Tuulivoima: Hiljaisuutta hehkutetaan puheissa, mutta se ei näy maankäytön suunnittelussa (Yle)

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-11498250

Tuulivoimaa kaavaillaan jo hiljaisillekin alueille ja se ihmetyttää ympäristöasiantuntijaa: “Hiljaisuutta hehkutetaan puheissa, mutta se ei näy maankäytön suunnittelussa” Yle, uutiset 18.8.20

Hyvä juttu tuulivoimarakentamisen holtittomuudesta.

Myös Sievissä tuulivoimasuunnittelu on ollut ajattelematonta. Asukkaita ei ole kuultu heidän elämäänsä olennaisesti vaikuttavissa asioissa. Minkälainen arvomaailma Sievin päättäjillä on? Olisi kiva, jos joku päättäjä ihan rohkeasti avaisi omaa ajatusmaailmaansa. Olkaapa hyvä!

18

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://areena.yle.fi/1-50598885

      Tuossa klipissä on äänessä Aalto-yliopiston proffa Peter Lund. Hän toteaa mm., että on tärkeää kuunnella asukkaita, on TÄRKEÄÄ saada suunnitteluun mukaan ihmiset, joita lähelle tuulivoimaloita kaavaillaan. Kaikkialle ei kannata tuulivoimaloita rakentaa. Keskustelu paikallisten ihmisten kanssa pitää saada paljon vahvemmin mukaan tuulivoimasuunnitteluun....=

      Kannattaa kuunnella tuo klippi.

      Ja tuon klipin johdosta kysynkin, minne on keskustelu Sievissä unohtunut tuulivoima-asioissa? Esim. Jokikylän ja myös Nivalan puolella lähellä Sievin rajaa asuvat keräsivät Sievin kunnan päättäjille adressin, johon oli kerätty niiden kyläläisten nimet, jotka vastustavat alueelle suunniteltua tuulivoima-aluetta. Noin 90 % näiden alueiden asukkaista vastustaa tuon adressin mukaan tuulivoima-aluetta kylän läheisyyteen. Mitä vaikutusta tällä kyläläisille tärkeällä adressilla oli Sievin päättäjien toimiin tuulivoimasuunnittelun suhteen? EI MITÄÄN. Adressi laitettiin varmaan ö-mappiin jollei jopa hävitetty.

      Mistä tällainen välinpitämätön toiminta johtuu? Ovatko Sievin kunnan päättäjät niin ammattitaidottomia, ettei parempaa voi odottaa vai mistä on kyse? Onko edes lainmukaista jättää asianosaiset vaille huomiota?

    • Anonyymi

      Jos vaikutusmahdollisuudet ajoitetaan Joulun ja Juhannuksen tienoille, kuka perheellinen ehtii reagoida.

      • Anonyymi

        Hieman kryptinen kommentti. Mitä tarkoitat?


    • Anonyymi

      Jo oli aikakin, voi vain todeta siihen, että vihdoin myös ympäristöasiantuntijat alkavat nähdä tuulivoimarakentamisessa ongelmia! Onkin ihmetyttänyt se, että asiantuntijoiden kritiikkiä ei näy. Toivottavasti tämä tuulen kääntyminen tulee näkymään nopeasti myös esim. tuulivoimalainsäädännössä ja virkamiesten päätöksissä. Nythän tähän mennessä esim. elyt ja maakuntien liitot ovat aivan holtittomasti puoltaneet lähes kaikkia tuulivoimahankkeita, joita vain on kehdattu laittaa alulle. Tai ainakin just Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan ely, ei minkäänlaista harkintaa, kaikki läpi vaan, että saadaan sitä pyhää tuulivoimaa. Pakko saada pyhää tuulivoimaa, se on kait Pohjois-Pohjanmaalla mottona. Mitä hulluutta ja typeryyttä.

    • Anonyymi

      Niin, asia pitää ensin myöntää, jotta sille voi tehdä jotain.

      Tuo periaate pätee todella hyvin tähän tuulivoimakeissiin. Tähän asti on lahjakkaasti katsottu muualle, suljettu silmät ja korvat. Jospa nyt olisi muutoksen aika. On aika myöntää virheet ja tehdä tarvittavat korjausliikkeet.

      Tulee mieleen sellainenkin asia, että voiko pienten kuntien päättäjiä viedä kuin pässiä narussa? Etenkin ajattelen luottamustoimissa olevia. Millainen koulutus on esim. ympäristölautakunnan jäsenillä, jotka vaikuttavat päätöksillään hurjasti kuntalaisten elämään, ympäristöön. viihtyvyyteen, kokonaisuudessaan elämänlaatuun? Ympäristölautakunnassa päätettävät asiat ovat monesti hyvin mutkikkaita, vaativat hyvää perehtymistä, hyviä taustatietoja. Aivan millä tahansa taustalla luottamushenkilö ei tällaisesta tehtävästä selviä. Jaksaako jokainen luottamushenkilö perehtyä päätettäviin asioihin tarpeeksi vallankin silloin, kun oma tietotaso ei ole tehtävän tasolla? Käsitykseni mukaan kukaan ei kontrolloi luottamushenkilön perehtyneisyyttä. Siis sekin, joka ei ole tutustunut päätettävään asiaan ollenkaan, saa äänestää. Onko näin? On siis aivan sen varassa, millainen moraalinen integriteetti luottamushenkilöllä on, koettaako hän laittaa kaikkensa peliin, jotta ottaisi asiasta selvää kussakin tapauksessa, toimisi ilman painostusta, kuuntelisi kuntalaisia, varsinkin asianosaisia ja ottaisi sen huomioon päätöksenteossa. Hyvin vaativaa.

