Kanin hankinta

Anonyymi

Hei olen hankkimassa kania taino en vielä koska yritän säästää kaniin ja teidän että niihin menee tosi paljon rahaa ja tiiän et säästämisessä menee tosi kauan mutta onko mitää vinkkei kanin hoitamiseen ja muihin yms häkki juttuihi ja nii (ja joo oon lukenu paljon tietoo kaneista ja niide hoitamisesta)

4

95

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tilava oma tila, vessakoppa, jonne pölyämätöntä männytöntä kuiviketta ja heinät. Jos pöly ärsyttää kanin nenää, niin silmät voivat mennä tukkoon ja vuotaa. Kanit pystyvät hengittämään vain nenän kautta ja ovat herkkiä vedolle ja hajusteiden ja pölyjen ärsytykselle. Kanit eivät myöskään oksenna, joten ei kannata laittaa mitään ohutta muovia tms jota repimällä ja syömällä voi tukkia suolen, myös ilmavaivat ovat kanille vaaraksi. Kani ei ole häkkieläin meillä ainakin on talossa laitettu kaikki vaarallinen piiloon ja kani saa olla vapaana paitsi yöllä.

   Pääruoka on heinä jonka lisäksi annetaan vihanneksia/salaatteja niissäkin on eroja esim. joissakin yrteissä ja lehtikaalissa on liikaa kalsiumia joten ei kannata liian usein antaa. Hedelmiä ja porkkanaa vain erityisherkkuna koska lihovat jos saavat liikaa niin sokeripitoista ruokaa. Heinäpelletti on myös hyvä lisä etenkin kasvavalle kanille. Myös lehtipuiden(paju, haapa, leppä, omenapuu) oksia/keppejä voi antaa nakerrettavaksi. Jos heinän syönti on huonoa niin muita ruokia tulee vähentää, heinä pitää kanin hampaat hyvänä. Kanin hampaat kasvavat kokoajan niitä tulee kuluttaa liian pitkät tai epätasaisesti kuluneet hampaat aiheuttavat kipua (voi lopettaa syömästä jolloin suolistolamavaara) ja silmä oireita.

   Kanilla ei ole anturoita kuten kissoilla ja koirilla, joten lattialla pitäisi olla kanille tarpeeksi mattoja jne pehmeitä alustoja.

   Kani kannattaa rokottaa rhd1, rhd2 ja myksomatoosi (nyt vasta rantautunut tauti) vuoden välein. Vakio eläinlääkäriasemaksi kannattaa valita joku eksoottisiin eläimiin ja/tai kaneihin erikoistunut, sillä hoito poikkeaa paljon kissoista ja koirista, näin saat parempaa hoitoa ja neuvoja.

   Kanit ovat herkkiä ja vaativat paljon huolehtimista ja suunnittelua, kaikin puolin ijania eläimiä.

   • Anonyymi

    Lisään vielä ettö kompostiaita+nippusiteet ovat hyvä kombo kanin tilan tekemiseen, paperipuristimet tarvittaessa pitämään myös kiinni.


  • Anonyymi

   Tuossa ylempänä tulikin jo tosi hyvä infopaketti. Itse mainitsen kanien kynnet tulee myös leikata toisinaan, jos et itse uskalla tai kani ei anna leikata, niin mm faunatar eläinkaupat leikkaavat maksusta kynsiä, mustit ja mirrit vissiin myöskin.

  • Anonyymi

   Kanin ensiapupaketiksi kannattaa hankkia parafiiniöljyä, cuplatonta (sitä samaa mitä vauvoille annetaan) ja ananasmehua. Parafiiniöljy auttaa tilanteissa kani on saattanut syödä vaikka omaa karvaansa, sulahtaa liukkaammin läpi. Cuplaton taas rikkoo kaasuluplat jos kani on vahingossa saanut jotain mikä tekee vatsaan kaasuja. Ananasmehulla saa suolistoa liikkeelle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   3848
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   2510
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   2165
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2086
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1334
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   125
   973
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   35
   899
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   899
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   326
   845
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   840
  Aihe