Samalla viivalla olevia

Anonyymi

Minulle väittää kehitysvamma lääkäri, että tuntee minun lisäkseni muita Lievästi älyllisesti kehitysvammaisia joilla ei ole koskaan ollut mitään tarvetta edunvalvontaan ja eivätkä myöskään tarvitse omaisten apua mihinkään papereiden täyttämisessä ja käyttötilin hoitamiseen. Jotenkin tuntuu, että kehitysvamma työntekijät valehtelevat minulle???? Itse en ole koskaan tarvinnut edunvalvontaa ja hallitsen taloudelliset asiat. Ainoastaan sosiaaliset suhteet on syynä Lievään älylliseen kehitysvammaan. Haluaisin tietää tunteeko kukaan Lievästi älyllisesti kehitysvammaisia joilla ei ole mitään edunvalvojaa koskaan ollut ja ei tarvitse omaisten apua mihinkään vaan hallitsee itse koko 700€ jonka saavat omalle tilille ilman välikäsiä.

3

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kehitysvammaisiakin on erilaisia. Toiset pärjää omin nokkineen, toiset tarvitsee vähemmän tai enemmän tukea pärjätäkseen elämässä.

      Jos sinua askarruttaa diagnoosisi, niin kehoitan sinua kääntymään kehitysvammalääkärisi puoleen ja pyytämään testien uusimista. Olet ilmeisesti aiemminkin tätä asiaa miettinyt tällä palstalla päätellen kirjoitustyylistäsi.

      Sosiaalisista suhteista johtuvat vaikeudet eivät voi olla ainoa tai oikea syy kehitysvamma-diagnoosiisi, vaikka vaikuttaa se jossain määrin sosiaalisiin kuvioihin. Kehitysvamma-diagnoosia miettiessä kartoitetaan myös henkilön toimintakykyä sekä elämässä selviytymisen taitoja.

    • Anonyymi

      Minulla on lievästi älyllisesti kehitysvammainen lapsi,joka ei kykene täyttämään papereitaan ja hahemaan esim.tukia,jotka hänelle kuuluvat.Muutenkin hoidan hänen pankki-asiat,hänellä on itsellä on pankki kortti,ja hän ostaa itse kauppa-ostokset,muttei tiedä paljonko tilillä on käyttövaraa.Olen huomannut että maksaa mieluummin pankkikortilla niin ei tarvi katsella sopivaa rahaa.vaikka osaa senkin melko hyvin.Mutta hänen pitää nähdä summa gongreettisesti esim.kassakoneelta.Eräässä työpaikassa eräs kaveri ole lainaamassa heti ekana työpäivänä rahaa pojaltani,vedoten rahattomuuteensa.Eli lievästi kehitysvammaiset ovat alttiimpia hyväksikäytölle,siksi on hyvä olla jotain rajaa rahan käytön seuraamisessa,ja jos ei ole ketään läheistä,se on sitten virkaholhooja.

      • Anonyymi

        Ei ole koskaan kukaan katsonut minun pankki tilejä ja tiedän, että tili numerot eivät kuulu muille kuin ainoastaan minulle. Ja itse tiedän kuinka paljon on minun tilillä rahaa ja itse erotan Lievästi älyllisesti kehitysvammaisena hyvöksikäyttäjät. T. Hemako 2020


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe