Virtuaaliakku

Anonyymi

Helen tarjoaa virtuaaliakkua esim. 750 kWh hintaan 69 € per vuosi. Jos oikein ymmärrän, tuo 750 ei ole "akun" maksimi kerta"lataus"kapasiteetti, vaan määrä, mitä sitä saa vuodessa yhteensä veivata tuohon hintaan. Jos näin, silloinhan kWh hinnaksi tulee 9 snt (plus ainakin toiseen suuntaan siirtohintakin päälle, jos ei asu Helenin alueella). Selittäkää nyt kenties asiassa ymmärtämättömälle, miksi minun tulisi tuottaa sähköni itse, jotta voin ostaa sitä takaisin liki samaan hintaan kuin ostaisin sähköni ilmankin mitään aurinkopaneeleita? Eli onko tuossa palvelussa ja hinnoittelussa jokin juju, jota en vain tajua, vai onko tuo yksinkertaisesti vain tarkoitukseensa nähden kallis? (Ja juu, sen ymmärrän, että oma fyysinen akusto voi tulla vielä kalliimmaksi, mutta se on eri asia)

16

13379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se 69 €, 9,2 snt/kWh on "akuston" hoitopalkkio että voit pitää sähköäsi siellä jemmassa. Kun soppaan vielä lisää sen että akkuun talletetun sähkön arvo on 13 snt/kWh, kuten myös sieltä käytetyn sähkön, on sotku täysin käsittämätön.

    • Anonyymi

      Tuohan on vain puhdasta bisnestä ei mitään muuta. Ei kai Helenin kannattaisi tarota palvelua, jos ei siitä saisi liikevoittoa. Sillä kuluttaja saa vain itselleen "synninpäästön" kuluttaa lisää kun luulee säästävänsä ympäristöä.

    • Anonyymi

      Eikä mitään turvaa jos sähköt katkee.
      Mielummin maksan vaikka kolminkertaisen hinnan kunhan saan ilman pärinöitä varavoimaa omista akuista.

    • Anonyymi

      Niin. Taitaa suoraan verkkoyhtiölle ylituotantonsa myymällä saada saman hinnan eli säästön omasta sähköntuotannostaan. Sitä en vain tiedä, että onko verkkoyhtiön sähkön ostolla mitään ylärajaa. Tuossa "akussa" yläraja on tuo 2000kWh. Siis tuo on täysin sama asia kuin tuo verkkoyhtiön sähkön ostaminen, nätisti vain paketoitu eri pakettiin. Saat itselle saman hinnan tuottamastasi sähköstä molemmissa tapauksissa, mutta jos sähköyhtiö ostaa sinulta kaiken ylituotannon, niin se on parempi diili kuin tuo "akku", jolla saat myöhemmin käyttää "ilmaista" sähköä. Täyttä ihmisten vedätystä. Tai no ei oikeastaan, koska ehdot on kerrottu noin selvästi.

      • Anonyymi

        Huijausta !
        Älä vaan ota !


    • Anonyymi

      Virtuaaliakku maksaa oomilla 5e/kk käyttö 1500kw vuosi

      • Anonyymi

        1500 kWh/vuosi et pidä edes jääkaappia.

        Paljonko hinta 1500 kWh vuosikulutuksen jälkeen??


      • Anonyymi

        Kannattaa varoa Oomin palvelua, tein melkein sopimus, onneksi en. Jos ylituotanto menee yli paketin raja, siitä ei makseta mitään, eli jos tuotat esim 4000kwh verkkoon ja sulla on 1500kwh sopimus Oomi saa loput 3500kwh sulta ilmatteeksi. Tätä ei lue heidän verkkosivulla ollenkaan.
        Minulla on iso järjestelmä (15kw), ja laskin, että hävisin jopa 400e vuodessa niiden virtuaaliakku sopimuksella...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa varoa Oomin palvelua, tein melkein sopimus, onneksi en. Jos ylituotanto menee yli paketin raja, siitä ei makseta mitään, eli jos tuotat esim 4000kwh verkkoon ja sulla on 1500kwh sopimus Oomi saa loput 3500kwh sulta ilmatteeksi. Tätä ei lue heidän verkkosivulla ollenkaan.
        Minulla on iso järjestelmä (15kw), ja laskin, että hävisin jopa 400e vuodessa niiden virtuaaliakku sopimuksella...

        VIrtuaaliakun oikea mitoitus ja onnistunut käyttö edellyttää aurinkopaneelien omistajalta siis seuraavan laista onnistumista (olenko oikeassa?):

        Jos on 1500 kWh:n virtuaaliakku, joka PPOomilla maksaa 60€ vuosi, ja josta käyttämällä hyvitetään 14 senttiä (sis alv 24%), niin pitää onnistua:

        1) tuottamaan 1500 kWh vuosittain sinne akkuun. (Jos onnistuukin käyttämään kaiken sähkön itse jo omassa talossaan reaaliajassa - ei akku täyty, ja käteen jää vain 5€/kk kulu?)
        2) Pitää onnistua käyttämään omasta akustaan 1500 kWh vuosittain, eli jossain kohtaa
        vuotta oma tuotanto pitää olla 1500 kWh alijäämäinen (muuten akku ei tyhjen, ja 14 c/kWh hyvitys 1500 kWh:sta jää saamatta.

        Jos onnistuu mitoittamaan akun tarpeen oikein, silloin tässä lottopelissä voi voittaa? Eikö totta? Eli jos kesällä lataa kesän ylituotannolla 1500 kWh:n akun täyteen ja talvella syö sen tyhjäksi, silloin kulut tästä akkuluokasta on 60€/vuosi ja tuotto on 1500 kWh x 14c = 210 euroa vuodessa. Nettovoitto = 210€ - 60€ = 150€.

        Jos jossain kohtaa jokin menee pieleen (akku on liian iso tai liian pieni, tai akkua ei saa ladattua, tai ei talvella muodostukaan riittävää alijäämää, sitten tuotto jää pienemmäksi - ja pahimmassa tapauksessa voi joutua itse miinukselle? (suurin miinuksen määrä on kuukausikulu sellaisenaan jos akkua ei saa ladattua eikä purettua - sen enempää tässä ei voi hävitä?)

        Rinnalla pitäisi miettiä mitä tienaa, jos myy ylijäämäsähköt pörssisähkön hinnalla. Sekin onnistuu ainakin Oomilla, jolloin mitään virtuaaliakkua ei tarvita.

        Toinen tapa on hommata oikeat akut itselle. Vaikka oikea akku kestäisi 500 purku/lataus sykliä, akut saa silti vaihtaa uusiin 2-3 vuoden välein? (eli kallista sekin?)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1500 kWh/vuosi et pidä edes jääkaappia.

        Paljonko hinta 1500 kWh vuosikulutuksen jälkeen??

        Jääkaappi kuluttaa sähköä noin 200 kWh vuodessa.


    • Anonyymi

      Paksut lumet peittää naapurin ison katon paneelit, oliko niitä viiskymmentä kappaletta, aurinkoa ei ole nähty moneen kuukauteen.

      mitä tarkoitust a varten mahtaa olla nekin paneleit hankittu ei oikein tajua suomalaisten laskupäätä.

      olisko se levillä parhaimmillaan.

    • Anonyymi

      Virtuaaliakulla tai sähkön myymisellä ei saa juuri muuta kuin hyvän omantunnon. Taloudellisesti näissä ei ole mitään järkeä.

      Aurinkopaneelien ainoa järkevä mitoitustapa on sovittaa ne talon pohjakulutukseen. Kaiken minkä tuottaa pitää pystyä sillä hetkellä kuluttamaan.

    • Anonyymi

      Meinasin viime vuonna laajentaa olemassa olevaa paneelikenttää Helenin paneeleilla, koska heiltä olisi saanut virtuaaliakkupalvelun (oli tarjolla ainoastaan jos osti paneelit Helenin kautta). Eka vuosi olisi ollut ilmainen ja sen jälkeen puhuivat että alle kympin olisi kuukausimaksut. Tuosta käyttörajasta ei ollut heillä mitään puhetta! Käyttöraja tekee virtuaaliakkupalvelusta käyttökelvottoman ja joutuisin maksamaan enemmän kuin että myisin ylijäämän pörssiin ja ostaisin takaisin.

      • Anonyymi

        Helenin eka vuosi on rajaton jotta asiakas saadaan jujutettua mukaan ajatukseen. Toinen vuosi akkukoko on 2000kwh joka on merkittävän pieni. Sen jälkeen yli menevät tuotannot menee miten menee Helenin syliin.

        Oomilla on myös joku teennäinen kokoraja jonka jälkeen menee miten menee.


    • Anonyymi

      Saat minulta virtuaaliöljysäiliön 10e/kuu.

    • HELENIN VUOSISADAN HUIJAUS

      Hommasin HELENILTÄ itselleni virtuaaliakun 139€/ vuosi , EI OLISI KANNATTANUT.

      Näin SITTEN KÄVI
      akku alkoi latautumaan hyvää vauhtia ja kun mainoslauseessa sanottiin "Virtuaaliakku varastoi tuottamasi ja hyödyntämättä jääneen aurinkoenergian ja
      vapauttaa sen käyttöösi, kun sitä tarvitset."
      EI VAPAUTTANUT akku täyttyi ja HELEN päätti muuttaa sopimusta, asiakaspalvelu ei osannut kertoa virtuaaliakun toiminnasta mitään eikä oikein mistään mitään.

      no lopputulema oli HELEN LASKUTTI VIRTUAALIAKUSTA 2 KK KÄYTÖSTÄ 139€, VAIKKA SE EI TOIMINUT LUVATULLA TAVALLA ELI KOKO VUODEN VUOKRAN JA VÄHENSI SEN SUMMAN AKKUUN LATAUTUNEESTA SÄHKÖSTÄ???
      ottivat siis tuottamamme sähkön omaan myyntiin ja KUITTASIVAT LASKUMME SILLÄ.

      en oikein ymmärrä, myydään vuoden sopimus joka laskutetaan 2 kk käytöstä kokonaan ja kaiken lisäksi akku ei toiminut luvatusti.

      EI KANNATA LUOTTAA MIHINKÄÄN MITÄ HELEN KIRJOITTAA MAINOKSISSAAN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe