi.

      En vähättele sitä, mitä te ootte käyneet läpi, älkä tekään vähätelkö sitä, missä tilanteessa joku muu voi olla, eikä osaa kertoa sitä oikein tai ees ymmärrä miksi haluaa itselleen tietoisesti pahaa. Samalla siitä tulee olo että valehtelee, ettei oikeesti voi huonosti, eikä ansaitse apua, toisin kuin ne, joilla on sairaus, jonka näkee ulospäin.

      • Anonyymi

        typokorjaus alkuun: teini-ikäisenä..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe