Jos halutaan keskustella jostain ruokavaliosta ja sen sopivuudesta ja epäsopivuudesta niin minun mielestäni sen, joka kertoo tekevänsä sen tieteellisestä lähtökohdista, olisi ainakin lopetettava ruokavalion henkilöiminen tiettyihin ihmisiin.
Argumentum ad hominem on argumentointivirhe.
Vähähiilihydraattista ruokavaliota, sen vaikutuksia ja sopivuutta ei kuuluisi arvioida tai käsitellä sen mukaan, ettei pidä Antti Heikkilästä (tai jonkun muun) tai hänen sanomisistaan, tai tämän ärsyttävyys tai muu mikä ei liity itse asiaan mitenkään. No tämä ei ole todellakaan tieteellinen areena, mutta sen joka "tieteellisyyteen" nojaa, niin pitäisi hänen itsensä sitten todellakin pysyä tieteellisessä argumentoinnissa, jos huutelee muilta sen perään.
Vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattaminen ei ole mikään poliittinen jne kannanotto kenenkään henkilön mielipiteisiin tai tapaan esiintyä. Ihan hullu ajatus, että joku yrittäisi laihduttaa ja muuttaisi ruokavalionsa sen takia, että haluaa vain osoittaa olevansa itse tai jonkun julkkiksen olevan joko oikeassa tai väärässä! Ihmiset haluaa säilyttää terveytensä ja pudottaa kiloja. Jos joku homma ei toimi niin pitää vaan kokeilla jotain toista. Mikään laihdutustapa ei ole väärä, jos se vain toimii ja pysyy terveenä.
Se mitä suuhunsa laittaa, niin vaikuttaa todellakin vain omaan hyvinvointiin. Ketoruokavalion ja vhh:n vaikutukset on niin universaaleja ja näitä ketosivuja, ketoruokakirjoja, valmennuksia, henkilöitä, opettajia ja ruokaoppaita ja tietoa on enkunkielisenäkin pelkästään satoja tuhansia lähteitä. Samoin youtubevideoita ketokursseista ja periaatteista ja onnistumisista että on jotenkin aika nurkkakuntaista ja todella oppimattomuuden osoitus nähdä ketogeenisyys ja vähähiilihydraattisuus liittyvän mitenkään suomalaisiin auktoriteetteihin tai julkkiksiin jne.
Suomalaiset on vielä aika auktoriteettiuskovia verrattuna vaikka ranskalaisiin ja italialaisiin eikä isoja koneistoja uskalleta kyseenalaistaa. Kun sanoo sanan "viranomainen" niin se , vaikka se viranomainen (jotka on ihmisiä) olisi kuinka mätä ja korruptoitunut pashkahousu. Mutta kun joku taho sitten ryvettyy, menettää luottamuksen, niin sitä ei enää tahdo mitenkään saada takaisin eikä suomalainen unohda hevillä kokemaansa epäoikeudenmukaisuutta.
terv. ketonoviisi
Tieteellisestä lähestymistavasta
25
74
Vastaukset
- Anonyymi
"on oppimattomuuden osoitus nähdä ketogeenisyys ja vähähiilihydraattisuus liittyvän mitenkään suomalaisiin auktoriteetteihin tai julkkiksiin jne."
Minulle ainut syy viitata kyseisiin on heidän jatkuva valehteleminen kansalle esim. tyydyttyneen rasvan terveyshaitoista.
Jos nyt sitten haluat ne tieteelliset perusteet sille miksi olen sitä mieltä niin kysy. Emailosoite löyty blogistani. - Anonyymi
"kun joku taho sitten ryvettyy, menettää luottamuksen, niin sitä ei enää tahdo mitenkään saada takaisin eikä suomalainen unohda hevillä kokemaansa epäoikeudenmukaisuutta."
Hyvin näyttää esim. THL:n ja Diabetesliiton sadut vielä yli 10 vuotta sen jälkeen kun ne on osoitettu vääriksi kelpaavan suomalaiselle. - Anonyymi
is.fi
Noin joka kolmannella keski-ikäisellä suomalaisella on oireyhtymä, joka altistaa aivoinfarkteille. Oireyhtymässä yhdistyy kolme seikkaa: vyötärölihavuus, poikkeava glukoosi- ja rasva-aineenvaihdunta sekä kohonnut verenpaine. Metabolinen oireyhtymä johtuu rasvan kertymisestä vatsaonteloon ja maksaan.
Oireyhtymä altistaa aivoinfarkteille. Riskit kasvavat, mitä vakavampia metabolisen oireyhtymän osatekijät ovat.
Elintaparemontti on keskeinen asia riskien vähentämisessä. Ylipainon pudottamisella voidaan tehokkaasti vähentää metabolisen oireyhtymän kaikkia häiriöitä. - Anonyymi
Vieläpä lisään aloitukseeni:
Jos käsittelee aihetta tieteellisesti, - ja tässä tapauksessa on kyse ravitsemuksesta niin ei voi sivuuttaa lähitieteitä, kuten lääketiedettä, psykologiaa ja sosiologiaakaan.
Ravitsemustieteilijät meillä esittelee monasti (ylhäältä) saamaansa ihmiskäsitystä, jonka mukaan ihminen (paitsi itse ravitsemustieteilijä) on kone, ja kun laittaa toisesta päästä mitä ravitsemustieteiljä käskee, niin ihminen on terve ja voi hyvin ( tai sitten huonosti, riippuen mitä ihmisillä halutaan tehdä). Ja nämä ohjeistukset vaihtelee ja muuttuu ajan myötä, muttei suinkaan ravitsemustieteilijöiden itsensä ansiosta.
Kukaan ravitsemustieteilijä, joka meillä on eniten äänessä ei puolella sanallakaan mainitse esim. ruokariippuvuutta, tunnesyömistä tai käsittele syömisen sosiologiaa, tai terveysosiologiaakaan. Mutta brassailee sillä, että muistaa ulkoa kuinka paljon jossain paketissa on suolaa. Pitäisi pikku hiljaa päästä siitä oman alan lokerosta, ylimielisyydestä ja omasta uskovaisuudesta omaan oikeassa oloon vähän tarkastelemaan asioita muustakin näkövinkkelistä. Itseohjautuvuutta ei noissa piireissä ole lainkaan, vaan toistetaan papukaijana mitä ylhäältä käsketään.
Joku hiilaririippuvuus näyttää olevan ihan vieras käsite, vaikka riippuvuustutkijat ja aivotutkijat tästä puhuu joka puolella. Jos käsketään syömään paljasta näkkileipää jollain porkkanaraasteella tai puolukkasurvoksella ja sen jälkeen jää nälkä niin syytetään ihmistä heikoksi tahdonvoimaltaan, eikä mietitä sitä aivokemiaa tai neurologita mekanismia. Ei mikään ihme, että moisen jälkeen tekee mieli lähteä hakemaan kebua ranskalaisilla ja vielä situkat päälle. Sitten ihmetellään, että oi voi sentään kun kansa syö niin epäterveellisesti. Onko tuo tieteilijät koskaan miettineet, miksi se mausteinen, rasvainen ja hiilaripitoinen ruoka koukuttaa, eikä se näkkäri missä on sipaisu kevytmargariinia päällä?
Muistan lapsuudestani tosi hyvin sen ajan, kun P.Puska nostettiin suunnilleen valtakunnanpyhimykseksi ja koulussa kotitalousopettajat hehkutti surullisen kuuluisaa P-projektia ja keksi rasvattomuuden ja suolattomuuden aatteen innoittamana mahdollisimman rasvattomia ja mauttomia ruokia. Onhan se pohjalainen lapsi joidenkin mielestä ruokavalioltaan samanlainen kuin viiskymppinen pohjois-karjalainen juopotteleva ja ketjutuprutteleva metsätyömies, niin ruoatkin sen mukaan sitten.
Myös keittokirjoissa oli tuohon aikaan kauheita keksintöjä, jotka oksettaa. Mulla on vieläkin tallessa vanha keittokirja seitkytäluvun loppupuolelta, jossa on sellaisiakin herkkuruokia, kuin liivatteeseen säilötyt munat ja vihannekset, tehty kakkumuotissa, eli siitä herkkuviipaletta, on rasvatonta ja mautonta. Nuo reseptit on silkka viihdettä nykyihmiselle. :-D Kun tutkitaan em vanhempia keittokirjoja niin ruoat oli jo aika hyviä, ja herkullisiakin vaikkei aineksia ollutkaan saatavissa.
Kotitaloustunnilla ei kotitalousopettaja hiffannut, että lihapullat voisi tehdä herkullisiksi uunissa, ja samalla säästyisi rasvaa, aikaa ja sähköä kun kaikki tulee kerralla. Mutta opettaja oli keksinyt, että rasvattomaksi ruoan kuin ruoan voi tehdä KEITTÄMÄLLÄ . Söimme siis harmahtavia, suolattomia ja vastenmielisen näköisiä vetisiä lihapalleroita ja keitettyä maksaa ja munuaista. Vehnäjauhokastikkeella kylläkin. Kun tehtiin maksasta ja munuaisista ruokaa (suolatonta) niin kaikki pakeni keittiöstä sitä hirveää hajua eikä kukaan suostunut syömään. Salaatti tarkoitti kaaliraastetta/porkkanaraastetta. Sitten mentiinkin hakemaan välkällä kaupasta karkkia ja suklaata. Koulussa kyllä leivottiin paljon. Siksi sitä tuli syötyä, mikä hyvää oli. Pullaa ja kakkua. Kouluruoka myötäili ajan oppeja ja harmaa ja limainen tilliliha saa vieläkin oksennuksen kurkkuun.
Jos vielä saisi lisää kertoa näistä koulutraumoista liittyen elintapoihin, niin tämän em. "terveellisen" ruokavalion lisäksi koulussa onnistuttiin tehokkaasti tappamaan kaikki liikuntainnostus. Vihasin sekä liikunanopettajia että liikuntaa, joka oli tuohon aikaan pelkkää hiihtoa ja pesäpalloa, ja aina KILPAILUA. Liikunta ei saanut tuottaa iloa, vaan piti kilpailla kuka oli paras. Sisällä oli jotain minkä säännöt liikunnanopettaja jotenkin osasi, yleensä lentistä. Eihän nämä tietenkään olleet silloin mitään maistereita tai ammattilaisia, joten tämän ymmärtää. Liikunta ei saanut olla kivaa, ruoka ei saanut olla hyvää.
Vasta ammattikoulussa saatiin opettaja, joka oli liikuntatieteiden maisteri ja saatiin kokeilla kaikkea kivaa ja sai itse ehdottaa jotain. Tälle opettajalle olen monesti lähettänyt mielessäni kiitoksia siitä, että sai innostumaan minut kaikesta ja vieläkin olen tosi ennakkoluuloton kaiken liikkumisen suhteen.
t. knRavitsemustiede käsittelee ravinnon vaikutusta terveyteen eikä lihomista. Suositusruokavaliolla on myöskin kokolailla mahdotonta lihoa. Sitä vaan ei noudateta.
En kyllä usko mihinkään hiilihydraattiriippuvuuteen. Lapset mankuvat karkkia eikä ruisleipää. Rasvainen pikaruokakin koukuttaa joten samalla logiikalla pitäisi puhua rasvariippuvuudesta.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ravitsemustiede käsittelee ravinnon vaikutusta terveyteen eikä lihomista. Suositusruokavaliolla on myöskin kokolailla mahdotonta lihoa. Sitä vaan ei noudateta.
En kyllä usko mihinkään hiilihydraattiriippuvuuteen. Lapset mankuvat karkkia eikä ruisleipää. Rasvainen pikaruokakin koukuttaa joten samalla logiikalla pitäisi puhua rasvariippuvuudesta.Kyllähän se lihominen ravinnon vaikutusta on, vai kuinka? Lihominen on numero ykkönen mitä tulee ravitsemuskeskusteluun.
Juuri selitin tuolla ylhäällä, miksi suositusruokavaliota ei juuri kukaan noudata. Etkös ole täällä väläytellyt jotain lukemaa 3% miehistä? Pitää siis lähteä miettimään, että miksei ei noudata. Olen kysynyt esim sinulta, että miksi sinä et ole pystynyt noudattamaan mutta en ole saanut siihen vastausta.
Minua naurattaa, anteeksi nyt vaan kun sinä itsekin tuossa kerrot, että lapset mankuu karkkia kaupasta ja samassa kommentissa kerrot, ettet "usko"hiilaririippuvuuteen. Näin Miksi he mankuu sitä karkkia? Lapset ei halua kaupasta voita ja sianrasvaa tai näkkäriä vaan karkkia, limua ja jäätelöä. Miksi kebu, olut ja hamppari houkuttaa aikuisia? Tätähän ollaan käsitelty aika monesti jo täällä.
Piti kysymäni muuten myös Hpv27 sinun shirataki-nuudelipuristimesta, jonka sinun oli tarkoitus hankkia? Oletko löytänyt sellaisen jostain kaupasta? Onko jo nuudeleita paljon tehtynä? Muistaakseni tilasit glukomannaania jenkeistä asti vai miten se oli. Olisi mielenkiintoista kuulla tuleeko samanlaista kuin kaupan shirataki. Anonyymi kirjoitti:
Kyllähän se lihominen ravinnon vaikutusta on, vai kuinka? Lihominen on numero ykkönen mitä tulee ravitsemuskeskusteluun.
Juuri selitin tuolla ylhäällä, miksi suositusruokavaliota ei juuri kukaan noudata. Etkös ole täällä väläytellyt jotain lukemaa 3% miehistä? Pitää siis lähteä miettimään, että miksei ei noudata. Olen kysynyt esim sinulta, että miksi sinä et ole pystynyt noudattamaan mutta en ole saanut siihen vastausta.
Minua naurattaa, anteeksi nyt vaan kun sinä itsekin tuossa kerrot, että lapset mankuu karkkia kaupasta ja samassa kommentissa kerrot, ettet "usko"hiilaririippuvuuteen. Näin Miksi he mankuu sitä karkkia? Lapset ei halua kaupasta voita ja sianrasvaa tai näkkäriä vaan karkkia, limua ja jäätelöä. Miksi kebu, olut ja hamppari houkuttaa aikuisia? Tätähän ollaan käsitelty aika monesti jo täällä.
Piti kysymäni muuten myös Hpv27 sinun shirataki-nuudelipuristimesta, jonka sinun oli tarkoitus hankkia? Oletko löytänyt sellaisen jostain kaupasta? Onko jo nuudeleita paljon tehtynä? Muistaakseni tilasit glukomannaania jenkeistä asti vai miten se oli. Olisi mielenkiintoista kuulla tuleeko samanlaista kuin kaupan shirataki.Aika pitkästi nykyään syön suositusten mukaan. Hiilihydraattia tulee aavistuksen liian vähän mutta muuten menee hyvin.
Ihmiset arvostavat enemmän makunautintoja kuin terveyttään. Välimeren dieetti kyllä kelpaisi minulle.
Puristin tuli mutta on väärällä paikkakunnalla. Odotan myös että iHerbistä tulee postitustarjous kun postikulut olisivat olleet kovemmat kuin itse tuote.
Puristin vaikutti ihan toimivalta. Pastaa en sillä tee kun minusta kuiva pasta on parempaa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Aika pitkästi nykyään syön suositusten mukaan. Hiilihydraattia tulee aavistuksen liian vähän mutta muuten menee hyvin.
Ihmiset arvostavat enemmän makunautintoja kuin terveyttään. Välimeren dieetti kyllä kelpaisi minulle.
Puristin tuli mutta on väärällä paikkakunnalla. Odotan myös että iHerbistä tulee postitustarjous kun postikulut olisivat olleet kovemmat kuin itse tuote.
Puristin vaikutti ihan toimivalta. Pastaa en sillä tee kun minusta kuiva pasta on parempaa.Kerroit kyllä aiemmin, että olet saanut diabeteksen ja lihonut roskaruoalla ja kaljalla. Ja mahdollisesti myös liikkumattomuudella? Miksi söit ja elit siten, vaikka olet uskonut laillistettujen ravitsemusterapeuttien sanaan terveellisestä ruokavaliosta?
Mitä tulee makunautintoihin, niin se on ihan universaali ilmiö ihmisellä, että sitä syö mielummin hyvää ruokaa kuin pahaa ruokaa, jos hyvää on saatavilla. Aivot vaan toimii siten dopamiinien ja serotoniinien kanssa = riippuvuus mielihyväkokemuksesta. Siihen perustuu koko virallisen ravitsemustieteen kompastuskivi että se terveellinen ja laihduttava ruoka ei ole kovin hyvää ja sitä vain odottaa kiukkuisena, että saisi sitä hyvää ruokaa jälleen syödä. Tämä vhh on siitä mainio, ettei mitään tällaista odotuksessa elämistä ole, vaan sitä herkkua on ihan käsillä koko ajan ja silti laihtuu. Niin syntiä kuin se niiden valtakunnan virallisten ravitsemustieteilijöiden mielestä onkin. Mielihyvä on tässä arjessa mukana, ei jossain kuukauden päässä, missä kitukuurilla oleva taas saa vetää napaansa herkkua.
://fi.wikipedia.org/wiki/Mielihyvä
Esim sinä saat mielihyvää tai olisi riippuvainen monella tapaa oluesta, et juo sitä terveysvaikutusten vuoksi. Jos joisi alkoholia vain terveysvaikutuksen vuoksi, niin sormustimellinen jotain väkevää olisi parempi vaihtoehto kuin olut, eikä sitäkään missään tapauksessa saisi juoda jos on ollut rasvamaksan kanssa ongelmia.
Luin palstahistoriaa, ja huomasin, että olet maininnut omistavasi nuudelipuristimen jo vuonna 2016 ja tekeväsi jo silloin itse shiratakit. Esim CDON:issa kyseinen puristin on 15,90 ja minulle sieltä on lähetetty tuotteet parissa päivässä, kun olen tilannut jotain. Anonyymi kirjoitti:
Kerroit kyllä aiemmin, että olet saanut diabeteksen ja lihonut roskaruoalla ja kaljalla. Ja mahdollisesti myös liikkumattomuudella? Miksi söit ja elit siten, vaikka olet uskonut laillistettujen ravitsemusterapeuttien sanaan terveellisestä ruokavaliosta?
Mitä tulee makunautintoihin, niin se on ihan universaali ilmiö ihmisellä, että sitä syö mielummin hyvää ruokaa kuin pahaa ruokaa, jos hyvää on saatavilla. Aivot vaan toimii siten dopamiinien ja serotoniinien kanssa = riippuvuus mielihyväkokemuksesta. Siihen perustuu koko virallisen ravitsemustieteen kompastuskivi että se terveellinen ja laihduttava ruoka ei ole kovin hyvää ja sitä vain odottaa kiukkuisena, että saisi sitä hyvää ruokaa jälleen syödä. Tämä vhh on siitä mainio, ettei mitään tällaista odotuksessa elämistä ole, vaan sitä herkkua on ihan käsillä koko ajan ja silti laihtuu. Niin syntiä kuin se niiden valtakunnan virallisten ravitsemustieteilijöiden mielestä onkin. Mielihyvä on tässä arjessa mukana, ei jossain kuukauden päässä, missä kitukuurilla oleva taas saa vetää napaansa herkkua.
://fi.wikipedia.org/wiki/Mielihyvä
Esim sinä saat mielihyvää tai olisi riippuvainen monella tapaa oluesta, et juo sitä terveysvaikutusten vuoksi. Jos joisi alkoholia vain terveysvaikutuksen vuoksi, niin sormustimellinen jotain väkevää olisi parempi vaihtoehto kuin olut, eikä sitäkään missään tapauksessa saisi juoda jos on ollut rasvamaksan kanssa ongelmia.
Luin palstahistoriaa, ja huomasin, että olet maininnut omistavasi nuudelipuristimen jo vuonna 2016 ja tekeväsi jo silloin itse shiratakit. Esim CDON:issa kyseinen puristin on 15,90 ja minulle sieltä on lähetetty tuotteet parissa päivässä, kun olen tilannut jotain.En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään ja olut sekä pitsa kuuluivat sosiaaliseen kontaktiini ts. töiden jälkeen kapakkaan pitsalle ja oluelle. Lounaatkin olivat raskaita eli mahdollisimman paljon lihaa ja makkaraa.
Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita. Tummissa voimakkaasti humaloiduissa oluissa on enemmän polyfenoleita kuin vaaleissa. Optimaalinen määrä diabeteksen ja sv-sairauksien kanssa on vieläpä aika korkea eli suunilleen 3 annosta päivässä tasaisesti nautittuna.
Pidän enemmän oluesta kuin viinistä. Pidän kyllä punaviinistä pitsan kanssa mutta harvalla pitserialla on myynnissä viiniä. Myöskään harva paikka myy viiniä laseittain.
Ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kanssa oleellista on laihtuminen.hvp27 kirjoitti:
En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään ja olut sekä pitsa kuuluivat sosiaaliseen kontaktiini ts. töiden jälkeen kapakkaan pitsalle ja oluelle. Lounaatkin olivat raskaita eli mahdollisimman paljon lihaa ja makkaraa.
Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita. Tummissa voimakkaasti humaloiduissa oluissa on enemmän polyfenoleita kuin vaaleissa. Optimaalinen määrä diabeteksen ja sv-sairauksien kanssa on vieläpä aika korkea eli suunilleen 3 annosta päivässä tasaisesti nautittuna.
Pidän enemmän oluesta kuin viinistä. Pidän kyllä punaviinistä pitsan kanssa mutta harvalla pitserialla on myynnissä viiniä. Myöskään harva paikka myy viiniä laseittain.
Ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kanssa oleellista on laihtuminen.Unohtui vielä mainita että viinimakuni (kuten monen muunkin asian suhteen) on valitettavan kallis.
- Anonyymi
Nyt ei kukaan hehkuta puskaa enää vaan asia on jotenkin haudattu. Kaikki on hiljaa pohjoiskarjalaprojekteista ja muusta naurettavuuksista. Samoin käy näille fogelholmeile ja laatikaisille. Vanhoille miehille jotka ei vaan kykene omaksumaan uutta tietoa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään ja olut sekä pitsa kuuluivat sosiaaliseen kontaktiini ts. töiden jälkeen kapakkaan pitsalle ja oluelle. Lounaatkin olivat raskaita eli mahdollisimman paljon lihaa ja makkaraa.
Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita. Tummissa voimakkaasti humaloiduissa oluissa on enemmän polyfenoleita kuin vaaleissa. Optimaalinen määrä diabeteksen ja sv-sairauksien kanssa on vieläpä aika korkea eli suunilleen 3 annosta päivässä tasaisesti nautittuna.
Pidän enemmän oluesta kuin viinistä. Pidän kyllä punaviinistä pitsan kanssa mutta harvalla pitserialla on myynnissä viiniä. Myöskään harva paikka myy viiniä laseittain.
Ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kanssa oleellista on laihtuminen.Minusta näyttää kyllä hpv27 että et taida olla kovin rehellinen. Kun juttusi muuttuu vähän väliä.
t. kn. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Unohtui vielä mainita että viinimakuni (kuten monen muunkin asian suhteen) on valitettavan kallis.
Kirjoituksistasi päätellen haluat tosiaan antaa sellaisen vaikutelman, että makusi on kaiken suhteen hyvin korkeatasoinen ja varsinkin kallis. Hyvä kun vielä allekirjoitit tämän. Sen takia on vähän epäjohdonmukaista että perustelet Shiratakin tekemistä ite, kun se tulee niin paljon halvemmaksi.
t. kn Anonyymi kirjoitti:
Kirjoituksistasi päätellen haluat tosiaan antaa sellaisen vaikutelman, että makusi on kaiken suhteen hyvin korkeatasoinen ja varsinkin kallis. Hyvä kun vielä allekirjoitit tämän. Sen takia on vähän epäjohdonmukaista että perustelet Shiratakin tekemistä ite, kun se tulee niin paljon halvemmaksi.
t. knOlen myös pihi eli hankin kaiken mahdollisimman halvalla. Nyt on haussa alligaattori ja halvin hinta on 90€ ja kallein 130€. Tuskin ostan kolmatta vaan tyydyn halvempaan kun käyttöikää tulee vain vuosi eli ehkä 50 käyttökertaa.
Itse tehdyssä shirataki ssa on myös hyviä puolia hinnan lisäksi eli voisi tehdä esimerkiksi levyä ja noita voisi maustaa. Lisäksi yhdestäkään lähikaupasta noita ei löydy.Anonyymi kirjoitti:
Nyt ei kukaan hehkuta puskaa enää vaan asia on jotenkin haudattu. Kaikki on hiljaa pohjoiskarjalaprojekteista ja muusta naurettavuuksista. Samoin käy näille fogelholmeile ja laatikaisille. Vanhoille miehille jotka ei vaan kykene omaksumaan uutta tietoa.
Eipä noilla ole ollut ongelmia omaksua uutta tietoa. Sen sijaan esimerkiksi Heikkilällä on ollut ongelmia omaksua tietoa ylipäätänsä.
