Aihe

Mikä vie Paratiisiin?

Uskonnosta puhuttaessa tulee helposti mieleen kuolemanjälkeinen elämä, mutta mikä johtaa onneen siellä - Paratiisiin?

Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: “Mikä on yleisin syy, miksi joku pääsee Puutarhaan? - Jumalanpelko ja hyvä luonne.”
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 14, Hadith 294)

Ihmisellä on luontaista itsekkyyttä - eikä se ole paha asia. Sen pitämiseen tarpeeksi aisoissa tarvitaan Jumalan pelkoa ja samoin toivoa Jumalan armosta - silloin ihminen on valmis toisinaan asettamaan Jumalan tahdon itsensä edelle ja hillitsemään itsekkäitä halujaan.

Profeetta (rh) sanoi myös: ”Sinun pitää olla totuudellinen. Totuudellisuus johtaa velvollisuudentuntoisuuteen ja velvollisuudentuntoisuus johtaa Paratiisiin. Ihminen jatkaa totuuden puhumista, kunnes hänet kirjataan siddiqiksi Allahin silmissä. Vältä valehtelua. Valehtelu johtaa hairahdukseen ja hairahdus johtaa Tuleen. Ihminen jatkaa valehtelua, kunnes hänet kirjataan valehtelijaksi Allahin silmissä.”
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 21, Hadith 386)

Velvollisuudentuntoisuus samoin liittyy mainittuun Jumalan pelkoon. Muslimi ymmärtää velvollisuutensa Jumalaa kohtaan. Niin kuin joskus olisi kivaa jäädä sohvalle makoilemaan töihin lähdön tai nälkäiselle lapselle ruokaa laittamisen sijaan, me tiedämme, että elämässä on maallisia velvoitteita, ja vielä suurempia on velvoitteemme Jumalaa kohtaan hillitä suuttumuksemme ja pysyä asiallisina, vaikka meitä kohdeltaisiin väärin, tai olla lähtemättä baariin, vaikka kaverit menee. Asiat, jotka voivat olla tässä maailmassa mälsiä, palkitaan kuitenkin viimeistään Tuonpuoleisessa.

6

<50

  Vastaukset

  • Millä teoilla aiotte päästä paratiisiin?

   • 5 kertaa päivässä rukoilulla, paastoamalla Ramadan, pidättäytymällä juoruilusta, olemalla rehellinen ja kärsivällinen.


   • he-ma kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    En minä muuta tiijä, mutta sinnepäin ne ainakin oli menossa.


   • he-ma kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Se oikea suunta on kylläkin kiinni maapallon asennosta siinä äkkilähön hetkellä. Mistähän nuo pomminsa posauttajat tietää, minnepäin lähtevät.


  • Muhammedin mukaan paratiisissa on enimmäkseen miehiä, kun taas naiset kansoittavat helvettiä.

   1,2,3...kauanko menee, ennen kuin epämieluisa vastaus katoaa palstalta?

   • Ainakin minun neuvoni paratiisiin pääsemiseksi katosivat, vaikka ne olivat nopeita tehokkaita ja jihadin mukaisia.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3361
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   28
   1352