Koronatilanne ja tilastot tulevat muuttumaan, ellei matkustusrajoituksia oteta käyttöön

Anonyymi

Viimeaikaiset tiedot koronatapauksista maailmalla ja eri valtioissa näyttävät edelleenkin kasvusuuntaa.

Vielä meillä täällä Suomessa luvut eivät ole millään tavalla hälyttäviä, mutta varuillaan ja toimintavalmiudessa täytyy koko ajan olla.

Matemaattisilla laskuilla ja graafisilla käyrillä katsottuna tällä nykymenolla ja hallituksen nykyisillä linjauksilla (matkustusrajoitusten purkamisilla) tartuntaluvut kääntyvät uudelleen nousuun, eivät vain muualla maailmassa, myös meillä.

Matkustusrajoituksia alettiin jossakin vaiheessa purkaa. Mutta niin muualla, kuin meillä täällä tartuntatapaukset ovat nousseet.

Mikäli matkustusrajoituksia ei aleta purkaa tartuntatautitilastot, samoin kuolinluvut lähtevät nousemaan viimeistään tämän kuun lopulla. - Ja mikäli sittenkään ei ryhdytä mihinkään toimiin rajoitustoimenpiteiden osalta, niin joulukuuhun mennessä tartuntaluvut ovat taas se 300 henkilöä joko viikossa, tai ainakin kuukaudessa.

Covid-19 on vieläkin keskuudessamme, eikä ikävä kyllä vieläkään osoita mitään laantumisen merkkejä.

Toimivan rokotteen aikaansaamiseksi ja kehittämiseksi, markkinoille, sekä kansalaisten suojan saamiseksi tautia vastaan on todellista ja akuuttia tarvetta.
Näissä asioissa, ja etenkin toimivan rokotteen kehittämisessä ei pidä hötkyillä.
Mikäli jokin rokote osoittautuukin vaikutuksiltaan heikoksi, se ei anna riittävää vastustuskykyä.

Siksi riittävän pitkä ja huolellinen tutkimus kaikkine lukuisine kokeineen kunkin kehitteillä olevan rokotteen tehosta ja vaikutuksista ovat tärkeitä.

Tässä vaiheessa meistä jokainen voi omalta osaltaan kuitenkin tehdä edes jotakin.
Eli noudattaa THL: n ja STM: n antamia ohjeita. Pitämällä turvavälit muihin kanssaihmisiin, huolehtimalla käsihygieniasta, yskimällä hihaan ja pysymällä karanteenissa, mikäli saa oireita, ja sairastuu; pystytään edes vähentämään tämän taudin leviämistä. Ja toki suusuojaimien käyttö tietyissä tilanteissa, kuten isoissa väkijoukoissa liikkuessa ja ollessa, tai joukkoliikenteessä liikkuessa, on ihan hyvä ja kannatettava asia. Ainakin vähentää omaa, sekä muihin taudin levittämisen sairastumisriskiä. Mutta sekin suujaimen käyttö on tottakai jokaisen oma valinta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koronatesteihin pääsy venyy usean päivän päähän oireiden alusta. Sitten, kun testiin pääsee, ei nykyisellä testausmenetelmällä saada enää kiinni positiivisia tuloksia. Siilinjärvelläkin päivien jonot testiin, testiin pääsykin vaikeaa, kun hoitaja aliarvioi oireita puhelimessa. Jollei liikkumisrajoituksiin tai muihin kovempiin rajoitteisiin mennä edessä on Ruotsin tie eikä terveydenhuollon kantokyky tule riittämään. Korona tarttuu niin tehokkaasti, että pelkkillä maskeilla tai käsienpesulla siltä ei voi välttyä. Tällä hetkellä tartunnat jo leviää vapaasti.

      • Anonyymi

        Ymmärrän esille tuomasi huolesi. Tämä sama ongelma ei koske vain meidän kunnan osalta. Vaan on todennäköisesti huomattavasti laajempi ongelma.

        Silti uskon vakaasti siihen, että kaikilla kansalaisten tekemillä ns. turvatoimilla, huolellisessa käsienpesulla, turva/välimatkanetäisyyksien pitämisellä kanssaihmisiin, sekä myös niiden ns. maskien pitämisellä ainakin isompien väkijoukkojen keskellä voidaan ja pystytään edes vähentämään sitä taudin leviämisen ja tarttumisen riskiä. Edes jollakin tavalla.

        Meidän täytyy uskoa siihen, että tämän kyseisen Covid.19 viruksen vaikutus ja leviäminen jossakin vaiheessa tulevaisuutta vähenee ja laimenee.

        Käymme jonkinlaista taistelua aikaa vastaan siinä suhteessa, että millä tavalla kyseinen virus leviää, millä tavalla, ja mitkä ovat ne vaikutukset meidän maassamme.

        Itse yritän olla, ja olen olen silti optimistinen, kaikesta tästä nykyisestä tilanteesta huolimatta.

        Se jokaiselle ihmiselle sopiva, ja todella toimiva ja tehokas rokote vielä saadaan aikaansaatua ja kehitettyä, suurinpiirtein tämän vuoden lopppun, tai seuraavan vuoden alkupuolelle mennessä.

        Siihen asti ainoat keinot torjua ja estää taudin leviämistä ovat vähentää matkustamista ulkomaille, huolehtia hyvästä yskimis ja käsihygienista, vältellä isompia väkijoukkoja, sekä jos ja mikäli sairastuu, mennä välittömästi karanteeniin. Niin no, niiden suujaimien käytöstä nyt sitten tuskin mitään haittaakaan on. Ainakin niiden käyttö minimoi koronaviruksen itseensä saamista ja levittämistä kanssaihmisiin noin 70%: ttia.


    • Anonyymi

      Vakavasti ottaen en oikein usko siihen, että olemme täysin varautuneet kaikkeen siihen, mitä on odotettavissa tämän Covid -19 viruksen osalta.
      Suurin taudin leviämisriski on edelleenkin sieltä Ruotsin suunnalta.

      Mikäli matkusteleminen edelleenkin jatkuu entiseen malliin, niin tartuntataudin leviämisen osalta joudutaan varautumaan niiden tilastojen määrien nousemisen suhteen.

      Joten ei nyt kovin hyvältä näytä tämä suunta ja kehitys.

      En suosittele tässä maailmanlaajuisessa tilanteessa matkustelemista ylipäätään minnekään päin. Ainakaan ulkomaille.

    • Anonyymi

      Niin, kyllä tuo hallituksen malli on vähintäänkin sekava. Enemmän sotkee kuin selkeyttää. Rajoitusten purkaminen on hyvä asia, mutta että sitten taas politikoitiin. Krista sai hankaloitettua "tule ja testaa" Mika luvut ylös järkevämmälle tasolle ja Timo saa olla sitten kovin iloinen kun ruotsalaiset saavat tulla laivalla. Enemmän sekoilua kuin helpotusta. Ainoa tolkun ministeri taitaa olla Lintilä, mutta joutui taipumaan hallituksen" besserwissereille"

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe