Bataatti vaiko peruna Thaimaassa.

Tuli tuossa viikonloppuna hieman kokkailtua täällä Chiang Maissa kotimme ulkokeittiösssä.
Oli pieni seurue koolla joilta kysyttäessä hiu mai, niin vastayksina tzai tzai, joka aiheutti minulle pienen pohdinnan minkälaisen välipalan kehitän.
No siinä katsahdin meidän kylmiöhuoneeseen jonka jäähdytyksen hoitaa sama yksikkö kuin talonkin ja löytyihän sieltä ideaa.
Siinä muistui että yksi ns. maanmies Namissa odottaa bataattisatoaan bataateista joiden ilmoitti olevan lantun kaltaisia.
Namissa lanttu leikkaa onkin hauska sanonta.
Pattayan rakkaat kaikki on ravintola-alan erityisasiantujoita, joten heitän viikon puheenaiheeksi keskustelua, onko täällä thaimaassa mahdollista omassa puutarhassa kasvattaa myös perunaa?
Toinen mielenkiintoa varmasti herättävä kysymykseni, mitä mieltä olette kokkailustani ystävillemme?

https://aijaa.com/8qvF13

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitähän seuraavaksi?

      • Katsotaan mitä seuraavaksi, nyt vain tarkistin että ensimmäinen aamutoimesi on suomi24:n annin tarkastaminen.


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        Katsotaan mitä seuraavaksi, nyt vain tarkistin että ensimmäinen aamutoimesi on suomi24:n annin tarkastaminen.

        No mutta kas kas...
        Joku kommentoi senssukan aloitusta suhteellisen pitkällä viiveellä...
        Mutta senssukalta ei pitkään kestänynyt kommentin kommentointi.
        Khiai!


    • Anonyymi

      Ainakin myyntiperuna näyttää oleva tuontikamaa...

    • Anonyymi

      "Pohjoisen mies" kyselee Thaimaan perunoista Chiang Maissa, joka on Thaimaan suurin perunan tuottaja. Saattaisitpa tuon tietää jos alueella asuisit, ravintoloitsija.

      Pottu kasvaa Pohjois-Thaimaan ylängöillä ja vuoren rinteillä. Ilmasto sopii siihen hommaan siellä.

      Hyvän näköisiä annoksia netistä poimimassasi kuvassa. Terkkuja "hesaan" tutuille.

      T 2010

      PS: Kutsut muita suomalaisia junteiksi, mutta puhut stadista hesana. Stadilaiset nauraa junteille jotka kutsuu Helsinkiä hesaksi. Se on varma merkki että kundi on böndeltä.

      • Anonyymi

        Aloittaja kysyi voiko kasvattaa ja Neito kääntää aiheen että aloittaja ei tiedä perunantuottajista, aika outoa asioiden päälaelleen kääntämistä, joten voinee Kläppi lopettaa kyselynsä joihin on vastauksensa ennalta opiskellut.

        Toinen huomioni on Neidon toteavan böndeistä, siis onko nyt ymmärrettävä niin että todellakin pääkaupunkiseudulle toisaalta muuttanut tai maaseudulla syntynyt ja toisaalla asunut kuten Neito itsekin bönde.

        Sen verran olen lukenut että tämä aloittaja ei junteiksi maalaisia nimittele, vaan tällä palstalla esiintyviä ja itse kertonut alkuperäiseksi kotikaupungikseen Vaasan.

        Minä pidän Neitoa junttina.


      • Anonyymi

        Vai on tämä 2010 jo peruna asiantuntija, Google on hieno keksintö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai on tämä 2010 jo peruna asiantuntija, Google on hieno keksintö.

        En ole vielä havainnut aihetta missä 2010 ei olisi asiantuntija.
        Ehkä sellainen aihe voisi olla valtameren syvimmässä kohden elävän ötökän suomun sisällä elävä kirppu, jota ihmiskunta ei ole vielä havainnut, mutta tuskin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole vielä havainnut aihetta missä 2010 ei olisi asiantuntija.
        Ehkä sellainen aihe voisi olla valtameren syvimmässä kohden elävän ötökän suomun sisällä elävä kirppu, jota ihmiskunta ei ole vielä havainnut, mutta tuskin.

        Hieman samaa olen huomioinut, ei siinä mitään että on kiinnostunut asioista, ja ottaa niistä selvää, mutta mutta, eihän kaikesta kukaan voi tietää kaikkea. joten pätemisen tarve on aika ilmeinen, vuosia täällä asuneensa en ole koskaan edes kiinnittänyt huomiota mistä peruna on peräisin, enkä tosiaankaan ole tietoinen että pohjoisthaimaasta, joskus näin makrossa made in laos, vai oliko se porkkana en muista... empä usko että thaimaa on siinä omavarainen, mutta siitä olen varma että ranskan peruna ei tule ranskasta, vaan macista.
        By NymBall


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman samaa olen huomioinut, ei siinä mitään että on kiinnostunut asioista, ja ottaa niistä selvää, mutta mutta, eihän kaikesta kukaan voi tietää kaikkea. joten pätemisen tarve on aika ilmeinen, vuosia täällä asuneensa en ole koskaan edes kiinnittänyt huomiota mistä peruna on peräisin, enkä tosiaankaan ole tietoinen että pohjoisthaimaasta, joskus näin makrossa made in laos, vai oliko se porkkana en muista... empä usko että thaimaa on siinä omavarainen, mutta siitä olen varma että ranskan peruna ei tule ranskasta, vaan macista.
        By NymBall

        Mutta numbelo, sinähän et tee koskaan ruokaa kotona joten miksi katselet perunoita makrossa? Englanniksiko siellä teilläpäin lukee perunan tiedot pussissa, vai lomamatkallako olet törmännyt porkkanaperunapussiin? Meillä on iso kylmä/viileäkaappi ja arkkupakastin vielä erikseen. Kotimaiset potut (thaimaalaiset) säilyy viileäkaapissa 2-4 viikkoa. Kyllä niissä pusseissa lukee missä ne on tehty. Ei siihen sen suurempia pätemisiä tarvi. Aloittajan sensein kuvassa on kokin tekemiä ala carte annoksia ja kuva ei ole aloittajan ottama kuva. Senseillä ei ole Helsingissä kavereita kenelle kokata. Ravintolakonsernimiehen pitäisi kyllä itse tietää ravintola-annoksista jotakin, ennenkuin alkaa viisastelemaan.
        Thaimaa on lähes kaikessa ruoan tuotannossa omavarainen. Politiikka ohjaa siihen suuntaan. Suomessa sidotaan Suomea EU:hun tiukemmin velalla ja tuonnilla. Siksi Suomen maatalous on retuperällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta numbelo, sinähän et tee koskaan ruokaa kotona joten miksi katselet perunoita makrossa? Englanniksiko siellä teilläpäin lukee perunan tiedot pussissa, vai lomamatkallako olet törmännyt porkkanaperunapussiin? Meillä on iso kylmä/viileäkaappi ja arkkupakastin vielä erikseen. Kotimaiset potut (thaimaalaiset) säilyy viileäkaapissa 2-4 viikkoa. Kyllä niissä pusseissa lukee missä ne on tehty. Ei siihen sen suurempia pätemisiä tarvi. Aloittajan sensein kuvassa on kokin tekemiä ala carte annoksia ja kuva ei ole aloittajan ottama kuva. Senseillä ei ole Helsingissä kavereita kenelle kokata. Ravintolakonsernimiehen pitäisi kyllä itse tietää ravintola-annoksista jotakin, ennenkuin alkaa viisastelemaan.
        Thaimaa on lähes kaikessa ruoan tuotannossa omavarainen. Politiikka ohjaa siihen suuntaan. Suomessa sidotaan Suomea EU:hun tiukemmin velalla ja tuonnilla. Siksi Suomen maatalous on retuperällä.

        Vaimoni kiittää tekemiensä annosten arvosanasta "Kokki".

        Neiti 2010 on tervetullut tänne Chiang Maihin kun ryhtyy mieheksi pa-lyöntinsä taakse.

        Ps. Miksi Namilainen omavarainen pienviljelijä ostaa pussitettua perunaa, me syömme omasta maasta.

        S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimoni kiittää tekemiensä annosten arvosanasta "Kokki".

        Neiti 2010 on tervetullut tänne Chiang Maihin kun ryhtyy mieheksi pa-lyöntinsä taakse.

        Ps. Miksi Namilainen omavarainen pienviljelijä ostaa pussitettua perunaa, me syömme omasta maasta.

        S

        Minä otan mukaan aina Pattijoelle mennessäni Lidlin perunamuusijauhetta. Ei tartte kuoria potaatteja eikä käyttää nuijaa muussaamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta numbelo, sinähän et tee koskaan ruokaa kotona joten miksi katselet perunoita makrossa? Englanniksiko siellä teilläpäin lukee perunan tiedot pussissa, vai lomamatkallako olet törmännyt porkkanaperunapussiin? Meillä on iso kylmä/viileäkaappi ja arkkupakastin vielä erikseen. Kotimaiset potut (thaimaalaiset) säilyy viileäkaapissa 2-4 viikkoa. Kyllä niissä pusseissa lukee missä ne on tehty. Ei siihen sen suurempia pätemisiä tarvi. Aloittajan sensein kuvassa on kokin tekemiä ala carte annoksia ja kuva ei ole aloittajan ottama kuva. Senseillä ei ole Helsingissä kavereita kenelle kokata. Ravintolakonsernimiehen pitäisi kyllä itse tietää ravintola-annoksista jotakin, ennenkuin alkaa viisastelemaan.
        Thaimaa on lähes kaikessa ruoan tuotannossa omavarainen. Politiikka ohjaa siihen suuntaan. Suomessa sidotaan Suomea EU:hun tiukemmin velalla ja tuonnilla. Siksi Suomen maatalous on retuperällä.

        Resupetteri kyllä teen itse ruokaa makkarakeittoa. maksa ja makaroonilaatikkoa, enpä ole kauheasti kiinnostunut mistä perunat tulee, ostin just uuden jenkkikaapin, thaiwatsadusta kun vanha hajosi, hitachi isokokoinen kolme kompuraa 16.000 baht , laatikot pakastan, samoin ruisleivät mitä ostan kerralla enemmän kerran pari kuukaudessa... suoraan leipomosta... Erinomaisia aprikoosi kuvattuja löytyy makrosta maksaa alle 200 baht kilo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä otan mukaan aina Pattijoelle mennessäni Lidlin perunamuusijauhetta. Ei tartte kuoria potaatteja eikä käyttää nuijaa muussaamiseen.

        Aivan samaa kun lidl myy perunamuussi jauhoa, myy myös BiG C heidänomalla farang tuotemerkillä, samalla merkillä löytyy myös paljon muuta farangi ruokaa... tuo lild ja siis big c muussi jauhe on varsin hyvää, puolet vettä, maitoa ja hieman suolaa ja voita, pesee mummonmuusin mennen tullen, tuo falle ruoka big c on ruskeahko logo... tarkemmin en muista, muussi on saksalaista... lisäksi ikeasta löytyy myös ihan ok muusijauhoa, mutta huonompaa kuin tuo saksalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole vielä havainnut aihetta missä 2010 ei olisi asiantuntija.
        Ehkä sellainen aihe voisi olla valtameren syvimmässä kohden elävän ötökän suomun sisällä elävä kirppu, jota ihmiskunta ei ole vielä havainnut, mutta tuskin.

        Et ole vielä huomannut aihetta missä 2010 olisi ollut sinua tietämättömämpi ja sekös sinua taas harmittaa?
        No mutta varmaanhan se harmittaa, kun 2010 taputtelee sinua senssunumpalli mennentullen.
        Voehan Khiai sentään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieman samaa olen huomioinut, ei siinä mitään että on kiinnostunut asioista, ja ottaa niistä selvää, mutta mutta, eihän kaikesta kukaan voi tietää kaikkea. joten pätemisen tarve on aika ilmeinen, vuosia täällä asuneensa en ole koskaan edes kiinnittänyt huomiota mistä peruna on peräisin, enkä tosiaankaan ole tietoinen että pohjoisthaimaasta, joskus näin makrossa made in laos, vai oliko se porkkana en muista... empä usko että thaimaa on siinä omavarainen, mutta siitä olen varma että ranskan peruna ei tule ranskasta, vaan macista.
        By NymBall

        " siitä olen varma että ranskan peruna ei tule ranskasta, vaan macista.
        By NymBall"

        Olet jälleen aivan väärässä... Belgiasta ne tulee, eikä Ränskästä.


    • Anonyymi

      Fiksua tehdä aloitus sinisellä ja sitten kommentoida itse anona..

      • Anonyymi

        Onko nyt kyseessä sivuhuutelijajuntti anona?


      • Anonyymi

        Heh heh... juuri näin!
        Mielenkiintoista olisikin tietää, että mitä oikeastaan on jollekin senssukalle tapahtunut?
        Mikä tai mitkä tapahtunumat ovat synnyttäneet tämän suomi24:n senssukan?


    • Anonyymi

      Ne ovat muuten potaatteja.

    • Anonyymi

      Zumba kehuskelee olevansa tosi tavallinen thaimaalainen ja on kommentoinut toisten ruoka-annosten kuvia että ne eivät ole thairuokaa. Aloituksen kuvassa on lohta ja varhaisperunaa sienikastikkeessa. Thairuokaako thaimaalaisille?
      Ihan uteliaisuuden vuoksi haluaisin myös selityksen miksi kuvan ruoka-annokset on annosteltu lautasille valmiiksi samanlaisiin setteihin jäähtymään?
      Ravintolassa kun tuollaiset annokset tuodaan heti tuoreeltaan pöytään lämpöisinä taikka buffetissa ne annostellaan itse lämmitetyistä vuoka-astioista.
      Ainoa selitys kyseiselle asetelmalle on että kyseessä on laitoskeittiön tekemät valmiit annokset, jotka lämmitetään uudelleen sitten mikrossa. Kylmä pottu ja sienikastike ei oikein maistu kellekään.

      Mutta aloittaja itse voinee kertoa mistä oli kyse.

      • Anonyymi

        Googlaa kilahtanut kikat miten toimitaan kun ryhmälle tarjoillaan samanaikaisesti lämpimät ruoat myös huippukurmeissasi ilman mikroa.

        Joo thaimaalaiset syö vain thaimaalaista ruokaa ja suomalaiset vain suomalaista ruokaa, muista se.

        Mikäli sinulla olisi kyky ystävälliseen pohdintaan alituisen tuon bablan sijaan, niin saisit jopa alkupaloistakin kuvan, mutta nehän tietysti leijuisi tai olisi netti-imuroituja.

        S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlaa kilahtanut kikat miten toimitaan kun ryhmälle tarjoillaan samanaikaisesti lämpimät ruoat myös huippukurmeissasi ilman mikroa.

        Joo thaimaalaiset syö vain thaimaalaista ruokaa ja suomalaiset vain suomalaista ruokaa, muista se.

        Mikäli sinulla olisi kyky ystävälliseen pohdintaan alituisen tuon bablan sijaan, niin saisit jopa alkupaloistakin kuvan, mutta nehän tietysti leijuisi tai olisi netti-imuroituja.

        S

        Googlaamallako sinä valmistit sapuskatkin? Ei siihen lämpimänä tarjoiluun ole mitään kikkoja isolle porukalle. Ruoka joko tarjoillaan heti kun se on laitettu lautasille tai sitten se käytetään mikrossa ennen tarjoilua. Ei kukaan asettele useille vierailleen kotonaan valmiiksi alacarte annoksia lautaselle etukäteen. Kuva on laitoskeittiöstä / pitopalvelun tuotoksia ja nuo on jouduttu käyttämään mikrossa ennen jakelua. Kuvan annokset kun on laitettu valmiiksi lautasille, joten ne on lämmitettävä uudelleen.
        Huippuravintoloissa useat kokit valmistaa alacarte annokset yhtäaikaisesti ja tarjoilee ne yhtäaikaisesti metallikupujen alta. Thaimaassakin paremmat ravintolat on alkaneet pikkuhiljaa tajuta että seurueet haluaa alkuruoan ensin yhtäaikaa ja pääruoat sitten yhtäaikaa. Aiemminhan he toi sitä mukaa mitä sattui ensin olemaan valmiina tai valmistumaan ensin. Hauska kämmi oli kerran yhdessä ravintolassa jossa oli tuore yrittäjä joka teki yksin sapuskat ja hoiti tarjoilun sekä kassan. Hän oli kuullut että farangit pyytää usein ketsuppia ruokaansa. Luuli sitä eurooppalaiseksi hienoksi juomaksi. Koska kokkaus kesti kauan niin hän toi meille jokaiselle lasilliset ketsuppia alkupalaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Googlaamallako sinä valmistit sapuskatkin? Ei siihen lämpimänä tarjoiluun ole mitään kikkoja isolle porukalle. Ruoka joko tarjoillaan heti kun se on laitettu lautasille tai sitten se käytetään mikrossa ennen tarjoilua. Ei kukaan asettele useille vierailleen kotonaan valmiiksi alacarte annoksia lautaselle etukäteen. Kuva on laitoskeittiöstä / pitopalvelun tuotoksia ja nuo on jouduttu käyttämään mikrossa ennen jakelua. Kuvan annokset kun on laitettu valmiiksi lautasille, joten ne on lämmitettävä uudelleen.
        Huippuravintoloissa useat kokit valmistaa alacarte annokset yhtäaikaisesti ja tarjoilee ne yhtäaikaisesti metallikupujen alta. Thaimaassakin paremmat ravintolat on alkaneet pikkuhiljaa tajuta että seurueet haluaa alkuruoan ensin yhtäaikaa ja pääruoat sitten yhtäaikaa. Aiemminhan he toi sitä mukaa mitä sattui ensin olemaan valmiina tai valmistumaan ensin. Hauska kämmi oli kerran yhdessä ravintolassa jossa oli tuore yrittäjä joka teki yksin sapuskat ja hoiti tarjoilun sekä kassan. Hän oli kuullut että farangit pyytää usein ketsuppia ruokaansa. Luuli sitä eurooppalaiseksi hienoksi juomaksi. Koska kokkaus kesti kauan niin hän toi meille jokaiselle lasilliset ketsuppia alkupalaksi.

        No mutta täällähän on mukavaa luettavaa taasen meidän kaikkien alojen asiantuntijalta.

        Joo on se ihmeellistä että voi laittaa viidelle vieraalle ja itsellemme paksuihin lämmitettyihin "muovilautasiin" ruokaannokset valmiiksi kahden hengen nopeudella ja tarjoillakin vielä ennen mikrotarvetta.

        Sekin mukava tieto että ruoka tarjoillaan heti kun se on laitettu lautasille, tosin niin teimmekin, mutta tämä huippuravintolatietäjähän toki tietää tarjoiluviiveemme noin 5 metrin päässä olevaan pöytään.

        Hän myös tietää että ei KUKAAN kotonaan toimi kuten me, hänellä on tieto kaikista ja meistä, lienee aikamoinen tietäjä.

        Hän on huippuravintolatietäjä että kokkeja on keittiöissä asiakasryhmää vastaava popula, eli kokki per annos, tai onko 7 annosta ylitsepääsemätön tehtävä kokkia kohtaan jolla apukokki kuten meillä.
        Mutta hänhän on mikroasiantuntija myös.

        Mikä mahtavinta hän kaiken muun thaimaakartoituksensa ohella kartoittanut että thaimaassakin paremmat ravintolat on alkanut pikkuhiljaa tajuamaan palvelut seurueille.
        Hänellä on thaimaan paremmista ravintoloista pidempiaikainen seuranta kun on tietoinen siitäkin, että ennen thaimaan paremmat ravintolat ovat tarjoilleet järjestyksessä "mitä sattui olemaan valmiina".

        Se on todella hienoa että siellä suomen savossa on tämä thaimaan ravintolatietäjä kaikesta mahdollisesta thaimaan keittiöperinteestä joka myös maailmankuulu, siis hän on mopomummoasiantuntija kanatikuista lähtien, tietää ns. työläisten ruokalat, kaikki länsimaiset varsinkin Pattayalla sijaitsevat ravintolat hampurilaisbaareista tähtiä saaneisiin, thaimaan paremmat ravintolat ja niiden keittiöiden toimintatavat kuten kertoi, sekä erityisesti myös miten kotikeittiöissä toimitaan.

        Tämä Pattayan rakkaiden matkailupalsta on oiva foorumi oppia uusia asioita ja saada ajantasaista tietoa kaikesta ..... aivan kaikesta.


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        No mutta täällähän on mukavaa luettavaa taasen meidän kaikkien alojen asiantuntijalta.

        Joo on se ihmeellistä että voi laittaa viidelle vieraalle ja itsellemme paksuihin lämmitettyihin "muovilautasiin" ruokaannokset valmiiksi kahden hengen nopeudella ja tarjoillakin vielä ennen mikrotarvetta.

        Sekin mukava tieto että ruoka tarjoillaan heti kun se on laitettu lautasille, tosin niin teimmekin, mutta tämä huippuravintolatietäjähän toki tietää tarjoiluviiveemme noin 5 metrin päässä olevaan pöytään.

        Hän myös tietää että ei KUKAAN kotonaan toimi kuten me, hänellä on tieto kaikista ja meistä, lienee aikamoinen tietäjä.

        Hän on huippuravintolatietäjä että kokkeja on keittiöissä asiakasryhmää vastaava popula, eli kokki per annos, tai onko 7 annosta ylitsepääsemätön tehtävä kokkia kohtaan jolla apukokki kuten meillä.
        Mutta hänhän on mikroasiantuntija myös.

        Mikä mahtavinta hän kaiken muun thaimaakartoituksensa ohella kartoittanut että thaimaassakin paremmat ravintolat on alkanut pikkuhiljaa tajuamaan palvelut seurueille.
        Hänellä on thaimaan paremmista ravintoloista pidempiaikainen seuranta kun on tietoinen siitäkin, että ennen thaimaan paremmat ravintolat ovat tarjoilleet järjestyksessä "mitä sattui olemaan valmiina".

        Se on todella hienoa että siellä suomen savossa on tämä thaimaan ravintolatietäjä kaikesta mahdollisesta thaimaan keittiöperinteestä joka myös maailmankuulu, siis hän on mopomummoasiantuntija kanatikuista lähtien, tietää ns. työläisten ruokalat, kaikki länsimaiset varsinkin Pattayalla sijaitsevat ravintolat hampurilaisbaareista tähtiä saaneisiin, thaimaan paremmat ravintolat ja niiden keittiöiden toimintatavat kuten kertoi, sekä erityisesti myös miten kotikeittiöissä toimitaan.

        Tämä Pattayan rakkaiden matkailupalsta on oiva foorumi oppia uusia asioita ja saada ajantasaista tietoa kaikesta ..... aivan kaikesta.

        Tämän kirjoittanut on pahasti kilahtanut juntti.


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        No mutta täällähän on mukavaa luettavaa taasen meidän kaikkien alojen asiantuntijalta.

        Joo on se ihmeellistä että voi laittaa viidelle vieraalle ja itsellemme paksuihin lämmitettyihin "muovilautasiin" ruokaannokset valmiiksi kahden hengen nopeudella ja tarjoillakin vielä ennen mikrotarvetta.

        Sekin mukava tieto että ruoka tarjoillaan heti kun se on laitettu lautasille, tosin niin teimmekin, mutta tämä huippuravintolatietäjähän toki tietää tarjoiluviiveemme noin 5 metrin päässä olevaan pöytään.

        Hän myös tietää että ei KUKAAN kotonaan toimi kuten me, hänellä on tieto kaikista ja meistä, lienee aikamoinen tietäjä.

        Hän on huippuravintolatietäjä että kokkeja on keittiöissä asiakasryhmää vastaava popula, eli kokki per annos, tai onko 7 annosta ylitsepääsemätön tehtävä kokkia kohtaan jolla apukokki kuten meillä.
        Mutta hänhän on mikroasiantuntija myös.

        Mikä mahtavinta hän kaiken muun thaimaakartoituksensa ohella kartoittanut että thaimaassakin paremmat ravintolat on alkanut pikkuhiljaa tajuamaan palvelut seurueille.
        Hänellä on thaimaan paremmista ravintoloista pidempiaikainen seuranta kun on tietoinen siitäkin, että ennen thaimaan paremmat ravintolat ovat tarjoilleet järjestyksessä "mitä sattui olemaan valmiina".

        Se on todella hienoa että siellä suomen savossa on tämä thaimaan ravintolatietäjä kaikesta mahdollisesta thaimaan keittiöperinteestä joka myös maailmankuulu, siis hän on mopomummoasiantuntija kanatikuista lähtien, tietää ns. työläisten ruokalat, kaikki länsimaiset varsinkin Pattayalla sijaitsevat ravintolat hampurilaisbaareista tähtiä saaneisiin, thaimaan paremmat ravintolat ja niiden keittiöiden toimintatavat kuten kertoi, sekä erityisesti myös miten kotikeittiöissä toimitaan.

        Tämä Pattayan rakkaiden matkailupalsta on oiva foorumi oppia uusia asioita ja saada ajantasaista tietoa kaikesta ..... aivan kaikesta.

        Nyt on sitten sensein kotitalouteen tullut kotiopettajattaren, puutarhureiden ja omakotitalotarjoilijoiden lisäksi kokki sekä apukokki. Aputyövoiman ansiosta senseille jää aikaa kouluttaa karatekoita, sukelluksen opettajia, moottoripyöräilijöitä ja orpolapsia.
        Kaikkein tärkein ajansäästö tapahtuu internetissä, jolle jää kivasti aikaa 16 - 20 tuntia vuorokaudesta. Väliaikoina voi käydä katsomassa mitä kokki ja apukokki ovat saaneet aikaiseksi ja tarjoillaanko thaimaalainen lohi lämpimänä.

        Kun kuva on internetistä sitten löytynyt, on aika kertoa S24 palstalla että "tuli tuossa hieman kokkailtua". Myöhemmässä versiossa kokkauksen hoitelikin kokki ja apukokki.
        Ihan lopulta sensei kertoo kaiken olleen aivopesua ja villalankaa.
        Erittäin tasapainoinen 63 vuotias Chiang Main mies ja perheenisä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on sitten sensein kotitalouteen tullut kotiopettajattaren, puutarhureiden ja omakotitalotarjoilijoiden lisäksi kokki sekä apukokki. Aputyövoiman ansiosta senseille jää aikaa kouluttaa karatekoita, sukelluksen opettajia, moottoripyöräilijöitä ja orpolapsia.
        Kaikkein tärkein ajansäästö tapahtuu internetissä, jolle jää kivasti aikaa 16 - 20 tuntia vuorokaudesta. Väliaikoina voi käydä katsomassa mitä kokki ja apukokki ovat saaneet aikaiseksi ja tarjoillaanko thaimaalainen lohi lämpimänä.

        Kun kuva on internetistä sitten löytynyt, on aika kertoa S24 palstalla että "tuli tuossa hieman kokkailtua". Myöhemmässä versiossa kokkauksen hoitelikin kokki ja apukokki.
        Ihan lopulta sensei kertoo kaiken olleen aivopesua ja villalankaa.
        Erittäin tasapainoinen 63 vuotias Chiang Main mies ja perheenisä.

        Kilahtaneen aivot toimii oudosti, eli kun aviopari valmistaa ruokaa kotonaan vieraille, niin asia kääntyy palkatuksi työvoimaksi ja siitä sitten kiitorata valmis aiheisiin kaikkea mitä mieleen juolahtaa kuten orpolapsi.
        Kyllä mielestäni a-pesu on ollut erittäin tehokas.
        Kilahtaneella ei varmuudella ole kumppania eikä ystäviä lainkaan, koska tuollaista käytösmallia ei kukaan katso ja kuuntele pitkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kilahtaneen aivot toimii oudosti, eli kun aviopari valmistaa ruokaa kotonaan vieraille, niin asia kääntyy palkatuksi työvoimaksi ja siitä sitten kiitorata valmis aiheisiin kaikkea mitä mieleen juolahtaa kuten orpolapsi.
        Kyllä mielestäni a-pesu on ollut erittäin tehokas.
        Kilahtaneella ei varmuudella ole kumppania eikä ystäviä lainkaan, koska tuollaista käytösmallia ei kukaan katso ja kuuntele pitkään.

        Köyhän miehen huvitus on vilkas mielikuvitus. Kurkkaa ikkunasta näkyykö Malmin lenskareita. Täällä on nätti keli täällä Vantaalla ja varmaan myös Helsingin puolellakin.
        Mukavaa mielikuvituspäivää, mielikuvituskavereita ja mielikuvituslohia.


      • Anonyymi

        "Mutta aloittaja itse voinee kertoa mistä oli kyse."

        Ja kohta tullee todistetuksi, että lehmätkin lentävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on sitten sensein kotitalouteen tullut kotiopettajattaren, puutarhureiden ja omakotitalotarjoilijoiden lisäksi kokki sekä apukokki. Aputyövoiman ansiosta senseille jää aikaa kouluttaa karatekoita, sukelluksen opettajia, moottoripyöräilijöitä ja orpolapsia.
        Kaikkein tärkein ajansäästö tapahtuu internetissä, jolle jää kivasti aikaa 16 - 20 tuntia vuorokaudesta. Väliaikoina voi käydä katsomassa mitä kokki ja apukokki ovat saaneet aikaiseksi ja tarjoillaanko thaimaalainen lohi lämpimänä.

        Kun kuva on internetistä sitten löytynyt, on aika kertoa S24 palstalla että "tuli tuossa hieman kokkailtua". Myöhemmässä versiossa kokkauksen hoitelikin kokki ja apukokki.
        Ihan lopulta sensei kertoo kaiken olleen aivopesua ja villalankaa.
        Erittäin tasapainoinen 63 vuotias Chiang Main mies ja perheenisä.

        Jep ja juuri näin.
        Ei lisättävää.
        Khiai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlaa kilahtanut kikat miten toimitaan kun ryhmälle tarjoillaan samanaikaisesti lämpimät ruoat myös huippukurmeissasi ilman mikroa.

        Joo thaimaalaiset syö vain thaimaalaista ruokaa ja suomalaiset vain suomalaista ruokaa, muista se.

        Mikäli sinulla olisi kyky ystävälliseen pohdintaan alituisen tuon bablan sijaan, niin saisit jopa alkupaloistakin kuvan, mutta nehän tietysti leijuisi tai olisi netti-imuroituja.

        S

        Vieraanne siis odottelivat kun illan isäntä ja emäntä valmisti sarjatyönä pohjoismaalaisen lohiaterian thaivieraille?

        Annas kun isi kertoo taas vähän Thaimaasta ja sen ruokakulttuurista.

        Vaikka nuo annokset näyttää hyviltä ja on kokin tekemiä, sekä varmasti maistuvia farangin suuhun, niin valitettavasti thaimaalaiset ei pidä moista annosta sen kummemmassa arvossa, eikä he tykkää pohjoismaalaisesta keittiöstä.

        Tuo menee thaimaalaisille korkeintaan yhtenä osana monen tunnin illallista ja useimmat jättävät sen syömättä kokonaan.

        Thaikut syö thairuokaa. Sitä kokataan isolle porukalle yhdessä. Joku tuo illalliselle jotakin ja joku toinen taas jotakin. Niistä sovitaan yhdessä. Jokainen tekee mieluiten bravuurinsa.

        Missään nimessä illan isäntä ja emäntä ei katoa kahdestaan keittiöön, vaan koti-illallinen tehdään ja nautitaan yhdessä. Illallinen kestää kolmisen tuntia ja ruokalajeja on tarjolla kymmenkunta.

        Juomaksi on olutta, soodaa, Lao Khaota, thai"viskiä" ja farangeille vodkaa tarvittaessa. Lapsille kokista ja mehuja. Hedelmiä on tarjolla välipalaksi ja limesiivuja drinkkeihin.

        T 2010 lähettää terveisiä aidosta Thaimaasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieraanne siis odottelivat kun illan isäntä ja emäntä valmisti sarjatyönä pohjoismaalaisen lohiaterian thaivieraille?

        Annas kun isi kertoo taas vähän Thaimaasta ja sen ruokakulttuurista.

        Vaikka nuo annokset näyttää hyviltä ja on kokin tekemiä, sekä varmasti maistuvia farangin suuhun, niin valitettavasti thaimaalaiset ei pidä moista annosta sen kummemmassa arvossa, eikä he tykkää pohjoismaalaisesta keittiöstä.

        Tuo menee thaimaalaisille korkeintaan yhtenä osana monen tunnin illallista ja useimmat jättävät sen syömättä kokonaan.

        Thaikut syö thairuokaa. Sitä kokataan isolle porukalle yhdessä. Joku tuo illalliselle jotakin ja joku toinen taas jotakin. Niistä sovitaan yhdessä. Jokainen tekee mieluiten bravuurinsa.

        Missään nimessä illan isäntä ja emäntä ei katoa kahdestaan keittiöön, vaan koti-illallinen tehdään ja nautitaan yhdessä. Illallinen kestää kolmisen tuntia ja ruokalajeja on tarjolla kymmenkunta.

        Juomaksi on olutta, soodaa, Lao Khaota, thai"viskiä" ja farangeille vodkaa tarvittaessa. Lapsille kokista ja mehuja. Hedelmiä on tarjolla välipalaksi ja limesiivuja drinkkeihin.

        T 2010 lähettää terveisiä aidosta Thaimaasta

        Mainitsiko aloittaja ulkokeittiön ja kansalaisuuden vieraille, entä etäisyyden ulkokeittiön pöydästä grillin rosteripöydälle?

        Siis thaimaakaiset eivät syö perunaa, eikä varsinkaan maan perunaviljelyalueella.
        Thaimaalaiset eivät siis myöskään syö lohta.
        Missään nimessä thaimaalaiset eivät syö sieniä kastikkeen seassa.

        2010 tietää kaikkien thaimaalaisten maut mistä tykkää ja mistä ei tykkää.

        2010 tietää myös kauanko on ruokailtu.

        2010 on selvittänyt itselleen myös että ainut tapa thaimaalaiselle on syödä vierailullaan ystävien luona nyyttikestiperiaatteella.

        Juomatkin hän tietää.

        Kuten sanottu tällä Pattayan matkailupalstalla aina oppii jotain uutta.

        Muistuikin tuosta mieleeni valtameriötökän kirpun paska .... ai miksikö ...... no siksi että 2010 on juuri sellainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän kirjoittanut on pahasti kilahtanut juntti.

        Sosiaaliset ongelmat yhdistettynä äärimmäisen pieneen älykkyysosamäärään saavat toiset elämään rinnakkaistodellisuudessa senseinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosiaaliset ongelmat yhdistettynä äärimmäisen pieneen älykkyysosamäärään saavat toiset elämään rinnakkaistodellisuudessa senseinä.

        Tämä sensei on myöntänyt jo monasti olevansa pelkkä patologinen valehtelija, joka on saanut infarktin joskus vuosikymmen sitten ja sitä kautta aivovaurion. Käy hoidoissa Jorvin sairaalassa ja pelkää julmetusti bakteereja, koska immuunivasteensa on niin huono.
        Ylipaino, mitätön sairaseläke, asuu kunnan palvelutalossa nykyisin, mixailee lääkkeitä ja alkoholia aina kun tulee kuukausiavustus ja elelee netissä rakentamaansa mielikuvitusmiljonäärin elämää. Tuon suuren kulinaristin intohimoja ovat makkara ja nuudelit. Naiset ei kiinnosta koska libido on mennyt jo aikoja sitten eikä testosteronista ole tietoakaan. Siitä johtuu ämmämäinen kiukuttelu.


    • Anonyymi

      No mutta jopas on taas senssuka aloituksen väkekertänyt! Mistä lie kuvan varastanut?

      • Anonyymi

        Näkeekö kukaan kuvassa kuksaa... aha.


    • Anonyymi

      Potaattikeitto on parasta

    • Anonyymi

      Kyllä sinä siellä hiekkaharjulaisyksiössä perunaakin voit kasvattaa,niin ei mene pelkäksi kiljun käyttämiseksi,nakkaat siihen pesuhuoneen nurkkaan mäskiämpärin viereen multaämpärin ja istuta peruna, pari siihen. Sadon voit käyttää kiljuerän valmistuksessa,viipaloit vaan raa´at perunat mäskin joukkoon ja ne antaa kiljulle oman pikantin lisämaun.

    • Anonyymi

      Miksi tämäaloittaja juttelee pattaya palstalla.

      • Anonyymi

        Vähän samaa sinulta nasu, miksi välillä siniselläs ja loput anona?


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      278
      6071
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      65
      1969
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      180
      1760
    4. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      119
      1231
    5. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      14
      1195
    6. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      160
      1093
    7. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1066
    8. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      981
    9. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      49
      951
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      288
      942
    Aihe