Myooma ja kohtuleikkaus kokemuksia

Anonyymi

Hei ! Minulla edessä juurikin ylläoleva operaatio. Gyne sanoi että otetaanko samalla pois munasarjat silloin joutuu käyttämään jotain hormoonia jos oikein ymmärsin. Onkohan se kuinka vaarallista? Siskoni söi hormoonia vaihdevuosiin ja sai ehkäpä juurikin siitä rintasyövän. Ehkä. Minulla on todella paljon myoomia ja isoja ja ymmärsin että mys kohdussa sekä joku kaksihaarainen kystä munasarjoissa. Nyt pelkään ihan kauheasti jos se onkin syöpää. Magneettikuvaus on edessä syyskuussa. Ja nyt otettiin kokeita myös. Kertokaa kokemuksianne operaatiosta. Ihan kaikkea mitä mieleen tulee.

5

309

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hei, Riippuu varmaan iästä tarvitseeko aloittaa hormonihoitoa. Itse olen 52 vuotias ja kohdunpoistoleikkaus tulossa samasta syystä eli iso myooma kohdussa. Aion kyllä selvittää leikkaavalle lääkärille, että munasarjoja ei saa poistaa, jos ovat terveet. Ei kauheasti huvittaisi ottaa vaihdevuosioireita kohtuleikkauksen yhteydessä, sillä munasarjojen poisto lyö oireet yleensä täysillä päälle ja HETI. Hormooneja en pysty käyttämään tukostaipumuksen vuoksi.
   Olen nyt miettinyt pääni puhki että menenkö leikkaukseen vai en. Myooma vaivaa, merkkinä siitä runsaat kuukautiset, vatsakivut, alaselkäkivut ja vatsa usein menee sekaisin pienestäkin syömisestä.
   Pelottaa vaan itse leikkaus sekä mahdolliset seuraukset jos kaikki ei mene nappiin. Laskimotukokset, verenvuodot, virtsaamis- ja ulostusongelmat. Kumpi sitten parempi, kestää vaan myooman aiheuttamia kipuja ym. vai ottaa riski leikkauksen myötä ?

   • Anonyymi

    Ei välttämättä kannata mennä isoon leikkaukseen enää 52-vuotiaana.
    Olen samassa tilanteessa ja viimeisellä gynekologin käynnillä (kokenut lääkäri) minulle sanottiin, ettei kannata enää leikata, koska kuukautiset voivat loppua milloin tahansa.
    Vaihdevuosien jälkeen myooma yleensä ei haittaa, ja se jopa pienenee ajan myötä.
    Tosin olen harmitellut, etten aiemmin antanut leikata, kun ehdotettiin. Nyt olen kärsinyt usean vuoden, kun kuukautiset eivät ota loppuakseen... ja vain pahenevat! :(


  • Anonyymi

   Miksi leikkaus?
   Kys Kuopiossa tekee myoomaembolisaatioita paikallispuudutuksessa jossa ei leikellä mitään, vaan myooma kuoletetaan tukkimalla jollain aineella myooman verenkiertoon tarvitsemat verisuonet, ettei se saa enää verta ja kuihtuu pois. Kohtu säästyy ja välttää kaikki leikkauksen riskit eikä mitään laskeumariskiä kuten kohdunpoistossa.
   Tyks Turussa hoitaa myoomat pois Hifu - ultraäänellä, missä ei siis tehdä ensimmäistäkään viiltoa. Sairaanhoitopiirinsä voi valita itse tässä tapauksessa.

   • Anonyymi

    Samoin Tayks Tampereella tekee myoomaembolisaatioita.


   • Anonyymi

    Riskinsä siinäkin. Eikä kaikkiin myoomiin sovi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   80
   3168
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1623
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1080
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   100
   965
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   850
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   99
   842
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   716
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   692
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   62
   692
  10. 187
   673
  Aihe