Voit esimerkiksi kommentoida Laatikaisen blogia eikä sieltä poisteta hölmöjäkään kommentteja. Heikkilän facebookryhmästä taas saa bannin heti kun toteaa ettei gurun tekstissä ole järkeä.
Tyypillinen professori seuraa alan tutkimusta hyvin paljon.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään ja olut sekä pitsa kuuluivat sosiaaliseen kontaktiini ts. töiden jälkeen kapakkaan pitsalle ja oluelle. Lounaatkin olivat raskaita eli mahdollisimman paljon lihaa ja makkaraa.
Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita. Tummissa voimakkaasti humaloiduissa oluissa on enemmän polyfenoleita kuin vaaleissa. Optimaalinen määrä diabeteksen ja sv-sairauksien kanssa on vieläpä aika korkea eli suunilleen 3 annosta päivässä tasaisesti nautittuna.
Pidän enemmän oluesta kuin viinistä. Pidän kyllä punaviinistä pitsan kanssa mutta harvalla pitserialla on myynnissä viiniä. Myöskään harva paikka myy viiniä laseittain.
Ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kanssa oleellista on laihtuminen."Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita."
Polyfenoleita saa muustakin kuin alkoholista. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eipä noilla ole ollut ongelmia omaksua uutta tietoa. Sen sijaan esimerkiksi Heikkilällä on ollut ongelmia omaksua tietoa ylipäätänsä.
Voit esimerkiksi kommentoida Laatikaisen blogia eikä sieltä poisteta hölmöjäkään kommentteja. Heikkilän facebookryhmästä taas saa bannin heti kun toteaa ettei gurun tekstissä ole järkeä.
Tyypillinen professori seuraa alan tutkimusta hyvin paljon."Eipä noilla ole ollut ongelmia omaksua uutta tietoa. Sen sijaan esimerkiksi Heikkilällä on ollut ongelmia omaksua tietoa ylipäätänsä."
Anteeksi mutta miksi mainitset Heikkilän vaikkei tässä ole häntä käsitelty? Ja muutenkin joka välissä toistat kuin jotain mantraa. Ei kai se hänen tai muidenkaan syytä ole jos sinä olet syönyt ja juonut itsesi sairaaksi. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään ja olut sekä pitsa kuuluivat sosiaaliseen kontaktiini ts. töiden jälkeen kapakkaan pitsalle ja oluelle. Lounaatkin olivat raskaita eli mahdollisimman paljon lihaa ja makkaraa.
Oluella ja punaviinillä on enemmän terveysvaikutuksia kuin viinoilla. Johtuu luultavasti polyfenoleita. Tummissa voimakkaasti humaloiduissa oluissa on enemmän polyfenoleita kuin vaaleissa. Optimaalinen määrä diabeteksen ja sv-sairauksien kanssa on vieläpä aika korkea eli suunilleen 3 annosta päivässä tasaisesti nautittuna.
Pidän enemmän oluesta kuin viinistä. Pidän kyllä punaviinistä pitsan kanssa mutta harvalla pitserialla on myynnissä viiniä. Myöskään harva paikka myy viiniä laseittain.
Ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kanssa oleellista on laihtuminen."En tuolloin tiennyt hyvästä ravitsemuksesta mitään "
Mistä olet ammentanut nykyiset ravitsemustietosi?
Oletko opiskellut esim. ravitsemustiedettä? Tunnut tietävän kemiastakin paljon. Oletko koulutukseltasi esim. kemisti tai lääkäri? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kirjoituksistasi päätellen haluat tosiaan antaa sellaisen vaikutelman, että makusi on kaiken suhteen hyvin korkeatasoinen ja varsinkin kallis. Hyvä kun vielä allekirjoitit tämän. Sen takia on vähän epäjohdonmukaista että perustelet Shiratakin tekemistä ite, kun se tulee niin paljon halvemmaksi.
t. kn" Sen takia on vähän epäjohdonmukaista että perustelet Shiratakin tekemistä ite, kun se tulee niin paljon halvemmaksi."
Kyse on kahdesta eri asiasta. Aina ihminen ei voi eikä halua ostaa sitä kalleinta ja maistuvinta. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ravitsemustiede käsittelee ravinnon vaikutusta terveyteen eikä lihomista. Suositusruokavaliolla on myöskin kokolailla mahdotonta lihoa. Sitä vaan ei noudateta.
En kyllä usko mihinkään hiilihydraattiriippuvuuteen. Lapset mankuvat karkkia eikä ruisleipää. Rasvainen pikaruokakin koukuttaa joten samalla logiikalla pitäisi puhua rasvariippuvuudesta."En kyllä usko mihinkään hiilihydraattiriippuvuuteen. Lapset mankuvat karkkia eikä ruisleipää."
Oletko miettinyt miksi lapset mankuu karkkia?
Olisko kyseessä kuule just se hiilihydraattiriippuvuus? 😂😂😂😂😂
- Anonyymi
Kardiologi (sydänsairauksiin erikoistunut lääkäri):
”Haluatko terveemmän sydämen-syö lihaa “
Lääketieteen maailma rypistää otsansa tyydyttyneelle rasvalle jota löytyy lihasta, meijerituotteista ja kokosöljystä. Amerikan sydänliitto (AHA) suosittelee punaisen lihan välttämistä-ja jos kuitenkin syöt niin valitse vähärasvaisimmat osat. Ravintoneuvot kertovat että sinun ei tule syödä enemmän kuin 10% saamistasi kaloreista tyydyttyneestä rasvasta ja AHA suosittelee vielä pienempää määrää.
Yllämainituille suosituksille ei ole ikinä löytynyt korkealuokkaisten tutkimusten tukea. Se, että tyydyttynyt rasva aiheuttaisi sydänsairauksia perustuu vanhoihin (10 vuotta ja vanhempia) seurantatutkimuksiiin. Seurantatutkimuksiin perustuvat väitteet lepäävät tieteellisesti heikolla pohjalla. Vuonna 2011 analysoitiin perustellisesti seurantatutkimuksiin perustuvaa 52 eri väitettä ja tuloksena oli että yksikään -aivan oikein, ei edes yksi, väitteistä toteutunut kliinisissä tutkimuksissa joka on huomattavasti luotettavampi tutkimusmuoto.
Viime vuosina on tutkimusryhmät ympäri maailman tarkastanut väitettä tyydyttyneestä rasvasta-tuloksena se että tyydyttyneellä rasvalla ei ole mitään vaikutusta sydäntervey - Anonyymi
Tieteelliseksi väittivät komunismiakin erinomaisuutta, mutta miten kävikään.
- Anonyymi
"Terveellinen ja laihduttava ruoka ei ole kovin hyvää ja sitä vain odottaa kiukkuisena, että saisi sitä hyvää ruokaa jälleen syödä."
Kyseessä on pitkälle makuasia, luulen että on paljon terveellsiä ja hyvänmakuisia ruokia. Jos ruoka olisi kuitenkin AINA pahaa, kallista tai vaikeasti saatavilla, ylipaino olisi lähes tuntematon käsite.
Totta kuitenkin on, että objektiivisesti parhaat maut sisältävät usein sokeria, suolaa tai rasvaa tahi niiden sekoituksia.- Anonyymi
"Totta kuitenkin on, että objektiivisesti parhaat maut sisältävät usein sokeria, suolaa tai rasvaa tahi niiden sekoituksia."
?????
Sarjassa nopeita johtopäätöksiä tai päättömyyksiä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Totta kuitenkin on, että objektiivisesti parhaat maut sisältävät usein sokeria, suolaa tai rasvaa tahi niiden sekoituksia."
?????
Sarjassa nopeita johtopäätöksiä tai päättömyyksiä?"Totta kuitenkin on, että objektiivisesti parhaat maut sisältävät usein sokeria, suolaa tai rasvaa tahi niiden sekoituksia."
Makujen maailmassa vallitsee sokerin, rasvan ja suolan kolmiyhteys. Tähän liittyy käsite bliss point, ”autuuden pointti”, jossa näiden kolmen oikeat pitoisuudet yhdessä takaavat maksimaalisen makunautinnon. Makukokemus perustuu nimenomaan sokerin, rasvan ja suolan ihanteelliseen yhdistelmään, yksinään niillä ei ole läheskään samaa efektiä.
https://www.perttimustajoki.fi/autuuden-pointti-ja-tiheat-maut-lihottavat/
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj262558- 1421915
- 661827
Onkohan tämä jotain elämää suurempaa
Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m351463KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.561406Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r771259Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa
että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet601216- 1171184
Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(591122Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p571117