Virtuaaliakku

Anonyymi

Helen tarjoaa virtuaaliakkua esim. 750 kWh hintaan 69 € per vuosi. Jos oikein ymmärrän, tuo 750 ei ole "akun" maksimi kerta"lataus"kapasiteetti, vaan määrä, mitä sitä saa vuodessa yhteensä veivata tuohon hintaan. Jos näin, silloinhan kWh hinnaksi tulee 9 snt (plus ainakin toiseen suuntaan siirtohintakin päälle, jos ei asu Helenin alueella). Selittäkää nyt kenties asiassa ymmärtämättömälle, miksi minun tulisi tuottaa sähköni itse, jotta voin ostaa sitä takaisin liki samaan hintaan kuin ostaisin sähköni ilmankin mitään aurinkopaneeleita? Eli onko tuossa palvelussa ja hinnoittelussa jokin juju, jota en vain tajua, vai onko tuo yksinkertaisesti vain tarkoitukseensa nähden kallis? (Ja juu, sen ymmärrän, että oma fyysinen akusto voi tulla vielä kalliimmaksi, mutta se on eri asia)

14

4001

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Se 69 €, 9,2 snt/kWh on "akuston" hoitopalkkio että voit pitää sähköäsi siellä jemmassa. Kun soppaan vielä lisää sen että akkuun talletetun sähkön arvo on 13 snt/kWh, kuten myös sieltä käytetyn sähkön, on sotku täysin käsittämätön.

  • Anonyymi

   Tuohan on vain puhdasta bisnestä ei mitään muuta. Ei kai Helenin kannattaisi tarota palvelua, jos ei siitä saisi liikevoittoa. Sillä kuluttaja saa vain itselleen "synninpäästön" kuluttaa lisää kun luulee säästävänsä ympäristöä.

  • Anonyymi

   Eikä mitään turvaa jos sähköt katkee.
   Mielummin maksan vaikka kolminkertaisen hinnan kunhan saan ilman pärinöitä varavoimaa omista akuista.

  • Anonyymi

   Niin. Taitaa suoraan verkkoyhtiölle ylituotantonsa myymällä saada saman hinnan eli säästön omasta sähköntuotannostaan. Sitä en vain tiedä, että onko verkkoyhtiön sähkön ostolla mitään ylärajaa. Tuossa "akussa" yläraja on tuo 2000kWh. Siis tuo on täysin sama asia kuin tuo verkkoyhtiön sähkön ostaminen, nätisti vain paketoitu eri pakettiin. Saat itselle saman hinnan tuottamastasi sähköstä molemmissa tapauksissa, mutta jos sähköyhtiö ostaa sinulta kaiken ylituotannon, niin se on parempi diili kuin tuo "akku", jolla saat myöhemmin käyttää "ilmaista" sähköä. Täyttä ihmisten vedätystä. Tai no ei oikeastaan, koska ehdot on kerrottu noin selvästi.

   • Anonyymi

    Huijausta !
    Älä vaan ota !


  • Anonyymi

   Virtuaaliakku maksaa oomilla 5e/kk käyttö 1500kw vuosi

   • Anonyymi

    1500 kWh/vuosi et pidä edes jääkaappia.

    Paljonko hinta 1500 kWh vuosikulutuksen jälkeen??


   • Anonyymi

    Kannattaa varoa Oomin palvelua, tein melkein sopimus, onneksi en. Jos ylituotanto menee yli paketin raja, siitä ei makseta mitään, eli jos tuotat esim 4000kwh verkkoon ja sulla on 1500kwh sopimus Oomi saa loput 3500kwh sulta ilmatteeksi. Tätä ei lue heidän verkkosivulla ollenkaan.
    Minulla on iso järjestelmä (15kw), ja laskin, että hävisin jopa 400e vuodessa niiden virtuaaliakku sopimuksella...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa varoa Oomin palvelua, tein melkein sopimus, onneksi en. Jos ylituotanto menee yli paketin raja, siitä ei makseta mitään, eli jos tuotat esim 4000kwh verkkoon ja sulla on 1500kwh sopimus Oomi saa loput 3500kwh sulta ilmatteeksi. Tätä ei lue heidän verkkosivulla ollenkaan.
    Minulla on iso järjestelmä (15kw), ja laskin, että hävisin jopa 400e vuodessa niiden virtuaaliakku sopimuksella...

    VIrtuaaliakun oikea mitoitus ja onnistunut käyttö edellyttää aurinkopaneelien omistajalta siis seuraavan laista onnistumista (olenko oikeassa?):

    Jos on 1500 kWh:n virtuaaliakku, joka PPOomilla maksaa 60€ vuosi, ja josta käyttämällä hyvitetään 14 senttiä (sis alv 24%), niin pitää onnistua:

    1) tuottamaan 1500 kWh vuosittain sinne akkuun. (Jos onnistuukin käyttämään kaiken sähkön itse jo omassa talossaan reaaliajassa - ei akku täyty, ja käteen jää vain 5€/kk kulu?)
    2) Pitää onnistua käyttämään omasta akustaan 1500 kWh vuosittain, eli jossain kohtaa
    vuotta oma tuotanto pitää olla 1500 kWh alijäämäinen (muuten akku ei tyhjen, ja 14 c/kWh hyvitys 1500 kWh:sta jää saamatta.

    Jos onnistuu mitoittamaan akun tarpeen oikein, silloin tässä lottopelissä voi voittaa? Eikö totta? Eli jos kesällä lataa kesän ylituotannolla 1500 kWh:n akun täyteen ja talvella syö sen tyhjäksi, silloin kulut tästä akkuluokasta on 60€/vuosi ja tuotto on 1500 kWh x 14c = 210 euroa vuodessa. Nettovoitto = 210€ - 60€ = 150€.

    Jos jossain kohtaa jokin menee pieleen (akku on liian iso tai liian pieni, tai akkua ei saa ladattua, tai ei talvella muodostukaan riittävää alijäämää, sitten tuotto jää pienemmäksi - ja pahimmassa tapauksessa voi joutua itse miinukselle? (suurin miinuksen määrä on kuukausikulu sellaisenaan jos akkua ei saa ladattua eikä purettua - sen enempää tässä ei voi hävitä?)

    Rinnalla pitäisi miettiä mitä tienaa, jos myy ylijäämäsähköt pörssisähkön hinnalla. Sekin onnistuu ainakin Oomilla, jolloin mitään virtuaaliakkua ei tarvita.

    Toinen tapa on hommata oikeat akut itselle. Vaikka oikea akku kestäisi 500 purku/lataus sykliä, akut saa silti vaihtaa uusiin 2-3 vuoden välein? (eli kallista sekin?)


  • Anonyymi

   Paksut lumet peittää naapurin ison katon paneelit, oliko niitä viiskymmentä kappaletta, aurinkoa ei ole nähty moneen kuukauteen.

   mitä tarkoitust a varten mahtaa olla nekin paneleit hankittu ei oikein tajua suomalaisten laskupäätä.

   olisko se levillä parhaimmillaan.

  • Anonyymi

   Virtuaaliakulla tai sähkön myymisellä ei saa juuri muuta kuin hyvän omantunnon. Taloudellisesti näissä ei ole mitään järkeä.

   Aurinkopaneelien ainoa järkevä mitoitustapa on sovittaa ne talon pohjakulutukseen. Kaiken minkä tuottaa pitää pystyä sillä hetkellä kuluttamaan.

  • Anonyymi

   Meinasin viime vuonna laajentaa olemassa olevaa paneelikenttää Helenin paneeleilla, koska heiltä olisi saanut virtuaaliakkupalvelun (oli tarjolla ainoastaan jos osti paneelit Helenin kautta). Eka vuosi olisi ollut ilmainen ja sen jälkeen puhuivat että alle kympin olisi kuukausimaksut. Tuosta käyttörajasta ei ollut heillä mitään puhetta! Käyttöraja tekee virtuaaliakkupalvelusta käyttökelvottoman ja joutuisin maksamaan enemmän kuin että myisin ylijäämän pörssiin ja ostaisin takaisin.

   • Anonyymi

    Helenin eka vuosi on rajaton jotta asiakas saadaan jujutettua mukaan ajatukseen. Toinen vuosi akkukoko on 2000kwh joka on merkittävän pieni. Sen jälkeen yli menevät tuotannot menee miten menee Helenin syliin.

    Oomilla on myös joku teennäinen kokoraja jonka jälkeen menee miten menee.


  • Anonyymi

   Saat minulta virtuaaliöljysäiliön 10e/kuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huhhuh! Antonio Flores oikoo huhuja: "Että Pekka Haavisto on pelastanut mut jostain bungalowista..."

   Aikamoisia juttuja sitä kiertää julkkiksista. Huhhuh tosiaan… Onneksi Antonio Flores osaa ottaa asiat huumorilla: https://www.suomi24.fi/viihde/huhhuh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   10235
  2. Erika ja Danny jälleen yhdessä

   rakastavaisina. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Hellaa-halailua-Danny-ja-Erika-Vikman-viihtyivat-yhdessa-laivalla-kuvat-Seiskassa/1166199
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   4584
  3. Koneyrittjä ja tilitoimisto syytteessä

   Aikamoisia summia veivanneet arvioi erikoissyyttäjä. Tarjolla nyt ehdotonta vankeutta ja isoja korvauksia. Ilmeisen luotettava tilitoimisto kun tälla
   Kajaani
   14
   2602
  4. Suloisen Sofian tämä päivä menee Hangossa

   Siellä Martinan heppatilalla mitä rakasti hulluna. Voi voi kun siellä ulkoilee nyt kauniissa maisemissa Sofia ja kehrää Stefun kainalossa❤️ En varmaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   163
   1473
  5. Onpa sinulla nainen hyvä piilo?

   En saa mitenkään yhteytä.
   Ikävä
   83
   1440
  6. Martinan stoori

   Ei toi ole nyt tervettä huudella voi v…, Todellinen hyvinvointi valmentaja!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1395
  7. Henkirikos Kajaanissa

   Kajaanin poliisilla tutkinnassa henkirikos 21.1.2022 12.58 UUTINEN Kajaanin poliisin tietoon on tullut 19.1.2022 epäilty henkirikos. Henkirikos on t
   Kajaani
   15
   1168
  8. Iltalehti ajaa kielitaidottomien mamu hoitajien asiaa

   https://www.iltalehti.fi/mieli/a/bd4ce73b-5147-4960-bc6a-53512d8ae777 Prinsessa Aishah, 19, valmistuu ensi vuonna sairaanhoitajaksi. Hän hoitaa sinua
   Maailman menoa
   197
   1149
  9. Marinin kannattaa pitää nyt turpa kiinni!

   Eikä sotkeutua ulkopolitiikkaan, kun se ei hänelle kuulu. Kassatytön järjellä hän järjestää Suomen sotaan, kun puuttuu aikuisten asioihin.
   Maailman menoa
   330
   1138
  10. PS:n kannatus romahti

   YLE:n gallupissa puolueen kannatus vain 14,3% kun Keskustalla 17,7%. Kokoomus porskuttaa omissa yli 22% luvuissa. Keskusta puolustaa uskottavimmin maa
   Maailman menoa
   457
   1124
  Aihe