      • Anonyymi

        Korruptio, hyväveli järjestelmä, sukulaisten edut, kiristys, peloittelu nämä kuuluvat tuulivoima bisnekseen.


    • Anonyymi

      Yle: "Tutkijoiden arvio: Suomen luonnon monimuotoisuus on jatkanut vähenemistään
      Päätavoitteena tulisi olla siirtyminen ekologisesti kestävään, oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan.

      Luonnossa liikkumisen myönteiset vaikutukset ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin ehdotetaan sisällytettäväksi ennalta ehkäisevään sosiaali- ja terveystyöhön."

      Pohjois-Pohjanmaalla tehdään nykyään monissa kunnissa juuri sellaisia ratkaisuja, jotka estävät lähiluonnosta nauttimisen: tuulivoimaloita talojen läheisyyteen. Pohjois-Pohjanmaalla käsite oikeudenmukainen yhteiskunta on jotain käsittämätöntä, tarpeetonta höpinää. Tai sellainen käsitys tulee kun seuraa tuulivoimarakentamista.

      • Anonyymi

        Kerro miten se estää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro miten se estää?

        Osaat vastata itsekin, mutta kirjoittelenpa sinulle näin iltamyöhään pikkuvastauksen:

        Tuulivoimaloiden lähellä ei ole miellyttävää viettää aikaa. Kun tuulivoimaloita on lähellä asutusta, niin lähiluonnon hyödyntäminen estyy. Ei sen vaikeampi selitys. Lisäksi talvella tuulivoimaloiden lähellä ei voikaan oleskella, koska lavoista voi lennellä jäätä. Johan se yksikin huvittava asiantuntija tuumasi, että joo, tuulivoimaloiden lähellä pitää liikkua kypärä päässä. Tämä siis huolestuneen ihmisen kysymykseen tuulivoimaloiden lähellä liikkumisesta. On siinäkin asiantuntija, ei edes älynnyt ottaa vakavasti kysyjää. Mutta hänen suhtautumisensa kuvastaa hyvin myös monien virkamiesten suhtautumista, se on välinpitämätöntä, lepsua, harkitsematonta, vailla perehtymistä jne. En kauheasti kunnioita moniakaan virkamiehiä näiden tuulivoima-asioiden äärellä vietettyjen vuosien jälkeen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Me halutaan tuulivoimaa... me halutaan tuulivoimaa... me halutaan tuulivoimaa...
      Tuulivoimaloiden rikkoutumiset - kuka vastaa esim. liian lähelle tietä hyväksytyn tuuliovima-alueen tuulivoimaloiden rikkoutumisten aiheuttamat vahingot? Päättäjät?
      Eilen klo 14:41
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/13cc8e35-b0e1-4676-aae8-7345c5b6b55d
      Tuulivoimalan siipi putosi Kristiinankaupungissa – jo toinen vastaava tapaus vähän ajan sisään
      Tuulivoimayhtiö on asettanut liikkumisrajoituksia tuulivoimapuiston alueelle.

      • Anonyymi

        Joo, näitä tuulivoimaloiden lapojen rikkoontumisia tulee varmaan paljon vielä lisää. On aivan järkyttävää, että voidaan suunnitella sellainen tuulivoima-alue, jossa joidenkin tuulivoimaloiden lavat heiluvat tien päällä, tien jota monet käyttävät. Mutta Sievissä kaikki taitaa olla mahdollista. Vastuukysymyksiä ei taidakaan kukaan hoksata ajatella, "tuurilla mennään" taitaa olla politiikkana.


    • Anonyymi

      https://tvky.info/2020/11/vttn-tutkija-ei-itse-asuisi-kahden-kilometrin-paassa-tuulivoimalasta/

      "..... Kysyttäessä tekniikan tohtori Panu Maijala vastasi, että hän ei missään tapauksessa itse asuisi perheineen kahden kilometrin päässä tuulivoimalasta. Saman hän on kertonut myös Loviisan valtuuston iltakoulussa 30.9. kuntapäättäjille."

      Siinäpä asiantuntijan kanta siihen, asuisiko itse lähellä tuulivoimaloita. EI ASUISI. Miksi sadattuhannet suomalaiset pakotetaan asumaan lähellä tuulivoimaloita, kun asiantuntijakin ajattelee, ettei se ole hyvä paikka asua?

      • Anonyymi

        Taidanpa kirjoittaa Panu Maijalalle ja pyytää häntä tuomaan näkemyksiään enemmän esille tuulivoima-asiantuntijakin kun on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidanpa kirjoittaa Panu Maijalalle ja pyytää häntä tuomaan näkemyksiään enemmän esille tuulivoima-asiantuntijakin kun on.

        Täytyy vielä tarkentaa: Siis TkT Panu Maijala on melututkija, joka on perehtynyt myös tuulivoimaloiden aiheuttamaan meluun.


    • Anonyymi

      Oli jotenkin niin irvokkaan kuuloista, kun pari päivää sitten Ylen aamuradiossa oli hehkutettiin metsien merkitystä ihmisten hyvinvoinnille. Metsäretket tekevät niin hyvää mielelle ja keholle. Ja Suomessahan lähikunnista nauttiminen on niin helppoa. Mietin kuunnellessani, että eipä toimittaja taida tietää mitään Pohjanmaan nykytodellisuudesta, suuri osa ei voi NAUTTIA lähiluonnosta, koska lähiluonnossa on valtavia, jopa hengenvaarallisia tuulivoimaloita.

      • Anonyymi

        Siis: ... Suomessahan lähiluonnosta nauttiminen on niin helppoa...


    • Anonyymi

      Onko ollut rauhallinen joulu tuulivoiman ääripään kannattajilla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4594
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      28
      2875
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      93
      1959
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1895
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1825
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      39
      1713
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1623
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      110
      1424
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1292
    Aihe